Şimdi Ara

Nissan Qashqai mi Peugeot 3008 mi yada Sportage?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
85.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PREMIUM PACK AUTO6R - 1.6 HDi 110 hp - AUTO6R : 59.100 TL

Metalik boya ve opsiyonlarla fiyat 66.000'e geliyor .
  • Qasqai seçimim olurdu kesinlikle dci motor tercih edilmeli
  • yorumsuz...

Nissan Qashqai mi Peugeot 3008 mi yada Sportage??
  • bu arada Sportage kasa değiştirecek bilginiz olsun
  • Nissan Qashqai 1.5 dci.
  • 3 yıldır Kia Sportage kullanıcısıyım ve 3008'i de yakından görme fırsatım oldu. Sportage 60 litre mazotla 400-450 KM yapıyor. 3008 eğer 55 litre mazotla 1000 km yapıyorsa bu benim için olağanüstü ki 3008'i ciddi ciddi düşünenlerdenim. Her ne kadar Sportage kadar büyük ve kaslı olmasa da 3008'in bagaj hacmi Sportage'dan daha fazla. 3008'in sürücüyü koltuğa çeken ve sürücü koltuğundan inmeyi istemeyeceğiniz bir tasarımı var. İkisi de aynı fiyat olabilir; fakat Sportage'ın vergisi de yakıt tüketimi de sinir bozucu. İstanbul şartlarında 4WD LOCK modunu ya bir kez ya da iki kez kullanmışımdır. Qashqai bana mantıklı geliyordu fakat yerden yüksekliğine rağmen içi bana dar geldi. 1.5 dci seçeneklerinde otomatik vites olsaydı daha cazip olabilirdi. 3008'i ciddi ciddi düşünüyorum. 3008 hakkında birkaç çekincem var:

1-Cam tavan çok hoş duruyor fakat ne kadar sağlam?
    2-Ben hala yakıt konusunda endişeliyim.
    3-Peugeot deyince neden önce servisten çıkamazsın diyorlar?
    4-60.000 TL'yi hak eder mi?
    5-Grip control gerçekten işe yarıyor mu?

Öte yandan şunu da gayet iyi biliyorum ki Peugeot sahipleri araçlarını çok yıpratıyorlar buna trafikte de şahit oluyorum. Şahsi kanaatim 3008 için 2011 modellerin çıkmasını yani 2010 Ağustosunu beklemek gerek. Hem müşteri şikayetleri doğrultusunda geliştirilmesi sorunlarının giderilmesi için hem de hiç belli olmaz yurtdışındaki gibi açılır kapanır navigasyon ekranı 2011 modelde gelebilir.

• merhaba arkadaşlar 2007 model peugeot 206 hdi kullanıcısıyım 2 hafta önce eşim büyük bir kaza geçirdi Allah korudu da burnu bile kanamadan araçtan çıktı tabi emniyet kemerinin sayesinde... bu kaza olayından sonra daha sağlam jip tarzında 4x4 özelliği olan bir araç arayışına girdim.

kazalı aracım 2 hafta geçmesine rağmen hala pejonun o rezil servisinde beklemekte olduğundan (servise gidip gelirken pejo 3008'i de yakından inceledim süslü bir araç ama bence okadar parayı hak etmiyor.)

birdaha asla pejo marka araba almak istemiyorum. servisi beni çok mağdur etti çok ilgisiz ve alakasız davranıp işi ağırdan aldılar. daha 3-4 hafta beklerim gibi geliyor.

konuyu daha fazla dağıtmadan diyorum ki pejo markası benim için artık bitmiştir.

merhaba nissan

• Nissan Qashqai tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

3008 ÖTV zammını yemiş :

PREMIUM PACK AUTO6R - 1.6 HDi 110 hp - AUTO6R : 59.100 TL

Metalik boya ve opsiyonlarla fiyat 66.000'e geliyor .

66 mı?
  • Bu sorunun yanıtı kesinlikle Peugeot 3008, neden mi diye soranlara mutlaka aynı test ortamında her iki aracıda kullanmalarını önereceğim, birinci ve en büyük neden motor performansı, ikinci ve gerçekten çok önemli neden yol tutuşu farkı (Peugeot 3008 ve Qashqai testinde özellikle araçların sınırlarını zorlayarak kullandığınızda Peugeot 3008'in Esp'sinin sürüşe katkısını ve Qashqai'ın ise biraz daha sınırların zorlanması durumunda kontrolü elinizde tutma sıkıntısı yaşattığını çok net göreceksiniz.) üçüncü ancak diğerleri kadar önemli olmayan neden ise Peugeot 3008 iç malzemesinin gözle görülür kalite farkı.(Dış dizayn-iç dizayn ile ilgili yorum yapmayacağım bunlar tamamen zevk işi ve göreceli ancak başta saydığım nedenler yoruma kapalı ve herkes tarafından gözlemlenebilen nedenler.)

*Her zaman söylendiği gibi hangi aracı satın alacak olursanız olun araçları test etmeden satın almayın derim. (birinde 16'inch jant varmış öbüründe 17ymiş gibi detaylara takılmayın.)

• benim tavsiyem ssangyong kyron olacak. çoğu yerde bunu söylerim izlediğim crash testlerde gerçekten başarılı. motor şanzıman mercedes alt yapısına sahip. tasarım olarak x5 gibi heybetli bir jeep. fiyat olarak gerçekten iyi. yakıt tüketimi karma da 100 kmde 8 lt mazot. yani bu ortalama 60 lt mazotla 750 km eder ki gerçekten başarılı. sizin için tek olumsuz yanı herhalde motor hacminin vergisi olur ki sanırım tek negatif yanı bu. düşünmenizi tavsiye ederim. hatta forumda bir inceleme yazısı vardı linkinide ekliyeyim kulanmış bir kişinin yorumları ve görüşleri size yardımcı olacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32053255/tm.htm buyrun bu da inceleme linki. kullanan arkadaş gayet memnun. ben de bu aralar aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ve ssangyong kafamdaki markalardan biri. size de tavsiye ederim.

• ssangyong geçen sene fabrikalarını kapatmış (batmıştı) Hatta burada forumlarda şahsuvaroğlunun türkiye temsilcisi olarak sitesinde bir açıklama dahi yapmadığı eleştirilmişti... Şimdi sanırım birileri markayı satın aldı ufak ufak reklamları başladı yine ama artık kolay kolay markaya güven birdaha oluşmaz.
  • 6 aydır hala alamadıysa kaşkay platium makyajlı kasa alırdım. 3008in dışı çok çirkin ve itici geliyor bana. Kia ise yürütmesi vergi, yakıt ve parça olarak çok maliyetli olur. Nissan ise renault DCi motor kullanıyor. Parça sorunu olmaz. 5 yıldızlı, vergisi düşük yakıtı ekonomik, parçası bol ve uygun. Niye sınıfının en çok satanı olduğu belli oldu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 31 Ocak 2010; 9:47:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

6 aydır hala alamadıysa kaşkay platium makyajlı kasa alırdım. 3008in dışı çok çirkin ve itici geliyor bana. Kia ise yürütmesi vergi, yakıt ve parça olarak çok maliyetli olur. Nissan ise renault DCi motor kullanıyor. Parça sorunu olmaz. 5 yıldızlı, vergisi düşük yakıtı ekonomik, parçası bol ve uygun. Niye sınıfının en çok satanı olduğu belli oldu sanırım.

Makyajlı kasalar ne zaman gelecek bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: filenperno

ssangyong geçen sene fabrikalarını kapatmış (batmıştı) Hatta burada forumlarda şahsuvaroğlunun türkiye temsilcisi olarak sitesinde bir açıklama dahi yapmadığı eleştirilmişti... Şimdi sanırım birileri markayı satın aldı ufak ufak reklamları başladı yine ama artık kolay kolay markaya güven birdaha oluşmaz.

sayın filerperno battığından gerçekten haberim yoktu. sürekli de haberleri takip ederim nasıl kaçırdım bilmiyorum. benim bildiğim üretimini geçici bir süre durdurdu ve iflas korumaya başvurdu fakat battıysa ve üretim devam etmiyorsa o zaman durum değişir ben de almayı düşünüyordum fakat iflas ettiyse tabiikide almam sonuçta para kolay kazanılmıyor. eğer bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
  • iyi ki sportage almamışsın yakınlarda yeni kasası çıkacak eski kasalarda değer kaybı çok olur.
  • Pejonun iç mekanı güzel ama makyajlı nissan şık duruyo hemde siyah rengi

Suzuki G.Vitaralarda arazidede yoldada cok iyi gidiyor. Tiguanda olabilir.
  • Haklısınız batmamış, üretimini süresiz olarak durduğunu açıklamış. Çalışan maaşlarınıda ödemeyecek duruma düşmüş v.s.(http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10769331.asp?gid=229 ) Bence tüketici açısından fark yok. Onca para vererek alınacak aracın arkasında nasıl bir firma olduğunu merak eder tüketici portföyü, en küçük bir şüphe oluşmuşsada ciddi ikilemlere düşer. Çünkü bu aracın yedek parça, servis, ikinci el değerleri tümden firmanın duruşuna, güvenirliliğine bağlıdır.
    Tüm bunlardan bahsetmemin sebebi dediğim gibi biz tüketicileri 'iflasa karşı korunmaya alınmak' yada 'batmak' gibi nüansların ilgilendirmediğidir. Bizim için neticede, yukarıda geçen şartları -nüanslar bile olsa- iki durumdada CİDDİ OLARAK VE EŞİT OLARAK ETKİLER

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

6 aydır hala alamadıysa kaşkay platium makyajlı kasa alırdım. 3008in dışı çok çirkin ve itici geliyor bana. Kia ise yürütmesi vergi, yakıt ve parça olarak çok maliyetli olur. Nissan ise renault DCi motor kullanıyor. Parça sorunu olmaz. 5 yıldızlı, vergisi düşük yakıtı ekonomik, parçası bol ve uygun. Niye sınıfının en çok satanı olduğu belli oldu sanırım.

Yanlış hatırlamıyorsam nissandan bir yetkili nisan-mayıs gibi demişti. Emin değilim yalnız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Yanlış hatırlamıyorsam nissandan bir yetkili nisan-mayıs gibi demişti. Emin değilim yalnız.

Bende 2010 bahar aylarında diye okumuştum demekki var daha 3-4 ay

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.