Şimdi Ara

nikon d5500 için lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nikon d5500 makinemin üzerinde 18-140 lens var. söz konusu lensin keskinliğinden çok memnun değilim, belki ben daha yeni olduğum için lensi ve makineyi çok verimli kullanamıyor da olabilirim. fakat sıfır yada ikinci el keskinliği yüksek 1000 tl civarında lens tavsiyeleriniz olursa sevinirim. konu olarak portre, manzara, doğa vb. fark etmez sonuçta fotoğrafçılığı öğrenmeye çalışıyorum gördüğüm her şeyin fotoğrafını çekiyorum :). şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagca -- 16 Nisan 2017; 2:22:24 >

• Madem elinizde 18-140 var size lazim olan lens 50mm yada 35mm G lenslerden biri.

Elinizdeki lensten tam verim almak icin manzara cekimlerinde f8-11 araligini kullanin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • d5200 ile 18x105 ve 35mm kullanıyorum gündüz çekimlerde çok farklı olmuyor olmazda keskinlik gece .çekimleri, kapalı ortamlar, portre yada ürün çekimleri için düşünürsen burda etkisi oluyor.
    yok yinede istiyorsan iyi bir lens sigma 17x50 f/2,8 yada tamrol 17x50 f2,8 2.elde bulunur uygun fiyatlara
  • 18-140 çok geniş bir aralık. bu lensi uzun süre kullanabilirsin.

ne kadar tecrüben var bilmiyorum, o nedenle yorum yapmak istemem ama doğru ayarlarda çektiğinden, doğru formatta çektiğinden ve sonrasında çektiklerini doğru şekilde işlediğinden emin misin?

2008 yılında D80 ile birlikte gelen 18-135 lensi hala kullanırım. kapalı ortamda, florasan yada tungsten ışık altında insan teninin rengini bozması dışında çok da bir kusurunu görmedim. 18-140 birkaç yıl önce çıkmış daha güncel bir lens. sendekinin özellikle bir arızası yoksa, yeni başlayanlar için beğenilmeyecek bir lens değil. geniş aralığı sayesinde, pekçok farklı konuyu çekebilirsin. pratiğini geliştirme konusunda çok işe yarar.

üst sınıf bir lens almadığın sürece, alacağın lensin kalitesi 18-140'tan çok da farklı olmayacaktır.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    merhaba;
    açıkçası makinayı alırken kit lens olarak bunu tercih etmenin sebebi de geniş aralıklı olması ve bir çok amaç için kullanabileceğim düşüncesiydi. fakat başta belirttiğim gibi henüz çok tecrübeli değilim ve makinayı genelde diyafram öncelikli modda kullanıyorum ve şimdilik aldığım sonuçlardan keskinlik olarak çok memnun değilim. ama tabi ki tecrübeyle alakalı olabilir.
  • nikon d5500 ve 18-140 vr lens yeni başlayan birisi için gayet güzel bir kit. bu kit ile çok güzel sonuçlar alan var. benim size tavsiyem yeni bir objektife masraf yapmak yerine makineyi kullanmayı iyice öğrenmeniz çünkü elinizdeki objektif keskinliği çok da kötü olan bir lens değil. bence kendinizi biraz daha geliştirin, estantene, diyafram, iso, beyaz dengesi vs tüm ayarları daha fotoğrafı çekmeden hangi ayarda hangi sonucu alacağınızı gözünüzde canlandıracak hale gelince bir başka deyişle manuel modda hayal ettiğiniz fotoğrafı çekebilir hale geldiğinizde makinanızı değiştirmeniz. çünkü elinizdeki makina giriş segmenti bir makina ve içerisinde AF (otofokus) motoru olmayan bir model. yani her objektifde otomatik odaklama yapama ve kendinizi geliştirirseniz size yetmeyecektir.

size tavsiyem makine ile bol bol denemeler yapın. manuel moda alın makinayı değişik estantene ve diyafram ayarlarında çekimler yapın. iso kaça kadar çıktığınızda green (bozulma) yapmaya başlıyor, bunları öğrenmeye çalışın. örneğin bir çiçeği f3.5 de ve f5.6 da çekin aradaki farka bakın. bir süre sonra mantığını kavrayacaksınız zaten. isterseniz youtube de videolar var kursa bile gitmeden buradan birçok şeyi öğrenebilirsiniz.

illa para harcayacağım objektif alacağım diyorsanız 50 mm f1.8 G lens alabilirsiniz. portre çekimleri için crop sensörlü bir makinada güzel sonuçlar verecektir. (f1.8 D lens ucuzdur ama makinanızda otofokus yapmaz)

geniş aralıklı alacağım derseniz de ikinci el sigma 24-70 f2.8 objektif alabilirsiniz. 1000 lira civarı ilanlar bulunmakta. fakat elinizde 18-140 varsa ilk aşamada gereksiz bir harcama olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sizin ilacınız bende, Nikon dx format için epey araştırma yaptım ve bu fiyata alınabilecek en iyi lensin Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM olduğunu gördüm. Ben de alacağım hatta yakında. Sıfırı 1400 civarı ama temiz ikinci el de alınabilir. Sabit f/2.8 diyafram ve kaliteli mercekleri sayesinde çok net ve kaliteli çekimler yapabilirsiniz.
  • profesyonel olarak mı yapıyorsunuz bu işi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Hocam sizin ilacınız bende, Nikon dx format için epey araştırma yaptım ve bu fiyata alınabilecek en iyi lensin Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM olduğunu gördüm. Ben de alacağım hatta yakında. Sıfırı 1400 civarı ama temiz ikinci el de alınabilir. Sabit f/2.8 diyafram ve kaliteli mercekleri sayesinde çok net ve kaliteli çekimler yapabilirsiniz.

teşekkür ederim hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigipost

profesyonel olarak mı yapıyorsunuz bu işi ??

hayır amatör olarak yapmaya çalışıyorum. aslında henüz öğrenme aşamasındayım.
  • Merhaba, aynasız makinaya geçiş yaptığım için Nikon AF-35 mm F1,8 G lensimi ve Nikon AF-S 55-300 mm F4,5-5,6 ED VR lensimi satıyorum. Her ikisi de az kullanılmış ve çok temiz lenslerdir. Hiçbir arızası problemi sıkıntısı yoktur. İlgilenenler mesaj atabilirler. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagca

quote:

Orijinalden alıntı: gigipost

profesyonel olarak mı yapıyorsunuz bu işi ??

hayır amatör olarak yapmaya çalışıyorum. aslında henüz öğrenme aşamasındayım.

Şöyle bakar mısınız ? Gövde sizinkinden alt seviyede, lensi kit lens. Bazı fotoğraflar da ISO 800'de çekilmiş...

Nikon D3300 + 18-55 kit lens

White horse by Dario Drvodelic, on Flickr

baby doll by Dario Drvodelic, on Flickr

ISO 400
    the stare by Dario Drvodelic, on Flickr

Nikon D3300 + 18-55 kit lens - ISO 800
    lil sis by Dario Drvodelic, on Flickr

Nikon D3300 + 18-55 kit lens - ISO 800
    Get the rhytm by Dario Drvodelic, on Flickr

• Ben yıllardır (9-10 yıldır) fotoğrafçılık işini hobi olarak yapıyorum ve genelde Nikon body kullandım şimdiye kadar.
    Benimde ilk problemim D3000 ile, senin de belirttiğin gibi keskinlik problemiydi.Paketten çıkan 18-55mm f5.6 lensle keskin hatlar alamıyordum istediğim gibi pozlarda.Sonra D3100 aldım sorun değişmedi.Sonra param yettiğince D3200 aldım, baktım aynı sıkıntı devam ediyor.Sonra bir ara fotoğraf gezisinde bir arkadaştan rica ettim ve Nikon D90+18-55mm f5.6 kullandım ve o zaman anladım işin üç kağıdını.Sorun Hem bodyde hemde lensteymiş.Motorsuz bodyler neredeyse dijital fotoğraf makinesini geç cep telefonu kamerasından farksız oluyormuş.

Keskinlik istiyorsan 24-85 f:2.8 yada 17-70 f:2.8 lens ve kendinden motorlu body (Nikon/Canon/Sony/Samsung farketmez) ...Çünkü hem lens hem de body ayarlarını aynı anda yapabilmelisin...
  • Aşırı saçma ve mantıksız bir yorum. AF motorunun optik kaliteye etkisi olamaz !.. Zaten sırf laf. D5500'ün sensörü D7100'ünki ile aynı yada çok çok yakın. Aynı lens ile aynı sonuçları veriyorlar ve bunun kanıtı da var, sırf "laf"tan ibaret hiçbir veri içermeyen ifadelerle insanları zehirlemeyin. Af motoru dediğiniz şey ne ve nasıl çalışıyor ? Napıyor da daha keskin yapıyor ? AF nedir ? Odak noktasının makina yazılı ve donanımınca kullanıcının belirlediği yere doğru olarak yapılması işi. Eğer elimizde bu işi yapmayan bir gövde ve lens var ise elle odak noktası ayarlanılaraç çekilir. Eğer bu işi "DOĞRU" olarak yapamayan AF özellikli bir gövde yada lensimiz var ise, AF noktası kullanıcının belirlediği noktaya fotoğraf makinasının donanımı + yazılımı tarafından doğru olarak kitlenemiyor ise çok saçma olmadığı durumlarda odak noktası biraz önde yada arkada olur. Böyle olsa dahi bunun bir optik ve sensör bakımından keskinlik sorunu olduğu söylenemez ! O yazılım+donanım sorunudur. Bunun da kimi gövdelerde ince ayarı imkanı var.

Bakınız :
    https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d7100&attr13_1=nikon_d5500&attr13_2=canon_eos80d&attr13_3=sony_a6300&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=1600&attr16_1=1600&attr16_2=1600&attr16_3=1600&attr171_1=1&attr171_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.8861429096235981&y=0.18990347537186314

Buradan da bakınız :https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/9
    Kutulardan farklı makinaları seçip pozlama telafilerini de eşit değere getirip fotoları inceletin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Ben yıllardır (9-10 yıldır) fotoğrafçılık işini hobi olarak yapıyorum ve genelde Nikon body kullandım şimdiye kadar.
    Benimde ilk problemim D3000 ile, senin de belirttiğin gibi keskinlik problemiydi.Paketten çıkan 18-55mm f5.6 lensle keskin hatlar alamıyordum istediğim gibi pozlarda.Sonra D3100 aldım sorun değişmedi.Sonra param yettiğince D3200 aldım, baktım aynı sıkıntı devam ediyor.Sonra bir ara fotoğraf gezisinde bir arkadaştan rica ettim ve Nikon D90+18-55mm f5.6 kullandım ve o zaman anladım işin üç kağıdını.Sorun Hem bodyde hemde lensteymiş.Motorsuz bodyler neredeyse dijital fotoğraf makinesini geç cep telefonu kamerasından farksız oluyormuş.

Keskinlik istiyorsan 24-85 f:2.8 yada 17-70 f:2.8 lens ve kendinden motorlu body (Nikon/Canon/Sony/Samsung farketmez) ...Çünkü hem lens hem de body ayarlarını aynı anda yapabilmelisin...

Hocam çok alakasız dedikleriniz . Zaten 18-55 lensler kendi içinde af motoru bulunduruyor . Af motoru ile keskinliği zerre alakası yok . Yanıltıcı yorumda bulunmayın

• quote:

Ben yıllardır (9-10 yıldır) fotoğrafçılık işini hobi olarak yapıyorum ve genelde Nikon body kullandım şimdiye kadar.

Sonuna kadar katılıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bir arkadaşım adına soruyorum. D3000, 3100 ve 3200 kullanmış biri olarak size sormak istiyorum. Eğer bir kişinin bütçesi sadece bu makinelere yetiyor ise hangisini onerirsiniz. D3200 e para verince lense az parası kalacak. D3000 alırsa yanına belki kit lensten daha iyi bir lens alabilir. Ama d3000 in teknolojisi eski. Teknoloji eskiliğini daha iyi bir lensle kapatabilir mi, yoksa D3200 ve kit lens mi almasını önerirsiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    D3000'e hiç bulaşma derim.D3100 / D3200 arasında da öyle kalite ve çekim olarak çok fazla farkettirecek bir durum yok gibi normal çekimlerde.Ama D3200'ün ISO aralığı daha genişti gece çekimleri için fena olmuyordu.Çözünürlüğe pekte takılmadığım için bence D3100 alıp aradaki fiyat farkını lense harcamak daha mantıklı gibi.Parası yetiyorsa D3200 alıp aynı lensi taksın tabi ama bütçe dediğin gibiyse D3100 bana daha mantıklı geliyor.Ama dediğim gibi D3000'e hiç bulaşma bile, hayatımda kullandığım en berbat DSLR diyebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.