Şimdi Ara

Nod32 Yüzünden Hard Disk Açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda yüklü bulunan Nod32 programı hard disklerimde virüs uyarısı verdi. Bunun üzerine tara-temizle seçeneğiyle tüm bilgisayarı tarattım ve bulunan tehditlerin temizlenmesi, temizlenemiyorsa da silinmesi komutunu verdim. İşlemler yapıldı. Fakat artık masa üstümdeki yahut bilgisayarım panelindeki kısayollara tıklayarak hard disklerimi açamıyorum. Bazı gerekli dosyalar silindi herhalde.

Bu hard disklerden bir tanesinin içinde önemli bir bilgi olmadığı için formatladım ve o artık açılıyor. Ama windows'un kurulu olduğu hard disk ile önemli bilgilerin olduğu diğer hard disk açılmıyor. işi daha da ilginç kılan şu ki masaüstündeki bazı kısayollara tıklayınca bu hard disklerdeki dosyalara erişebiliyorum. örneğin e:\ kısayoluna basınca açılmıyor. ama bu hard diskte yer alan müzik klasörünün masaüstündeki kısayoluna tıklayınca müzik klasörü açılıyor.

Bu problemi nasıl halledebileceğimi açıklayabilecek biri çıkarsa çok mutlu ve müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedixamanwa -- 14 Ocak 2008; 5:31:23 >

• peki o açılıyor dediğin klasörü açtıktan sonra bir üst menüye döndüğünde ne diyor. bu arada nod32 devre dışı bırakmayıda deneyebilirsin
  • nod32 ii bi programdır,hatta verıntabanına baktıgımızda mevcut sıstemdekı en ıyı antvırıstur,bırçok programın yakalayamadıgı,trojen vb vıruslerı kı en basta e mail lerınızdekılerı buluo..
    sorun çımıs olabılır nod32 i durdur olmazsa,sistem dosyalarını sana sormadan ve senın onayın olmadan sılmes eger sılmıssede ya sıstemı gero yıkle yada formatcek sıstem kur ama sana tavsıyem nod 32 den vazgecme....CÜNEYT CİCİ/KELARES.cüneytcici
  • e: yi açmaya çalıştığında uyarı veriyor mu yoksa hiçbir şey olmadan sadece açılmıyor mu?
  • Nod32 den olduğunu sanmıyorum başka bi sorun var gibi..
  • üst menüye dönünce açılıyor. yani e:\müzik klasörü açıldığında, adres çubuğundan müzik'i silip enter'a basınca e:\ açılıyor.
    ama doğrudan e:\ kısayoluna çift tıklayınca bu dosyayı çalıştırmak için gerekli programı menüden seçin diye bir uyarı geliyor.

bu arada nod32'yi devre dışı bırakmak bir şeyi değiştirmedi. tabi nod32'ye çamur atmış olmayayım, o dosyaları silmeden önce sordu, ben onayladım ne olduğunu bilmediğim için. :(
  • 1.Bilgisayarınızı Güvenli Kipte açtıktan sonra Sistemi Geri Yüklemeyi deneyebilirsiniz
    2.Yerel disklere sağ tıklayarak sırasıyla Özellikler/Araçlar/Şimdi Denetle(Kutucukları İşaretle)Gelen uyarıya ''evet'' diyin.Ardından bilgisayarınızı resetleyin windows açılışta hizmeti çalıştıracak,iptal etmeyin !
    3. Eğer sistem dosyalarından birkaçının silindiğini düşünüyorsanız xp cd'sini takın (boot edin) disklerin yerine C:/Windows/System türü birşey çıkıcak (sistem dosyalarından herhangibir silinmişse) Windowsu R kombinasyonunu kullanarak repair edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 14 Ocak 2008; 14:04:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim ama maalesef önerileriniz işe yaramadı. güvenvli ya da normal kipte geri dönüşüm başarısız oluyor nedense. windows kurulumunda repair'i seçince sonunda dos'ta c:\windows'a dönüyor. orda chkdsk /p yaptım. scandisk vari bi şey çalışıyor ama sonuç değişmedi. standart scandisk de sonuç vermedi. gerçekten format atmadan bu işi halledebilirsem çok sevinirim. yok mu buna benzer bir şey başına gelen?
  • Bu arada arkadaşlar, nod32'in tehdit günlüğüne göre sisteme bulaşan virüs Win32/Pacex.Gen isimli bir virüs.
    Diyor ki "Karantinaya alındı ve silindi. Uygulamanın yarattığı yeni dosyada bir olay oluştu. C:\WINDOWS\Explorer.EXE. Dosya karantinaya gönderildi."
    Explorer.exe'yi windows cd'den kopya yapıştır yapsam olur mu ki acep?
  • Netteki araştırmalarım sonucunda sorunu hallettim. Benzeri bir problemle karşılaşabilecek arkadaşların faydalanması için izlediğim yolu aşğıya yapıştırıyorum. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Removing the ntde1ect.com and autorun.inf files
    September 10th, 2007 at 6:01 am (Tips, Windows)

There is a trojan/virus (either the Win32/Pacex virus or the Win32/PSW.Agent.NDP trojan) that uses those two files. Here is how you can get rid of them:

1) Open up Task Manager (Ctrl-Alt-Del)
    2) If wscript.exe is running, end it.
    3) If explorer.exe is running, end it.
    4) Open up “File | New Task (Run)” in the Task manager
    5) Run cmd
    6) Run the following command on all your drives by replacing c:\ with other drives in turn (note: if you have autorun.inf files that you think you need to backup, do so now):

del c:\autorun.* /f /a /s /q
    7) Go to your Windows\System32 directory by typing cd c:\windows\system32
    8) Type dir /a avp*.*
    9) If you see any files names avp0.dll or avpo.exe or avp0.exe, use the following commands to delete each of them:

attrib -r -s -h avpo.exe
    del avpo.exe
    10) Use the Task Manager’s Run command to fire up regedit
    11) Navigate to HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run (as usual, take a backup of your registry before touching it!)
    12) If there are any entries for avpo.exe, delete them.
    13) Do a complete search of your registry for ntde1ect.com and delete any entries you find.
    14) Restart your computer.

Alıntılanan site:http://www.thejackol.com/2007/09/10/removing-the-ntde1ectcom-and-autoruninf/#comment-98923

eğer bu link kurallara uygun değilse moderator arkadaşlardan şimdiden özür dilerim...

• ben de de güncelleme lazım diyor...Sonra güncelle deyince

son sürüme zaten sahip diyor anlamadım gittiii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.