Şimdi Ara

Nişan: Yahu bir makyaj malzemesi bu kadar mı tutar? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
25.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tazmannia

quote:

Orijinalden alıntı: agili

eğer bir kadın paraya altına mala değer veriyorsa bilinki evlilik olmaazz yaşanmaz bile bende çok gördüm etrafımda ewlanmeden sözde altınlar teş taşlar nişanda pırlanta setler3burgamlı bilzeikler 20 30 tane en lüks eşyalar en lüks gelinlikler en lüks kuaförler eşyalar vs vs vs eğer paranın kymetini bilmeyen bir kadınsaa hiç uğraşmayın bile içiniz acısada yüreğiniz dağlansada

bnm gözümda para pul altın harç ew araba bişi yok ama bn ewlenemiyorum ewde kaldım yaaa

Konu sahibi olan arkadaşa ayarlıyalım seni nil iyi anlaşırsınız

şakaacıı seniiiiiiiiiiiiiiiiiiii

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

daha 23 yaşındasın ne evde kalması

btün arakdaşlarım evlendi ggitii ama ben harbi harbi kalldım evlenme olayını rafın en üstüne kalktı

• Nikahı biraz daha ileri bir tarihe alman tavsiyemdir.
  • quote:

quote:

quote:

eğer bir kadın paraya altına mala değer veriyorsa bilinki evlilik olmaazz yaşanmaz bile bende çok gördüm etrafımda ewlanmeden sözde altınlar teş taşlar nişanda pırlanta setler3burgamlı bilzeikler 20 30 tane en lüks eşyalar en lüks gelinlikler en lüks kuaförler eşyalar vs vs vs eğer paranın kymetini bilmeyen bir kadınsaa hiç uğraşmayın bile içiniz acısada yüreğiniz dağlansada

bnm gözümda para pul altın harç ew araba bişi yok ama bn ewlenemiyorum ewde kaldım yaaa

quote:

btün arakdaşlarım evlendi ggitii ama ben harbi harbi kalldım evlenme olayını rafın en üstüne kalktı

İşte Çalışıyormusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 17 Haziran 2010; 15:43:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

okuduysan bu yaş normaldir ,sorun değil,sırf evli olmak için evleneceksen o hiç sorun değil bir sürü "nefes alsın yeter"ci var ve 1-2 ayda evlenmek işten bile değil,ama istenilen evlilik 2 kişinin tek bir hayatı yaşaması ve bundan da çok memnun olmasını sağlayan bir evlilik ise hemen bu kadar kolay olmaz elbet zaman ve emek ister ,birbirini tanıma ve uyum gösterme ister,aynı olmasa bile çoğu konuda benzer düşüncede olmayı gerktirir ,

tabi bunları öğrenmek için dizilerdeki saçma sapan flötrlere gerek yok tek ihtiyaç uzun uzun en aaz 7-8 ay dürüst şekilde konuşmak evlilikten ne anladığını neleri bekleyip neleri istemediğini açıkça anlatmak ,bu geçen süre içinde kişilerin alakalı alakasız özellikle kötü ve zor olaylara verdiği tepkilere ve bakış açılarına vakıf olmak yeterli,

günlük gülistanlık ,o tatil mekanı senin bu tatil mekanı benim şu konserede gidelim bu film eksik kalmasın şeklinde yaşanılan bi flört, tanıma süreci olamaz ,sadece hoş vakit geçirmekten öteye gidemez ,böyle durumda herkes birbiriyle anlaşır

gerçi bu düşüncede olsam bile 24 üne geldim diye bu evlilik konusu beni de çok düşündürüyor ,hele bu konudan haberdar olduktan sonra ,evlenmekten pişman olunmayacak kız bulmak hemde izmirde bulmak çok zor ,en çok korktuğum durum ise hep çevrmde gördüğüm evlilikler gibi karakterlerin zor uyuşması ,zıt gibi olması ,kimi çiftlere bakıyorum adam kadını hiç haketmemiş kimisinde ise kadın mükemmel olan adamı hiç haketmemiş

• quote:

üni falan okuyor musun bilmiyorum ama yaşın daha genç bence :)

• Eski topraklar bu konuda toplanmış hep. Gördüğüme sevindim hepsini :)
  • ah ah kendisine en ufak hediye bile almamı istemeyen bi sevdiğim var.bigün magazanın birinde kendime gömlek pantalon filan almıştım onun içinde birşeyler almak istedim aldım pakete koydurdum filan, götürdüm vermeye ama almaz olaydım dedim içimden.zorla verdim tutuşturdum eline 100 kere istemiyorum dediysede zorla tutusturdum eline pakedi.
    olaya ne tarafan bakacagımı şasırmış durumdayım şuan, ciddi ciddi evlenmeyide düşünüyorum.bana tek dediği her zaman hiç bişey istemiyorum lütfen hiç bişey alma falan fıstık.düşündüğüm tek şey acaba ileride değişirmi?kısmet olup evlilik hazırlıkları yaptıgımız zaman en kalitelisinden en pahalı olanına mı yönelicek yoksa beni ve ailemi düşünüp en uygun olanından mı isteyecek.tek bildiğim şu an gözünün tok olduğu inş değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackenedd

ah ah kendisine en ufak hediye bile almamı istemeyen bi sevdiğim var.bigün magazanın birinde kendime gömlek pantalon filan almıştım onun içinde birşeyler almak istedim aldım pakete koydurdum filan, götürdüm vermeye ama almaz olaydım dedim içimden.zorla verdim tutuşturdum eline 100 kere istemiyorum dediysede zorla tutusturdum eline pakedi.
    olaya ne tarafan bakacagımı şasırmış durumdayım şuan, ciddi ciddi evlenmeyide düşünüyorum.bana tek dediği her zaman hiç bişey istemiyorum lütfen hiç bişey alma falan fıstık.düşündüğüm tek şey acaba ileride değişirmi?kısmet olup evlilik hazırlıkları yaptıgımız zaman en kalitelisinden en pahalı olanına mı yönelicek yoksa beni ve ailemi düşünüp en uygun olanından mı isteyecek.tek bildiğim şu an gözünün tok olduğu inş değişmez.

1,5 sene önce evlendim.

Ne düğün ne yemek ne davet hiçbirşey yapmadık. Sadece eşimi istemeye gittik 6 ay sonra da nikah yaptık. Gelinlik bile aldırmadı. Akrabasının gelinliğini giyidi. Evimize ait olan en ufak çöpü bile biz aldık. Aklına gelebilecek herşeyi kendimiz çalışıp aldık.

Şu an bile gidip bana birşeyler alır kendisine is ebirşey almaz ve ben kızarım kendine birşeyler al diye. :)

Tanıştığımızda böyleydi, aradan 3 sene geçti hala aynı :)

• Hocam maaşımı sana verecem bu borçları sen ödeyeceksin de.
    bunun kayın valide ve pedere de söyle.
    Sen hiçbir şeye karışma.
    Hemen anlamasa da sonradan anlar. Hiç olmazsa ileride değişir.
    Kayın valide ye de söyle düğünde takılan altınları almaya kalkmasın adamı uyuz ediyorlar çünkü.
    Sanki kendi altını. Kızından resmen mal çalıyorlar uyuz oluyorum öylelerine.

Not: Derdin herşeyi paylaşacağız olmalı. Bunu eşin görmeli. Erkek sensin diye bütün para sıkıntısı sende olmamalı olamaz zatenderdini beraber çekeceksiniz. Bunu anlat yeter. Maaşını da ver gitsin. Kendine biraz harçlık al yeter. Ciddiyim zaten vakit geçince parayı almayacak, hiç bir sözüne de karşı çıkamayacak. Sadece mantıklı alış veriş yapacaksınız.
    Ama düğünde böyle şeyler maalesef normal. Çünkü onlar kadın. Biz erkeğiz. Biz onları onlar da bizi anlayamaz.

• @ardicli2000 öyle kaynanalar mı varmış nasıl alıyorlar altınları anlamadım gitti
  • aklın varsa ayrıl çok ciddiyim 1300 TL makyaja acımayan bir kız bunu düşünemeyen bir kız ilerideki beyaz eşya koltuk vs vs yatak vs vs ev masraflarına hiç acımaz söke söke alır senden yol yakınken gerçekten ayrıl ilerde çok acı çekersin

ahanda buraya yazıyorum demediler deme
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunayMan

quote:

ah ah kendisine en ufak hediye bile almamı istemeyen bi sevdiğim var.bigün magazanın birinde kendime gömlek pantalon filan almıştım onun içinde birşeyler almak istedim aldım pakete koydurdum filan, götürdüm vermeye ama almaz olaydım dedim içimden.zorla verdim tutuşturdum eline 100 kere istemiyorum dediysede zorla tutusturdum eline pakedi.

1,5 sene önce evlendim.

Ne düğün ne yemek ne davet hiçbirşey yapmadık. Sadece eşimi istemeye gittik 6 ay sonra da nikah yaptık. Gelinlik bile aldırmadı. Akrabasının gelinliğini giyidi. Evimize ait olan en ufak çöpü bile biz aldık. Aklına gelebilecek herşeyi kendimiz çalışıp aldık.

Şu an bile gidip bana birşeyler alır kendisine is ebirşey almaz ve ben kızarım kendine birşeyler al diye. :)

günayman aynı düşüncede bekar baldızın var mı? çok ciddi soruyorum ama çok çok ciddi soruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

quote:

quote:

1,5 sene önce evlendim.

günayman aynı düşüncede bekar baldızın var mı? çok ciddi soruyorum ama çok çok ciddi soruyorum

Evet var seninle aynı yaşta. 8 yaşında yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: ldydrp0

bence normal tutmuş bi fondöten sipariş ediyorum 140 tl. alışılması lazım ki bunun içinde kremi var allıgı var kapatıcısı var varda var

Benim kız arkadaşımın tüm makyaj malzemelerinin toplamı 300 tlyi geçmedi.Gidip olmayacak yerden kullanmayacağın birsürü saçma sapan malzemeyi alırsan bu rakam normal zaten.
    Sevgili dostum bir makyaj malzemesine verilen ücret buysa herhalde gelinliğe de 5000 tl falan verirsin sen bu gidişle.
    Bu işlerin alışverişine sadece ama sadece gelin ve damat çıkar.Şaet kızı ve ailesini yalnız yollarsan belini bir daha doğrultamazsın.
    Arkadaşım yeni evlendi ve o da senin gibi herşeye he deyip kızı ailesiyle alışverişe gönderdi.Şuan evliler ve 45 000 tl borcu nasıl öderim diye kara kara düşünüyor.
    Allah yardımcın olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Zaten bir orjinal parfüm 200 tl ,nişan için yapılan makyaj malzemesi/parfümeri alışverişi 750 tl den aşağı olmaz.

Benim ve sevgilimin kullandığı parfüm 20 tl.İkimizde memnunuz.Senin çapın büyükse 200 tl vermen normal.Buradaki arkadaş memur ve sence çapı 200 liralık parfümler için uygunmu?
  • Abim evleniyor, ben de Oriflame ve Avon danışmanıyım. Biz akıllı davrandık..

Aylar önceden ben güzel ve kampanyada ürünleri her ay biraz biraz alıp topladım, kremleri, makyaj malzemeleri, deodorantlar vsvs hepsi..
    Çok da uygun oldu, 200-300 bile tutmadı dünya kadar ürün.
  • İnsan sevdiği kıza güzel değil der mi hiç. Enteresan bi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

@ardicli2000 öyle kaynanalar mı varmış nasıl alıyorlar altınları anlamadım gitti

Evet sırf bu yüzden düğünün iptal olduğunu, nişanların atıldığını, ertesi gün olacak nikahın iptal olduğunu biliyorum.
    Ve ekleyeyim. Kırsal yörelerde çok yaygın. Adana'da ev ev dolaşıp altın topluyorlar.
    Başlık parasını anlarım (ki bence olmamalı ama olduğu zaman da bir şey demem kimse de bana geri kafalılık demesin. geçenlerde mehmet ali erbilin de başlık parası aldığı bas bas bağırıldı ki bu çok normaldir. Kızı çünkü dünyayı istese yeridir.) da düğünde takılan artık eşin olan altınları almanın mantığını anlayamadım.

quote:

Şuan evliler ve 45 000 tl borcu nasıl öderim diye kara kara düşünüyor.

benim kastımda bu. Nasıl ödeyeceğiz diye düşünmeliler. Evli çift tek başına mı borç öder ya allah aşkına. Kim çalışırsa çalışsın sanki eşini boğaz tokluğuna geçindiriyor diğer eş. YAnlış işte. Bunu eşinize, müstakbel eşinize anlatın. Herşey müşterek ev de, araba da, borç da. Dert de ortak, keder de, sevinç de.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

quote:

quote:

1,5 sene önce evlendim.

Evet var seninle aynı yaşta. 8 yaşında yani.

aferin ,bravo sana

• KORKUNÇ
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.