Bildirim
NİKON D80 Panoramik Çekim mümkünmü
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sensor makinenin içinde boyut değiştirmediği için panoramik fotograflar birden çok fotografın birleşmesi ile oluşuyor. Çekersiniz fotografları; photoshop veya benzeri programlarda birleştirme işlemini yapabilirsiniz. -
autostitch isimli prpgram işini görecektir
googleda arat -
arkadaşlar makinanın kendisinde bu özellik varmı yokmu? yoksa bisürü prg var bu işi yapabilecek -
DSLR hiçbir cihazda YOK; kompaktlarla karıştırdınız sanırım... -
o kadar bilgim yok ama dayımda başka bir model var o panoramik çekim yapmıştı o yuzden merak ettim bu makina ondan daha gelişmiş özelliklere sahip olması gerekir diye düşündüm -
Bu makine daha gelişmiş fakat "özelliklere sahip" kısmı farklı; giriş seviyesi olduğundan hazır modlar var kısmen fakat şablon içerikler yoktur panorama gibi. -
Yani Uzun lafın kısası bu makina ile panoramik çekim yapamayız anladığım kadarı ile.. -
Bu makine ile panoramik çekim yapılır, hem de en kralından yapılır tabiri caiz ise
Fakat burda hazır bi mod kullanıp cihazda direk çekmek yerine panorama çekim tekniğini kullanarak çekerek sayısal ortamda birleştirmelisiniz.
Nikon ana başlığından devam edebilirsiniz sorunuz varsa. -
salmanlı kardeşim çok güzel yaparsın. bırak d80 i kompakt makinayla bile yaparsın. tek ihtiyacın tripod. 360 derece dönrüüp çekeceksin sonra "panaroma maker" gibi programlar birleştireceksin. hepsi bu.. birde fotoğrafı biraz geniş açıyla çek tavsiyem. -
Paronomik foto için sonynin bi tane merceği var bir seferde çekiyor ismini tam bilmiyorum -
Panaromik fotoğraf bir seferde nasıl çekiliyor yav Özel makineler var bunun için, yatay scanner.
Acaba geniş açı ya da fisheye lenslerle mi karıştırdınız? -
büyük ihtimal geniş açı lensle karıştırmışlar =) -
Arkadaşlar ben anlatamadım galiba
ben bu işin acemisiyim bilgim yok o kadar ama nakinada böyle bir özellik varmı yokmu başka bir alete veya programa ihtiyaç duymadan bu makina çekermi çekmez mi? -
Geniş açı ve panaromik çekimler tamamen aynı şey değiller; karışmasın
@salmanlili;
Dediğin şekilde;
quote:
DSLR hiçbir cihazda YOK; kompaktlarla karıştırdınız sanırım... -
komedi olmuş biraz :)
panoramik fotoğraf çekimi proğramların yardımı ile oluyor.
birkaç compact makinada bu proğram dahili olarak bulunduğu için ( ör. mju 700) kısmen panaoramik fotoğraf çekebiliyorlar... -
120 de olur 180 de 360 da; panaromik çekim dediğin birden fazla kareden oluşur. He panaromik manzara başka şey tabii -
Bozulma ve kalite kaybı olmaksızın tam boyut bir fotoğraf ile bozulma oranı yüksek bir fotoğraf arasındaki fark diyelim.
9482 x 1000 gibi ölçülere sahip, kaliteli bir kareyi nasıl elde ederiz başka türlü?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X