Şimdi Ara

Niye çok eşlilik var? Kocası olan kadınlara yardım etmenin başka yolu yok muydu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "İlla nikah neden yapmak gerekiyor? Niye cariyelik var? madem köleliği kaldırmak istiyordu neden savaşlarda köle ve cariye alımını kaldırmadı, kendi de yenilerini almaya devam etti? Cariye, savaş esiri değil midir? "

• Çünkü bu Arap toplumunda normal bir şeydi. Çok eşlilik ahlaksızlık değil ki? Modern algıyla o dönem Arap kültürü algısını aynı mı sanıyorsunuz? Köleliği niye kaldırsın? Kölelik bundan 200-300 yıl öncesine kadar normal bir şey olarak görülüyordu. Ahlaki değerlerin de evrimsel bir süreci var. Huemer birazdan vereceğim 3 öncülü günümüzdeki insanların ahlaki değerlerde uzlaştığını söylemekte:

"Liberalizm (a) insanların manevi eşitliğini tanır (b) bireyin haysiyetine ve itibarına saygı gösterir ve (c) haksız şiddet ve zorlamaya karşı çıkar."

Bugün bunları benimsemeyen insan sayısı oldukça azdır, bir anlamda “artık hepimiz liberaliz.” Fakat bu, bundan iki asır öncesi için geçerli değildi, bin yıl öncesi için hiç değildi. Bugünki fikirlerin çoğu, asırlar öncesinde yaşayan insanlara garip ve radikal gelirdi. Peki bu ahlaki değerlerin kabulünün evrimsel veya duygusal nedenli olmadığını nereden biliyoruz? Buna verilebilecek en kısa cevap, bu benimsemelerin tarihsel olarak yeni trendler olmasıdır. Eğer Hume’un ahlaki inançların duygulardan kaynaklandığı yahut bunların evrimin ürünü olduğunu kabul edersek, neden bunların son birkaç yüz yılda benimsenmeye başlandığını da açıklamalıyız. Eski insanlar da bizimle aynı duygulara sahipken neden bizden daha farklı ahlaki değerleri benimsemişlerdir?

• Zina yapmadan yardım edemeyeceğin konular da var. Düşün gencecik kadının kocası savaşta öldü ne olacak? Cariyelik yok, kölelik bugün de var sadece şekil değiştirdi. Ehli sünnete göre DİN eleştirisi yapmayın.
  • illa nikah yapmak gerekiyor çünkü evlilik bir akittir, sözleşmedir, bu akitten doğan birçok haklar var..nikah oluyor ki iki tarafın da hakları kanunen güvence altına alınabilsin..anladın inşAllah?

çok eşlilik var çünkü o dönemlerde örf ve adet çok eşlilik üzerineydi, bugün nasıl tek eşlilik normalse o gün de çok eşle evlilik normaldi..kaldı ki bugün tek eşlilik var mı tartışılır etrafın çivisi çıkmış resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 7 Mayıs 2019; 21:16:27 >
  • Keşke bugün de olsa.
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Hani Kur'an evrenseldi, her döneme uygundu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hani Kur'an evrenseldi, her döneme uygundu
    o dönem örf adet çok eşlilik üzerineydi lafımdan bunu mu çıkarabildin?
    e normal..ateist kafası..kendisini herşeyi ters anlamaya ve inkar etmeye programlamış bir düşünce sistemi.

ben Kuran'dan bahsetmedim ki, o dönemki örf adetten bahsettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 8 Mayıs 2019; 13:9:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim yapmış bunları ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.