Şimdi Ara

Nikon p900 alınır mı? baska tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce makinem hiç olmadı ve çok fazla bir bilgim yok. Biraz araştırdım kafam daha da karıştırdı karar veremiyorum.
    Benim olayımı anlatayım biliyorum böyle başlık çok açıldı ama herkesin kriteri farklı.
    - Makine max 2000 tl gibi olmalı (n11 de %25 indirim var onu kullanacağım.)
    - Boyun önemli değil büyük de olabilir. Çok sık kullanmayacağım zaten merak edip alıyorum :)
    - Çok sık parça değişimi ya da lens almam. Yani bi sefer alayım uzun süre kullanayım istiyorum.
    - Günlük aile fotoğrafları ve arada sırada gezmeye giderken yanıma alacağım.
    - Nikon p900 de ki lens sistemi kafamı karıştırdı yaklaşık 350mm ye denk geliyormış özellikleri aynı mı bilmiyorum ama o lenslerin fiyatları makineden daha pahalı gibi :) o cihaz alınır mı ?
    - sıfır olacak şekilde max 2000 olmak üzere tavsiyelerinizi bekliyorum.
    İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

• Canon 100D 600D 650D Sony a6000 gibi alternatif makinelere bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirci7898

Canon 100D 600D 650D Sony a6000 gibi alternatif makinelere bakabilirsin

anladım hocam da bu p900 de ki gibi zoom alabileceğim lens nedir ? mesela canon 650d alıp stok kit le ne kdar zoom yapabilirim? yani nikon da ki performansı yakalamak için canon a nasıl kit alırım ? fiyat nasıl değişir ?
  • DBolanci kullanıcısına yanıt
    55-250mm tele lens alarak durumu kurtarirsin bu lensten daha ucuza da lens var fakat performansi 55-250mm kadar iyi degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P900'daki kadar yakınlaşmak için şu lensi alman lazım:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/801201815-USE/canon_2527a001_super_telephoto_1200mm_f_5_6l.html

Diğer lensler yakınına bile gelmez. O yüzden böyle bir zoom miktarı lazımsa P900 tek seçenek. Yalnız diğer tüm çekimlerde dslr makinelerin çok altında kalır. Çok fazla zoom yapıldığında da keskinlik oldukça düşecektir zaten. Zoom başta mükemmel gelir ama bir müddet sonra sıkar ve daha değişik çekimlere yönelmek istersiniz fakat P900 bu tarz çekimlerde 300-400 liralık kompakt makinelerden fazlasını sunmaz. Ardından ise keşke buna 2500 vereceğime dslr + zoom lens + portre lensi+ geniş açı lens alsaydım diyebilirsiniz. Zira yaklaşık bu fiyata 100D + 18-55mm + 55-250mm + 50mm + 10-18mm gibi şahane bir set kurulabilir.

• DBolanci kullanıcısına yanıt
    nikon p900 iyi bir makine olabilir,ancak küçük sensörlü kompak bir makineye 2000tl vermek ne kadar mantıklı. sanalpazar com da 2.el 600tl civarında sony hx300 50x optikzoomlu makineler var. onları al. 1400tl kara geç.
  • p900 doğada kuş yada vahşi hayvan fotoğrafı meraklıları için ucuz maliyetli bir makinadır. Işık koşulları iyi olduğunda o zoom kapasitesi ile makul resimler alabilirsiniz. Reklamında güzel ay resmi de çekiyor, videosunda ayın dönüşünü de görüyorsunuz. Bu makinanın düşük ışıkta kumlu çıkacak resimlerini düzeltmek için Photoshop ve benzer yazılımları da iyi bilmeniz gerekir. Ayrıca düşük ışıkta makinanın autofocus'ü netlemede zorlanır, mercek gider gelir durur, bir türlü düğmeye basıp resim çekemezsiniz.
    Meraklı amatör olacaksanız Nikon D3200 veya bir kademe üstü D5300 alabilirsiniz, kit lensi 18-50 mm ile. Telefoto da olsun derseniz 55-200 mm ile beraber kit olarak ta satıyorlar, fiyatları uygun. Resim kontrast ve detay kaydetmeleri, özellikle düşük ışıkta, P900'ün çok üzerindedir bu makinaların.
    Ben Nikon kullanıcısı olduğum için Nikon önerdim, yoksa emsali Canon da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 31 Ocak 2016; 16:04:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.