arkadaslar çok teşekkur ederim telefonun dil sorununu çözdüm diğer arkadaşlar için açıklayayım siteden nss (http://forum.donanimhaber.com/m_12772483/mpage_1/key_euro//tm.htm#12772483) isimli bir prog indirdim orda 6300 kodu yok internetten arattım product codu 0537625 olarak girdim ve internetten nokia nın güncelleme programı ile telefonu tekrar 4,71 den 4,71 e olarak değiştirdim versiyon aynı ama telefon dili şimdi türkçe de olabiliyor. bilgilerinize
Çok teşekkürler.. Bendeki 6300'da son sürüm yüklü olmasına rağmen dil kodunu yükledim ve dil seçeneklerinden türkçe yaptım..
Bir de mesajlarda full türkçe karekter kullanabilirmiyim.. Mesela : Ğ (yumuşak g) ve Ş (şe) gibi.. harfler yok.. Bunun içinde ilave patch filan yüklemek gerekiyor mu?
türkçe karakter kullanmak için mesajlar mesaj ayarları metin mesajları karakter desteği ni indirgenmişten tama cevir ama 1 msj 70 karaktere düşüyor
Hayır türkçe karakter kullanmak için İndirgenmiş karakter desteği daha uygun.. Hem türkçe karakterleri kullanabiliyorsun hem de 160 karakter kullanabiliyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: Onur__
quote:
Orjinalden alıntı: mc_BlackMamba
Şu ana kadar hiç bu tür bi sorunla karşılaşmadım..Ama gürültülü,rüzgarlı yerlerde olabilir, doğaldır..Yani telefondan kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum..
Yani bu olay 6300'a özel bir sorun değil tabiki ama, örnek olarak 6670'in yapmadığı birşey bu.. Rüzgarlı yerlerde karşı tarafa rüzgar sesi tabiki gidiyor ama sizin sesiniz de normal bir şekilde gidiyor, ancak 6300 (ve benzer telefonlar ise) rüzgar sesini algılıyor ve onu gönderiyor, sizin sesiniz ise daha zayıf geldiği için cızırtılı bir şekilde gidiyor karşı tarafa.. Sıkıntı yarattı bu bende..
Yukarıda da yazdığım gibi abimin arkadaşı aldı, beraber 1 haftalığına falan tatile çıktılar, onun yaşadığı sorunları abim de bire bir görünce sakın alma üzülürsün diyip durdu bana.. Arkadaşına da sorduğumda aman diyim, uzak dur falan dedi (ki kendisi aldığı şeyi öve öve bitiremeyen biridir normalde).. Of diyorum yani bi işi doğru düzgün yapamaz mı şu nokia
Ne olurdu sanki kamerası biraz daha iyi olsa, iyi video çekse, şarjı iyi gitse, böyle sorunları olmasa falan.. (gerçi o zaman da fiyat iki katına çıkardıya, neyse..)
Walla bilmiyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım, kimseden de duymadımda..Abinin arkadaşına bi sor,, arama ayarlarında ses netliği etkinmiymiş..Belki de bundan kaynaklanıyordur..
Eğer saydığın özellikleri istiyorsan bu cihaz senin için uygun değil.. Ama dediğin gibi öyle bir telefonu da uygun bi fiyata bulmak pek mümkün değil..
dün telefonumu hiç tecrübem olmadığı halde güncelledim. aldığımda 4.71 TR di. 5.0 yaptım ama tr olmadı. çok telaşlandım ilk önce.sonra buradaki yorumları okuyarak TR yaptım NSS ile. çok yardımcı oldunuz çook teşekkürler..
telefon hakkındaki yorumumu yapayım.. çok karizmatik telefon.görünüşüne bakarak aldım hiçbir özelliğini bilmeden.hiç bir araştırma yapmadan.5300 almaya gitmiştim bu telefonu görünce 6300 aldım.çok memnunum.herkese tavsiye ederim..
quote:
Orjinalden alıntı: billall
telefon hakkındaki yorumumu yapayım.. çok karizmatik telefon.görünüşüne bakarak aldım hiçbir özelliğini bilmeden.hiç bir araştırma yapmadan.5300 almaya gitmiştim bu telefonu görünce 6300 aldım.çok memnunum.herkese tavsiye ederim..
Hayırlı olsun telefonun..Gerçekten karizmatik, şık bir telefon..
ses netligi etkin olacak degil mi arkadaşlar?
bir de mesajları hafıza kartında saklayacak secenegi bulamadım?
Sanırım mesajlar ve telefon rehberi her zaman telefon hafızasında depolanıyor :( Benim de alışkın olmadığım özelliklerden biri de bu..
peki sizce 6300 mı almalıyım yoksa SE k790i mi almalıyım. yardımcı olursanız sevinirim..
birde ikinci el satan varsa pm atsın lütfen
Valla ne istediğinize bağlı.. Fotoğraf çekme amacınız varsa k790i daha uygun olur heralde.. Ancak ben asla öyle bir şey yapmam, plastik gibi ya hiç bi albenisi yok, sanki çek-at foto makinaları var ya 10-15 liraya, onlar gibi geliyo bana.. Koydum kafama 6300 alıcam, dün tekrar baktım telefona, elime alınca bir daha anladım süper bir alet olduğunu.. Benim tercihim 6300 olurdu ancak sorduğunuz sorunun yanıtını en iyi ve sadece siz bilebilirsiniz..
Haftasonu d600 teli verip 6300 aldım.Birkaç gün oldu kullandığım ve tel çok hoş...Eksi tarafları belki olabilir(Şarj süresi ve video çözünürlüğü)Ama çok güzel bir telefon almak istiyen arkadaşlara tavsiyem olur.Beğendiğim yönleri;Ses kalitesi,şık tasarımı ve kasa,ekranı ve kullanım kolaylığı olabilir... Birde versiyonu 5.0 olarak aldım.Şu an için bir problemi yok gibi....
Hayırlı uğurlu olsun.. Arkadaşın aldığı telefonun versiyonu 5.00 olmasına rağmen # tuşuyla sessiz moda geçebiliyormuş.. 5.00 olup da sessiz moda geçmeyen telefon sahiplerinin bilgisine...
benim de telle ilgili ilk izlenimlerim cok olumlu.....
bu arama ayararındaki ses netliğinin etkin olması mi gerekiyor fikri olan yok mu?
quote:
quote:
Yani bu olay 6300'a özel bir sorun değil tabiki ama, örnek olarak 6670'in yapmadığı birşey bu.. Rüzgarlı yerlerde karşı tarafa rüzgar sesi tabiki gidiyor ama sizin sesiniz de normal bir şekilde gidiyor, ancak 6300 (ve benzer telefonlar ise) rüzgar sesini algılıyor ve onu gönderiyor, sizin sesiniz ise daha zayıf geldiği için cızırtılı bir şekilde gidiyor karşı tarafa.. Sıkıntı yarattı bu bende..
Yukarıda da yazdığım gibi abimin arkadaşı aldı, beraber 1 haftalığına falan tatile çıktılar, onun yaşadığı sorunları abim de bire bir görünce sakın alma üzülürsün diyip durdu bana.. Arkadaşına da sorduğumda aman diyim, uzak dur falan dedi (ki kendisi aldığı şeyi öve öve bitiremeyen biridir normalde)..
Walla bilmiyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım, kimseden de duymadımda..Abinin arkadaşına bi sor,, arama ayarlarında ses netliği etkinmiymiş..Belki de bundan kaynaklanıyordur..
mc_BlackMamba'nın verdiği yanıtı ilk gördüğümde "etkin olması gerekiyor" gibi algıladım, fakat şimdi bakınca "etkin olmaması daha iyi" tarzında bir düşünceye sahibim
Dolayısıyla benim anlattığım gibi bir ses bozukluğunun yaşanmaması için ses netliği etkin mi olmalı, yoksa olmamalı mı diye bir soralım tekrardan...
Arkadaşlar telefon için güzel programlar içeren siteler var mı? Mesela harita vs. şimdiden THX
ya arkadaslar ben bugun aldım da ankara garantılı ve pc suite Turkce olmadıgndan pc ıle baglantı yapamıyorum bu kvk lı olmadıgı ıcın olabılır mı bide bu telefonun bı suru ozellıgı wr onlar nasıl fydalanablırım??? kafayı yıyecem yaw
quote:
quote:
Yok mu bu ses bozukluğu konusunda bi fikri olan?
Arkadaşlar tekrar soruyorum, yok mu hiç bu sorunu yaşayanlar? Arabada yüksek süratte camlar kapalı olmasına rağmen bile konuşma güçlüğü çekiliyormuş.. Çok önemli bir detay bu.. Gürültülü ortamlarda, rüzgarlı yerlerde vs. vs.. Biriniz bir şey söyleyin bari yau...
bugun bende yasadim ayni problemi
quote:
Orjinalden alıntı: eren21ds
ya arkadaslar ben bugun aldım da ankara garantılı ve pc suite Turkce olmadıgndan pc ıle baglantı yapamıyorum bu kvk lı olmadıgı ıcın olabılır mı bide bu telefonun bı suru ozellıgı wr onlar nasıl fydalanablırım??? kafayı yıyecem yaw
Arkadaşım nokia türkiyenin sitesinden Türkçe pc suıte indirebilirsin..Kutudan çıkan ingilizce sürümü
quote:
quote:
quote:
Yukarıda da yazdığım gibi abimin arkadaşı aldı, beraber 1 haftalığına falan tatile çıktılar, onun yaşadığı sorunları abim de bire bir görünce sakın alma üzülürsün diyip durdu bana.. Arkadaşına da sorduğumda aman diyim, uzak dur falan dedi (ki kendisi aldığı şeyi öve öve bitiremeyen biridir normalde)..
mc_BlackMamba'nın verdiği yanıtı ilk gördüğümde "etkin olması gerekiyor" gibi algıladım, fakat şimdi bakınca "etkin olmaması daha iyi" tarzında bir düşünceye sahibim
Dolayısıyla benim anlattığım gibi bir ses bozukluğunun yaşanmaması için ses netliği etkin mi olmalı, yoksa olmamalı mı diye bir soralım tekrardan...
ses netliğinin etkin olması gerekiyo..
yanlız cok nadir olmakla birlikle bazı durumlarda sebekelerden kaynaklanan bi sorun yaşadım (yani sole soliyim 5 ay oldu teli alalı 2 veya 3 sefer yasadım)
bu surekli olan bi durumsa bence garanti kapsamında gosterin derim..
BU ZAMANA KADAR HEP NOKİA KULLANDIM.UFAK Bİ DEĞİŞİKLİK YAPSAMMI DİYORUM K790İ İÇİN DEĞERMİ.ÇOK FAZLA MERAKLI DEĞİLİM FOTO İŞLERİNE AMA YİNEDE ÇEKTİĞİM HER RESMİ BİLGİSAYARA ATIYORUM.İSTİYORUMKİ GÜZEL ÇIKSIN RESİMLER.MP3DE DİNLİYORUM ARA SIRA.ZARİFLİKTE ÖNEMLİ TABİKİ. KARARSIZIM İLKKEZ NOKİA ALMAK VEYA ALMAMAKTA..
bu arada 6300 satan varsa istanbulda faturalı garantili pmden ulaşın bana..