Aracımla kısa mesafe yolda giderken birden kırmızı motor ışığı yandı. Yolun kenarına çektim usta çağırdım. Bilgisayara bağladı.Egsoz Partikül hatası verdi dedi. Hatayı sildi. Devirli kullan dedi. 5 dakika sonra tekrar aynı kırmızı motor hatası verdi. Şimdi bu aracı böyle kullanmalı mıyım. 3 gün sonra tamirhaneye gidebilirim. Günlük 5 km kullanıyorum kısa mesafe. Bir sıkıntı olur mu kullanmam da. Bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nissan juke kırmızı motor ışığı partikül yüzünden

-
-
Riske atmayın. Şu an çıkın bir yarım saatlik yol yapın sabıt 3 bin devir, rejenerasyon başlasın bitene kadar stop etmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kırmızı motor ışığı yanıyor. Şimdi mi yapayım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devirli sabit bir hızla yaklaşık 15dk sürün ışığa aldiris etmeyin ve sakin olun
Akşam akşam boşver şimdi sabah hallet
Işık söner mi, kullanımdan sonra
Sen bir dene, ışık sönmez ise sökülüp temizlenmesi ve ECU dan doluluk sıfırlanmalı.
i.
-
Çok teşekkür ederim. Deneyeyim şimdi
Aracın deposu en az yarım olsun. Yakıt az olursa rejenerasyon yapmaz. Çok hızlı gitmenize gerek yok. Sabit 3-3.5 devir 60-80 hızlarda sürüş yapmanız yeterli.
-
Denedim ama sönmedi kırmızı ışık. Filtre temizliği için sanayiye gideceğim sanırım. Kimler temizliğini yapar bunların. Bilginiz var ise paylaşır mısınız
Google da dpf temizliği diye aratın, buluğunuz yere yakın yerler çıkar. Egzozcular ve chip tuning yapan yerler yapıyor genelde, dpf dolan kişiler temizlik yerine iptal de ettirebiliyorlar.
-
Tşkler. Pazartesi gideceğim. Chip tuning bir yeri aradım. Temizlik yaparsam 1500 tl dedi. Temizlenmez iptal edersek daha pahalı olur dedi. 2 gün böyle kullanacağım. Bir sıkıntı çıkmaz inşallah
Partikül filtresi kurumu 40 çıktı cihaza bağlandı. Normal 10 olması lazımmış. Temizlendi şuan bir sıkıntı yok
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Yakıtı shell den almaya özen gösterin kısa sürede dolmasını bir nebze engeller.
Birde araç manuel mi otomatik mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 3 Mart 2025; 19:18:51 >
Teşekkürler. Bir buçuk senedir shellden alıyordum. Evin yanına opet açıldı opete geçmiştim. Tekrar shelle dönücem. Araç Manuel 1.5 dci
2 bin devir altında iken gaz pedalına çok basmayın. Düşük devirde gaza yüklenildiğinde fazla gelen yakıtı araç yakamıyor, tıkanmalara neden oluyor. Pedala birden basmak yerine yavaş yavaş basmak veya vites küçülterek hızlanmakta çok önemli.
Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim. Bu dediklerinize uyucam. Hayırlı ramazanlar
Teşekkürler, hayırlı ramazanlar.
Hocam hayırlı günler. Bizim kırmızı motor ışığı yine yandı. Partikül filtresi yine tıkandı. Bunun kesin çözümü iptal etmek sanırım. Fikriniz nedir
Geçmiş olsun hocam, ya aracı değiştirin ya da iptal ettirin.
İptal edecek olursanız, gittiğiniz yerde egr iptali de önerebilirler, egrye hiç dokundurtmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 18 Mart 2025; 14:13:30 > -
Tamam hocam. İptal ettireceğim galiba. Başka çözümü yok sanırım. 10-15 bin arası tutar demişti temizlettiğim yer. Bakalım nolacak. Fiyatı iyi mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- en az yakan ticari araçlar
- en iyi tır markası
- hyundai hd 35 kullanıcı yorumları
- travego yakıt tüketimi
- mst beko loder kullanıcı yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X