Şimdi Ara

Nikon D810 mu Sony A7R2 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar nikon p900 kullaniyorum biraz daha ust sinifa gecmek istiyorum biri aynali biri aynasiz genelde nd ve polarize filtre kullanirim hangi makineyi tavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim profesyonellerden takip ettiğim kadarıyla manzara fotoğrafı için A7R2 kullanılıyor. Chris Burkard, İlhan Eroğlu bunlardan ikisi... Ne tür fotoğraflar çekeceksiniz ona göre değişeceğini düşünmekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaraxxus

Benim profesyonellerden takip ettiğim kadarıyla manzara fotoğrafı için A7R2 kullanılıyor. Chris Burkard, İlhan Eroğlu bunlardan ikisi... Ne tür fotoğraflar çekeceksiniz ona göre değişeceğini düşünmekteyim.

Manzara genelde ve portre tarzi

• Birde aynali makineler eski devir mi oliyo eski teknoloji

• quote:

Orijinalden alıntı: zülkif gonzo

quote:

Orijinalden alıntı: Jaraxxus

Benim profesyonellerden takip ettiğim kadarıyla manzara fotoğrafı için A7R2 kullanılıyor. Chris Burkard, İlhan Eroğlu bunlardan ikisi... Ne tür fotoğraflar çekeceksiniz ona göre değişeceğini düşünmekteyim.

Manzara genelde ve portre tarzi

https://www.youtube.com/watch?v=NK5J571CKvE

Şu eğlenceli videoya denk geldim

• O kişilerin belli makinaları kullanması ticari sebeplerden ötürü.Firmanın tanıtım elçileri onlar,bir nevi o firmanın çalışanı gibi düşünebilirsin.

Bu iki gövde de üst seviye burada iş senin makinadan neyi hedeflediğine kalıyor.Örneğin uzun doğa gezilerini seversin, senin için pil çok önemli kriterdir aralarında tek pil ile 4 katı daha fazla çekme gibi fark var Nikon ağır basar. Ama bu önemli değildir ben powerbank alırım gerekirse 3-4 yedek pil taşırım ve şarj edebilirim benim için kolayca video çekmesi çok daha önemli dersin Sony ağır basar gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zülkif gonzo

Birde aynali makineler eski devir mi oliyo eski teknoloji

yok öyle bir şey. hala popüler olan aynalı makineler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabalardan anlar mısın bilmiyorum ama ikinci el Seat Ibiza 1.2 TSI DSG'den, sıfır Audi A6'ya geçeyim mi diye sormuşsun.

cevabım: geç.

ama P900'den sonra D810u yada A7R2'yi kullanmak kolay olmayabilir.

P900'ün bir sürü oyuncaklı özelliği var. LCD ekranda görünen sağa-sola, öne-arkaya eğim göstergesi, makine içinde timelapse video yapabilme, 2000mm'ye denk tele özelliği gibi.

Bunların hiçbirisi, D810 yada A7R2'de yok. buna karşılık, P900'de hiç görmediğin bir fotoğraf kalitesi var. kaliteyi ortaya çıkarabilmen için de, yine P900'den büyük ihtimalle alışık olmadığın, Photoshop yada benzeri uygulamalar ile çektiğin fotoğrafları işleme durumu var.

Elindeki P900 uyumlu filtreler 67mm'dir. D810 yada A7R2 ile 67mm'lik filtreleri kullanabileceğin lensler alacaksan, bayiden çıkarmadan A6'ya Konya işi tüp taktırmış gibi olursun.

P900'deki zoomu verecek lens diğer iki model için yoktur. olsa da büyük ihtimalle alamazsın :D 100bin dolar kadar olur fiyatı, bir de senelerce sıra beklersin.

D810, A6 3.0 TDI quattro gibidir, tadından yenmez. yüksek sensör performansı, sağlam gövde, ergonomik yapı, çift teker; her yerde mazot bulabileceğin gibi, pek çok farklı markada onlarca lens seçeneğin vardır. tabi yine de pahalı mazotu kullanman gerekir ki, motordan istediğin verimi alabilesin.

A7R2, Tesla gibidir. aynasız, D810'a göre küçük ve hafif, yüksek ISO performansı, doğru lensi bulursan D810'u kolayca dövebilir. D810'dan daha yeni bir makine. ama dediğim gibi doğru lensi bulursan. bulabilirsen. Sony'lerin şimdilik, en önemli eksikliği sony marka lens portföyünün dar olması. ama zamanla genişleyeceğinden şüphem yok. Tıpkı, Tesla'yı şarj etmek için her gittiğin yerde şarj noktası bulamayacağın gibi. ama şarj noktaları da yayılıyor yavaş yavaş.

Her ne kadar Sony, Nikon'a cmos sensör vermeyi bırakmış olsa da, D810 bir süredir piyasada olan bir model. Sıklıkla yenileneceğinin söylentisi çıkıyor. Her an "bir önceki kasa" durumuna düşebilir.

D810'u 3 yıldır kullanıyorum. A7R2'yi de inceleme ve forumlardan takip ettim, nasıl başarılı bir cihaz olduğunu biliyorum. bu ikisinden birini alabilecek bütçen varsa, Canon 5DM4'ü de incelemek gerekir. bunun da çok çok başarılı bir gövde ve efsane bir canon lens portföyü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpug

Arabalardan anlar mısın bilmiyorum ama ikinci el Seat Ibiza 1.2 TSI DSG'den, sıfır Audi A6'ya geçeyim mi diye sormuşsun.

cevabım: geç.

ama P900'den sonra D810u yada A7R2'yi kullanmak kolay olmayabilir.

P900'ün bir sürü oyuncaklı özelliği var. LCD ekranda görünen sağa-sola, öne-arkaya eğim göstergesi, makine içinde timelapse video yapabilme, 2000mm'ye denk tele özelliği gibi.

Bunların hiçbirisi, D810 yada A7R2'de yok. buna karşılık, P900'de hiç görmediğin bir fotoğraf kalitesi var. kaliteyi ortaya çıkarabilmen için de, yine P900'den büyük ihtimalle alışık olmadığın, Photoshop yada benzeri uygulamalar ile çektiğin fotoğrafları işleme durumu var.

Elindeki P900 uyumlu filtreler 67mm'dir. D810 yada A7R2 ile 67mm'lik filtreleri kullanabileceğin lensler alacaksan, bayiden çıkarmadan A6'ya Konya işi tüp taktırmış gibi olursun.

P900'deki zoomu verecek lens diğer iki model için yoktur. olsa da büyük ihtimalle alamazsın :D 100bin dolar kadar olur fiyatı, bir de senelerce sıra beklersin.

D810, A6 3.0 TDI quattro gibidir, tadından yenmez. yüksek sensör performansı, sağlam gövde, ergonomik yapı, çift teker; her yerde mazot bulabileceğin gibi, pek çok farklı markada onlarca lens seçeneğin vardır. tabi yine de pahalı mazotu kullanman gerekir ki, motordan istediğin verimi alabilesin.

A7R2, Tesla gibidir. aynasız, D810'a göre küçük ve hafif, yüksek ISO performansı, doğru lensi bulursan D810'u kolayca dövebilir. D810'dan daha yeni bir makine. ama dediğim gibi doğru lensi bulursan. bulabilirsen. Sony'lerin şimdilik, en önemli eksikliği sony marka lens portföyünün dar olması. ama zamanla genişleyeceğinden şüphem yok. Tıpkı, Tesla'yı şarj etmek için her gittiğin yerde şarj noktası bulamayacağın gibi. ama şarj noktaları da yayılıyor yavaş yavaş.

Her ne kadar Sony, Nikon'a cmos sensör vermeyi bırakmış olsa da, D810 bir süredir piyasada olan bir model. Sıklıkla yenileneceğinin söylentisi çıkıyor. Her an "bir önceki kasa" durumuna düşebilir.

D810'u 3 yıldır kullanıyorum. A7R2'yi de inceleme ve forumlardan takip ettim, nasıl başarılı bir cihaz olduğunu biliyorum. bu ikisinden birini alabilecek bütçen varsa, Canon 5DM4'ü de incelemek gerekir. bunun da çok çok başarılı bir gövde ve efsane bir canon lens portföyü var.

Nikon butun modellerde yeni serileri hazirliyo sanirim biraz beklicem

• Hocam, acele etme. çok iyi incele. az para değil. umarım gönlüne göre olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.