Şimdi Ara

Nikon D90 için Objektif tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şu anda kullandığım 18 135'i değiştirmek istiyorum. VR olmayan bir objektifle çok sıkıntı yaşamaya başladım artık.
    Tasarım fotoğraflarının yanısıra, defileler, açılış, davet gibi organizasyonlarda fotoğraf çekiyorum. Yani şunun için söylüyorum;
    çok farklı şekillerde ve durumlarda aynı objektifi kullanıyorum. Yeni alacağım objektifte zoom 200 ya da ona yakın olsun diyorum.
    VR olması da önemli, full zoom çekimlerde sıkıntı oluyor yoksa. 18 135'in tek secdiğim tarafı 18'iydi : ) onun dışında iyice sıkıldım bu objektiften.

Bana bu bilgiler doğrultusunda ne gibi objektifler önerebilirsiniz? Hatta verebileceğiniz fotoğraf karşılaştırmalı site isimleri de çok iyi olur benim için.
    Çalıştığım ajansı yurt dışından internet yolu ile alışveriş yapmaya ikna edebilirim diye düşünüyorum, bu konuda da güvendiğiniz ve daha önceden
    alışveriş yaptığınız siteler varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşkkür ederim.

• Tamron 18-270mm
    Tamron 18-200mm
    Sigma 18-200mm
    Sigma 18-250
    Nikon 18-200

Hepsinin titresim onleyicili modelleri var, tamronda VC olarak gecer sigmada OS. butce rahatsa nikon tabiki
  • tamron 18-270 PZD miydi neydi tam hatirlamiyorum adini. genis aralikli bir lens. isinize yarayabilir.
    anladigim kadariyla yuksek kaliteye degil daha cok kullanim rahatligina ihtiyaciniz var galiba. bu lens isinizi gorur.
  • bence eğer ciddi şekilde fotoğrafçılık yapıyorsanız bence bu 18-2xx tarzı lensler yerine bir tane 70-200 almaya çalışın derim.
  • abcdef_23 Tamron ve Sigma'nın Nikona göre daha ucuz olduğunu biliyorum, sıralamayı da kalite ve fiyata göre mi yaptınız?

ozeba, Aslında fotoğraf kalitesine çok ihtiyacım var çünkü fotoğraflar dergide kullanılıyor. Net ve kaliteli fotoğraflar çok daha iyi duruyor dergide.

ayhan_eee geniş aralıklı lenslerin kalite açısından çok iyi olmadığını duymuştum, sanırım siz de bu yönde birşey söylediniz. Peki 18 lens ile 70 lens arasındaki fark açı farkı mı? Yani 18 lens sıfır zoomda daha geniş bir açıyı görürken 70 lens daha dar bir açıyı mı görüyor? Ve neden 18 -2xx lensleri tavsiye etmiyorsunuz?
  • 18-200 vr tercih et. aay ay efenim alalım bunu der. azizim :D
  • Kalite olarak aralarında fark gayet fazla.70-200 serisinden bir lens alabilirseniz acayip keskin görüntiler elde edebilirsin.Örnek olarak tamron 70-200f2.8 ve ve Canon 70-200f4(paradurumuna göre f2.8)
    sizin isteğinize daha uygundur.

18 ile 70 arasındaki fark dediğiniz gibi açı farkı olacaktır.Bunun ne kadar olduğunu anlamak için elindeki lensi 70mm getir.O gördüğün görüntü 70-200 lerde en düşükteki görüntü olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • : )))) Bu kadar olur tesadüf : ) Son mesajı yazan benim arkadaşım ve çalıştığım yerde satın almalara yetkili olan kişinin repliğini yaptı : ) İşin tesadüf yanı da benim buraya konu açtığımdan haberi yok, DH'ye başka birşey için girmiş ve kendisi de fotoğraf meraklısı olduğu için bir bakiyim demiş ve konu içerisine girince benim olduğumu görmüş. Şimdi de telefonda gülmekten konuşamadık neredeyse : )
  • Şaka bir yana zamanı geldi de geçti o lensin. Koskoca Ajans yıllarca beraber ne çekimlerimiz oldu o makineyle ve emekliye ayırma zamanın. 18-200 gündelik hayatta kullanman gereken ideal bir lens ancak fiyat konusunda onaylayacaklırını sanmıyorum 2000 den fazla meblağı. Ancak aldırırsan süper olur. bide tele çaktımı yanına oof diyoorum moooruk. unutmadan bide 50 mm of of. 1 ayda kıysın paraya o kadar ilan parası geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteeLxeon

: )))) Bu kadar olur tesadüf : ) Son mesajı yazan benim arkadaşım ve çalıştığım yerde satın almalara yetkili olan kişinin repliğini yaptı : ) İşin tesadüf yanı da benim buraya konu açtığımdan haberi yok, DH'ye başka birşey için girmiş ve kendisi de fotoğraf meraklısı olduğu için bir bakiyim demiş ve konu içerisine girince benim olduğumu görmüş. Şimdi de telefonda gülmekten konuşamadık neredeyse : )

gönüllerimiz bir canım ciğerim :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Kalite olarak aralarında fark gayet fazla.70-200 serisinden bir lens alabilirseniz acayip keskin görüntiler elde edebilirsin.Örnek olarak tamron 70-200f2.8 ve ve Canon 70-200f4(paradurumuna göre f2.8)
    sizin isteğinize daha uygundur.

18 ile 70 arasındaki fark dediğiniz gibi açı farkı olacaktır.Bunun ne kadar olduğunu anlamak için elindeki lensi 70mm getir.O gördüğün görüntü 70-200 lerde en düşükteki görüntü olacaktır.

arkadaşın sorunu açı sorunu 70 mm dar açı olduğu için çalışması mümkün değil. malum açılışlar kurdela kesimleri,vs...

• bence o kadar para veirlecekse 70-200 ler daha iyidir.Karar sizin tabi

Edit:Ben arkadaş 200mm değerine yakın olsun dedi diye dedim.O da o kadar zor değil bence.Geniş açı gereken durumlar için 2. el bir 18-55 bulunrurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 9 Mayıs 2012; 0:03:40 >
  • quote:

bence o kadar para veirlecekse 70-200 ler daha iyidir.Karar sizin tabi

Edit:Ben arkadaş 200mm değerine yakın olsun dedi diye dedim.O da o kadar zor değil bence.Geniş açı gereken durumlar için 2. el bir 18-55 bulunrurulur.

18-55 mm mevcut o lens var ancak. öyle bir an gelir değiştirmek gerekir lensi zamanında değiştiremezse fotoğraf uçup gider. 18-200 en ideali. ancak dediğin 70-200 de on numara bi lens ben şahsi olarak kullanıyorum mütiş. ancak dediğim gibi onun işine yaramaz
  • Tabii ki burada önemli olan kişisel ihtiyaçlar.Ama daha çok kaliteden fazla çekim kolaylığı ise dediğiniz seçenek iyi olabilir
  • quote:

bence o kadar para veirlecekse 70-200 ler daha iyidir.Karar sizin tabi

70 - 200 leri biraz araştırdım, gerçekten efsane bir objektifmiş ama 70 olması sıkıntı yaratır çünkü çekim yaptığım anda objektif değiştirmek için kişileri bekletme gibi bir durumum olmuyor malesef. Zaten fiyatları da oldukça yüksek, 4500 vr, 6500 vr2. Bu fiyat aralığı beni aşar.
    18 - 200 sanırım daha uygun olacak, hem fiyat hem de kullanım açısından. Peki bu objektifi en uygun alabileceğim yeri biliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: XPERIA

Şaka bir yana zamanı geldi de geçti o lensin. Koskoca Ajans yıllarca beraber ne çekimlerimiz oldu o makineyle ve emekliye ayırma zamanın. 18-200 gündelik hayatta kullanman gereken ideal bir lens ancak fiyat konusunda onaylayacaklırını sanmıyorum 2000 den fazla meblağı. Ancak aldırırsan süper olur. bide tele çaktımı yanına oof diyoorum moooruk. unutmadan bide 50 mm of of. 1 ayda kıysın paraya o kadar ilan parası geliyor

Tele şu imkansız şu an ama 50 mm de aklımda yok değil : ) 18 - 135 ile yüzük, kolye çekmeye çalıştığımız zamanları biliyosun : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.