Şimdi Ara

Nikon p 100 kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gündür D-slr like model camiasını resmen yedim yuttum,öncelikli olarak almak istediğim modelin kesinlikle kalem pilli olmaması konusunda ısrarcıyım (Fuji HS 10 al diyen arkadaşlar) vel hasıl p-100 de kararlıyım ama hala çekincelerim var p 90 yüzünden.Gerçi sensör tamamen farklı CMOS a geçti ama varsa alıp kullanan bir arkadaş artı ve eksilerini söylerse çok memnun olucam

bu arada ortalama 775 tl ye mal olucak cihaz yurt dışından..fiatı makül seviyede yani değil mi? şimdiden teşekürler

• http://forum.donanimhaber.com/m_37547040/tm.htm

Bu başlıkta görebileceğin gibi king58 arkadaşımız almış, kendisinin incelemesini bekliyoruz biz de
  • Aynı cins BLS CMOS sensörü kullanan HS10 var birde. İlk izlenimler hem HS10 için hem de P100 için pek olumlu değil. DSLR Like makineler için şu zamanda söylenebilecek tek cümle var bence. Fuji S200EXR veya daha iyi video çeksin diyorsanız Panasonic FZ35/38K alınabilecek makineler şu anda o fiyat civarında. S200EXR foto kalitesi ve FZ35 e göre daha iyi iso performansı ile, FZ35 ise MOIS (Mega Optical Image Stabilization, resmen motorun arkasında zıplarken çok net resimler çekilebiliyor) ve HD videosu ile öne çıkıyor ve foto kalitesi de gayet güzel.
  • Sony HX1 ve Canon SX200 arasında bir karar vermek istiyordum, ikisi de 400$ civarı, bu yorumunuzdan sonra Fuji S200EXR bu 2li arasından sıyrılır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Sony HX1 ve Canon SX200 arasında bir karar vermek istiyordum, ikisi de 400$ civarı, bu yorumunuzdan sonra Fuji S200EXR bu 2li arasından sıyrılır mı?

Foto kalitesi olarak kesinlikle sıyrılır. Diğer kriterlerinize göre kendiniz değerlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Aynı cins BLS CMOS sensörü kullanan HS10 var birde. İlk izlenimler hem HS10 için hem de P100 için pek olumlu değil. DSLR Like makineler için şu zamanda söylenebilecek tek cümle var bence. Fuji S200EXR veya daha iyi video çeksin diyorsanız Panasonic FZ35/38K alınabilecek makineler şu anda o fiyat civarında. S200EXR foto kalitesi ve FZ35 e göre daha iyi iso performansı ile, FZ35 ise MOIS (Mega Optical Image Stabilization, resmen motorun arkasında zıplarken çok net resimler çekilebiliyor) ve HD videosu ile öne çıkıyor ve foto kalitesi de gayet güzel.

bak gene kafam karıştı ne zor iş bu karar vermek :)
  • Selam dostlar,
    Ben Nikon coolpix p100 kullanıyorum ve memnunum.
    Başka bir konu başlığında daha aşağıdaki fotoğrafları eklemiştim.

İnceleme yazmasını pek beceremem, ama şöyle anlatayım:
    Aletin zoom modundayken çekimleri çok iyi, aşağıdaki ördek fotoğrafında ördek yaklaşık 10 metre kadar uzaktaydı.
    Kalitesi fena sayılmaz gördüğünüz gibi.
    Gece çekimleri de fena değil, neredeyse hiç ışık olmayan bir ortamda bile flaşsız fotoğraf çekebiliyorsunuz...
    Makine çok çabuk açılıyor ve çekime hazır hale geliyor.
    HD video kalitesi süper. Bir de ağır çekim özelliği eklemişler.
    Ancak bu moddayken Sessiz ve 320x240 çözünürlükte çekim yapılabiliyor.
    Ben pek bir faydasını görmedim açıkçası...

Hem otomatik, hem de auto scene modunda çekimler yapılabiliyor.
    Auto scene modunu çok beğenceksiniz, alet ortam şartlarına göre zoom
    ve ışık olayını otomatik olarak ayarlarken hareketini hissedebiliyorsunuz.
    Ekranda ISO ve diyafram ayarlarını otomatik gösteriyor.
    İsterseniz manuel modda kendiniz de gerekli ayarları yaparak çekim yapabiliyorsunuz.

Spor modunda arka arkaya birçok poz çekebiliyorsunuz.

Ben "16 mb SDHC class 2" kart kullanıyorum. Bu bile yeterli geliyor.
    Class olayını yükselterek boşuna fazla para ödemeyin diye söylüyorum...

Aletin tek hoşuma gitmeyen yönü, film çekerken zoom yaklaştırma ve uzaklaştırma sırasında
    ekranın titremesi ve zoom sesinin duyulması... Ama bu tip makinelerde genel bir sorun bu sanırım.

Sonuç olarak ben memnunum. Aklıma gelen başka şeyler olursa yine yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus'tan daha f/p var mı
    geçen yıl açıldı
    D-SMART NET Kullanan Var Mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolasın 3 gündür arıyordum kullanan bir arkadaşın incelemesini bende amatör olarak bana yeter die düşünüyordum ve yeterli bence güle güle kullan

iyi fotolar çekmen temennilerimle darısı başıma bakalım...:)
  • Selam arkadaşlar,

Fırsat buldukça Nikon P100 'ümle çektiğim fotoları buraya eklemek istiyorum.
    Kararsız kalanlara bir fikir verebilir belki...

(Fotoğraflar 1600x1200 formatına küçültülmüştür...)

• Ana başlıkta da yazdım burada da yazayım, dış ve gündüz çekimlerde belki alet çok başarılı ama gece ev ortamındaki çekim deneyimleriniz nasıl, ben de hüsran yarattı da
  • Aletin performansını denemek amacıyla birkaç kez evdeki bütün ışıkları kapatıp
    neredeyse zifiri karanlıkta flaşsız birkaç fotoğraf çektim. Sonuç inanılmazdı, çekim öncesi kırmızı bir ışık ile
    sanırım çekmesi gerekn alanı belirleyip ona göre bir şekilde ortamı aydınlatıyor.
    Ortama az bir ışık verdiğimde ise tüm objeleri çok büyük bir netlikle fotoğraflayabildim.
    Başka bir gün de bir akşam yemeğinde hem flaşlı hem de flaşsız fotoğraf çektim.
    Hepsi de çok kaliteliydi. Ancak bu fotoğraflar biraz özel olduğundan burada paylaşamayabilirim.
    Bunun için ayrı bir çalışma yaparım bu yakınlarda.

Ancak şu kadarını söyleyeyim. Her makinede olduğu gibi, aleti fazla sarsmamak çok önemli.
    Bir de ayarları iyi yapmak lazım sanırım. Flaşlı ve flaşsız çekim ile ilgili alet üzerinde bir sürü ayar mevcut.
    Bunları deneye-yanıla uygulamak iyi bir sonuca ulaşmak bakımından faydalı olacaktır.
    Kaliteli gece çekimleriyle ilgili uygun bir ayarı yakaladığımda burada paylaşırım.

• @oak1969, evet özel olmayan insanlı fotoğraflarını paylaşabilirsen çok sevinirim, ü
    Aşağıda beni görebilirsin, iğrenç bir resim, işte ben bir türlü o ayarları tutturamıyorum.
    Night Portrait, Night Landscape, vs.. hepsini denedim. Amacım zifiri karanlıkta çekmesi
    değil, bildiğin gece evde oturduğun ortamda, ışık falan var yani, o anı çeksin işte, kumlanma
    olmasını istemiyorum aşağıdaki resimdeki gibi. Mesela aşağıdaki resimde titreme 0 çünkü sabit
    bir yerin üstünden Self Tİmer ile çektim ama görüntüyü görüyorsun

http://img10.imageshack.us/img10/9995/dscn0765p.jpg

• Olmaz hocam, bu kadar kötü çekmesi imkansız, muhakkak bir ayarı tutmamıştır.
    Objektifte bir kirlenme falan olmasın?
    Ya da başka birşeyler vardır, bilemiyorum şimdi. Çekilen tüm fotolar bu kalitede mi?
    En dandik cep telefonları bile bundan iyi foto çekiyor bu devirde :-)
    Benim çektiklerim bu kadar kötü olsa kaldırır atardım makineyi valla.
    Sen en iyisi makinenin ayarları falan biraz daha kurcala. Ben de akşam bakarım, müsait olursam.

• Valla neredeyse tüm çekim fonksiyonlarını (flashlı ve flashsız) denedim, sonuç aşağı yukarı aynı, artık kendi
    evimdeki ampullerden şüphe etmeye başladım acaba lensleri etkiliyor mu falan diye

Neyse sen en azından iyi çekim yaptığın tek bir ayarı ve ampül markanı belirtirsen çok sevinirim
  • quote:

@oak1969, evet özel olmayan insanlı fotoğraflarını paylaşabilirsen çok sevinirim, ü
    Aşağıda beni görebilirsin, iğrenç bir resim, işte ben bir türlü o ayarları tutturamıyorum.
    Night Portrait, Night Landscape, vs.. hepsini denedim. Amacım zifiri karanlıkta çekmesi
    değil, bildiğin gece evde oturduğun ortamda, ışık falan var yani, o anı çeksin işte, kumlanma
    olmasını istemiyorum aşağıdaki resimdeki gibi. Mesela aşağıdaki resimde titreme 0 çünkü sabit
    bir yerin üstünden Self Tİmer ile çektim ama görüntüyü görüyorsun

http://img10.imageshack.us/img10/9995/dscn0765p.jpg

yaw eozen81 makinanın flaşı kapalı olduğu için ışık yetersiz makina shutter sec1 yapmış ozaman elin titrememesi çekilen kişinin hareket etmemesi gerekir.onun için bulanık çıkmış birde flaşı açıp çek.birde makinanın görüntü sabitleme ayarları açık olsun
    af ayarlarını kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 28 Nisan 2010; 10:45:51 >

• http://www.flickr.com/groups/thenikoncoolpixp100group/ gece çekilmiş birkaç resim var bakabilirsiniz
  • @netün, teşekkürler, valla satacaktım az daha kafam atıyordu o derece Sanırım daha çok deneme yapmam gerekiyor anlaşılan.

@oguzhan1989, teşekkürler flickr'deki resimlere bakmıştım ama ne kadar montaj yapıldığından emin olmadığımdan güvenememiştim.
  • quote:

@netün, teşekkürler, valla satacaktım az daha kafam atıyordu o derece Sanırım daha çok deneme yapmam gerekiyor anlaşılan.

@oguzhan1989, teşekkürler flickr'deki resimlere bakmıştım ama ne kadar montaj yapıldığından emin olmadığımdan güvenememiştim.

eozen81 hemen pes etmek olurmu elinizdeki makina az çok manuel ayarlara imkan veren makina kendinizi geliştirmeniz gerekir cp tl ve200tl kompak makinalarla ne güzel foto çekenler var ışığı ve makinanın ayarlarını yerine göre doğru kullanmak gerekir o zaman kendiniz bile çektiğiniz iyi fotolara şaşarsınız

• Ya ne bileyim üstad,

Büyük heveslerle alıp o kadar saat kurcalamaya + manuel okumaya rağmen böyle saçma
    fotolar çekince insan böyle oluyor. Yani aldığım gibi Auto'da çekip bu fotoları alsam karamsar
    olmazdım belki ama o kadar saat uğraşmama rağmen başarılı olamayınca böyle oldu. Neyse
    dediğin gibi vakit vermek gerek, daha doğrusu kendimi geliştirip, makinayla aramdaki duygusal
    bağı güçlendirmeliyim sanırım
  • nikon p 100 ile s200exr arasında kalmıştım. ama öğrendiğim kadarıyla s200exr'ın sensörü çok daha büyük...

fotoğraf kalitesi p100 'ün mü daha iyi s200exr in mi ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.