Şimdi Ara

Nissan Micra vs. Fiat Grande Punto Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ablam kendisine araba alacak ama bir türlü karar veremedi.

Nissan Micra nın passion modelini alacak gibi bende nette araştırırken Grande Puntoyu farkettim.

İlk gözüme çarpan Euro Ncap testinden 5 yıldız almış olması.

Fiyt olarak 1.4 Fire Active modeli 23000 lira civarı ve 2500 lira ile dualogic otomatik vitese yükseltilebiliyor.

Aranızda bu araçları kullanan tecrübesi olanlardan ricam bilginizi paylaşmanız.

1- EuroNcap testi çok çok önemlimidir?

2- Micra ve Punto nun kendine has arızaları vb. durumları ,kısacası devamlı servis yolu gözükür mü?

3- Bakımı, parçaları, parça fiyatları ,yakıt sarfiyatı yönünden hangisi daha avantajlıdır.

4-aynı özellikleri daha ucuza alma imkanı bakıldığında hangisi?

Yardımcı olacak kişilere şimdiden Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istipis -- 26 Ağustos 2007; 10:39:48 >

• Micra genelde bayanların kullandığı bir araba modeli ancak elden çıkarılması zor olacaktır. Bunun yanında tasarım olarakta pek hoşlanmadığım bir araç. Yakıt tüketimi, sağlamlık, parça fiyatları göz önüne alındığında Grande Punto daha ağır basar gibime geliyor. Tabi bunlar okuduğum yorumlardan derlediğim bilgilerim, arabalardan pek anlamadığımı belirtmek isterim. Yorum yapan arkadaslarında benimle aynı fikirde olacağını düşünüyorum. Kazasız, belasız sürüşler dilerim...
  • aslında micra güzel bir araç ama ne yazık ki karşılaştırdığın punto'ya göre piyasada az tutulan bir araç
    bir de otomatik almak istiyormuşsunuz eğer satmak isterseniz zor satılır micra.
    o yüzden daha tutulan bir model olan gp'yi tavsiye ediyorum ben

gp'lerin ilk çıkan modelelrinde direksiyon tıkırtı burcu(sanırım) arıza yapıyordu;o arızayı 2007 model yılıyla birlikte çözdüler.

yanlız biraz daha bütçeyi zorlayıp multijet alsanız sizin için daha iyi olur düşüncesindeyim.
    hem az yakar hem de daha seridir.
  • marka ve kalite konusunda bana göre nissan ve fiat kıyas bile olmaz,özellikle japon araçlar içinde en sorunsuzu araştırdığım kadarı ile nissan,
    saygılar
  • arkadaşlar haklı. micra yı elden çıkarmak zor olacaktır. bence gp. ayrıca gp nin güvenliğide iyiydi bildiğim kadarıyla.
  • gp yi iyice bir araştır bence arabanın orasından burasından abuk subuk sorunları çıkıyor yok kapısı açılmıyo kontak anahtarı zor dönüyo göğüs gıcırtısı sesli çalışan süspansyonlarhttp://www.grandepuntotr.com/ sitede kullananların yorumları mevcut
  • noktalı yere grandepuntotr gelecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    CHEVROLET Aveo ve Kalos?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • grandepuntotr gelecek
  • tartışmasız gp.
    hem daha şık,hem piyasası daha canlı.micranın en güzel yanı iç döşemesi,yoksa başka bir al benisi yok.ama ablan binecekse kandi zevkine göre değil ablanın beğenisine göre aldırın,bencillik yapmayın
  • bütün ailenin arabaları alınırken bana sorulur son sözü ben söylerim sizlerde arkadaşlarım olduğunuzdan size tavsiyem şiddetle mıcra olacaktır küçük olmasına aldanmayın 10numara bir arabadır sağlamlığında 10puan alırsa punto 4 puanla hazimete uğrayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: kokainman

bütün ailenin arabaları alınırken bana sorulur son sözü ben söylerim sizlerde arkadaşlarım olduğunuzdan size tavsiyem şiddetle mıcra olacaktır küçük olmasına aldanmayın 10numara bir arabadır sağlamlığında 10puan alırsa punto 4 puanla hazimete uğrayacaktır

Kokain yaramadı galiba dostum.

GrandePunto 5 yıldızlı güvenliğe sahip. Nissan Micra 4 yıldız. Hadi 1 yıldız da benden olsun, 5 yıldız.

Nası daha sağlam oluyo* Hemde 10/4 oranında.

• biri japon, biri avrupalı karar senindir.
  • İkisine de binmedim ama dışardan bana punto çok dandik bir araçmış gibi görünüyor. Sanki dışındaki şişkinlik içerde boşluk yaratıyormuş gibi.
  • Alternatif olarak Honda Jazz veya Mitsubishi Colt u da incelemeni öneririm. Bildiğim kadarıyla Jazz, sınıfının en az yakıt tüketimine sahip.
  • 1- EuroNcap testi çok çok önemlimidir?
    cevap: euroncap bana göre önemsizdir. nice insanlar gördüm son model cipte bir taklayla ölen. nice insanlar gördüm şahinle 5 taklayla ölmeyen... Vade yettikten sonra ölür insan.
    2- Micra ve Punto nun kendine has arızaları vb. durumları ,kısacası devamlı servis yolu gözükür mü?
    cevap: ikisinin de aşırı bir servis gereksimi yok.
    3- Bakımı, parçaları, parça fiyatları ,yakıt sarfiyatı yönünden hangisi daha avantajlıdır.
    bakım parça parça fiyatta punto avantajlıdır. yakıt tasarrufunu bilemem
    4-aynı özellikleri daha ucuza alma imkanı bakıldığında hangisi?
    207 alabilirsin bu fiyata sanırsam ha bide hyundai Getz var oda güzeldir
    Yardımcı olacak kişilere şimdiden Teşekkür ederim.
    yardımcı olduysam ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 30 Ağustos 2007; 14:30:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

aslında micra güzel bir araç ama ne yazık ki karşılaştırdığın punto'ya göre piyasada az tutulan bir araç

gp'lerin ilk çıkan modelelrinde direksiyon tıkırtı burcu(sanırım) arıza yapıyordu;o arızayı 2007 model yılıyla birlikte çözdüler.

yanlız biraz daha bütçeyi zorlayıp multijet alsanız sizin için daha iyi olur düşüncesindeyim.

ben bu satılma işini anlamıyorum piyasası yok zor satarsın dediğin aracın haliyle 2. el fiyatıda düşük olmalı ama fiyatlarda bunu göremiyorum(sadece micra için değil)

• quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

aslında micra güzel bir araç ama ne yazık ki karşılaştırdığın punto'ya göre piyasada az tutulan bir araç

ben bu satılma işini anlamıyorum piyasası yok zor satarsın dediğin aracın haliyle 2. el fiyatıda düşük olmalı ama fiyatlarda bunu göremiyorum(sadece micra için değil)

aynen dediğin gibi...

• ben punto kullanıyorum,
    nissan micra hiç kullanmadım. (nissan micra bana çooook şirin bi araç gibi geliyo, içi de çok güzel, sanırım nissan da ii bi marka zaten uzakdoğu arabalarına karşı bi sempatim vardır hep)
    1-euro Ncap çarpışma testleri kısmen önemli, üreticilerin yaptığı aracın güvenliğine ne kadar önem gösterdiğini bi ölçüsüdür. ama o testlerde hız kurallarına uyularak testler yapılır. yani 30-60-90 km hzlarla çarptırılır(tam emin değilim), sen burda biliyorum ki 120 ile çarpacaksın yada karşındaki zatı muhterem sana 120 ile çarpacak.
    2-nissan micra tasarım olarak tam bayanlara hitap eden bi araba fakat 2. eli punto kadar ii olmaz.
    3-nissan ın yedek parçasının ucuzluğunu ve servis ağının yaygınlığını bilemem. fiat ın her ilde servisi var(iyi yada kötü var ama)
    dip not:puntonun hemen hemen her türlü problemlerini puntocuların sitesine girerek öğrenebilirsin.(site ismini yazmıyorum sanırım yasak. ama sen interntte ara yada bana özel mesaj at, ben sana gönderiim. haarika bi site yapmışlar, punto hakkında hemen hemen her türlü bilgi ve problemin paylaşıldığı bi site.) ben daha arabayı almadan her türlü problemini, ii yada kötü yanını bu siteden öğrenmiştim
    B segment arabaları ben çok araştırmış, punto da karar kılmıştım, bakalım siz ne alacaksınız?

• 1) Nissan Micra :
    Micra Nissan'ın ve genel japon araçlarının içinde en az sorun çıkaranıdır. Araçtan memnun olmayan kişiye çok nadir rastlarsınız.
    Micrada kullanılan otomatik vites hakiki tork konvertörlü otomatik şanzımandır. Vites geçişleri yumuşaktır.
    Ben birçok servisden ve yakınlarımdan teknik anlamda çok olumlu yorumlar aldım.

İkinci el konusuna gelirsek. 2. elde sahibini üzmeyen bir araç. Ben 2 haftadır araştırıyorum. Beğendiğim araçların hepsi satılmış. Bu arada
    sahipleriyle yaptığım görüşmelerde genelde herkezin memnun olduğunu gördüm. Genelde satış sebebi aracın bagajının küçük olması veya
    geniş aileler için rahat edememeleri. Kendimde ilk el Ford Fiesta var 0 ayarında 2 haftadır satamadım. Benden sonra Micrasını satışa çıkaranlar satmış.

2) Grande Punto :

Dün Fiat a gittim. Birçok markada otomatik farkı 1500-2000 ytl iken GP de Dualogic 2600 fark istiyorlar.
    Şanzıman Easytronic gibi manuel şanzıman aslında. Otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diyelim.
    Bu aracın gördüğüm tek problemi aracın satmıyor olması. Antalya'da bugüne kadar 1-2 tane satılmış.
    Tutarmı tutmazmı belli değil. Aracı kullanma test etme şansı yok. Sorun yaşanırmı yaşanmazmı belli değil.
    Yorum yapacak kimsede pek yok açıkcası. Yani kapalı kutu.

Bende geçen hafta Nissanda Micra nın otomatik test sürüşünü yaptım. Şunu söyleyebilirmki Easytronic ve MMT şanzımanlardan çok daha konforlu.
    Neticede klasik otomatik. Yani yağ basıncıyla çalışıyor.

İkinci el kıyaslarken şunu düşünmek lazım. Grande Punto 2. eli çok hareketli ancak otomatik araç alacak olan genelde bayanlar oluyor.
    Dolayısıyla bayanlar için otomatik Micra daha cazip geliyor yani satılır. Ama otomatik GP nasıl bir alıcı kesimine hitap eder orası pek belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 31 Ağustos 2007; 15:06:48 >

• grande'nin nasıl satılmadığını anlamadım tam tersi her yerde bu arabadan görüyorum ben olsam micra yerine bunu alırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.