Şimdi Ara

Nikon D90 ve objektif seti seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Nikon D90 almayı planlıyorum. Yeniyim bu işte yani amatör .

Araştırmalarım sonucu şu iki setten birini almayı planlıyorum.

1)Nikon D90 18-55 VR & 55-200 VR Zoom - 50mm f1.8 Makro KIT

2)Nikon D90 18-105 VR & 50mm f1.8 Makro KIT

İşin açıkçası başta vereceğim kadar para vereyim bir daha lens yada masraf çıkarmasın diye düsünenlerdenim. Profesyonel kullanıcılar olarak hangisini önerirsiniz?

Yada sizin bana önerebileceğiniz seti varmı?

Birde en uygun satış yapan internet sitesi yada mağazalar hangisi?Bursa da yaşıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim...

• 50mm f1.8 Makro ??

• Nikon 50mm f/1.8 AF Nikkor Prime Lens
    Description

The Nikon 50mm is a compact high-performance lens. Use it to enjoy real-life sharp and saturated colors as well as sharp and contrast monochrome. Its optics provides sharp delineation from near to far focusing distances.

It is a compact high performance standard lens that provides a close representation of our normal perspective.

Specifications
    Length:1.5"
    Weight: 0.34 lb
    Maximum Diameter: 2.5"
    Filter Size: 52mm
    f/Stop Range: 1.8-22
    Magnification:1:6.6
    Minimum Focus Distance: 1.5'
    Groups: 5
    Elements:6
    Angle of View: 46 Degrees

Please Note: When used with Nikon D5000, D3000, D60 or D40 this lens is a manual focus lens. The Autofocus (AF) feature is available with other Nikon cameras
  • Yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar...
  • İkinci set daha mantıklı...
  • Bana sorarsan sadece 18-105 lens ile alıp kalan parayı bir kenarda tut. Zamanla hangi aralığı en çok kullandığını görünce o ayırdığın parayla ihtiyacın olan aralıkta kaliteli bir lens alırsın.

Önceki mesajımda makro ifadesine takılmamın sebebi yukarıda yazdığın lenslerin hiçbiri 1/1 makro sağlamıyor. O yüzden makro ifadesine kanıp de bu setleri düşünüyorsan aldıktan sonra pişman olabilirsin. Makro lensler hakkında bilgiyi Nikon başlığında makro çalışan arkadaşlardan daha detaylıca alabilirsin.

İlla bu iki setten birisi olmalı diyorsan 55-200 olan setle daha uzak mesafeleri çalışabilirsin ama yanında fazladan bir lens taşıma durumunda kalacaksın ve çekeceğin fotoğrafa göre lens değiştirmen gerekecek. 18-105'in artısı ise (bence) gayet yeterli bir tak-gez lens olmasıdır. Sürekli lens değiştiremem/yanımda ağırlık yapmasın diyorsan bu seti seçebilirsin.

Yukarıda da dediğim gibi tavsiyem 18-105. Çünkü hem daha geniş bir aralığı sunuyor hem de ilk aşamada lens değiştirme/taşıma derdin olmayacak. Hangi seti alırsan al bir süre sonra sana yetmeyeceği için ihtiyacına yönelik kaliteli bir lens almak isteyeceksin. Bu yüzden 55-200 ilk başta daha hesaplı gibi gelse de ileride durum tam tersine dönebilir.

Benim fikirlerim bunlar, daha tecrübeli arkadaşlar da yardımcı olacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Bana sorarsan sadece 18-105 lens ile alıp kalan parayı bir kenarda tut. Zamanla hangi aralığı en çok kullandığını görünce o ayırdığın parayla ihtiyacın olan aralıkta kaliteli bir lens alırsın.

Önceki mesajımda makro ifadesine takılmamın sebebi yukarıda yazdığın lenslerin hiçbiri 1/1 makro sağlamıyor. O yüzden makro ifadesine kanıp de bu setleri düşünüyorsan aldıktan sonra pişman olabilirsin. Makro lensler hakkında bilgiyi Nikon başlığında makro çalışan arkadaşlardan daha detaylıca alabilirsin.

İlla bu iki setten birisi olmalı diyorsan 55-200 olan setle daha uzak mesafeleri çalışabilirsin ama yanında fazladan bir lens taşıma durumunda kalacaksın ve çekeceğin fotoğrafa göre lens değiştirmen gerekecek. 18-105'in artısı ise (bence) gayet yeterli bir tak-gez lens olmasıdır. Sürekli lens değiştiremem/yanımda ağırlık yapmasın diyorsan bu seti seçebilirsin.

Yukarıda da dediğim gibi tavsiyem 18-105. Çünkü hem daha geniş bir aralığı sunuyor hem de ilk aşamada lens değiştirme/taşıma derdin olmayacak. Hangi seti alırsan al bir süre sonra sana yetmeyeceği için ihtiyacına yönelik kaliteli bir lens almak isteyeceksin. Bu yüzden 55-200 ilk başta daha hesaplı gibi gelse de ileride durum tam tersine dönebilir.

Benim de yazmak istediklerim bunlardı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Bana sorarsan sadece 18-105 lens ile alıp kalan parayı bir kenarda tut. Zamanla hangi aralığı en çok kullandığını görünce o ayırdığın parayla ihtiyacın olan aralıkta kaliteli bir lens alırsın.

açıklama için teşekkür ederim. aslında ilk baştaki amacım her türlü açıda fotoğraf çekmek. ne uzak ne yakın çekimlerde sıkıntı yaşamak istemiyorum. o yüzden set şeklinde almak istiyorum. ilerleyen zamanlarda yeni lensler alacağım zaten ihtiyaca göre...

başka önerisi olan varmı arkadaşlar...

• 50mm ilk alınacak lenslerden biridir bence (35mm de olabilir aslında, ne çekmek isteyeceğine bağlı). f1.8 olması bir çok durumda hayatını kurtarır diye düşünüyorum. portre çekebilirsin, ışığın az olduğu yerlerde iso yu çok arttırmadan çekim yapabilirsin vs... ayrıca oldukça ucuzlar.
  • 18-200 mm lens için ne diyorsunuz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beton1986

18-200 mm lens için ne diyorsunuz arkadaşlar ?

D-SLR dunyasında objektif body den cok daha onemlidir. Ancak objektifin kalitesi kadar sonuc alırsınız.

Objektiflerde kalite icin gereken kriterlerden biri carpanının dusuk olmasıdır. Genel kanıda max 3X dir.
    18-200 objektifte bu deger 200/18=11x yapar. Sonucu siz tahmin edersiniz. Bu tur objektiflerden uzak durulması lazım.
    Anı yada tatil fotografları calısılabilir ama kalite isteniyorsa son tercih olmalı.

Objektiflerde her sey bir arada malesef olamıyor. Manzara ic mekan icin ayrı, genel kullanım icin ayrı, tele calısmalar icin ayrı, macro calısmalar icin ayrı, portre icin ayrı vs vs objektifler gerekir. Bunlarında kendi icinde sınıfları var. 18-250 gibi objektif alıp kullanabilirsiniz. Ama kalite yerlerde surunur. D-SLR nin pek anlamı kalmaz.
    Genis bir aralıkla baslayıp en cok calıstıgınız aralıgı tespit edip o aralıkta kaliteli objektif almak en mantıklısıdır.
    Daha tarzınız, calısma alanınınız tam belirlenmemisken en basta yatırım yapılması hatadır. Kaliteli objektiflerde malesef ucuz degiller.

Farkı gormeniz acısından asagıda carpanı yuksek ve dusuk ve asal olan 3 ornek crop bulunmakta:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Aralık 2010; 9:53:11 >

• Nikon D90 + 18-105 başlangıç ve genelde kullanılacak bir kit. 50mm ve 70-300mm var bende. bana da öneriler sonucu böyle bir set aldım daha sadece başlangıç olduğum için 18-105 kullanıyorum ama 50mm ve 70-300 bu üçlü ile herşeyi yapabilirsin profesyonelleşince dediler bana bende 3üyle birlikte aldım yurtdışından..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal
    quote:

Orijinalden alıntı: beton1986

18-200 mm lens için ne diyorsunuz arkadaşlar ?

D-SLR dunyasında objektif body den cok daha onemlidir. Ancak objektifin kalitesi kadar sonuc alırsınız.

Objektiflerde kalite icin gereken kriterlerden biri carpanının dusuk olmasıdır. Genel kanıda max 3X dir.
    18-200 objektifte bu deger 200/18=11x yapar. Sonucu siz tahmin edersiniz. Bu tur objektiflerden uzak durulması lazım.
    Anı yada tatil fotografları calısılabilir ama kalite isteniyorsa son tercih olmalı.

Objektiflerde her sey bir arada malesef olamıyor. Manzara ic mekan icin ayrı, genel kullanım icin ayrı, tele calısmalar icin ayrı, macro calısmalar icin ayrı, portre icin ayrı vs vs objektifler gerekir. Bunlarında kendi icinde sınıfları var. 18-250 gibi objektif alıp kullanabilirsiniz. Ama kalite yerlerde surunur. D-SLR nin pek anlamı kalmaz.
    Genis bir aralıkla baslayıp en cok calıstıgınız aralıgı tespit edip o aralıkta kaliteli objektif almak en mantıklısıdır.
    Daha tarzınız, calısma alanınınız tam belirlenmemisken en basta yatırım yapılması hatadır. Kaliteli objektiflerde malesef ucuz degiller.

Farkı gormeniz acısından asagıda carpanı yuksek ve dusuk ve asal olan 3 ornek crop bulunmakta:

acıklamalı bılgı ıcın cok tesekkur ederım arkadasım. Senın onerın nedır pekı. Kendı objektıfını alıp baslamam mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: serenay12
    Nikon D90 + 18-105 başlangıç ve genelde kullanılacak bir kit. 50mm ve 70-300mm var bende. bana da öneriler sonucu böyle bir set aldım daha sadece başlangıç olduğum için 18-105 kullanıyorum ama 50mm ve 70-300 bu üçlü ile herşeyi yapabilirsin profesyonelleşince dediler bana bende 3üyle birlikte aldım yurtdışından..

Guzel bır set olusturmusun kendıne. Bende yurt dısından getırtmek ıstıyorum. Nerden ve nasıl aldın. Paylasabılırmısın benımle...
  • beton1986

18-105 ile kaliteden cok fazla ödün vermeden kullanıslı genis bir aralıkla calısabilirsin. Hem genis hem orta tele bir arada oldugundan bir cok calısmaya cvp verir.
    Boylece ilk asamalarda objektif degisme, tasıma, sensor tozlanma gibi dertlerden kurtulmus olursun.
    İlerki zamanlarda konuya ve ekipmana hakim oldugunda zaten kendi objektifini kolayca belirlersin.
    Calısma aralıgın belli oldugunda kaliteli bir optik alıp cok daha iyi neticeler alırsın.

18-105 ile 18-200 un crop ları asagıda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Aralık 2010; 9:18:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.