Şimdi Ara

Nikon d80 almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki Sony Alpha a3000 i satıp nikon d80 almayı düşünüyorum makina çok eski gözüküyor halen alınabilirmi? Diger sorum mediamark tan 600 tlye aldığım sony a3000 i satarken 600-700 tlye satmayı düşünüyorum(internetten araştırdığım kadarıyla bu fiyata satılıyor.) bu fiyatı istemem ne kadar doğrudur?

• 600 lira civarına 550d daha iyi tercih olur.
  • Ne kadara aldığın önemli değil. Şu andaki 2. el piyasası ne kadar ediyorsa o kadara satabilirsin. Bunda gayri ahlaki bir durum söz konusu değil. Eğer bir yerden 1 sene önce 10 TL ye daire alsaydın bugün 15 TL ederi olsa satarken acaba doğru mu yapıyorum diye düşünür müydün?

D80 değil de D90 2. el olarak halen alınabilir makine ama D80 pek tavsiye etmem. Canon - Nikon veya paşka bir marka tercihi yapmadan ileride hobi amaçlıda olsa hangi lenslere ihtiyacınız olacak iyi bir araştırma yapın ve hangi taraf daha ağır basıyor ise o markayı tercih edin. Nihayetinde cihazlar (benzer segmentte eş değer cihazlar ) 3 aşağı 5 yukarı aynı.
  • Teşekkür ederim yorumlarınız için. Elimdeki makinayı 700 lira civarında satabilirsem 900 tlye kadar olan 2.el makinalara bakacağım.Canon 500,550d alabilirim gibi gözüküyor.
  • sony a3000 den çok daha iyi bir makineye geçsen anlarımda bu kadar eski makinelere geçmek istemeni anlayamadım. Fotoğraf kalitesi olarak D80 ve 550D den çok daha iyi. Hatta Canon 550D den %10 daha büyük sensörü olduğu için fotoğraf kalitesi olarak 550D den çok çok daha iyi fotoğraf kalitesi ve düşük ışıkta iso perfomansına sahip. 550D de açılır kapak olayı var artı olarak. D90 başa baş fotoğraf kalitesi D90'nın gövde üstünlüğü var ama hali hazırda bir ürün almışsın zaten boşuna para vermenin bir anlamı yok. Muhtemelen D90 da çok hırpalanmış ve shutter oranı yüksektir. Temiz bir makineden eski yorgun bir makineye geçmenin anlamı yok. Fotoğrafçılığını iyice geliştir. Aldığın zaman çok üst düzeyde fotoğraf kalitesi ve gövde avantajlı bir makineye geç. Verdiğin paraya değsin.
  • a3000 gibi af ve iso kabiliyeti yüksek olan gövdeden , D80 gibi ccd bir gövdeye geçmek pek mantıklı değil bence de . Serinin ilk gövdelerinden olan nex5 kullanıyorum , daha önce d80 de kullandım ama kesinlikle önermem a3000'den d80'e geçmenizi . boşuna masraf yapmış olursunuz ve kalite olarak da bir adım geriye düşersiniz .
  • Bakac ve ekrana bir turlu isinamadim ,degistirmek istememdeki en buyuk neden bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frdbyrm

Bakac ve ekrana bir turlu isinamadim ,degistirmek istememdeki en buyuk neden bu.

Size pentax k20d veya samsung gx-20 oneriyorum.
    Fotograf kaliteleri, renkleri, govde kaliteleri, pil omurleri, dr basarilari ve lens fiyatlari nedeniyle cok mantikli tercihler.

Nikon d90 i bir ben begenemedim herhalde. Kocaman govde ama fotografa bakinca elde var soft bir fotograf.

Canon xxxd serisinin vizorleri cok genis degil. Vizor konusunda d80, xxd canonlar ve pentax k20d,k5 gibi makineler daha iyi tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d80'lerde perde sorunu yaşayanlar oluyordu, bu zamanda alınacak bir model değil bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.