Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1396. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.191
Cevap
202
Favori
1.740.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13941395139613971398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam id40 chip bulamiyorum. Hep id46 çıkıyor. 2005 model benimki.
    Id40 hep opeller için çıkıyor. Id40 alip id46 yerine koysam olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 5 Eylül 2018; 14:29:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracım 2005 Almera radyo antenim kırıldı serviste pahalı olacağını düşünüyorum. Değiştirme zormu kendim yapabilirmiyim acaba

• ismayil007 İ kullanıcısına yanıt
    Kolay. Kendin yapabilirsin. Ben yaptim. Youtubda viseosu var.

Önce tavan lambasini tornavida ile kanirtip sokuyorsun. Ordan gözlük koyacaginin tırnakları ortaya çıkıyor. Tirnaklari kurtarip gözlük koyacağını sökünce anten vidasi ortaya çıkıyor. Clio ve kangoolarin anten tabani uyumlu imiş.

• Tamam hocam teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar gündüz led uygulaması yapan arkadaş varmı acaba fikir açısından resim paylaşabilecek varmı.

Birde sulu karbon fiyatı konusunda bilgisi olan varmı acaba teşekkürler

• ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam iyi bir usta bulmam lazım o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

Hocam id40 chip bulamiyorum. Hep id46 çıkıyor. 2005 model benimki.
    Id40 hep opeller için çıkıyor. Id40 alip id46 yerine koysam olur mu?
    ID40-ID41-4D60-TPX2-TPH1-TP13-TP19

Bunlar 2000-2007 arası uyumlu. Yalnız hangisi uyumlu bunun tespit edilmesi gerekli

Yalnız ID41 yerine ID60 asla kullanılamaz. Hatta ID40 yerine ID41 bile kullanılamaz.

Çip ne ise o olmalı. Çünkü hepsinin frekansları farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 6 Eylül 2018; 8:3:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hiç uğraşmayayım o zaman. Anahtarcı halletsin direk.

• Arkadaşlar arabayı bugün kriko ile kaldırıp altını kontrol edeyim dedim ve bu fotodaki görüntü ile karşılaştım. Yanlış bilmiyorsam fotodaki zımbırtıya şanzıman diyoruz ve yağ kaçırıyor gibi duruyor. 2001 Almera HatchBack düz vites aracımda şanzıman yağını nerden kontrol edebiliriz?
     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: defansagelsenizelan

Arkadaşlar arabayı bugün kriko ile kaldırıp altını kontrol edeyim dedim ve bu fotodaki görüntü ile karşılaştım. Yanlış bilmiyorsam fotodaki zımbırtıya şanzıman diyoruz ve yağ kaçırıyor gibi duruyor. 2001 Almera HatchBack düz vites aracımda şanzıman yağını nerden kontrol edebiliriz?
    Resimde yoğun yağ gözüken ve vida olan yer yağ doldurma yeri. Yağ doldurduğunuzda taştı mı seviye iyidir.

Sayın Arısoysoft Ahmet bey.2005 almera tekna 1,5 in zencirinin ömrünü tamamladığını nasıl anlarım? belirtileri nelerdir? usta olmaya biri bunları anlayabilirmi? almeram bende daha bir yıllık.tanıma sürecindeyim diyebilirim o yüzden size danışmak istedim.iyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firikvadisi

Sayın Arısoysoft Ahmet bey.2005 almera tekna 1,5 in zencirinin ömrünü tamamladığını nasıl anlarım? belirtileri nelerdir? usta olmaya biri bunları anlayabilirmi? almeram bende daha bir yıllık.tanıma sürecindeyim diyebilirim o yüzden size danışmak istedim.iyi çalışmalar.
    Youtube Almera Triger Zincir Değişimi diye aratın. Orada kontrolü nasıl yapılacağı anlattım

engin bilgilerinizden faydalandım.her şey için teşekkürler.esenliklerle...
  • Güneydın arkadaşlar. Almera 2001 1.5 benzinli hatchback aracım yaklaşık 2 yıldır bende ve aklıma şu takılıyor; En sıcak yaz günlerinde denize sıfır Antalya'dan 938 rakımlı Ankara'ya 4 kişi + bagaj dolu gelirken bile bu araba hiç ama hiç fan çalıştırmıyor. Üstelik o yolu hiç mola vermeden 6 saat boyunca tek marşla geliyorum. Hararet göstergesi de tam orta noktada. Tam 2 yıldır arabanın fan sesini 1 kez bile duymadım(duyamadım).

Diyeceksiniz ki; fan bozuktur, kabloları çıkmıştır vs. Ama fan çalışıyor, Mesela çalıştığını dün resmen öğrenmiş oldum. Arabanın ilk kez fan sesini duydum. Bu iyi mi, kötü mü bir hafta içinde anlayacağız. Arabanın yağını değiştirdim ve ardından hayatımda ilk kez Motorsilk koydum 231 bin km'deki aracıma faydası olur düşüncesi ile(arabanın motorunda en ufak bir sorun yok zaten). Motorsilk koyduktan sonra arabayı yarım saat park halinde, kaput açık, rölantide çalıştırınca fan devreye girdi. Hatta motordan gelen fan sesini ilk kez duyduğum için önce ürperdim, noluyor arabama diye, sonra baktım ki fanlar çalışmış ve arabadan püfür püfür hava geliyor. Fan 1 dakika çalışıp durdu.

Sormak istediğim şey; sizin Almera'larınızda da en sıcak günlerde bile bu fanlar hiç çalışmaz mı? Bizim arabalarımız gerçekten bu kadar mı sağlam

• quote:

Orijinalden alıntı: defansagelsenizelan

Güneydın arkadaşlar. Almera 2001 1.5 benzinli hatchback aracım yaklaşık 2 yıldır bende ve aklıma şu takılıyor; En sıcak yaz günlerinde denize sıfır Antalya'dan 938 rakımlı Ankara'ya 4 kişi + bagaj dolu gelirken bile bu araba hiç ama hiç fan çalıştırmıyor. Üstelik o yolu hiç mola vermeden 6 saat boyunca tek marşla geliyorum. Hararet göstergesi de tam orta noktada. Tam 2 yıldır arabanın fan sesini 1 kez bile duymadım(duyamadım).

Diyeceksiniz ki; fan bozuktur, kabloları çıkmıştır vs. Ama fan çalışıyor, Mesela çalıştığını dün resmen öğrenmiş oldum. Arabanın ilk kez fan sesini duydum. Bu iyi mi, kötü mü bir hafta içinde anlayacağız. Arabanın yağını değiştirdim ve ardından hayatımda ilk kez Motorsilk koydum 231 bin km'deki aracıma faydası olur düşüncesi ile(arabanın motorunda en ufak bir sorun yok zaten). Motorsilk koyduktan sonra arabayı yarım saat park halinde, kaput açık, rölantide çalıştırınca fan devreye girdi. Hatta motordan gelen fan sesini ilk kez duyduğum için önce ürperdim, noluyor arabama diye, sonra baktım ki fanlar çalışmış ve arabadan püfür püfür hava geliyor. Fan 1 dakika çalışıp durdu.

Sormak istediğim şey; sizin Almera'larınızda da en sıcak günlerde bile bu fanlar hiç çalışmaz mı? Bizim arabalarımız gerçekten bu kadar mı sağlam
    Aracınızın soğutma sıvısı su yerine antifriz varsa fanın biraz geç girer. Birde termostat artık yayları eski esnetliğini kaybetmiş ise geç açıyor da olabilir. Bu da fanın geç açmasına sebeptir.

Aracınızda sorun yok ise böyle kullanmaya devam ediniz.

Termostat ve Fan müşürünü kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 20 Eylül 2018; 6:39:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT

Aracınızın soğutma sıvısı su yerine antifriz varsa fanın biraz geç girer. Birde termostat artık yayları eski esnetliğini kaybetmiş ise geç açıyor da olabilir. Bu da fanın geç açmasına sebeptir.

Aracınızda sorun yok ise böyle kullanmaya devam ediniz.

Termostat ve Fan müşürünü kontrol edin.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam, çok sağolun.

•  NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Arkadaşlar, aracım Almera 1.8 Luxury.

Silecekler kendi kendine çalışmaya başladı. Kol kapalıyken. Daha önce de 1. kademedeyken rastgele yerlerde duruyordu, şimdi araba çalıştıkça silecekler de çalışıyor.

2-3 ustaya gösterdim, açtılar, kurcaladılar yapamadılar. Şimdi ben silecek motoru arıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 4 Ekim 2018; 17:4:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Arkadaşlar, aracım Almera 1.8 Luxury.

Silecekler kendi kendine çalışmaya başladı. Kol kapalıyken. Daha önce de 1. kademedeyken rastgele yerlerde duruyordu, şimdi araba çalıştıkça silecekler de çalışıyor.

2-3 ustaya gösterdim, açtılar, kurcaladılar yapamadılar. Şimdi ben silecek motoru arıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim
    Sorun silecek motorun plastik kısmın içindeki dişlinin altındaki plakanın aşınması yada plaka yolunun aşınmasından. Silecek nerede duracağını bu bildiriyor. Onun içini açılırsa sorun çözülebilir.

Yoksa çıkmacılardan bulabilirsin.

• Teşekkürler,

Onu söktüler, kurcalayıp içinden parça çıkardılar. Tırnaklar kırılmış, o yüzden artık iş görmüyor.

Motor sağlam, anladığım kadarıyla, o modülü bulabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 5 Ekim 2018; 11:16:29 >
  •  NISSAN ALMERA KLÜBÜ

pty ve ac düğmesi lazım arkadaşlar bu düğmeleri nereden satın alabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 13941395139613971398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.