Şimdi Ara

Nikon D5200 Ölü Pixel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Temmuz ayında aldığım Nikon D5200 makinemde bugün ölü pixsel olduğunu farkettim. 2 gün önce objektifi çıkarıp fotoğraf çekmeyi denemiştim bundan dolayı olmuş olabilir mi? Videoda çok belli olan beyazımsı noktalar fotoğrafta o kadar da belli değil.

Nikon D5200 Ölü Pixel

Birde lens kapağı kapalıyken çektiğim bir fotoğraf var;
     Nikon D5200 Ölü Pixel

Burada yakınlaştırdıkça artıyor. Sizce garantiye göndereyim mi? Sensörü değişir mi? Birde biliyorsunuz garantide ürünlere pek önem vermiyorlar hele hele kargoda kutu ne hal alacak kim bilir. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_ilbey -- 5 Mayıs 2014; 20:25:29 >

• İlk eklediğin fotoğraf muhtemelen yüksek iso da çekilmiş, daha çok ölü değilde hot piksel gibi görünüyor.
    2. eklediğin fotoğrafta ben göze çok batacak bir durum görmedim, her makinede belli miktar ölü ve hot piksel kabul edilebilir,
    Ben de makineyi yeni aldığımda özellikle uzun pozlama makro çekimlerde bu durumu farkettim sonra gördüm ki herkes de var bu durum, sorun etmeyin garantiye gönderseniz sensör değişmez ha değişecekse de değişmesin zaten kolay bir işlem değil.
  • Çekomastik hocam doğru diyor. Hotpixele benziyor. Ps'de tek bi tıka bakar.
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk attığım resim değil videodan ekran alıntısı. Video modunda diğerleri değilde bir tanesi çok büyük. Garantiye göndersem ne gibi bir cevap alırım?
    Hocam videoyu yükledim resime yakınlaştırdıkça bayağı belli oluyor noktalar.
    http://www.youtube.com/watch?v=hQ0nSIsI4vQ video biraz düşük çözünürlükte ama 720p izleyin belli oluyor.
    Birde bir sorum var yukarıda da sormuştum 2-3 gün önce objektifi çıkarıp içine biraz bakmıştım lv de de biraz incelemiştim fazla ışık girmesinden dolayı olmuş olabilir mi birde az önce yine baktım üzerinde toz gibi çok küçük parçacıklar var acaba bunlardan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi ?
    Tekrardan Teşekkürler..
  • Videoda hot piksel çikmasi gayet normal birşey zaten, heleki videoda iso otomatikse 3200-6400 lere dayanır ve hot piksel oluşur, sürekli bu şekilde çekerseniz hot ve ölü pikseller oluşmaya başlar ki, dslr da bu yüzden karanlık ortamlarda uzun süreli video çekimi tavsiye edilmez. Makineniz normal, bence fazla kurcalamayın, dert etmeyin.

Ekleme; senin gordüğün tozlar aynanın üzerindeki tozlardır muhtemelen, sensör aynanın arkasında ve arasında da örtücü perde var, ha lensi çıkarıp video moduna gelip çekmeye başlarsan sensör o zaman ortaya çıkar ve tozlanabilir. Yani soruna gelecek olursak tozdan değil o noktalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 7 Mayıs 2014; 0:18:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam zaten lensi çıkarıp video moduna almıştım yani sensörü görecek şekilde ayna kalkmıştı ve biraz öyle fotoğraf çekip merakımı giderdim. İşte o zaman açtığımda fazla ışıktan dolayı pixeller zarar görmüş olabilir mi?
    Ve video modunda bi anesi kocaman şekilde orta kısımda duruyor ve hiçde hoşuma gitmiyor
  • Ahmet_ilbey kullanıcısına yanıt
    O zaman tozlanmis olabilir, videoda varsa aynı nokta fotoğrafta da olması lazım ve tozdan dolayı olabilir. Sensor temizlemek için pompalar var, onunla sensore dikkatlice hava tutabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam ama attığım linkte ki videoyu izlediyseniz orada gözüküyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.