Şimdi Ara

NİKON KULLANANLAR BAKABİLİR Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni d5100 aldim ayarlarina bakiyodum dun gayet iyiydi ama ayarlarina bakarken fotograf cekme sesi birden yavasladi. Fotografi cekerken ses yavas geliyor. Nasil duzeltebilirim, nedeni nedir? Acil yardim eder misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kessy kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal gece çekim yapıyorsun ve ışık az olduğu için pozlama süresi uzadığı için yavaş çekiyor. estantane hızını 1/200 falan yap bak nasıl hızlanacaktır. veyahut iso yu yükselt estantane otomatik olarak hızlanır.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_74760857/tm.htm

Hangi modda olduğunu bilmediğim için yorum yapmak zor. Linkteki konuları çalışabilirsiniz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Tamam hizlandi cok tesekkurler ama konu cok karanlik diyor onu nasil duzeltebilirim acaba? M modunda da karanlik cekiyor baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 25 Nisan 2015; 18:01:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kessy

Tamam hizlandi cok tesekkurler ama konu cok karanlik diyor onu nasil duzeltebilirim acaba? M modunda da karanlik cekiyor baya

Flaşı aç o zaman,
  • opxito kullanıcısına yanıt
    Normalinden cok daha karanlik cekiyor normal mi yani

• Kessy kullanıcısına yanıt
    sen estantane,diyafram,iso dengesini bilmiyorsun. bunların ne olduğunu ne işe yaradıklarını öğrenmen gerek.
    youtuba diyafram,estantane,iso nedir diye yaz eğitici videolar çıkar karşına onları seyret.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En acil çözüm otomatik moda al makinayı, muhtemelen uzun pozlama yapıyor arkadaşların dediği gibi.
  • lupelyan L kullanıcısına yanıt
    Ayarladim sonunda izledim diyaframla ilgili filan videolari, iso yu yukseltmek hizlandirdi ama kumlu yapti onu dusurdum yavas cekse de iyi cekiyor tesekkurler :)

• önce makineyi resetleyin (fabrika ayarları)...

teknik konuları öğrenene kadar P, A, S, M dışındaki diğer modları kullanın onlarda ISO dahil tüm ayarlar auto'dur...

ancak P, A, S, M kullanacaksanız ISO'yu gündüz çekimlerinde 200, az ışıklı çekimlerde ışık durumuna 800 veya 1600 olarak belirleyin, uğraşmak istemiyorsanız ortalama bir değer olan 400'e getirin...

@Kessy
  • tamamdır çok teşekkürler
    fakat iso kumlu gösteriyor baya akşam çekimlerinde yükseltince normal mi gösterir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 26 Nisan 2015; 14:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kessy

tamamdır çok teşekkürler
    fakat iso kumlu gösteriyor baya akşam çekimlerinde yükseltince normal mi gösterir?

hazır çekim modlarını (spor, portre, manzara, macro) kullanırsanız iso kendiliğinden auto olacaktır, ancak P modunu kullandığınızda ıso'yu elle ayarlamak gerekir, ortalama değer 400'dür bu değerde kumlanma (noise/gren) olmaz, bu tip makinelerde genelde 1600'ün üstünde gren görülür...eğer 6400 seçtiyseniz kumlanma olacaktır...

siz benim dediğim gibi önce makineyi fabrika ayarlarına getirin ve yeşil renkli auto modunu kullanın makine herşeyi kendi ayarlar...

ancak denemek ve öğrenmekse niyetiniz kısa yol olarak P modunu seçin ve menüden ıso'yu 400'e getirin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.