Şimdi Ara

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC> (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.879
Cevap
14
Favori
507.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben de onurun dedigin gibi 6630 dan gectim 6300 a...

6233 ile arasında cok kaldım ama incelik ve cepteki agırlıgı hafifletme arzusu kamera-video kalitesinin onone gecti...

onur kardes vatandan 505/12ye aldım cardfinans....
  • bir de ben 6630 da cok surekli kullanırdım # sessiz olayını...

sırf o yuzden yeni versiyona sıcak degilim
  • bu cihaz mp4 olarak kaydetmiyormu videoları olamaz yaaa kararsız kaldım hemde ÇOKKK. K 790 i almayı düşünüyordum bu telefonu görünce fiklrim karıştı ama arada kaldım. sizce ne yapmalıyım. k790i alsammı yoksa 6300 mı alsam..
  • Bir sorununu daha duydum arkadaşlar, abimin arkadaşı almış daha 1-2 hafta önce, nasıl diye sorduğumda kendisi bana "alemde konuşamıyorsun" yanıtını verdi, nası yani karşı tarafın sesi az mı geliyor falan dedim (çünkü benim fobimdir o, az gelirse çok sessiz bir ortam olmadıkça konuşamam) yok dedi, zaten ortam gürültülü, müzik falan, sen konuştuğun zaman karşı tarafa ses çok cızırtılı gidiyo, hatta hiç gitmiyo falan dedi.. Sonra ben de bu olayı benim yaşadığım başka bir olayla bütünleştirdim, bir arkadaşımda da 6300 var, onunla da konuşurken aynı şey olmuştu, ne oldu oğlum bozdun mu telefonu, sesin kötü geliyo falan dediğim zaman yau arabadayım camlar açık o yüzden demişti..

Yani ortam sesli ise, konuştuğunuz zaman sesiniz karşı tarafa çok cızırtılı (ince bi cızırtı değil böyle kalın kalın çıkıyor, sanki mikrofonu yutup da konuşuyormuş gibi) gidiyormuş..

İlk önce arkadaşımda bizzat yaşadım, ardından da abimin arkadaşı böyle diyince dedim tamamdır, bu sorun da varmış demekki.. Denk gelen oldu mu arkadaşlar?

• almasakmı ne yapsak.iyice düşünmeye başladım he..

quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

Bir sorununu daha duydum arkadaşlar, abimin arkadaşı almış daha 1-2 hafta önce, nasıl diye sorduğumda kendisi bana "alemde konuşamıyorsun" yanıtını verdi, nası yani karşı tarafın sesi az mı geliyor falan dedim (çünkü benim fobimdir o, az gelirse çok sessiz bir ortam olmadıkça konuşamam) yok dedi, zaten ortam gürültülü, müzik falan, sen konuştuğun zaman karşı tarafa ses çok cızırtılı gidiyo, hatta hiç gitmiyo falan dedi.. Sonra ben de bu olayı benim yaşadığım başka bir olayla bütünleştirdim, bir arkadaşımda da 6300 var, onunla da konuşurken aynı şey olmuştu, ne oldu oğlum bozdun mu telefonu, sesin kötü geliyo falan dediğim zaman yau arabadayım camlar açık o yüzden demişti..

Yani ortam sesli ise, konuştuğunuz zaman sesiniz karşı tarafa çok cızırtılı (ince bi cızırtı değil böyle kalın kalın çıkıyor, sanki mikrofonu yutup da konuşuyormuş gibi) gidiyormuş..

İlk önce arkadaşımda bizzat yaşadım, ardından da abimin arkadaşı böyle diyince dedim tamamdır, bu sorun da varmış demekki.. Denk gelen oldu mu arkadaşlar?

• Sormayın, ben de yarın gidip almayı düşünüyordum ama böyle şeylerden hiç hoşlanmam.. Bu ses olayı ve pil ömrü kafamı fena halde kurcalamaya başladı.. Eski telefonumla da hiçbir sorunum yok yani işin kötü tarafı da o, bozulsa gidip direk almak zorunda kalsam 6300 alırım ama işte sapasağlam ve çok sevdiğim, alıştığım telefonumu da satıp, daha düşük özellikli ve sorunlu bir telefon almak istemiyo gibiyim
  • Yok mu bu ses bozukluğu konusunda bi fikri olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr_mrh

arkadaslar çok teşekkur ederim telefonun dil sorununu çözdüm
    diğer arkadaşlar için açıklayayım siteden nss (http://forum.donanimhaber.com/m_12772483/mpage_1/key_euro//tm.htm#12772483) isimli bir prog indirdim orda 6300 kodu yok internetten arattım product codu 0537625 olarak girdim ve internetten nokia nın güncelleme programı ile telefonu tekrar 4,71 den 4,71 e olarak değiştirdim versiyon aynı ama telefon dili şimdi türkçe de olabiliyor.
    bilgilerinize

Çok teşekkürler.. Bendeki 6300'da son sürüm yüklü olmasına rağmen dil kodunu yükledim ve dil seçeneklerinden türkçe yaptım..

Bir de mesajlarda full türkçe karekter kullanabilirmiyim.. Mesela : Ğ (yumuşak g) ve Ş (şe) gibi.. harfler yok.. Bunun içinde ilave patch filan yüklemek gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel -- 11 Ağustos 2007; 16:57:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sercibenim

quote:

Orjinalden alıntı: THEONE

Arkadaşlar,

5.00 versiyonunu yükleyenler 4.71 ile gözlemledikleri farkları yazarlarsa çok yardımcı olurlar.
    Teşekkürler.

kardeş ben yükledim 5.00 ı ...

yabancı sitelerden okuduğum kadarıyla gozle gorulur bi iyileştirme yok internet girişlerinde baya bi guncelleme yapılmış bunları fark edemedim zaten...

yanlız # tusuyla sessize alamıyosun 5.00 yukledıkten sonra bıcok kısı bundan sıkayet etmıs..

edit: bunları buldum değişiklik olarak alıntı yaptım:

- DRM protected content bigger than 600 kB is possible to download via Java
    - WAP browsing over CSD improved
    - Viewfinder in video mode improved
    - It is possible to login to sites with passwords that start with a number
    - Improved playing of MP4 and video/3gpp video files wrapped in DRM MIME type
    - “NoResp” command handling improved with SyncML
    - Streaming improved when MMS received at the same time
    - Playing svg-file improved
    - Quality of Nokia tune ringing tone improved on volume level 5
    - Preinstalled MIDlet versions updated
    - Operator name list updated

6300 Bende 5.0 versiyonu yüklü ve türkçe olarak kullanıyorum. # tuşu ile sessiz moda alabiliyorum.. (Macar üretimi ve garantisi olmayan telefon)

• Bu telefonda oyun oynamak, ve video seyretmek nasıl sorun yaratıyormu.. birde JAVA oyunların yüklenmesinde sorun çıkıyormu..???
  • Arkadaşlar bu Phoenix programını nerden bulabiliriz? Olan arkadaşlar bize link verse bizde indirsek şimdiden teşekkürler siteyi araştırın demeyin baktım ama çoğu link ölü.
  • mrb sevgili arkadaşlar forum a yeni katılmış biriyim yardımcı olursanız sevinirim bende 6300 almayı düşünüyorum önerirmisiniz?? önermezseniz neden ni nedir? sanırsam nokia nokia olalı ilk defa telefon denilebilecek şekilde bi telefon çıkarmış....... cevablar için tşk. şimdiden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: chiller

Bu telefonda oyun oynamak, ve video seyretmek nasıl sorun yaratıyormu.. birde JAVA oyunların yüklenmesinde sorun çıkıyormu..???

Hayır hiç bir sorun yaratmıyor, sadece oyun oynamak şarjı çok yiyor o kadar.. Oyunları yüklemiyorsun,, sadece kopyala-yapıştır yapıyorsun, hiçbir yükleme vs. uğraşmana gerek yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: redpover

mrb sevgili arkadaşlar forum a yeni katılmış biriyim yardımcı olursanız sevinirim bende 6300 almayı düşünüyorum önerirmisiniz?? önermezseniz neden ni nedir? sanırsam nokia nokia olalı ilk defa telefon denilebilecek şekilde bi telefon çıkarmış....... cevablar için tşk. şimdiden..

Dediğin gibi nokia'nın şıklık,taşınabilirlik,kullanılabilirlik açısından nadir modellerinden biri..Eğer saydığım özelliklerin haricinde ekstra multimedya özellikleri, kamera performansı vs.. aramıyorsan 6300'ı kesinlikle tavsiye ederim..
  • quote:

Yok mu bu ses bozukluğu konusunda bi fikri olan?

Arkadaşlar tekrar soruyorum, yok mu hiç bu sorunu yaşayanlar? Arabada yüksek süratte camlar kapalı olmasına rağmen bile konuşma güçlüğü çekiliyormuş.. Çok önemli bir detay bu.. Gürültülü ortamlarda, rüzgarlı yerlerde vs. vs.. Biriniz bir şey söyleyin bari yau...
  • Babama aldık bugün.. Güzel telefon..

Classic bir Nokia..
  • quote:

quote:

Yok mu bu ses bozukluğu konusunda bi fikri olan?

Arkadaşlar tekrar soruyorum, yok mu hiç bu sorunu yaşayanlar? Arabada yüksek süratte camlar kapalı olmasına rağmen bile konuşma güçlüğü çekiliyormuş.. Çok önemli bir detay bu.. Gürültülü ortamlarda, rüzgarlı yerlerde vs. vs.. Biriniz bir şey söyleyin bari yau...

Şu ana kadar hiç bu tür bi sorunla karşılaşmadım..Ama gürültülü,rüzgarlı yerlerde olabilir, doğaldır..Yani telefondan kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: serkanguzel

quote:

Orjinalden alıntı: dr_mrh

arkadaslar çok teşekkur ederim telefonun dil sorununu çözdüm
    diğer arkadaşlar için açıklayayım siteden nss (http://forum.donanimhaber.com/m_12772483/mpage_1/key_euro//tm.htm#12772483) isimli bir prog indirdim orda 6300 kodu yok internetten arattım product codu 0537625 olarak girdim ve internetten nokia nın güncelleme programı ile telefonu tekrar 4,71 den 4,71 e olarak değiştirdim versiyon aynı ama telefon dili şimdi türkçe de olabiliyor.
    bilgilerinize

Çok teşekkürler.. Bendeki 6300'da son sürüm yüklü olmasına rağmen dil kodunu yükledim ve dil seçeneklerinden türkçe yaptım..

Bir de mesajlarda full türkçe karekter kullanabilirmiyim.. Mesela : Ğ (yumuşak g) ve Ş (şe) gibi.. harfler yok.. Bunun içinde ilave patch filan yüklemek gerekiyor mu?

türkçe karakter kullanmak için
    metin mesajları
    karakter desteği ni indirgenmişten tama cevir ama 1 msj 70 karaktere düşüyor

• quote:

Orjinalden alıntı: mc_BlackMamba

Şu ana kadar hiç bu tür bi sorunla karşılaşmadım..Ama gürültülü,rüzgarlı yerlerde olabilir, doğaldır..Yani telefondan kaynaklanan bir sorun olduğunu sanmıyorum..

Yani bu olay 6300'a özel bir sorun değil tabiki ama, örnek olarak 6670'in yapmadığı birşey bu.. Rüzgarlı yerlerde karşı tarafa rüzgar sesi tabiki gidiyor ama sizin sesiniz de normal bir şekilde gidiyor, ancak 6300 (ve benzer telefonlar ise) rüzgar sesini algılıyor ve onu gönderiyor, sizin sesiniz ise daha zayıf geldiği için cızırtılı bir şekilde gidiyor karşı tarafa.. Sıkıntı yarattı bu bende..

Yukarıda da yazdığım gibi abimin arkadaşı aldı, beraber 1 haftalığına falan tatile çıktılar, onun yaşadığı sorunları abim de bire bir görünce sakın alma üzülürsün diyip durdu bana.. Arkadaşına da sorduğumda aman diyim, uzak dur falan dedi (ki kendisi aldığı şeyi öve öve bitiremeyen biridir normalde).. Of diyorum yani bi işi doğru düzgün yapamaz mı şu nokia

Ne olurdu sanki kamerası biraz daha iyi olsa, iyi video çekse, şarjı iyi gitse, böyle sorunları olmasa falan.. (gerçi o zaman da fiyat iki katına çıkardıya, neyse..)

• Merhaba dün aldım 6300 teknosadan 549 ylt ama çok az miktarda var galiba 3 tane ne teknosa gezdim ümraniye carrefoursa da buldum :)

bilmiyorum baska telefonlarda varmı ama benim ilk defa dikaktimi çekti flash sms yollayabiliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.