Şimdi Ara

Nişan: Yahu bir makyaj malzemesi bu kadar mı tutar? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
25.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: agili

eğer bir kadın paraya altına mala değer veriyorsa bilinki evlilik olmaazz yaşanmaz bile bende çok gördüm etrafımda ewlanmeden sözde altınlar teş taşlar nişanda pırlanta setler3burgamlı bilzeikler 20 30 tane en lüks eşyalar en lüks gelinlikler en lüks kuaförler eşyalar vs vs vs eğer paranın kymetini bilmeyen bir kadınsaa hiç uğraşmayın bile içiniz acısada yüreğiniz dağlansada

bnm gözümda para pul altın harç ew araba bişi yok ama bn ewlenemiyorum ewde kaldım yaaa

Konu sahibi olan arkadaşa ayarlıyalım seni nil iyi anlaşırsınız

• Abicim o kadar duygularına esir olma. Kız tabi ağlar eder inanma şuna. Bak burda 100 kişi sana bırak onu diyor. Aklın varsa bırakırsın yoksa o uzun şey yazan arkadaşın kuzeni gibi tazminat ödersin. Böyle işlere duygu karıştırma kız gerçek yüzünü göstermiş sana ne bekliyorsun anlamıyorum. Eğer onunla evlenirsen 1 yıl sonra bu konuyu tekrar oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben de memurum. Esim Rus.
    Esim sadece nikaha razi oldu. Ne dugun yaptik ne de nisanli kaldik.

tuvnera!! bana da birini bul bak çok minnettar olurum daha yaşım genç sen ben evlenme yaşına gelene kadar bişeyler bulursun o zamana kadar gebermezsem evlenirim valla bu rusların bu yönden de tam bizlik olduğunu bilmiyorum, inglizcem de yerinde rusça olmazsa ingilizce anlaşırız tuvnera sana güveniyorum sen bu işlerin adamısın TUVNERAAAA
  • Arkadaşlar, bilmiyorum benden büyüklerinizde vardır aranızda kesin, 26 yaşındayım, kız arkadaşımla 6 yıldır birlikteyim, daha nişanlanmadık bile...

Demek istediğim GERÇEKTEN iyi tanımadan, bu tür harcama muhabbetlerini, huylarını bilmeden böyle ciddi hayatınızı etkileyecek kararlar vermeyin. Aman diyim ya, güzel olsun, 90-60-90 olsun, değmeeeeeeeeeeeeez !
  • quote:

Orijinalden alıntı: agili

eğer bir kadın paraya altına mala değer veriyorsa bilinki evlilik olmaazz yaşanmaz bile bende çok gördüm etrafımda ewlanmeden sözde altınlar teş taşlar nişanda pırlanta setler3burgamlı bilzeikler 20 30 tane en lüks eşyalar en lüks gelinlikler en lüks kuaförler eşyalar vs vs vs eğer paranın kymetini bilmeyen bir kadınsaa hiç uğraşmayın bile içiniz acısada yüreğiniz dağlansada

bnm gözümda para pul altın harç ew araba bişi yok ama bn ewlenemiyorum ewde kaldım yaaa

daha 23 yaşındasın ne evde kalması

• Hata sizde...
    YKM'ye falan gidilir mi? Sülalede falan bu işleri bilen birisi varsa onu yanınıza alın...
    Birşey alınacağı zaman önce fiyatı sorun pahalıysa "olmaz" deyin...
    Alışveriş yaparken "bu pahalı" demekten çekinmeyin...
    Onlar ister, siz yok dersiniz; şu daha uygun dersiniz, sonucunda sen maddi külfetten ve kara kara düşünmekten kurtulursun. Onlar düşünsün...
    Onlar, biz diye yazdım, bu evlenene kadar böyle oluyor maalesef...

Mümkün olduğunca ucuz yerlere bakın, Mahmutpaşa falan çekinmeyin...

Evleneceğiniz insanın bunları alması kötü veya iyi olduğunu göstermez... Aslında kültürümüzde de var biraz bu... Babasının evinde yaşarken, bunlara sahip olamamış, izin verilmemiştir...

Veya "Evlenirken ne alırsan kârdır, evlendikten sonra zor alırsın" diye telkinlerin etkisinde vs. de kalmış olabilir... Ki bu laf doğrudur, evlendikten sonra 200 TL bile makyaj malzemesine para vermezsiniz... Rahatça "Şunun borcu daha bitmedi henüz, sen şu 20 TL'lik olanı olan sonra bakarız" deyip geçersiniz...

Alışverişe giderken, annenizin yakın bir akrabanız olursa daha iyi olur. Anneniz belki "Yok, Olmaz" demekten çekinebilir ama yanınızda bulunan akrabanız "Bu çok pahalı, aynısı bizim orada/aynısını başka yerde görmüştüm yarı yarıya daha ucuzdu, buna bu kadar para verilmez" deyip kestirip atar...

Zaten evlendikten sonra bu yaşananlar hiç olmamış gibi biter... Siz başbaşa kalırsınız... Artık sorunları, hüznü, sevinci, mutluluğu beraber yaşamaya başlarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 16 Haziran 2010; 20:50:27 >

• Bu olaydan çıkaracağımız ders:
    Makyajsız bir güzel bulmak + sadece nikah.

Bu nedir kardeşim 1.300 lira ile gider insan beyaz eşya takımı alır. Ne biçim düşünce bu?
    Şimdi alıyorlar bol bol ama ilerde eşinin ne durumlara geleceğini düşünmüyorsa o kadınla hiç bir iş yürümez.

3 kere makyaj malzemesi almak araba almakla eşit. Vay anasını!

Evlenirken koyulacak tek şart bu olmalı: Her gider eşit karşılanacak.
    Başlarım adetinden, düzeninden böyle sömürü üzerine dayalı adet mi olur. İşlerine gelirse...
  • Bu konudan kendime pay çıkarttım. Eski sevgilim bana dönmek istiyor ben red ediyorum. Bu konuyu okuduktan sonra ciddi ciddi dönmeyi düşündüm. Ne kadınlar var. Benim eskisi böyle şeyler hiç yapmazdı. Evlenesim geldi bir anda onunla
  • ozaman Güzel kız almak daha ekonomik
  • daha yolun başındasın iyi düşünmelisiN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VooDoo

çok detaya girmeden anlatıcam geçe sene yazın kuzenim elektrik mühendisi büyük bir firmada çalışıyor şirketin iş toplantısında gayet güzel modern kültürlü bir bayanla tanışıyor üstüne kızın maddi kazancıda iyi açıkçası her şey dört dörtlük gözüküyor neyse gezmeler tanışmalar vakit geçirmeler derken ailesiyle tanıştırıyor ve evlilik kararı alınıyor 3 ay içinde herşey hazırlanıp güzel bir düğünle evleniliyor ve ardından 2 ay sonra kuzenim boşanma davası açıyor sebepleri tek tek sayamayacağım baştan çok dikkatli gözü kör olmamak bu konuda hatalı olan kuzenim sevdiği için kızın her dediğine evet dedi,düğün istedi düğün yapıldı düğünde çalacak olan orkestra beğenilmedi adını vermeyeceğim ünlü bir orkestra çağırıldı, oturacakları evin yatak odası ve bulaşık makinesi hariç herşeyini perdesine kadar kuzenim yaptı, kuzenim kendi oturduğu semtte bir kiralık ev tutmak istedi eğerki tutsaydı 700 tl kira verecekti kız kabul etmedi gittiler emlakçıya kız emlakçının ilk gösterdiği eve tama bunu tutuyoruz deyip 1500 tl ye bir ev tuttular bunlar yetmedi üstüne evlenmeden tek taş pırlanta istemiş gitmiş 4000 tl ödemiş almış kuzenim, evlendikten sonra kuzenim demiş hafta içleri ikimizde çalışıyoruz yoruluyoruz her hafta sonu cumartesi-pazar günleri çıkar gezeriz demiş her yere götürmüş gezdirmiş yapmış ne yemek ne ev işi yaptırmamış vs vs yapmışta yapmış , kızın yaptıklarına gelince , kuzenimin ailesinin bir kötülüğünü görmedi teyzem onun için neler neler yaptı , onlara son derece soğuk, hadi bunu geçelim evlenirken aileyle evlenilmiyor diyelim , bir ay sonra kuzenimin kızkardeşi de evlendi onun nikanına gittik ikiside çok uyumlu yeni evli bir çift gibi oradaydı nikah kıyıldı takı merasimi başladı kuzenimle eşim takıları taktı, kuzenim kız kardeş abisi olarak nikahın sonuna kadar toplam 30-40 dk orada durdu bu sırada eşi olacak kişi takısını taktıktan sonra bir an bile durmadı atladığı gibi arabasına evine gitti , üstelik bu nikahtan 2 gün önce kına gecesi yapılmıştı o kına gecesine de hastayım diye bahane uydurup canı istemediği için katılmadı ,kız evlenirken onca masrafa sokup herşeyi en iyisiden aldırdı sonra bende ödeyeceğim taksitleri birlikte halladeriz hepsini demiş, ayrıca kuzenim bu birlikte evli oldukları iki ay içinde çok yalanlarını yakalamış bunlar bir yana aşırı derece de kıskanç ve bu kıskançlığı kavgaya dönüştürüyormuş, akşam 7 de kuzenimi arıyor kuzenim araba telefon elinde çıktım yoldayım diyor eve geleceği mesafe 20 dk gelirken migrosa uğrayıp torbaları dolduruyor toplamda eve 10 dk geç geliyor niye geciktin diye tartışma çıkıyor ama kas kafa kıza anlatamazsın alışveriş torbalarını gördüğü halde olay çılkaracak , sonra başka bir gün yine işten çıktığında arıyor kuzenim diyor çıktım işten yoldayım bu sefer hadi oyalanmadan eve gideyim düşüncesiyle çabucak eve geliyor bu sefer sen nasıl bu kadar çabuk eve geldin oluyor sen bence işte değildin başka yerdeydin başka birisiyleydin ondan bu kadar çabuk geldin diye kıyamet kopuyor, başka bir gün kuzenim eve geliyor evde eşi ve eşinin en yakın bayan arkadaşı evde kahkahalar atarak şarap içiyorlar içeri gidip hoş geldiniz diyor yorgun olduğundan odasına çekiliyor eşi gelip yemek ister misin diye sormuyor bile orda arkadaşıyla gece 12 ye kadar şarabı içip içip sarhoş şekilde yatağa yanına yatmasını biliyor, tartıştığı vakit utanmadan kuzenime sen bu gece git annen de kal diyor daha fazla yazmayacağım gerçekten evlenirken çok dikkatli olmak geliyor ilk kuzenim boşanma davasını açtı kız ben boşanmam kocamı seviyorum diye diretiyor ilk duruşma oldu kız da karşı dava açmış 300000 tl tazminat istiyormuş, geçenlerde kız kendi avukatı aracılığıyla aratmış 10000 tl verirse uzatmadan boşanırım demiş,ardından bir hafta sonra kızın avukatı kuzenimin avukatını arayıp soruyor ne oldu 10000 tl hazır mı diye avukatta demiş hazır bankadan çekmiş krediyi mahkemede hakimin önünde ödenecek ve boşanma gerçekleşecek tabi bunu duyan kız hemen kararından dönüyor aklınca parayı açıktan alıp sonra almadım deyip üstüne yatmak ve boşanma davasını uzatmak, bu evlilikte kuzenimin hatası güzelliğine okumuşluğuna maddi gelirine kanıp tam bana denk bir kız deyip iyice araştırmadan tanımadan gerçek yüzünü göremeden 3 ay içinde böyle bir evlilik yapması zaten şimdi kızların çoğu çok uyanık ne mal oldukları evlendikten sonra ortaya çıkıyor ama kuzeniminde bu olayda uywnması gerekirdi en başında kız her dediğini yaptırmak istiyor demekki bunda bir iş var deyip baştan cayması gerekirdi,kız evlendikten 2 gün sonra takılan tüm ziyneti bankada kendi adına kasa açtırıp yatırmış kısaca kuzenim maddi manevi her yönden aşırı bir zarara uğradı ... çok karmaşık bir şekilde anlattım yazım hataları için özür dilerim ama anlayan anlamıştır demek istediklerimi dikkatli ve uyanık uyanık olun seviyorum aşığım deyip körü körüne bağlanmayın kızlar sinsiler erkekleri çok deniyorlar siz de sinsi olun onları deneyin ama çaktırmadan...

evlat acısı gibi koymuştur

• kadın bır kere dusunmelı aşkım sevgilim bunları odeyecek durumu var mı
    zaten eşin olacak insan senın durumunu bilmek zorunda neler yapılabılır neler yapılamaz bılmek zorunda
    evleniyorsa bilmek zorunda
    kadın erkeğini seviyorsa ve evlendikten sonrada borç odeyecegını hesaplayabılıyorsa boşa masraf yapmaz
    evlılık sonrasında her bir borç evlenen iki kişinin uzerıne biniyor
    hem insan seviyorsa birazda sevdiğini dusunur bu kadar şey alıp nıye bosa masraf yapıp sıkıntıya sokayım askımı sevgılımı der
    bız erkekler dusunuyorsak kadında sevıyorsa dusunur arkadas
    ben ornekler gordum gercekten cok duyarlı bayan arkadaslarım evlendı kesınlıkle boşa ve gosterıs ıcın para harcatmadı ılerısınıde dusundu
    ne gerekıyorsa onu aldırdı fazlasını ıstemedı
    allah herkeze boyle bır eş nasıp etsın her dertı ıkı kısı paylasıcak gıbı dusundukten sonra her ıkı tarafta mutlu bır evlılık yapacagına ınanıyorum
  • bence alışverişe birdaha ikiniz çıkın ve sen ne kadar harcama yapabileceğini belirt kıza bu kadar para verlirmi makyaj malzemesine şaşırdım otur konuş bir hatırlatma yap ben memurum canım biz bukadar gereksiz harcama yapamayız
  • Para kazanmak kolay mı ya? Karşına alıp konuşacaksın hem de geç olmadan. Bunun utanması sıkılması olmaz. Senin durumun belli sıkıntıyı da siz çekeceksiniz. Ciddi ciddi konuş vurdumduymazlığa getiriyorlarsa yolu aç derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben de memurum. Esim Rus.
    Esim sadece nikaha razi oldu. Ne dugun yaptik ne de nisanli kaldik.

Avatarın yenge ile bi alakası varmı
  • Öncelikle, bu kadar yüzeysel yorumu görmek enteresan.

Büyükler için oyuncaklara bin liralar boyutlarındaki paraları tıkır tıkır sayan yurdum erkeği, hele ki "evleneceği" hanımefendinin makyaj alışverişi üzerine "acaba ayrılsam mı" diye cümle aleme duyuru yapınca nefes bile almadan şok yorumlar yapıyor.

Aklınızı başınıza alın, önce biraz düşünün; çocukça yorumlar yazmayın..
  • Bence köprüden önceki son çıkışa sapıp kendini kurtar kardeşim.Yoksa devam edersen hayatın kayacak.Ailesinden görmediklerini senden istiyor fazla yüz vermişsin zaten alışverişte kontrolü de kaptırmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Bu olaydan çıkaracağımız ders:
    Makyajsız bir güzel bulmak + sadece nikah.

Bu nedir kardeşim 1.300 lira ile gider insan beyaz eşya takımı alır. Ne biçim düşünce bu?
    Şimdi alıyorlar bol bol ama ilerde eşinin ne durumlara geleceğini düşünmüyorsa o kadınla hiç bir iş yürümez.

3 kere makyaj malzemesi almak araba almakla eşit. Vay anasını!

Evlenirken koyulacak tek şart bu olmalı: Her gider eşit karşılanacak.
    Başlarım adetinden, düzeninden böyle sömürü üzerine dayalı adet mi olur. İşlerine gelirse...

bizim ailede hep böyle evlendi evlenenler, sorunsuz ve adil oluyor iki taraf için de

• Hamama giren terler
  • Hocam merak ettim evleneceğin kız çalışıyor mu, bir geliri var mı, yani paranın nasıl kazanıldığından haberi varmı ki 1300 tl yi makyaj malzemesine yatırıyor?

ikincisi aman hocam çok iyi karar ver doğru kişi mi diye , hukuki.net te ne konular, 2-3 ay evli kalmış adamlar her ay yüzlerce TL nafaka ödediklerinden yakınıyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.