Şimdi Ara

Nişan: Yahu bir makyaj malzemesi bu kadar mı tutar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
25.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hesap01

@LordMayros : clk 200 da istemez mi, olsa, atlamaz mı diyesi geliyor insanın.
    @agili : herkesin bir kısmeti vardır, seni bulur bir gün. Hayırlısı olsun yeter ki. sen yeter ki dosdoğru ol, kendini geliştir. takılıp kalma.
    @Sum 41 : haklısın dostum bu sadece bir şey ama birikiyor işte insan sorma gereği duyuyor. Ufak şeyler ama sinek mide bulandırıyor.
    @Bimba : Kendisi de çalışıyor hatta benden fazla maaşı var. Amin kardeşim amin.
    @syseditenes : Hz. Ali çok doğru demiş.
    @Roohans : Benden de en başta demişti bir ev bir araba başka bişe istemiyorum diye. Dedim kira olsa nasıl olur, aynen şöyle dedi kiraya ben karışmam. Aslında çok şey var birikiyor acıyorum, birşey yapmadım ama vicdanım sızlıyor ağlamasına. Düşününce de yarın ben daha çok ağlayacağım gibi geliyor ama...

Kardeş dikkat et derim ben. Ev kirası ufak meblalarda değil şu an, gerçi hangi ilde oturacaksınız bilemiyorum. Bildiğim tek şey pazarlıkla evlilik olmaz. Hakkında hayırlısı olur umarımç

• quote:

@agili : herkesin bir kısmeti vardır, seni bulur bir gün. Hayırlısı olsun yeter ki. sen yeter ki dosdoğru ol, kendini geliştir. takılıp kalma.
    @Sum 41 : haklısın dostum bu sadece bir şey ama birikiyor işte insan sorma gereği duyuyor. Ufak şeyler ama sinek mide bulandırıyor.
    @Roohans : Benden de en başta demişti bir ev bir araba başka bişe istemiyorum diye. Dedim kira olsa nasıl olur, aynen şöyle dedi kiraya ben karışmam. Aslında çok şey var birikiyor acıyorum, birşey yapmadım ama vicdanım sızlıyor ağlamasına. Düşününce de yarın ben daha çok ağlayacağım gibi geliyor ama...

İyi o zaman anının evinde kalmaya devam et de

• quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Arkadaşım her ne kadar kötü bir olay yaşamış olsanda öncelikle senin için herşey hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum..
    Sevgili dönemi, Söz, Nişan bunlar hep insanların birbirlerini daha iyi tanıma dönemleridir. Kişinin aslında görmediğin taraflarını suratına bir tokat gibi çarpmasına sebep olan olaylardır..
    Kabullenme yada kabullenmeme ailesel kaynasşmalar ve gittikçe olayların ciddiye binmesinden kaynaklanan stres kişilerin karakterlerini daha iyi ortaya koyduğunu senin gibi bizzat bende yaşadığım için yazıyorum..
    Mütevazilik kişiden kişiye değişen bir kavramdır bunun aksini kimse iddia edemez bu devirde Türk erkekleri zamanın bayanlarına göre artık daha mütevazi kalmıştır(kalmak zorundadır)..
    Ben evlenecekler diye para biriktiren çok çift tanıdım kız evinden ekmek arası getiriyordu masraf etmeyelim diye çocukla oturup parkta yiyorlardı (böyleleri artık çok zor bulunur?)..
    Hayat senin seçim senin tabiki sadece böyle bir konuyu paylaştığın için düşüncelerimi yazmak istedim hayatta bunlar inan bir kere yaşanınca tadı çıkıyor o yaşadığının en iyisini istemek tabiki herkesin hakkı ama herkesin bi kapasitesi var. İnsanın bir hayat kurmayı düşündüğü kişi karşındakini herkesden herşeyden çok düşünmeli bence..

kardeş olay farklı çocuk anladığım kadarıyla mesela 1 tane fara 200 lira vermiş diye kızmıyor gidip 5 tane almış diye kızıyor yani gidip en pahalısını almış değil müsrüflük edip 5 tane almış ileride ben ne yaparım bu kadınla diyor bence yol yakınken
    zaten okuduğum kadarıyla kıza aşık bile değilsin bir ömür geçmez sonra boşanmaya çalışırsın hayatının hatasından dön

• bizim adetler kim nederse desin çok masraflı.her durum için adetimiz var neredeyse ve hepsi de masraflı.biri evlenir birşeyler takman icap eder.sünnet,düğün,ev görme falan filan.yok sen benim düğünde şunu taktın yok sen benim evimi görmeye gelmedin gibi dertler de cabası.
  • quote:

hesap çok safsın bir ev bir araba yeter la daha ne kaldı yatmı çekicen altına hayat müşterektir kiraya bile karışmam diyorsa işin olmasın nerden buldun bunu ? yemin resmen seni

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

Kardeş dikkat et derim ben. Ev kirası ufak meblalarda değil şu an, gerçi hangi ilde oturacaksınız bilemiyorum. Bildiğim tek şey pazarlıkla evlilik olmaz. Hakkında hayırlısı olur umarımç

Peki kiraya karışmıyorsa , alınacak evin masrafına karışacakmıymış acaba

• evlenmeyi düşündüğüm kız hediye bile almama kızıyor istemiyorum bişey diyo sürekli.iyi bişey sanırım bu :p
  • üzgünüm ama anneniz kaynana sıfatını taşımıyor .
  • hocam niye anlamıyor bu kızlar bilmiyorum bak sen memurmuşsun şimdi sen bunları nasıl alacan biraz birikmişinle alacan sonra kredi kartından çektirip taksit taksit ödemeyecek misin??ödeyeceksin evlediğinizde o parayı beraber
    ödiyeceksiniz..evlenecem diyorsunuz anlamıyorum bunu artık senin onun parası mı var bir ev kuracaksanız kimin olacak ikinizin olacak ikiniz kazanıp çalışıp ödiyeceksiniz.1300 lira makyaj malzemesi vereceğine neyse daha fazla yazmayayım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaW331

aboooow gözümü korkuttun ya şimdi seneye bende nişan fln düşünüyorum(okul bittiğinde) dün haberlerde 5000 tlye bütün ev eşyalarını satan bi mağaza gösterdiler(tv, bulaşuk,çamaşır mak., bız dolabı, yatak odası yemek odası , oturma odası fln) kız arkadaşımla izlerken oo mantıklıymış bu dedi o ara çok sevindim ucuza kurtaracaz diye en kötü ühtimalle 10 yıl sonra bütün eşyalar yenilenir bi diye düşündük daha ucuza gelir artı devamlı yeni eşya kullanmış oluruz dedik ama şimdi senin dediğin korkuttu beni şimdilik iyi amabakalım nişanda bana da kitler mi 1300 tl makyaj malzemesi.

bu arada ayrıl diyenler olmuş da bi laf var g.te giren şemsiye açılmaz açılsada o g.tten hayır gelmez diye nasılsa girmiş giren ayrılsan ne yapacan o kadar makyaj malzemesini iadede almazlar bence madem masraf ettin evlen gitsin zaten herşey imzayı atana kadar değilmi ? sonra herşey senin elinde

daha düğünü var, evi var, yaşaması var.

1 şemsiye açılmış razıyım, 2 - 3 şemsiye daha girip de açılırsa ne yaparım.

döte giren şemsiye açılmaz aman dikkat.

• Bilende bilmeyende yorum yapmış. Bugün, orta halli, bakımlı her kızın en azından 1000 TL' lik makyaj malzemesi vardır. ANCAK; bu kız hayatında hiç makyaj yapmamışta nişanda mı yapması tutmuşta hepsini birden aldırıyor?
  • Ne kadardır tanışıyorsunuz? Bunları şimdi konuştuğuna göre sanırım yeni yeni hocam?
    İçine sinmediyse bence bırak. Mutsuz bir evlilik yaşamaktansa bir süre daha bekleyiverirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuTLu.

quote:

Orijinalden alıntı: VooDoo

çok detaya girmeden anlatıcam geçe sene yazın kuzenim elektrik mühendisi büyük bir firmada çalışıyor şirketin iş toplantısında gayet güzel modern kültürlü bir bayanla tanışıyor üstüne kızın maddi kazancıda iyi açıkçası her şey dört dörtlük gözüküyor neyse gezmeler tanışmalar vakit geçirmeler derken ailesiyle tanıştırıyor ve evlilik kararı alınıyor 3 ay içinde herşey hazırlanıp güzel bir düğünle evleniliyor ve ardından 2 ay sonra kuzenim boşanma davası açıyor sebepleri tek tek sayamayacağım baştan çok dikkatli gözü kör olmamak bu konuda hatalı olan kuzenim sevdiği için kızın her dediğine evet dedi,düğün istedi düğün yapıldı düğünde çalacak olan orkestra beğenilmedi adını vermeyeceğim ünlü bir orkestra çağırıldı, oturacakları evin yatak odası ve bulaşık makinesi hariç herşeyini perdesine kadar kuzenim yaptı, kuzenim kendi oturduğu semtte bir kiralık ev tutmak istedi eğerki tutsaydı 700 tl kira verecekti kız kabul etmedi gittiler emlakçıya kız emlakçının ilk gösterdiği eve tama bunu tutuyoruz deyip 1500 tl ye bir ev tuttular bunlar yetmedi üstüne evlenmeden tek taş pırlanta istemiş gitmiş 4000 tl ödemiş almış kuzenim, evlendikten sonra kuzenim demiş hafta içleri ikimizde çalışıyoruz yoruluyoruz her hafta sonu cumartesi-pazar günleri çıkar gezeriz demiş her yere götürmüş gezdirmiş yapmış ne yemek ne ev işi yaptırmamış vs vs yapmışta yapmış , kızın yaptıklarına gelince , kuzenimin ailesinin bir kötülüğünü görmedi teyzem onun için neler neler yaptı , onlara son derece soğuk, hadi bunu geçelim evlenirken aileyle evlenilmiyor diyelim , bir ay sonra kuzenimin kızkardeşi de evlendi onun nikanına gittik ikiside çok uyumlu yeni evli bir çift gibi oradaydı nikah kıyıldı takı merasimi başladı kuzenimle eşim takıları taktı, kuzenim kız kardeş abisi olarak nikahın sonuna kadar toplam 30-40 dk orada durdu bu sırada eşi olacak kişi takısını taktıktan sonra bir an bile durmadı atladığı gibi arabasına evine gitti , üstelik bu nikahtan 2 gün önce kına gecesi yapılmıştı o kına gecesine de hastayım diye bahane uydurup canı istemediği için katılmadı ,kız evlenirken onca masrafa sokup herşeyi en iyisiden aldırdı sonra bende ödeyeceğim taksitleri birlikte halladeriz hepsini demiş, ayrıca kuzenim bu birlikte evli oldukları iki ay içinde çok yalanlarını yakalamış bunlar bir yana aşırı derece de kıskanç ve bu kıskançlığı kavgaya dönüştürüyormuş, akşam 7 de kuzenimi arıyor kuzenim araba telefon elinde çıktım yoldayım diyor eve geleceği mesafe 20 dk gelirken migrosa uğrayıp torbaları dolduruyor toplamda eve 10 dk geç geliyor niye geciktin diye tartışma çıkıyor ama kas kafa kıza anlatamazsın alışveriş torbalarını gördüğü halde olay çılkaracak , sonra başka bir gün yine işten çıktığında arıyor kuzenim diyor çıktım işten yoldayım bu sefer hadi oyalanmadan eve gideyim düşüncesiyle çabucak eve geliyor bu sefer sen nasıl bu kadar çabuk eve geldin oluyor sen bence işte değildin başka yerdeydin başka birisiyleydin ondan bu kadar çabuk geldin diye kıyamet kopuyor, başka bir gün kuzenim eve geliyor evde eşi ve eşinin en yakın bayan arkadaşı evde kahkahalar atarak şarap içiyorlar içeri gidip hoş geldiniz diyor yorgun olduğundan odasına çekiliyor eşi gelip yemek ister misin diye sormuyor bile orda arkadaşıyla gece 12 ye kadar şarabı içip içip sarhoş şekilde yatağa yanına yatmasını biliyor, tartıştığı vakit utanmadan kuzenime sen bu gece git annen de kal diyor daha fazla yazmayacağım gerçekten evlenirken çok dikkatli olmak geliyor ilk kuzenim boşanma davasını açtı kız ben boşanmam kocamı seviyorum diye diretiyor ilk duruşma oldu kız da karşı dava açmış 300000 tl tazminat istiyormuş, geçenlerde kız kendi avukatı aracılığıyla aratmış 10000 tl verirse uzatmadan boşanırım demiş,ardından bir hafta sonra kızın avukatı kuzenimin avukatını arayıp soruyor ne oldu 10000 tl hazır mı diye avukatta demiş hazır bankadan çekmiş krediyi mahkemede hakimin önünde ödenecek ve boşanma gerçekleşecek tabi bunu duyan kız hemen kararından dönüyor aklınca parayı açıktan alıp sonra almadım deyip üstüne yatmak ve boşanma davasını uzatmak, bu evlilikte kuzenimin hatası güzelliğine okumuşluğuna maddi gelirine kanıp tam bana denk bir kız deyip iyice araştırmadan tanımadan gerçek yüzünü göremeden 3 ay içinde böyle bir evlilik yapması zaten şimdi kızların çoğu çok uyanık ne mal oldukları evlendikten sonra ortaya çıkıyor ama kuzeniminde bu olayda uywnması gerekirdi en başında kız her dediğini yaptırmak istiyor demekki bunda bir iş var deyip baştan cayması gerekirdi,kız evlendikten 2 gün sonra takılan tüm ziyneti bankada kendi adına kasa açtırıp yatırmış kısaca kuzenim maddi manevi her yönden aşırı bir zarara uğradı ... çok karmaşık bir şekilde anlattım yazım hataları için özür dilerim ama anlayan anlamıştır demek istediklerimi dikkatli ve uyanık uyanık olun seviyorum aşığım deyip körü körüne bağlanmayın kızlar sinsiler erkekleri çok deniyorlar siz de sinsi olun onları deneyin ama çaktırmadan...

Sinirden elim ayağım titreti yahu. Kuzenini düşünemiyorum bile !

Gerçekten büyük geçmiş olsun kuzenine, umarım en kısa zamanda kurtulur o kadından da karşısına ona layık biri çıkar

Konuyu açan arkadaşa söylemek istiyorum;

ben de 24 yaşındayım 6 yıllık bi ilişkim var, beraber büyüdük diyebilirim kız arkadaşımla, seneye askerden sonra birşeyler düşünürüyoruz biz de, çok seviyorum onu ama evlilik gerçekten çok başka, en güzeli al karşına kızı otur konuş, sıkıntını ciddi ciddi anlat, bunları şimdi sen alıyorsun ama evlendikten sonra sıkıntısını beraber çekicez de, zaten konuşurken umursamaz bir tavrı olursa ya da hala sen ondan sanki para esirgiyormuşsun gibi davranıyorsa yol yakınken dön, yanlış anlamanı istemem ama çok bir duygusal bağınız zaten oluşmamız henüz, seni kocası olarak değil de sömürülecek bir insan olarak görecekse devam etmenin anlamı yok, bu devir de insan biraz bilinçli olur, aldığı şeylerin evlilikten sonra geçiminde sıkıntı yaratacağını düşünür biraz, yazık cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 16 Haziran 2010; 19:20:02 >

• Bi insanın karakteri evlendikten sonra değişmez.Yol yakınken dön
  • Ulan içim karardı nasıl evleneceğiz yahu
  • quote:

düğünde çalacak olan orkestra beğenilmedi adını vermeyeceğim ünlü bir orkestra çağırıldı,

neden düğünde çalacak olan orkestranın adını veremiyorsun ki ?
    (:
  • quote:

çok detaya girmeden anlatıcam geçe sene yazın kuzenim elektrik mühendisi büyük bir firmada çalışıyor şirketin iş toplantısında gayet güzel modern kültürlü bir bayanla tanışıyor üstüne kızın maddi kazancıda iyi açıkçası her şey dört dörtlük gözüküyor neyse gezmeler tanışmalar vakit geçirmeler derken ailesiyle tanıştırıyor ve evlilik kararı alınıyor 3 ay içinde herşey hazırlanıp güzel bir düğünle evleniliyor ve ardından 2 ay sonra kuzenim boşanma davası açıyor sebepleri tek tek sayamayacağım baştan çok dikkatli gözü kör olmamak bu konuda hatalı olan kuzenim sevdiği için kızın her dediğine evet dedi,düğün istedi düğün yapıldı düğünde çalacak olan orkestra beğenilmedi adını vermeyeceğim ünlü bir orkestra çağırıldı, oturacakları evin yatak odası ve bulaşık makinesi hariç herşeyini perdesine kadar kuzenim yaptı, kuzenim kendi oturduğu semtte bir kiralık ev tutmak istedi eğerki tutsaydı 700 tl kira verecekti kız kabul etmedi gittiler emlakçıya kız emlakçının ilk gösterdiği eve tama bunu tutuyoruz deyip 1500 tl ye bir ev tuttular bunlar yetmedi üstüne evlenmeden tek taş pırlanta istemiş gitmiş 4000 tl ödemiş almış kuzenim, evlendikten sonra kuzenim demiş hafta içleri ikimizde çalışıyoruz yoruluyoruz her hafta sonu cumartesi-pazar günleri çıkar gezeriz demiş her yere götürmüş gezdirmiş yapmış ne yemek ne ev işi yaptırmamış vs vs yapmışta yapmış , kızın yaptıklarına gelince , kuzenimin ailesinin bir kötülüğünü görmedi teyzem onun için neler neler yaptı , onlara son derece soğuk, hadi bunu geçelim evlenirken aileyle evlenilmiyor diyelim , bir ay sonra kuzenimin kızkardeşi de evlendi onun nikanına gittik ikiside çok uyumlu yeni evli bir çift gibi oradaydı nikah kıyıldı takı merasimi başladı kuzenimle eşim takıları taktı, kuzenim kız kardeş abisi olarak nikahın sonuna kadar toplam 30-40 dk orada durdu bu sırada eşi olacak kişi takısını taktıktan sonra bir an bile durmadı atladığı gibi arabasına evine gitti , üstelik bu nikahtan 2 gün önce kına gecesi yapılmıştı o kına gecesine de hastayım diye bahane uydurup canı istemediği için katılmadı ,kız evlenirken onca masrafa sokup herşeyi en iyisiden aldırdı sonra bende ödeyeceğim taksitleri birlikte halladeriz hepsini demiş, ayrıca kuzenim bu birlikte evli oldukları iki ay içinde çok yalanlarını yakalamış bunlar bir yana aşırı derece de kıskanç ve bu kıskançlığı kavgaya dönüştürüyormuş, akşam 7 de kuzenimi arıyor kuzenim araba telefon elinde çıktım yoldayım diyor eve geleceği mesafe 20 dk gelirken migrosa uğrayıp torbaları dolduruyor toplamda eve 10 dk geç geliyor niye geciktin diye tartışma çıkıyor ama kas kafa kıza anlatamazsın alışveriş torbalarını gördüğü halde olay çılkaracak , sonra başka bir gün yine işten çıktığında arıyor kuzenim diyor çıktım işten yoldayım bu sefer hadi oyalanmadan eve gideyim düşüncesiyle çabucak eve geliyor bu sefer sen nasıl bu kadar çabuk eve geldin oluyor sen bence işte değildin başka yerdeydin başka birisiyleydin ondan bu kadar çabuk geldin diye kıyamet kopuyor, başka bir gün kuzenim eve geliyor evde eşi ve eşinin en yakın bayan arkadaşı evde kahkahalar atarak şarap içiyorlar içeri gidip hoş geldiniz diyor yorgun olduğundan odasına çekiliyor eşi gelip yemek ister misin diye sormuyor bile orda arkadaşıyla gece 12 ye kadar şarabı içip içip sarhoş şekilde yatağa yanına yatmasını biliyor, tartıştığı vakit utanmadan kuzenime sen bu gece git annen de kal diyor daha fazla yazmayacağım gerçekten evlenirken çok dikkatli olmak geliyor ilk kuzenim boşanma davasını açtı kız ben boşanmam kocamı seviyorum diye diretiyor ilk duruşma oldu kız da karşı dava açmış 300000 tl tazminat istiyormuş, geçenlerde kız kendi avukatı aracılığıyla aratmış 10000 tl verirse uzatmadan boşanırım demiş,ardından bir hafta sonra kızın avukatı kuzenimin avukatını arayıp soruyor ne oldu 10000 tl hazır mı diye avukatta demiş hazır bankadan çekmiş krediyi mahkemede hakimin önünde ödenecek ve boşanma gerçekleşecek tabi bunu duyan kız hemen kararından dönüyor aklınca parayı açıktan alıp sonra almadım deyip üstüne yatmak ve boşanma davasını uzatmak, bu evlilikte kuzenimin hatası güzelliğine okumuşluğuna maddi gelirine kanıp tam bana denk bir kız deyip iyice araştırmadan tanımadan gerçek yüzünü göremeden 3 ay içinde böyle bir evlilik yapması zaten şimdi kızların çoğu çok uyanık ne mal oldukları evlendikten sonra ortaya çıkıyor ama kuzeniminde bu olayda uywnması gerekirdi en başında kız her dediğini yaptırmak istiyor demekki bunda bir iş var deyip baştan cayması gerekirdi,kız evlendikten 2 gün sonra takılan tüm ziyneti bankada kendi adına kasa açtırıp yatırmış kısaca kuzenim maddi manevi her yönden aşırı bir zarara uğradı ... çok karmaşık bir şekilde anlattım yazım hataları için özür dilerim ama anlayan anlamıştır demek istediklerimi dikkatli ve uyanık uyanık olun seviyorum aşığım deyip körü körüne bağlanmayın kızlar sinsiler erkekleri çok deniyorlar siz de sinsi olun onları deneyin ama çaktırmadan...

şu yazıyı incisözlükte yazsan seni linç ederler.

özet geç lan

• Doğal, yeni nesil kızlar ne kadar koparsak kardır gözüyle olaya baktıkları için böyle saçma bir durum çıkıyor ortaya.. Benim kuzen de 2 yıl önce evlendiğinde onunda makyaj alışverişi 750 tutmuştu.. Teyzem'de senin gibi olmuştu. "10 liralık varken gitti 100 liralık olanlardan aldı","Anneside bir acayip, ondanda al kızım ondanda..." Nikah arifesinde bitireceklerdi ilişkiyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miko_93

Yediğiniz Kazıktan Memnunmusunuz ?

• Evlenmicem lan ben.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.