Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1394. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.191
Cevap
202
Favori
1.740.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13921393139413951396
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler. Hepsine baktırayım ben bunların.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kronk-x kullanıcısına yanıt
    Yan sanayi taraftarı değilim ama eğer sorun bundaysa Çin de gördüm 100 TL falan yazıyor. Alınır mı sizce arada çok fark var. 200 falan olsa hiç bakmam ama şaşırdım çok ucuz :)

• Hocam yok. Bu parça icin paraya kıymanız gerekiyor. Ustanın bana dediği tam olarak şöyle “debimetre(hava akış metre) çok onemli, ben bunun yan sanayisini takmam. Sonra döner bana usta bunu yapamadın dersin. Yan sanayi tat vermez kısa süre basını tekrar ağrıtmaya başlar” dedi.

Başka bir parça olsa neyse, ama hele Çin’den falan gelecek parça ile bence olmaz. Ben de çok araştırdım ettim, özellikle bu parçada asla tavsiye edilmiyor yan sanayii. Ama tabiki arabayi götürmez değil. Siz bilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araba ışıklara yaklaşırken fren sebriyaj yapinca stop ediyordu. Gaz kelebeği temizliği ve adaptasyon yapıldı. Sorun düzelmedi. Maf sensörünü değişmek gerekir dedi usta. Yenisini takti. Denedim. Araba düzeldi. Öyle olunca aldim. Orjinal bosch marka. 3 4 ay oluyor. Temizlikle birlikte 700tl verdim. Ustanın dediği belki bilen vardir Konya Mazak nissan. Bu almeralarda nadir bozulan ama kronik olan bir problem demiş idi. Sonrasındabide lpg ayarı yaptırdım canavar gibi oldu. Bugün düz yolda bi deneme yaptım. 190ı gördüm. Yol bitti Hala gideri vardi. Yalniz o hizda gram güvensizlik vermedi. Direksiyon tas gibi. Ve tepkilere net cevap veriyor. Neyse;

2 3 gündür başımı ağrıtan bir sorun peydah oldu. Yine almeranin güzelliği sayesinde çözdüm. Çinden sustalı anahtar kabı aldım. Almera anahtarına uyumlu yazsada biraz modifikasyon yapmak suretiyle sustalı anahtara dönüşürdük. 2 3 aydır sorunsuz kullanıyordum. 2 3 gün içinde bir ben birde peder bey anahtarı düşürdük. Anahtar kapıları açıp kapatmaz oldu. Bazen çalıştı bazen çalışmadı. Pili değiştirdim nafile. Eski kumanda kasasina taktim yine olmadi. Anahtarciya gittim. 5 dk uğraştı. Devreleri kaymış dedi. Pilini değiştirdim. Simdi calisicak.

Arabanın yanina gittim bi bastım tık yok kapılarda. Geri gittim. Anahtarcı siz ilk verdiğinizde anahgarda sinyal yoktu. Suan sinyal geliyor. Gözümle de gördüm 433mhz frekansinda sinyal veriyor. Çalışmıyorsa servise gidip program attiricaksin dedi. Istersen eski pilimi takayim parani vereyim dedi. 5 tl. Gerek yok deyip ayrıldım. Internettw araştırma yapınca hep manuel kodlama çıkıyor. Aklima direk araba anahtarı unuttu galiba dedim.

Ve manuel kodlama ile anahtarı arabaya tekrar tanıttım. 5 liraya halletmiş olduk. Sustaliyida kenara koydum. Yedek anahtar olsun. Çipi yok ama kapiyi açar. Bu manuel kodlama sayesinde, koltuk ayarlarken yanan airbag lambasinida söndürmüştüm. Elm327 ile baglanti kuramadim. Kursaydim onunla söndürürdüm. Belki ihtiyacı olan olur, aynı sorun başına gelen olur, bir yol göstersin diye yazdım.

Biraz uzun oldu. Okuyan kusuruma bakmasın artık.

Bu arada aliexpresste, n11 d satılan sustali anahtarı kesinlikle almayin. Uyumsuz ve kalitesiz. Orjinal anahtarın icinde silikon koruyucu var. Kalıp gibi. Hem immobilizer hemde uzaktan kumanda çipini koruyor. Yine uzattim. Herkese kazasız, belasız yolculuklar diliyorum.

• DntRx kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık ustam güzel anlatım olmuş. Ben de almıştım Çinden anahtar için bozulursa kenarda dursun diye. İyi ki yazmışsın kullanmam onu. Yedek anahtarım bile duruyor zaten. Ben ilçede olduğum için usta bulmak da çok zor. Olanlar da çok para istiyorlar. İki anahtarı tamire verdim sırf düğme ve pil için çok para verince yedek anahtar kabı almıştım. "maf sensörü" bunu da not edeyim kenara. Ustaya gidince söyleyeceğim bakalım sorun nerdeymiş baksın inşallah çözülür. Pahalı olsa da orjinal parça oldu mu da ömürlük işte o yanı güzel. Uzun süre bineceksek kesinlikle orjinal almak lazım.

• DntRx kullanıcısına yanıt
    Bir de hangi siteden aldınız maf sensörünü ? Bu bahsettiğiniz şey Kronkx arkadaşımızın bahsettiği hava akış sensörü ile aynı şey değil mi ?

• emre6720 kullanıcısına yanıt
    Maf sensörü, hava akış sensörü aynı şey. Debimetrenin içinde bulunuyor. Ben sanayide yedek parcacidan aldım.
    Aloparca.com da 752 tl. Bu 1.5 98bglik olan için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 8 Ağustos 2018; 10:11:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre6720

Bir de hangi siteden aldınız maf sensörünü ? Bu bahsettiğiniz şey Kronkx arkadaşımızın bahsettiği hava akış sensörü ile aynı şey değil mi ?
    Merhaba.
    Maf sensörü bozuldugundan eminseniz ya da arıza belirtilerinin kaynagı bu adresi gösteriyorsa;
    yenisini almadan önce maf içindeki kartı bir elektronikçiye göstermenizi tavsiye ederim.
    Zamanında 1500 tl istenmişti ama bir TV tamircisine 10 tl'ye hallettirmiştim.
    Ayrıca imzamdaki siteden faydalanabilirsiniz.
    Tekrar araba ihtiyacım dogunca siteyi gezeyim dedim bayagı yeni arkadaşlar gelmiş.Hoş gelmişler.
    Rabbim herkese kazasız belasız ve sorunsuz kullanmak nasip etsin.
    Kalın saglıcakla.
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun. Cümlemize kazasız belasız sürüşler. Ben 3 senedir kullanıyorum Almerayı, çok şükür beni üzmedi arabam. Arızanın nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Başka ustaya götürdüm maf sensörü değildir dedi. O bozuk olursa ayarsız çalışır falan dedi. İnşallah öyledir bakalım şimdi bilgisayara soktum gaz ayarını yaptırdım stop etmiyor şuan için. Gazla alakalı değil halbuki benzinde de stop ediyordu. Ben yine maf sensör temizliğini falan yaptıracağım. Maf içinde bir de kart mı varmış ilk defa duyuyorum. Valla bu site sayesinde baya bilgi sahibi oldum :) Masraf çıkmazsa biraz arabayı güzelleştireyim diyorum. Jantları boyayacağım bir de kapı çıtaları solmuş, arka spoyler ve camlara yağmurluk da olsa tadından yenmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

Merhaba.
    Maf sensörü bozuldugundan eminseniz ya da arıza belirtilerinin kaynagı bu adresi gösteriyorsa;
    yenisini almadan önce maf içindeki kartı bir elektronikçiye göstermenizi tavsiye ederim.
    Zamanında 1500 tl istenmişti ama bir TV tamircisine 10 tl'ye hallettirmiştim.
    Ayrıca imzamdaki siteden faydalanabilirsiniz.
    Tekrar araba ihtiyacım dogunca siteyi gezeyim dedim bayagı yeni arkadaşlar gelmiş.Hoş gelmişler.
    Rabbim herkese kazasız belasız ve sorunsuz kullanmak nasip etsin.
    Kalın saglıcakla.

Alıntıları Göster
    Üstadım hoşgeldin.

Yeniden Almera macerası başlıyor mu senin için.

• emre6720 kullanıcısına yanıt
    Vallahi dediğim gibi hocam. Ben yaklaşık 5-6 ay uğraştım bu sorunla. Önce gazda stop ediyordu sadece. Benzinde 1 ay bindim etmedi. Sonra benzinde de etmeye başladı. LPG kitinden bir parça değişti, 2-3 hafta etmedi, sonra yine etti. Ateşlemeydi lpg'ydi rolanti sensörüydü falan derken benim usta da aynı şeyleri söyledi. Yok subap ayarı yok bişeyler. Olmuyor yok... En son Ankarada başka bir ustaya gittim işte nissan ustası. Adam şak diye hava akışmetre dedi, değiştirdi ve aylar oldu çok şükür bir daha stop sorunu yaşamadım. Zaten değiştirir değiştirmez arabanın çekişinde de farklılık hissediyosunuz. Stop etmek dışında ben de bir sorun hissedemiyordum çalışmasında falan. Ama bunlar işte tecrübe. Sizde de illa ki aynısı olacak diye birşey yok tabi de benim çok başım ağrıdığı için neler çektiğinizi anlıyorum. Dediğim gibi eğer benimle aynı ise sorununuz zaten yakın zamanda tekrarlamaya devam edecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

Benim araba ışıklara yaklaşırken fren sebriyaj yapinca stop ediyordu. Gaz kelebeği temizliği ve adaptasyon yapıldı. Sorun düzelmedi. Maf sensörünü değişmek gerekir dedi usta. Yenisini takti. Denedim. Araba düzeldi. Öyle olunca aldim. Orjinal bosch marka. 3 4 ay oluyor. Temizlikle birlikte 700tl verdim. Ustanın dediği belki bilen vardir Konya Mazak nissan. Bu almeralarda nadir bozulan ama kronik olan bir problem demiş idi. Sonrasındabide lpg ayarı yaptırdım canavar gibi oldu. Bugün düz yolda bi deneme yaptım. 190ı gördüm. Yol bitti Hala gideri vardi. Yalniz o hizda gram güvensizlik vermedi. Direksiyon tas gibi. Ve tepkilere net cevap veriyor. Neyse;

2 3 gündür başımı ağrıtan bir sorun peydah oldu. Yine almeranin güzelliği sayesinde çözdüm. Çinden sustalı anahtar kabı aldım. Almera anahtarına uyumlu yazsada biraz modifikasyon yapmak suretiyle sustalı anahtara dönüşürdük. 2 3 aydır sorunsuz kullanıyordum. 2 3 gün içinde bir ben birde peder bey anahtarı düşürdük. Anahtar kapıları açıp kapatmaz oldu. Bazen çalıştı bazen çalışmadı. Pili değiştirdim nafile. Eski kumanda kasasina taktim yine olmadi. Anahtarciya gittim. 5 dk uğraştı. Devreleri kaymış dedi. Pilini değiştirdim. Simdi calisicak.

Arabanın yanina gittim bi bastım tık yok kapılarda. Geri gittim. Anahtarcı siz ilk verdiğinizde anahgarda sinyal yoktu. Suan sinyal geliyor. Gözümle de gördüm 433mhz frekansinda sinyal veriyor. Çalışmıyorsa servise gidip program attiricaksin dedi. Istersen eski pilimi takayim parani vereyim dedi. 5 tl. Gerek yok deyip ayrıldım. Internettw araştırma yapınca hep manuel kodlama çıkıyor. Aklima direk araba anahtarı unuttu galiba dedim.

Ve manuel kodlama ile anahtarı arabaya tekrar tanıttım. 5 liraya halletmiş olduk. Sustaliyida kenara koydum. Yedek anahtar olsun. Çipi yok ama kapiyi açar. Bu manuel kodlama sayesinde, koltuk ayarlarken yanan airbag lambasinida söndürmüştüm. Elm327 ile baglanti kuramadim. Kursaydim onunla söndürürdüm. Belki ihtiyacı olan olur, aynı sorun başına gelen olur, bir yol göstersin diye yazdım.

Biraz uzun oldu. Okuyan kusuruma bakmasın artık.

Bu arada aliexpresste, n11 d satılan sustali anahtarı kesinlikle almayin. Uyumsuz ve kalitesiz. Orjinal anahtarın icinde silikon koruyucu var. Kalıp gibi. Hem immobilizer hemde uzaktan kumanda çipini koruyor. Yine uzattim. Herkese kazasız, belasız yolculuklar diliyorum.
    Merhaba hocam. Öncelikle bahsini ettiğiniz stop sorunu bende de mevcuttu aynı şekilde çözdüm ben de :)

Neyse asıl diyeceğim, bu bahsettiğiniz anahtardan ben de aldım. İmmo etrafındaki koruyucuyu da hatta sokabilmek için yeni sustalıya, baya törpüledim neyse bir süre kullandım. Sonra anahtarı kaybettik. Uzun hikaye. Ben kaybetmedim sanayide yıllardır gittiğim usta kaybetti. Sonra kendisi anahtar yaptırdı tabi ama benim getirttiğim gibi orjinal olmadı. Kaybolan kap önemli değil, yedek anahtarım da var ama asıl anahtarın kartı gitti. İnternette de bizim bu almeranın anahtar çipini hiçbir yerde bulamadım. Var mı bir fikriniz?

• kronk-x kullanıcısına yanıt
    Hocam aliexpress ve ebay gibi sitelerde 120-150 tl arasında satılıyor. Dolardan ötürü biraz pahalılar. Veya çıkmacılardan bu anahtarin aynısıni bulup arabaya tanittirdinizmi o şekilde de olur.

Örnek link koyayım:

http://s.aliexpress.com/QRRriamM?fromSns=

Anahtar kodu: 5WK4 876/818
    Ama immobilizier çipi için anahtariciya gitmeniz gerekir muhtemelen.

http://s.aliexpress.com/Z7nEjuqq?fromSns=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 8 Ağustos 2018; 19:12:25 >

• Merhaba aranıza yeni katıldım size bi sorum olacaktı almerada 2 tane oksijen sensoru var ikisinin nerde oldugu bilen varmı internetten siparis edip kendim takacam yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Özcan044

Merhaba aranıza yeni katıldım size bi sorum olacaktı almerada 2 tane oksijen sensoru var ikisinin nerde oldugu bilen varmı internetten siparis edip kendim takacam yardımcı olursanız sevinirim
    Hayırlı olsun.

Birisi kaputu açınca motorun önünde katalizör üstünde.

Diğeri ise egsoz üzerinde. Araç lifte kaldırıldığında çok rahat görülür.

Kazasız belasız sürüşler...

• Arkadaşlar 1 ay önce 2002 nissan almera 1.5 sedanla aranıza katildim. Araçı çok beğenerek aldım ancak benden önceki sahibi 3 yıldır hiç sanayiye uğramamış bu yüzden fiyatı biraz uygundu araca expertiz yaptırdım motor %80 denildi ancak geç çalısıyordu büjileri ve depodaki benzin pompasını değistirdim geç çalışma problemi ortadan kaltı ama araçı bir veya iki gün kullanmadığızda 2 veya 3 marşta zor zekat çalıştırıyoruz bu sorun oringden olabilirmi

2.sorumda araç rampalarda beyaz duman atarak tekliyor lpg de motordan şakırtılar geliyor ama düz yolda hiç bi sorun yok otobanda 140 kilometreye çikaramadim ve yaklaşık 1000 kilometrede 2 bucuk litre yağ yaktı butun filitrelerini ve yağinı yeni değistirmiştim 10 40 kastırol yağ koymuştum 4 litre bu gün 1 litre daha ekledim düz yolda aynadan duman dörmüyorum ama rampa çikarken ara ara arkadaki dumanı aynadan görüyorum dumalarken çekiş düşuyor tekliyo ve motordan şakırtı geliyo bu sorunlar neden olabilir bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: c.onderonal

Arkadaşlar 1 ay önce 2002 nissan almera 1.5 sedanla aranıza katildim. Araçı çok beğenerek aldım ancak benden önceki sahibi 3 yıldır hiç sanayiye uğramamış bu yüzden fiyatı biraz uygundu araca expertiz yaptırdım motor %80 denildi ancak geç çalısıyordu büjileri ve depodaki benzin pompasını değistirdim geç çalışma problemi ortadan kaltı ama araçı bir veya iki gün kullanmadığızda 2 veya 3 marşta zor zekat çalıştırıyoruz bu sorun oringden olabilirmi

2.sorumda araç rampalarda beyaz duman atarak tekliyor lpg de motordan şakırtılar geliyor ama düz yolda hiç bi sorun yok otobanda 140 kilometreye çikaramadim ve yaklaşık 1000 kilometrede 2 bucuk litre yağ yaktı butun filitrelerini ve yağinı yeni değistirmiştim 10 40 kastırol yağ koymuştum 4 litre bu gün 1 litre daha ekledim düz yolda aynadan duman dörmüyorum ama rampa çikarken ara ara arkadaki dumanı aynadan görüyorum dumalarken çekiş düşuyor tekliyo ve motordan şakırtı geliyo bu sorunlar neden olabilir bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
    Geç çalışmanın ana nedeni genellikle oring oluyor.

Motor kompresyon testini uygulamanız gerek. Ancak öyle sağlıklı cevap verilebilir. Ancak anlattıklarınızdan göre piston sekman lar değişmesi gerek. Tabi duruma göre piston ve gömlek hollanması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

Hocam aliexpress ve ebay gibi sitelerde 120-150 tl arasında satılıyor. Dolardan ötürü biraz pahalılar. Veya çıkmacılardan bu anahtarin aynısıni bulup arabaya tanittirdinizmi o şekilde de olur.

Örnek link koyayım:

http://s.aliexpress.com/QRRriamM?fromSns=

Anahtar kodu: 5WK4 876/818
    Ama immobilizier çipi için anahtariciya gitmeniz gerekir muhtemelen.

http://s.aliexpress.com/Z7nEjuqq?fromSns=
    Bizim araçların çipi ID40 /TPX2 çip tir. ID46 olmuyor.

Not : Beyni değişmemiş veya ecu tamir görmemiş araçlar için söylüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Kastırolun yağindan şupeleniyorum fiyatının çok uygun olması dikkatimi çekmişti yağ deiştirmeden önce böyle bi sıkintı yoktu

• ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Kastırolun yağindan şupeleniyorum fiyatının çok uygun olması dikkatimi çekmişti yağ deiştirmeden önce böyle bi sıkintı yoktu

• 
Sayfa: önceki 13921393139413951396
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.