Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1397. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.192
Cevap
202
Favori
1.743.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13951396139713981399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coxackie

Teşekkürler,

Onu söktüler, kurcalayıp içinden parça çıkardılar. Tırnaklar kırılmış, o yüzden artık iş görmüyor.

Motor sağlam, anladığım kadarıyla, o modülü bulabilir miyim?
    Ben 97 Opel Corsa aracın aynı sorunlu sileceğini tamir etmiştim. Kırılan tel yerine 1.5 tek damar bakır kablo kullanıp, lehimledim. Halen sorunsuz kullanıyor. İş içine sökmek değil. Ustalığını konuşturmaktır. Öyle sök, yeni parça tak.... ustalık değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba

2001 otomatik vites nissan almera benzinli 1.6 motor 141000 km de hasar kayıtsız ancak kasada güneş yanığından dolayı ciddi boya işi olan bir araç aldım... pek bilgi sahibi değilim...

öncelikle çekişi zayıf gibi geldi bana 100 lük polo classic kullanıcısıydım lpg li manuel o çok ataktı...

ikinci problem konsol orta üst bölümünde yukarı doğru kapağı açılan bir göz var ve onun kapağı yok bulunabilir bir parça mıdır ? bir de o kapağı tutan metal bir menteşe sistemi gibi bişey var sanırım o da zarar görmüş komple mi değişmek gerekecek ? ben çok titiz bir mimarım eski tutulmayan temiz arabaları bulup sıfır gibi yapma hastalığı var bende bana yardımcı olun nasıl buluruz bu parçaları ?

bir de makyajlı olan tekna ların ön görüntüsü daha hoşuma gidiyor ancak onlarda sedan otomatik bulamadım bu araç ta kazasız ve az kullanılmış bir araçtı aldım... şimdi bu kasaya makyajlının tamponu farları sisleri falan eklesem sizce olur mu ? teknaların jantları da çok hoşuma gidiyor onlardan buldum çıkma başka şehirde bijon aralıkları aynı mıdır getirtsem uyar mı ? hayalimdeki 1.6 otomatik bir tekna almera...

son olarak bu araç 4 ilerimi bi yerde vites falan yazmıyo kaçta gidiyo bu ? lpg yok araçta sizce takmalı mıyım uyumlu mu verimli mi 1.6 otomatik lpg li kullanan var mı ?

bisürü soru var yetişin :) şimdiden beni çektiğiniz için teşekkürler... sanayide herkes bıktı da benden :))

• Merhaba arkadaşlar.
    Yağ ve filitre bakımını kendi yapmak isteyenler için güzel bir rehber hazırladım buyrun.

https://www.youtube.com/watch?v=ifDzNGybgu0

Buda orta konsol ve teyp sökmek için

https://www.youtube.com/watch?v=MdA-5a5Mv6o
  • ALP OGUTLU A kullanıcısına yanıt
    ümitle baktım ama cevap yazan yok henüz
  • arkadaşlar bu araçtan almayı planlıyorum ama parça durumu nasıl ? Kolay bulunur mu fiyatları nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALP OGUTLU

arkadaşlar merhaba

2001 otomatik vites nissan almera benzinli 1.6 motor 141000 km de hasar kayıtsız ancak kasada güneş yanığından dolayı ciddi boya işi olan bir araç aldım... pek bilgi sahibi değilim...

öncelikle çekişi zayıf gibi geldi bana 100 lük polo classic kullanıcısıydım lpg li manuel o çok ataktı...

ikinci problem konsol orta üst bölümünde yukarı doğru kapağı açılan bir göz var ve onun kapağı yok bulunabilir bir parça mıdır ? bir de o kapağı tutan metal bir menteşe sistemi gibi bişey var sanırım o da zarar görmüş komple mi değişmek gerekecek ? ben çok titiz bir mimarım eski tutulmayan temiz arabaları bulup sıfır gibi yapma hastalığı var bende bana yardımcı olun nasıl buluruz bu parçaları ?

bir de makyajlı olan tekna ların ön görüntüsü daha hoşuma gidiyor ancak onlarda sedan otomatik bulamadım bu araç ta kazasız ve az kullanılmış bir araçtı aldım... şimdi bu kasaya makyajlının tamponu farları sisleri falan eklesem sizce olur mu ? teknaların jantları da çok hoşuma gidiyor onlardan buldum çıkma başka şehirde bijon aralıkları aynı mıdır getirtsem uyar mı ? hayalimdeki 1.6 otomatik bir tekna almera...

son olarak bu araç 4 ilerimi bi yerde vites falan yazmıyo kaçta gidiyo bu ? lpg yok araçta sizce takmalı mıyım uyumlu mu verimli mi 1.6 otomatik lpg li kullanan var mı ?

bisürü soru var yetişin :) şimdiden beni çektiğiniz için teşekkürler... sanayide herkes bıktı da benden :))
    Söylediğiniz polo 1.6. Bu araç 1.5. Ancak çekiş zannediyorum maf sensörü kirli yada kısmi arızalı. O yüzden çekişi düşük.

Orta konsol komple değişiyor. Sadece kapak satılmıyor.

Kapağı tutan menteşe yeri neresi çıkaramadım. (Fotoğraf ile göstermeniz en iyisi)

Mercekli far aracınıza takabilirsiniz. (Çıkma alırsanız kablosu ile alınız. Çünkü kablo soketleri bir değil.) Ancak sis farlarını yuvarlak ile değiştirmeyin. Çünkü kime sorduysam oval sis farları daha güzel duruyor. (Aracın önünden bakınca bir insan veya hayvan bakışı hayal edin. Çok sinirli bakışı var oluyor.)

Normalde hangi vites de gittiğinizi göstergede tam ortada gösteriyor. Göstermiyor ise sorun led lambası patlamış veya sanzımanda ki aktivatör selenoid valf çıkış sinyalini vermiyor. O yüzden göremiyorsunuz.

• FİYAT 375TL.

Bu sayfadan 1 arkadaş ve diğer forumdan da 1 arkadaşın ısrarı ile BOSCH MAF SENSÖRÜ sipariş edeceğim. Yalnız adres taşınma sebebinden dolayı sayı sınırlı gelecek (3 tane getirteceğim)

Fiyat 450TL ancak devletimize destek için %10 indirim uygulanarak 400TL. Buna ek kar marjından indirim ile 375TL.

Kısacası Maf sensörü 375TL.

Biz 350TL alıp. Piyasa da satılan gibi 800-900 satmıyoruz.

Fırsatçılara inat 375TL...

Not : kimse kusura bakmasın yedek parçacılara satışımız yoktur. Bu sebebten satın almak isteyen aracın fotoğrafını plakası gözükecek şekilde ve ruhsatın (güvenmeyen ruhsat no gizleyebilir. Gücenmem) resmini özelden yollasın.

İsteyenler yoruma cevap yazabilir. Gelecek ürünleri ekliyorum. Yarına ilan resmi olarak değil, fabrika satış temsilcisinin elindeyken çekilmiş fotosunu atacağım.

• ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim arısoysoft..

Aracım 1.5 değil 1.6 motor slx 2001 kasa.. QG16 kodlu motorlar öyleymiş 114 beygir olduğunu öğrendim..

Çekişe gelince otomatik vites kolunun yanında bir tuş var.. overdrive diye bir özellik varmış onu açınca yakıt tüketimini azaltmak için 2000 deviri görmeden vites yükseltip yakıt tasarrufu sağlıyormuş ama performans beklemeyin.. kapatınca araba normale döndü..

Göstergede D R N vs var ama 1-2-3-4 D nin hangi vitesinde gittiğini göremiyorsun yani.. haliyle araba kaç vites hala bilmiyorum onu da öğrenirsem yazacağım..

Soru soranlar cevabı kendi bulursa buraya yazarsa biz de bilgileniriz.. teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhaba benim bu almeram bi sure bende degildi eşim kullaniyor yani bu arabayi 150 boyunda bi bayanin aktif olarak kullanmasi ve bu araba ile ogrenmesi de cabasi bunu anladim resmen :) gelelim soruna araba kasislerde bildigin atiyor hele donerken bildigin utanmasa diger şeride aticak arka sorunu anlayan anladi arisoysoft arkaamasitoru uyumluyu buldunmu uygun fiyata :))

• quote:

Orijinalden alıntı: piyd35

Tekrardan merhaba benim bu almeram bi sure bende degildi eşim kullaniyor yani bu arabayi 150 boyunda bi bayanin aktif olarak kullanmasi ve bu araba ile ogrenmesi de cabasi bunu anladim resmen :) gelelim soruna araba kasislerde bildigin atiyor hele donerken bildigin utanmasa diger şeride aticak arka sorunu anlayan anladi arisoysoft arkaamasitoru uyumluyu buldunmu uygun fiyata :))
    2002-2008 Corolla (oem kodu 4853009J20 ) veya 2004 ve üstü corolla verso Ölçü tutuyor da. Çıkma bulup. Deneyemesim. Oradan çıkma bukursan 25-30a ölçüsü ile bizimkini ölç. Sobra tak bakalım durhm ne olacak

• ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstadım, 2004 sedan almeramı satıp 2005 hb almera aldım, Elazığ'da yaşıyorum arabam 200000 kmde, düz yolda herhangi bir problem yok, yalnız rampalarda 2. vitese düşüyor, arabayı alırken yaptırdığım ekzpertizde yetersiz yakıt uyarısı demişlerdi, bulunduğum bölgede yetkili servis yok, birçok ustaya gösterdim, her biri ayrı bir yerine baktı malesef sorunuma çözüm bulamadılar en son ustanın biri bunlarda kroniktir dedi, acil yardıma ihtiyacım var, lütfen fikir verirmisiniz problem ne olabilir. bu arada yaklaşık 30 yıldır araç kullanırım, böyle bir problem yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufcagri23

Merhaba üstadım, 2004 sedan almeramı satıp 2005 hb almera aldım, Elazığ'da yaşıyorum arabam 200000 kmde, düz yolda herhangi bir problem yok, yalnız rampalarda 2. vitese düşüyor, arabayı alırken yaptırdığım ekzpertizde yetersiz yakıt uyarısı demişlerdi, bulunduğum bölgede yetkili servis yok, birçok ustaya gösterdim, her biri ayrı bir yerine baktı malesef sorunuma çözüm bulamadılar en son ustanın biri bunlarda kroniktir dedi, acil yardıma ihtiyacım var, lütfen fikir verirmisiniz problem ne olabilir. bu arada yaklaşık 30 yıldır araç kullanırım, böyle bir problem yaşamadım.
    Verdiğiniz bilgiler yeteeli değil. Ayrıca neresine baktılar. Neler yaptılar. Nasıl bir durumda bu sorunu yaşıyorsunuz. Detaylar da saklıdır sorunlar. Uzaktan sorun bulmak biraz detaya bakıyor.

Aracı görsem kesin sorunu çözerim.

• Üstadım öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ateşleme sistemine baktılar, problem yok dediler, biri egzoz tıkalı egzozcuya git dedi egzozcu baktı problem yok dedi, hava filtresinin çıkışındaki elektronik (adını bilmiyorum) alete baktı, yan sanayi ama problem yok dedi, birinci bujinin yanında mil gibi bişey vardı onu söküp baktı, defalarca kontak aç kapat yaptı problem yok dedi, uzun süre belki elli defa gaz ver - bırak dedi yaptım ve motorun çalışmasında herhangi bi problem tekleme gaz yememe falan yok dedi. Ama benzinde veya gazda eski arabamla 4. vitesle çıktığım rampayı 2. vitesle çıkıyorum. Rampada araba bi titreyip düşüyor, çok basit rampada bile çekmiyor. baskı balata testini kendim yaptım, ayrıca bi ustaya da yaptırdım problem yok, 3. viteste 4000 devirde 95 km buluyorum. Malesef forumda da aradığım cevabı bulamadım. Lütfen yardım.Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufcagri23

Üstadım öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ateşleme sistemine baktılar, problem yok dediler, biri egzoz tıkalı egzozcuya git dedi egzozcu baktı problem yok dedi, hava filtresinin çıkışındaki elektronik (adını bilmiyorum) alete baktı, yan sanayi ama problem yok dedi, birinci bujinin yanında mil gibi bişey vardı onu söküp baktı, defalarca kontak aç kapat yaptı problem yok dedi, uzun süre belki elli defa gaz ver - bırak dedi yaptım ve motorun çalışmasında herhangi bi problem tekleme gaz yememe falan yok dedi. Ama benzinde veya gazda eski arabamla 4. vitesle çıktığım rampayı 2. vitesle çıkıyorum. Rampada araba bi titreyip düşüyor, çok basit rampada bile çekmiyor. baskı balata testini kendim yaptım, ayrıca bi ustaya da yaptırdım problem yok, 3. viteste 4000 devirde 95 km buluyorum. Malesef forumda da aradığım cevabı bulamadım. Lütfen yardım.Teşekkürler...
    Yan sanayi maf sensörü (debimetre) aracın çekişimi büyük ölçüde etkiler.

• Merhaba arkadaşlar.

2004 ve sonrası Almera sahipleri arasında 195 55 r16 lastik yerine 205 55r16 kullanan var mı?

Her zaman katalogta yazanı yapmaktan yanayım ama arada fiyat olarak uçurum var :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • celtic_frost kullanıcısına yanıt
    Ben hem kışlık hem yazlık kullanıyorum. Bi problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

Ben hem kışlık hem yazlık kullanıyorum. Bi problem yok.

Teşekkürler bilgi için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

2005 HB Almeram var. Sol alt takımdan ses geliyor. Rotil ve viraj lastiği sipariş ettim.
    Lakin rotili bir türlü sökemedim.Salıncağın arka bağlantılarını ayırıyorum ama rotil bağlantı noktası resmen kaynamış gibi araya levye sokup üzerine ayağımla basmama rağmen sökemedim.

Tavsiyeniz var mıdır? parçaları 40 tl aldım. Parçadan fazla işçilik ücreti vermek istemiyorum. Ama nasıl kaynamışsa sökemedim rotil bağlantısı ve salınccak yerinden çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman1285 -- 28 Ekim 2018; 17:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman1285

Merhaba

2005 HB Almeram var. Sol alt takımdan ses geliyor. Rotil ve viraj lastiği sipariş ettim.
    Lakin rotili bir türlü sökemedim.Salıncağın arka bağlantılarını ayırıyorum ama rotil bağlantı noktası resmen kaynamış gibi araya levye sokup üzerine ayağımla basmama rağmen sökemedim.

Tavsiyeniz var mıdır? parçaları 40 tl aldım. Parçadan fazla işçilik ücreti vermek istemiyorum. Ama nasıl kaynamışsa sökemedim rotil bağlantısı ve salınccak yerinden çıkmadı.
    Salıncak komple sök. Sonra bir yerden pres ile sök

• Hocam selamlar sana bir soru sormak istiyorum.
    Şimdi ben 2005 model tekna aracıma gündüz ledi montajı yaptım. Bu montaj için aliexpreste satılan voltaj identifier isimli cihazı kullanmak istedim. Açıkcası 1 2 defa çalıştı sonra olmadı. Arabayı çalıştırınca akü voltajı 13ün üstüne çıkınca lambaları yakıyor. Stop sonrası akü voltajı 13v nin altına inince 15sn sonra elektriği kesiyordu.
    Yorumlarda da genelde aküyü bitiriyormuş. Önceki aracım Getz de aynı montajı yapmıştım. Ama ben + kutbu sigortadan almıştım. Sigorta çoklayıcı yani fuse tab kullanmıştım. Çokladığım sigorta araba çalışınca elektrik veriyor, stop edince elektriği kesiyordu. Almerada motor bölümündeki sigortaların hepsi sürekli elektrik veriyor. İçerdeki sigortalardan dışarı elektrik çekilebilirmi? Veya ne önerirsin? Parklara veya kısa/uzunlara bağlamak istemiyorum.

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

• 
Sayfa: önceki 13951396139713981399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.