Şimdi Ara

Nissan Qashqai mi Peugeot 3008 mi yada Sportage?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
85.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu rakamlara 2.el ancak temiz , bir ust sinif diyebilecegimiz captiva veya xtrail tarzi bir arac dusunurmuydunuz?
  • Qashqai'nin çok sorununu duydum. Arka amortisörlerin çukura girdiği zaman güm güm aşırı ses yapması, yağmurlu havalarda nerdeyse arka cam açıkmış gibi arka taraftan ses gelmesi, iç mekanda tıkırdamalar, 120'nin üzerine çıkınca oldukça artan ses vs.. kendim kullanmadım sadece kullananlardan duyduklarım

saygılar
  • Marka olarak Kia veya Pejo ya oranla Nissan ı tavsiye ederim.

Binek'e yakın bir araç için Qashqai, gerçekten 4*4 e yakın özellikler içinse 2.el X-trail tercih etmelisiniz.

Ancak Nissan'ın dizel motorlarını Reno'dan alarak kullanmakta ama benzinli motorları Nissan kendisi üretiyor.

Bu nedenle ilerleyen yıllarda ve Km.lerde dizelde az da olsa sorun çıkartabilir ama benzinlilerde uzun yıllar ve Km.ler sorun yaşamazsınız.
  • Selam,
    Senin yaşadığın ikilemin aynısını bir aydır bende yaşıyordum ancak 31 Temmuz itibariyle QASHQAI ' da karar kıldım.
    Ayrıca tespitlerine baktığımda benimkilerle üç aşağı beş yukarı aynı.
    3008'in iç dizaynına diyecek yok ancak dışı ticari araç tepee modeliyle neredeyse aynı, Ayrıca 2.el de ne olacak belirsiz. Otomatik vites olması eşimin rahat araba kullanabilmesi açısından kendine çeksede eşim bu aracı istemiyorum demesiyle vazgeçtim.
    Qashqai ile herkes sorunlarından bahsetmiş bence bu güzel bişi en azından ne sorun verebileceği belli ama 3008'in durumu tam bir belirsizlik.Peugeot hakkında herkesin söylediği şeyler belli servis ve araç kalitesizliği.
    Sportage'a gelirsek benim gönlümün aracı Sportage'dı. Ama 1.5 dci megane'da alıştığım Mtv oranı ve yakıt tüketimini bir anda 2-3 misline çıkarmak aile meclisince hoş karşılanmadı.
    Nihayetinde Qashqai oldukça göz alıcı, vergisi uygun, yakıtı ekonomik, Nissan'ın kalitesi, Renault motor farkı, fiyat olarakta diğerlerinden uygun, piyasada tutmuş bir araç almak daha cazip geldi.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bir aydır kafam sürekli meşguldü.Uykuya bile dalamıyordum şu anda çok rahatım birde aracımın teslim günü gelse de binsem artık...

• bu qasqainin içine oturupta 90 ile viraja giren veya o kalitesiz radyo-cd yi açıp dinleyen yok mu bu forum da arkadaslar ?
  • Tiguan yada Tourabeg filan nasil bunlar dusunulmezmi?
  • Var,

Virajdan çıktım ve x-trail'imde aynı teybi dinlemeye devam ediyorum. Açıkçası çok da kötü değil... Ne olduki...

quote:

Orijinalden alıntı: baytar17

bu qasqainin içine oturupta 90 ile viraja giren veya o kalitesiz radyo-cd yi açıp dinleyen yok mu bu forum da arkadaslar ?
  • şimdi herkesin yanıtının aksine KİA diyeceğim,tabi kullanan bilir ilk başlarda kia ya resmen düşman olmuştum ama şimdi alıştım 112 beygir motor gerçekten çok sıkıcıidi fakat chip tuning ile araç 140 bg oluyor birde diğer bahsettiğiniz modellerin hiçbirisinde 4x4 özelliği yok SUV denince sadece yerden yükseklik mi anlaşılıyor eğer öyleyse tabiki qasqai ama sportage donanım bakımından çok iyi bence ve arazide 4w lock açınca güzel performans veriyor. bi tepede ön lastiklerde tutuş azaldığında arkadan b i gücün sizi ittirdiğini hissediyorsunuz bu çok hoş. gerçi qasqaininde 4x4 versiyonu var sanırım ama hem para bakımından hemde donanım bakımından sanırım kiaya yaklaşamaz ayrıca onunda motoru 2.0 yani vergi olarakta çok bir farkı yok. kia nın vites kutusu 4 dişliyesahip bir dez avantajı bu ama tiptronik olarak kullandığğnızda bunu hissetmiyorsunz. sunroof deri döşeme gibi bir çok artısı var yol tutuşuda kıyasladığınız arabalardan daha kötü değil yere iyi oturan bir suv diyebilirim. çukur tümsek vs hiç korkmadan girebilirsiniz zira yürür aksamı bir arazi aracı olarak tasarlanmış. atak kullanayım şehir içinde kaçsın vs derseniz tabiki sportage beklentilerinizi karşılamaz. ama karda kışta iiki çeker bi SUV a sahip olmanın ne avantajı olabilir ki yerden yükseklik bence araç 4x4 ise tamam ama 4x2 bi araçta yerden yükseklik pek mantıklı değil.

saygılar

• VW Tiguanda düşünebilirsiniz.

Yada 2.el temiz captiva gibi bir araçta düşünebilirsiniz.
    Kullanan yakınlarım var. Hepsi captivadan çok memnunlar. Yakıtı normal, servisi uygun, içi ferah ve geniş, motoru güçlü, arazi performansı çok iyi olmasada fenada sayılmaz... Tiguan gelene kadar captiva satışlarda liderdi.

Tiguan vergi avantajından dolayı iyi satıyor. Hatta baya bir fark açmış en yakınınındaki SUV'a.
  • kesinlikle qashqai diyorum.

Daha türkiyede satışa sunulmadan bu aracı incelemeye başladım. 6 ay önce ısrarımla bir arkadaşa aldık. araç beklentilerimin gayet üstünde çıktı. Her alıp kullanan bu araçtan memnun.

Ayrıca 3008'i de inceledim. resimlerden ve internet sitesinde araç çok güzel görünüyordu. ancak canlısının içine bindiğimde tamamem hayal kırıklığına uğradım. 56 bin tl lik bir araçta manuel klima var. o resimlerdeki hiçbir ekran ve gösterge yok. görüntüsünün suv'la alakası yok. 308 in yüksek hali. çift açılan bagaj kapağı sadece öylesine bir özellik. çünkü alt kapak açıldığında, alt kapağın kalınlığı yükseklik olarak karşınıza çıkıyor bu da yüksek bir yüklemeye sebep olocaktır. tek şekide açılsaydı daha rahat yükleme yapılırdı.

fiyat-kalite-sağamlık-görüntü-donanım olarak karşılaştırıldığında tek seçenek qashqai çıkıyor.

bazı arkadaşlar 2. eli düşük demişler. sıfır fiyatları ile 2.el fiyatlarını bir karşılaştırsınlar. bana göre hiç te düşük görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turan37 -- 14 Eylül 2009; 23:46:35 >

• İki araç arasında kararsız kaldım. İkisinide gittim yakından gördüm, test sürüşü yaptım. Hatta Tiguan'a da baktım. Benim izlenimlerime geçmeden neden bu tarz bir araba aradığımı belirteyim de tam olarak anlaşılsın:

- Halen Toyota Verso kullanıyorum. Ondan önce de Scenic kullanıyordum. Dolayısıyla yüksek ve ağır araba kullanmaya alışığım.
    - Aracı çoğunlukla eşim kullanacak
    - Kullanım yeri ağırlıklı olarak virajlı orman yolu, kısmen bozuk.
    - İki çocuğum var. Bu nedenle sürekli geniş araç kullandım.
    - Sonuç olarak güvenli, yüksek, bozuk yollara uygun, bayan için şık ve çocuklar için eğlenceli bir araç istedim.

Tüm bunlara karşı yaptığım testlerin sonuçları:

- Peugeot 3008 çok kaba duruyor. Resimlerde görüldüğü gibi şık değil. Qashqai'nin Platinum modeli ile aynı fiyatlarda olan 3008'de birçok özellik yok. Resimlerde bulunan ve anlatılan özellikler için biraz daha paraya kıymak lazım. Aracın altı yüksek değil 140 mm, Qashqai 200 mm. Ellerinde model ve renk seçeneği fazla yok. Bir iki model arasında karar vermeniz gerekiyor. Kullanımı keyif vermedi Toyota'dan sonra.
    - Tiguan, içi çok düz, Tiguan'ın en düşük versiyonu, Qashqai'nin en üst versiyonu ile aynı fiyat. Alabileceğimiz modelde hiçbir özellik yok. Test sürüşü yapmadım.
    - Qashqai, eşim bayıldı. Kullanımı çok rahat. Birçok kişinin bahsettiği amortisör problemi yeni serilerde yok. Cam tavan, 18" Jant, tavan rayı, cruise kontrol, mp3 ve Ipod girişi, geri kamera, ilerde açılabilecek navigasyon vs. bence 3008'den daha fazla seçenek veriyor.

Sonuç olarak Beyaz Qashqai Platinum'a karar verdim. Şimdi aracımı bekliyorum.

Yorumlardan katılmadıklarıma gelince.

- Araç gayet yeterli yükseklikte ve genişlikte. Küçük diyenler sanırım yakından incelememişler.
    - Fiyat donanım olarak en uygunu durumda.
    - Daha önce Volkwagen kullanmış, aynı zamanda ailemde Peugeot kullanılmış biri olarak malesef her iki araçta da çok sorunlar yaşamıştık. Özellikle Peugeot'da malesef hayal kırıklığı yaşadık.

• hayırlı olsun. en iyi otomobil gözünüze, gönlünüze dokunan otomobildir. kazasız kullanın.
  • Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Aracı bekliyormuşsunuz o zaman geçmek bilmez şimdi.
  • tabiki qashqai japon arabası hic deilse az masrfa cıkarır
  • Hayırlı olsun kardeş, inş. aracın en kısa sürede eline geçer... Ama keşke Chevrolet Captiva'ya bir göz atsaydın...
  • 2008 qashqai'ya binmiştim daha önce. bana çok cazip gelmedi açıkçası. konsol dolu ve şık değil fazla. aracın arka koltukları oldukça dar ve sıkıcı. yüksek bir araç olmasına rağmen arkası çok rahat değil. zorlanarak biniyorsunuz arkasına. ve yolda gidişi çekişi çok iyi gelmedi bana. ve yüksek araç olduğu için çok ani manevra yapma kapasiteniz düşük.

308'i tanımıyorum ama bana çok şık gelmişti. burdaki resimlerde de içi çok hoş görünüyor. ama yorumlar kötü burada.

ben 2. el almera düşünüyorum. onlar iyi çok.
  • byrock'a katılıyorum..Cam tavan, 18" Jant, tavan rayı, cruise kontrol, mp3 ve Ipod girişi, geri kamera, ilerde açılabilecek navigasyon vs.

ben de 2 aydır nissan qasqai'i araştırdım. ve bugün 1.6 benzinli qashqai platinum için işlemlerimi başlattım. 5 güne kadar kavuşacağım..

renk olarak sadece üzüm siyahı ve beyaz opsiyonu olan platinum için (2 renk olmasına rağmen) uzun süre düşündüm ve ben de byrock gibi beyazda karar kıldım, tabi eşimin de çok etkisi olduğunu söylemeliyim

henüz kullanmaya başlamadığım için ayrıntılı bilgi veremeyeceğim ama benim için artı yönleri;

1- Yerden 20 cm. yüksekliği..fakat platinum modelleriyle tekna ve tekna excutiveyi yanyana gördüğünüzde platinumun daha yüksek olduğunu hemen görüyorsunuz..(20 cm.den de fazla)

2- bir captiva ya da WV touareg almayı ben de isterdim fakat bütçeme çok daha uygun olan qashqai platinumu tercih ettim.

3- ve 43 milyar verip honda civic almaktansa yüksek ve herkesin beğeniyle baktığı bir SUV bana daha cazip geldi

4- En önemlisi araba gerçekten içime simdi sabırsızlıkla bekliyorum..

Eksi yanları yok mu? Konsolda telefon koyacak yer bile yok :) Bardaklık ve kol dayama altındaki bölmeyle yetinmek zorunda kalacağım..Ve cam

tavanın ön kısmı sunrooflu olabilirdi.

Araç elime geçince (+) ve (-) yönlerini burda tekrar paylaşarak qashqai düşünen arkadaşlara bir fikir verebilirim..

Bu arada nissan qashqai mi 3008 mi sorusunun cevabı kesinlikle qashqai :)

• 3008

Nissan Qashqai mi Peugeot 3008 mi yada Sportage??

• Qashqai tavsiye ederim
  • Sportage Olmadı Qashqai Ama Ssongyong larda çok Güzel...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.