Şimdi Ara

Nissan NOTE (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.219
Cevap
55
Favori
813.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model nissan quashqai arac sahibiyim ve turbo borusu patlamasi nedeniyle yolda kaldim ve yetkili serviste dunya para odedim. Yetkili serviste ayni arizadan dolayi 4 adet daha araba vardi. serviste gulumseyerek sizindemi turbo borunuz patladi cevabini aldim. 60000 kmde yetkili serviste bakimlari yapilmis bir araba garantisinin bitmesinden sadece 3 ay sonra bu arizayi vermesi cidden Manidar.

Turbo borusu patlamasi sonucu dolan dizel partikul filtresi (yenisi 6000 tl) ile ise halen ugrasiyorum. Motor ariza lambasini yakiyor. Nissan ise bu arizanin kronik oldugunu kabul etmiyor ama bu arizanin kronik oldugunu kendileri/sanayi herkes cok iyi biliyor. ( sikayet var sitesinde en az 30 sikayet var hatta arabasinda yangin cikan var)

NISSAN hic bir suretle turbo borusu arzasi ve sonrasinda cikan arizalari kabullenmediginden bende BIMER'e yazdim. Bu arizanin kac arabada olustugunu, kronik olup olmadigini vs.

ve sonuc olarak ;

SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DEnetİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

muhsin.dere@sanayi.gov.tr

0 (312) 201 54 51

diye bir yere yonlendirdiler. bu mudurlukle kurdugum telefon koordonesi sonrasinda bu mudurlugun boyle kronik arizalara devlet yetkisiyle mudahele edip arac toplattirmaya kadar yetkili oldugu bilgisine Ulastim.

Talebim uzerine nissan firmasina resmi bir yazi gonderildi ve 1 ekim 2015 te firma gayet yuvarlak bir cevap ile konuyu gecistirdi. Takiben ayni mudurlukte calisan Mehmet bey ile irtibata gectim. (0312) 201 54 78. Bu kadar genel olan bir sorunla ile ilgili yetkili devlet makami olan SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile iletisime gecen tek kisinin ben oldugunu soylediler. Sikayet var sitesinde onlarca sikayet olmasina ragmen asil sikayetin iletilmesi gereken yere iletilmemis olmasi ilgincime gitti dogrusu.

Sonuc olarak nissan arabalarin turbo sistemi ile ilgili sikayetiniz var ise Yukarida belirttigim email adresine mail atiniz veya verdigim telefon numarasini arayiniz lutfen.

SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne yeteri kadar basvuru yapildiginda devlet bunun hesabini soruyor hocam. Bu mudurluk kusurlu buldugu araclari toplatma konusunda firmayi yonlendirebiliyor. Baska bir deyisle nissan bize yaptigi uc kagitciligi bu mudurluge yapamiyor.

Bu kan emici firmaya geregini yapalim arkadaslar. Benzer problemleri yasiyan tum arkadaslar detayli bilgi icin benimle irtibata geciniz.
    İnanın sizin düşündüğünüzden çok daha fazla mağdur var. Bir sonraki magdur siz olmayın ve mesajı lütfen sosyal medyada (facebook, twitter vs) paylaşın saygılar. Şimdiden teşekkurler. Yeter daha fazla insan magdur olmasın. Çolugumuzun çocugumuzun rızkını bunlara kaptırmayalım.

• Onderistekli O kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise gittiğim bakım sırasında Qasqai araçların fazlalığını görünce merak edip sorduğumda turbo borusunun önceden metal olduğunu sonradan plastik yapıldığını ve aynı şekilde plastik borunun delinip turbo arızası verdiğini ve arızanın genel olduğunu söylediler. Nissan işi şansa bırakmış anlaşılan. Garanti kapsamında bozulursa kendileri yapıyor, yoksa müşteriyi mağdur ediyor. 2 kuruşluk boru parçası yüzünden müşteriyi mağdur etmeleri Nissana yakışmıyor.
  • Arkadaşlar başta sanayi ürünleri güvenliği ve denetimi genel müdürlüğünde çalışan daire başkanı çiğdem hanıma, bu süreçte yardımlarını esirgemeyen mehmet beye, sosyal medyada bu konuyu gündeme getiren ve destekleyen tüm qashqai kullanıcılırına, geçte olsa nissan gülümseme hattında çalışan nihan hanıma tüm katkılarından dolayı teşekkur ederim. Bu sabah itibariyle nissan bana ulaştı ve 6000 tl değerindeki dizel partikül filtresini ücretsiz değiştirecekleri bilgisini verdiler. Nasipse 22 ekim itibariyle dpf değişimi gerçekleşecektir. İlginize teşekkurler.;)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Geçmiş olsun. Biraz zorlamayla da olsa hatalarını anladılarsa iyi olmuş Nissan'a.
  • Arkadaşlar 2008 Getz CRDI VGT sahibiyim. Ufak geliyor artık, tanıdıkta 1,5 dci Tekna buldum 165000 km bir parça değişeni var 29 istiyor bu aracın artı eksi ve kronik ile ilgili durumları konusunda yardımcı olurmusunuz?
  • merhaba arkadaşlar acil fikrinizi almak istiyorum. Note 1.6 Tekna düşünüyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor kimi 2 eli yok kolay satamazsın kimi parçaları çok pahalı kimide 2006 modele 25 bin tl vereceğine iki üç daha koy ford c max al veya reno scenic al diyor.kullanıcı olarak sizin terübeniz den yaralanmak isterim.tavsiyeniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan77734

merhaba arkadaşlar acil fikrinizi almak istiyorum. Note 1.6 Tekna düşünüyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor kimi 2 eli yok kolay satamazsın kimi parçaları çok pahalı kimide 2006 modele 25 bin tl vereceğine iki üç daha koy ford c max al veya reno scenic al diyor.kullanıcı olarak sizin terübeniz den yaralanmak isterim.tavsiyeniz nedir.

dostum sana kısaca şunu söyleyeyim.

ben aracımı alacağım sırada daihatsu sirion a bile bakıyorudum. 2 gün ilanda durmuyordu satılıyordu araç.

aracımdan memnumum çok şükür. araç dış görünüşüne rağmen çok geniş binen herkes çok beğeniyor. bindiğimde ne demek istediğimi anlarsın.

2.el yok satılmaz diyenlere aldanma. temiz bulursan al bin.

ayrıca c-max ve scenic te sınıfının iyi araçları. bütçene hangisi uyuyorsa onu alabilirsin

• 2014 1,5 dci 1. yıl bakımı için 540tl teklif aldım. aracım 3000 km de. kasım başında yapılacak.
  • Ben denizli ve izmirden 2012 40000 km için en düşük 680 tl fiyat alabildim. Sizinki yine iyi.

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce 2008 model otomatik lpgli nissan note arac aldık. beş aydır bize hiçbir sıkıntı vermeden kullandık araçtan çokta memnunduk ama son 15 gundür araç yolda sürüş halındeyken birden gazı kesip,pedala gaz vermemeye başladı. gaz pedalı boşalıyor ve ne kadar basarsam basayım gaz gelmiyor araç belli bir süre sonra duruyor yolda. ama stop etmiyor.
    önceden bir sefer yolda bu durumla karşılaşirken şimdi çok sık olmaya başladı bugün şehir içinde dört kere bu sorunu yaşadım. yolda dörtlüleri yakıp kenara alıyorum aracı stop ettirip bir kaç saniye bekleyip çalıştırınca sorun yok oluyor. biraz yolda devam ettikten sonra yine aynı sorun başlıyor yine çekiyorum sağa. çok sinir bozucu . forumlarda biraz araştırınca nissan note ların aslında lpgye uyumlu olmadıklarını öğrendim. bu durumla karşılaşıp soruna kesin çözüm bulanınız var mı ? subap yanması gaz kelebeği değişimi tavsiyesinde bulunulmuş forumda benzer sorunlar için. ama tamir fiyatları yüksek ve sorunun tekrarlama riski varmış lpg uyumlu olmadığı . bu sorunu yaşayıp kesin çözümü bulanınız var mı lütfen fıkır verın goruslerınızı yazın . eğer bu soruna kalıcı bir cozum bulamazsam aracı tamır ettırıp satmayı duusunuyorum zıra turkıye şartlarında benzınlı araç kullanabileceğimi zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: frtkose

Ben denizli ve izmirden 2012 40000 km için en düşük 680 tl fiyat alabildim. Sizinki yine iyi.

bugün aracımı teslim aldım. şuan geçerli olan yıl sonu indirimi ile toplamda 500 tl ödedim ve nissan armalı polar battaniye yastık seti de hediye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahaeray -- 4 Kasım 2015; 0:44:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hykara86

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce 2008 model otomatik lpgli nissan note arac aldık. beş aydır bize hiçbir sıkıntı vermeden kullandık araçtan çokta memnunduk ama son 15 gundür araç yolda sürüş halındeyken birden gazı kesip,pedala gaz vermemeye başladı. gaz pedalı boşalıyor ve ne kadar basarsam basayım gaz gelmiyor araç belli bir süre sonra duruyor yolda. ama stop etmiyor.
    önceden bir sefer yolda bu durumla karşılaşirken şimdi çok sık olmaya başladı bugün şehir içinde dört kere bu sorunu yaşadım. yolda dörtlüleri yakıp kenara alıyorum aracı stop ettirip bir kaç saniye bekleyip çalıştırınca sorun yok oluyor. biraz yolda devam ettikten sonra yine aynı sorun başlıyor yine çekiyorum sağa. çok sinir bozucu . forumlarda biraz araştırınca nissan note ların aslında lpgye uyumlu olmadıklarını öğrendim. bu durumla karşılaşıp soruna kesin çözüm bulanınız var mı ? subap yanması gaz kelebeği değişimi tavsiyesinde bulunulmuş forumda benzer sorunlar için. ama tamir fiyatları yüksek ve sorunun tekrarlama riski varmış lpg uyumlu olmadığı . bu sorunu yaşayıp kesin çözümü bulanınız var mı lütfen fıkır verın goruslerınızı yazın . eğer bu soruna kalıcı bir cozum bulamazsam aracı tamır ettırıp satmayı duusunuyorum zıra turkıye şartlarında benzınlı araç kullanabileceğimi zannetmiyorum.

Merhaba,

2008 1.5dci tekna note sahibiyim. Bende de benzer problem 3-5 kere uzun aralıklarla oldu. Özellikle klima açıkken veya araba yokuş çıkıyorken bahsettiğiniz gibi motor ikaz işareti yandı, motor gaz kesti. Ben de yine sağa çekip park lambalarını yakıp arabayı çalıştırınca çalıştı, yola devam ettim hep. Bana sanki motor bir nedenden dolayı kendini korumaya almaya çalışıyormuş gibime geldi.

Siz problemin sebebini bulabildiniz mi? Selamlar...

• xxlboy kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Benzer bir sorun bende de oldu ve çözdüm, uzun bir hikaye... :)
    Bir gün sabah, önceki geceden parkettiğim arabama bindim, kontağı açtım ve çok tuhaf şekilde normalde motor çalışmadan önce çalışmaması gereken fan çalışmaya başladı, göstergede anahtar işareti yanıp sönüyordu. Marşa bastım, motor çevirmeye çalışıyor 1 sn ama tekrar bırakıyordu. 3-5 kere denedim, arabayı çalıştıramadım. Aklıma akü geldi, havalarda soğumaya başlayınca "herhalde akü gücünü kaybetti" diye düşündüm. Eve çıktım, evden multimetreyi aldım, akünün voltajını vs. ölçtüm, akü gayet normal görünüyordu. Sigortaları tek tek çıkarıp kontrol ettim. Sonra sorunu kendim çözümeyeceğimi düşünüp bir tane oto elektrikçisi çağırdım. Adam geldi, aküye baktı, arabanın elektrik aksamında bakmadık yer bırakmadı. Problemi bulamadı. Daha sonra sorunun anahtarlardan kaynaklanabileceğini, anahtarlardaki devrenin bozulmuş olabileceğini söyledi, ve arabanın yedek anahtarını da alıp anahtarcıya kontrol ettirmeye götürdü. Ertesi gün, 2 kişi geldiler, arabayı bilgisayara bağladılar. Bilgisayarda ECU'ya(Beyine) bağlanamadıklarını, o nedenle sorunun ne olduğunu bilmediklerini söylediler. Sonra ekteki resimde kırmız okla görünen arabadaki sigorta tablasına (röle kutusu, sigorta kutusu da deniyor) baktılar, kokladılar yanık var mı diye, sonra tekrar yine birşey bulamayıp yerine taktılar. Arabayı dükkana çekip detaylıca bakalım dediler. Fiyat olarak ne çıkar dedim, en az 600 TL en fazla 1500 TL olur dediler. Ben de içime sinmedi 20 TL verip gönderdim adamları. Bunca zaman 1 kere bile sorun çıkarmayan araba nasıl olurda 1 gecede böyle bir sorun yaratabilir diye düşünürken aldım elime alet takımını kendim inceleyeyim dedim. Bir yerde kesin birşey çıkmıştır, kopmuştur diye düşündüm ve önce aküyü, sonra o sigorta tablasını çıkarttım.

Sigorta tabyasının altında küçük bir sigortaya giren kahverengi bir kablonun kopmuş olduğunu gördüm. Kablo her nasıl olduysa oksitlenmiş ve havada soğuyunca kopmuş, zaten bir gün öncesinde kaloriferi açmıştım, demekki çok ani soğuyunca koptu, yada ben öyle düşünüyorum. Neyse küçük sigorta kutusu vidalı olmadığından kabloyu kutuya takamadım, kabloları sigortasız şekilde bantladım ve fan durdu, araba çalıştı. O küçük sigorta kutusunu aradım oto elektrikçilerde ancak bulamadım. Ben de evlerde avizelerin elektrik kablolarını girdiği 2 giriş 2 çıkışlı bir vidalı tutturgaç buldum. Bir şekilde kabloları sıkıca tekrardan tutturdum ve sorunumu 1 tl'ye çözdüm.

Forumdan diğer note sahibi arkadaşlar, araçlarıyla ilgili sorunları ve varsa çözümlerini yazabilirlerse oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Selamlar

• klavye123456 K kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık arkadaşım , tabi bu tür sorunları ve çözümleri paylaşmak harika, bu bilgiler burada birike birike,düzensizde olsa bir nebze ansiklopediye dönüşüyor, aynı zamanda 5tl iş için adam kandırıp 500tl isteyen çakallardanda koruyor. Teşekkürler.

Arkadaşım şikayetini sonuna kadar götür. Bu çakallarda politika hep aynı. Baksana Nissan çalışanı, bir türk insanı klasiği ile seni dünyada yaşayan garip uzaylıya benzetmediği kalmış.

Neymiş bu zamana kadar tek şikayet eden senmişsin. Ben böyle adamlara telefonda veya karşısında sağlam köpürüyorum.

Politikaları belli, seni ötekileştirip, bezdirmek.. Bırakma peşlererini, bende note var ama yardımımız olursa buradayım.

• Merhabalar. 2011 1.5 dci Tekna 82000 km deki aracımın Debriyaj seti+Debriyaj bilyası(rulmanı) orjinal parçalar ile değişimini yaptırdım. Sormuştum ama forumdan cevap gelmemişti. Birilerinin işine yarar belki, benim gibi bir çok türk ve yabancı siteden araştırmak zorunda kalmasın diye yazayım dedim.
    2011 1.5 DCİ 90 Hp Euro 5 araçlar için orijinal Debriyaj seti LUK. Ancak bulunması çok sıkıntılı. Aşağıda oem kodlarını verdiğim Renault ürünleri bizim araçlar için uygun.
    7701478779-7701476180-Valeo 828012 DEBRİYAJ SETİ
    306200650R DEBRİYAJ BİLYASI(RULMANI)

Debriyaj seti komple değişim için harcadığım tutarı da yazayım.
    180 TL Debriyaj seti
    100 TL Debriyaj Rulmanı
    35 TL 3 lt Castrol 80W Şanzıman Yağı
    160 TL işçilik
    TOPLAM: 475 TL. Araç vites geçişleri rahatladı ve Debriyaj inanılmaz yumuşadı. Nissan Yetkili servisi aynı işlem için 1500 TL istedi, o kadar pazarlık yapmama rağmen en son 1350 TL dediler. Fiyat neredeyse 3 katı.

Ayrıca K9K 1.5 dci motor Nissan Note Hava filtresi- 8200399214(Mais) 10TL .......... Serviste de aynısı takılıyor.
    Yağ filtresi 8200274858-8200278927(Mais) 10TL.
    Garantisi de bittikten sonra artık serviste işlem yaptırma gereği duymuyorum.

Umarım yararlı olur. HERKESE HAYIRLI SÜRÜŞLER

• quote:

Orijinalden alıntı: zyndeahne

Merhabalar. 2011 1.5 dci Tekna 82000 km deki aracımın Debriyaj seti+Debriyaj bilyası(rulmanı) orjinal parçalar ile değişimini yaptırdım. Sormuştum ama forumdan cevap gelmemişti. Birilerinin işine yarar belki, benim gibi bir çok türk ve yabancı siteden araştırmak zorunda kalmasın diye yazayım dedim.
    2011 1.5 DCİ 90 Hp Euro 5 araçlar için orijinal Debriyaj seti LUK. Ancak bulunması çok sıkıntılı. Aşağıda oem kodlarını verdiğim Renault ürünleri bizim araçlar için uygun.

180 TL Debriyaj seti
    100 TL Debriyaj Rulmanı
    160 TL işçilik
    TOPLAM: 475 TL. Araç vites geçişleri rahatladı ve Debriyaj inanılmaz yumuşadı. Nissan Yetkili servisi aynı işlem için 1500 TL istedi, o kadar pazarlık yapmama rağmen en son 1350 TL dediler. Fiyat neredeyse 3 katı.

Ayrıca K9K 1.5 dci motor Nissan Note Hava filtresi- 8200399214(Mais) 10TL .......... Serviste de aynısı takılıyor.

Süper bilgi. Yakın zamanda debriyaj setini değiştirmeyi düşünüyordum, iyi oldu. Teşekkürler.

Bu arada nissan note aracıyla ilgili problemleri ve çözümleri olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar, eminim herkese çok faydalı olacaktır.

Aşağıdaki bizzat kendim yaşadığım ve çözdüğüm konular var, zaman olursa ve bilmek isteyen olursa anlatabilirim:
    1- Vites topuzu boyasının çıkması - soyulması ve çözümü,
    2- Direksiyon boyasının çıkması - soyulması ve çözümü,
    3- Airbag ışığının yanıp sönmesi, direksiyon zembereğinin bozulması sorunu ve çözümü
    4- Kapı kollarının çekildiği zaman geri kapanmaması, veya gevşemesi sorunu ve çözümü
    5- Motor içinin yıkanması
    6- Koltuklardaki çıkmayan lekeler (çamaşır suyu dökülmüş gibi beyaz lekeler), sigara yanığı sorunları ve çözümü
    7- Torpidonun yerinden aşağı doğru kaymış olması sorunu ve çözümü
    8- Araç uzun-kısa farlarının, sinyallerin, stop ve geri ışıklarının tamirciye gitmeden değişimi
    9- Hava filtresinin, polen(klima gazı) filtresi tamirciye gitmeden değişimi
    10- Kışlık ve yazlık motor yağı önerisi
    11- Kışlık ve yazlık lastik önerisi
    12- Bagaj açılınca, bagaj kapağıyla birlikte yukarı doğru kalkması gereken (ip) ara bölmenin klipsinin olmaması veya kopmuş olması

• quote:

Orijinalden alıntı: klavye123456

quote:

Merhabalar. 2011 1.5 dci Tekna 82000 km deki aracımın Debriyaj seti+Debriyaj bilyası(rulmanı) orjinal parçalar ile değişimini yaptırdım. Sormuştum ama forumdan cevap gelmemişti. Birilerinin işine yarar belki, benim gibi bir çok türk ve yabancı siteden araştırmak zorunda kalmasın diye yazayım dedim.

180 TL Debriyaj seti
    100 TL Debriyaj Rulmanı
    160 TL işçilik

Süper bilgi. Yakın zamanda debriyaj setini değiştirmeyi düşünüyordum, iyi oldu. Teşekkürler.

Bu arada nissan note aracıyla ilgili problemleri ve çözümleri olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar, eminim herkese çok faydalı olacaktır.

Aşağıdaki bizzat kendim yaşadığım ve çözdüğüm konular var, zaman olursa ve bilmek isteyen olursa anlatabilirim:
    3- Airbag ışığının yanıp sönmesi, direksiyon zembereğinin bozulması sorunu ve çözümü
    4- Kapı kollarının çekildiği zaman geri kapanmaması, veya gevşemesi sorunu ve çözümü
    6- Koltuklardaki çıkmayan lekeler (çamaşır suyu dökülmüş gibi beyaz lekeler), sigara yanığı sorunları ve çözümü
    8- Araç uzun-kısa farlarının, sinyallerin, stop ve geri ışıklarının tamirciye gitmeden değişimi
    12- Bagaj açılınca, bagaj kapağıyla birlikte yukarı doğru kalkması gereken (ip) ara bölmenin klipsinin olmaması veya kopmuş olması

sorun halen devam ediyor ve çözümü tam bulmuş değiliz. yarın tekrar ustaya görünecek araç.
    gaz kelebeğinden ya da subaplardan şüphe ediliyor. ama sizin araç gibi yokuşta falan yapmıyor. fark etmiyor yani düz yolda da yapabiliyor.

--

---

bu iki soruna nasıl çözüm buldunuz anlatabilir misiniz ?

airbag bizde de yanıp sönuyor ustaya gösterdik cihaza bağlamak lazım uzun iş dedi aracı o gün bırakamayacağımız için geri döndük.
    kapı kolları da cidden sorun bazen kapanmıyor takılıp kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hykara86

quote:

Orijinalden alıntı: klavye123456

quote:

180 TL Debriyaj seti
    100 TL Debriyaj Rulmanı
    160 TL işçilik

sorun halen devam ediyor ve çözümü tam bulmuş değiliz. yarın tekrar ustaya görünecek araç.
    gaz kelebeğinden ya da subaplardan şüphe ediliyor. ama sizin araç gibi yokuşta falan yapmıyor. fark etmiyor yani düz yolda da yapabiliyor.

--

---

bu iki soruna nasıl çözüm buldunuz anlatabilir misiniz ?

airbag bizde de yanıp sönuyor ustaya gösterdik cihaza bağlamak lazım uzun iş dedi aracı o gün bırakamayacağımız için geri döndük.
    kapı kolları da cidden sorun bazen kapanmıyor takılıp kalıyor.

Merhaba,

Öncelikle airbag ışığı yanıp sönüyorsa beyinde airbag ile ilgili bir hata alındığı için hata kaydı oluşturulmuş ve airbag pasif durumda anlamına geliyor. Yani Allah korusun, kaza anında airbag çalışmaz. Eğer aracınızda airbag patlamadıysa, ki, muhtemelen öyledir, airbag inize giden elektrik donanımıyla ilgili problem vardır diye düşünüyorum. Çok büyük ihtimalle direksiyonun altında yer alan direksiyon zembereği (airbag sargısı, ingilizce clock spring diye de bilinir) bozulmuştur. Eğer problemin sebebi buysa serviste yaptırmaya sakın kalkmayın 1500 TL civarında bir fiyat çıkarırlar.

Bu durumda 3 şansınız var:
    1- Sıfır direksiyon zembereği sipariş edip herhangi bir ustaya taktırmak. Forumda bir arkadaş Aliexpress'ten 40$ a sipariş etmiş. Ben de Aliexpress'te 21.50$'a buldum. Ancak satıcı hakkında hiç bir fikrim yok belirteyim:

2- Çıkma - 2.el bir direksiyon zembereği satın alıp herhangi bir ustaya taktırmak:

199,00 TL'ye satıyormuş.

3- Direksiyon zembereğini tamir ettirmek:
    Ankara'da bir adam bu işi kendi evinde gayet başarılı bir şekilde yapıyor. 1 sene de garanti veriyor. Eğer Ankara dışındaysanız direksiyon zembereğini çıkartıp, elektronikçi birine yaptırabilirsiniz.

120,00 TL civarında bir fiyata yapmıştı.

Ben direksiyon zembereğini bahsettiğim adama tamir ettirdim. Arabayı götürdüm, söktü - tamir etti - taktı.

Direksiyon zembereği takıldıktan sonra ışık yanmaya devam eder. Işığı söndürmek için ya aracı bilgisayara bağlayıp hatayı sildirmek gerekir, yada daha kolayı şöyle :
    "http://www.youtube.com/watch?v=sV2yhfvl5zc

Nissan Note Airbag Resetleme
    Kısaca Şöyle:

1- Kontağı açın (araç çalıştırmadan)
    2- Airbag ışığının sönmesini bekleyin.
    3- Airbag ışığı söndükten sonra kontağı kapatın.

Yukarıdaki 3 işlemi sırayla 5 kere uyguladıktan sonra son kez airbag ışığının sönmesini bekleyin ve aracınızı çalıştırın ve ışığın tekrar yanmadığını göreceksiniz. Eğer ışık yanmaya devam ederse ya hatayı sildiremediniz, yada airbaginiz hata üretmeye devam ediyor"

Selamlar

• Merhaba,

Geçen kış evi taşımıştım, taşındığımız yer oldukça rüzgar alan ve kışı sert geçen bir yer. (-20 C'yi görmüşlüğüm var) Soğuklardan dolayı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak kapı kolu çekilince tam kapanmıyordu. Hatta sol ön kapı kolu sert çekildiği zaman tekrar yerine oturmuyordu ve kapı kapanmıyordu. Dilini dışarıdan ittirmek gerekiyordu.

Çözüm Özetle:
    Kapının panzilotlarının sökülerek kapı mekanizmalarının çıkartılması lazım. Sonrasında ilk olarak kapı kolu mekanizmasındaki yayın olduğu metalin balata spreyiyle temizlenmesi, sonrasında ise makine yağıyla yağlayıp yay- mekanizmanın tekrardan çalışmasını sağlamak lazım.

Kamera Arkası:

Öncelikle kapı kollarını çekili durumda tutup, arasını balata spreyi ile temizlemeye çalıştım. Oldukça kirli görünüyordu. Ancak %5 bile fayda etmedi. Sonra kapı kolunu sökmeye karar verdim. Kapıya dikey olarak baktığınız zaman kapının ortasında - kapı kolu hizasında bir tane plastik kapak var. O plastik kapağı çıkardım, plastik kapağın altındaki vidayı tornavida ile çıkardım. Sonrasında kapı kolunu kapıdan sökebildim. Kapı açmaya cesaret etmek için youtubedan nissan bir aracın kapı pandizot söküm işlemini izledim. Kapının iç tarafındaki tutma kolunun içinde yine plastik bir tapa var. O tapayı kaldırıp altındaki vidayı çıkardım. Sanırım bir de iç taraftaki kapı açma kolunun altında bir vida var. Sonrasında pandizotu çıkardım. Pandizot hatırladığım kadarıyla 6-7 tane plastik klipsle tutuluyor. Panzilotu azcık sert şekilde çekince çıkıyor. Keşke 2 kişi olsaydık, çok daha rahat olurdu, tek başıma yaptım. Neyse, pandizotu çıkardım. (Panzilotu çıkardıktan sonra kapının üzerine şeffaf bir poşet sakız gibi bir yapışkanla geçirilmiş. Mekanizmaya erişmek için poşeti üstten biraz çıkarmanız gerek. Sakın poşeti yırtmayın, son derece dikkatli şekilde ve tekrar kapatabileceğiniz şekilde üstten birazcık çıkarın. Mekanizmaya artık erişebilirsiniz. Kapı telini mekanizmadan çıkartıp metal parçayı dışarı çıkartın.) Balata spreyiyle iyice temizleyin önce, sonra makine yağıyla (1 milyoncularda satılanlardan eğer yoksa evinizde 30 TL'lik çin malı traş makinelerinden çıkan küçük beyaz plastik şişede olan yağ da olur) yağlayın. Yağladıktan bir süre sonra mekanizma yayının çalışmaya başladığını göreceksiniz.

Sonra dikkatlice önce mekanizmayı yerine takın, sonra şeffaf poşeti eski yerine parmağınızla bastırarak yapıştırın. Sonra panzilotu takın (Dikkat: 2 kişi yaparsanız daha kolay olur. Panzilot klipslerini kırmamaya özen gösterin). Dış kapı kolunu yerleştirin, vidalayın...

Umarım eksik anlatmamışımdır. Aşağıda fikir versin diye bir iki video var, izleyebilirsiniz:

1A Auto Partsyoutube
    How to Replace Exterior Door Handle 02-06 Nissan Altima
    https://www.youtube.com/watch?v=6F7lcrNq_E0

FixyourNissanyoutube
    Infiniti or Nissan Door Lock Actuator or Door Handle, Door Lock Replacement.
    https://www.youtube.com/watch?v=AvUCEjVkF_0

EDİT:
    Şurada da micra'nın hoparlörlerini değiştirmişler. Resimler fikir verir.

Selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klavye123456 -- 9 Kasım 2015; 23:21:31 >

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.