Arkadaşlar Hafıza kartı olarak Bigboy aldım ben 2 tane, 1GB lık, 15-16 Ytl tanesi. 1GB karta 30 Ytl falan vermeyin. 6300 kullanan arkadaşımda birisi, sorun yok. Eşimde de benim eski 1GB kingston var. O da sorunsuz.
Arkadaşlar ben de 6300 almak istiyorum ama şarj konusunda hep 1-2 günde bittiğini okuyorum. Bu yüzden biraz çekincem var. Hiç görmedim ama BL-4C harici ve daha kapasiteli 1000 ya da 1100 mAh bir bataryanın 6300'e uyduğunu ya da çıkacağını bilen var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: dosays
Arkadaşlar ben de 6300 almak istiyorum ama şarj konusunda hep 1-2 günde bittiğini okuyorum. Bu yüzden biraz çekincem var. Hiç görmedim ama BL-4C harici ve daha kapasiteli 1000 ya da 1100 mAh bir bataryanın 6300'e uyduğunu ya da çıkacağını bilen var mı?
Bu konu benim de kafamı kurcalıyor, daha doğrusu kurcalıyor demek yanlış olur, her türlü alacağım bu telefonu, yani şarjının az gitmesi beni engelleyemez :) Ama ben de yukarıda sorduğunuz soruya benzer birşeyler yazmıştım. Hiç takan, deneyen olmadı mı acaba diye merak ediyorum.. Olsaydı büyük ihtimal internette bir yerlerde görürdük ama, o zaman da neden denenmiyor, acaba bir sorun çıkartır mı sorusu aklıma geliyor :)
Kısacası birileri eeeh yeter bee diyene kadar bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olamayacağız zannedersem..
ben 2.el 2 aylık tel aldım valla babam normal kullanır telefon olarak 1 haftaya yakın gidiyor :) radyo mp3 falan yok ama
quote:
Orjinalden alıntı: Onur__
quote:
Bu konu benim de kafamı kurcalıyor, daha doğrusu kurcalıyor demek yanlış olur, her türlü alacağım bu telefonu, yani şarjının az gitmesi beni engelleyemez :) Ama ben de yukarıda sorduğunuz soruya benzer birşeyler yazmıştım. Hiç takan, deneyen olmadı mı acaba diye merak ediyorum.. Olsaydı büyük ihtimal internette bir yerlerde görürdük ama, o zaman da neden denenmiyor, acaba bir sorun çıkartır mı sorusu aklıma geliyor :)
Kısacası birileri eeeh yeter bee diyene kadar bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olamayacağız zannedersem..
Arkadaşlar telefonun sarjı normal kullanımda 3 gün fln gidiyor..Oyun oynayınca çok sarj yiyor telefon..Ayrıca BL-5C batarya olmaz.. Biraz daha büyük. Olsa bile voltaj farklarından fln sorun çıkarabilir..
quote:
Orjinalden alıntı: mc_BlackMamba
Arkadaşlar telefonun sarjı normal kullanımda 3 gün fln gidiyor..Oyun oynayınca çok sarj yiyor telefon..Ayrıca BL-5C batarya olmaz.. Biraz daha büyük. Olsa bile voltaj farklarından fln sorun çıkarabilir..
3 gün bile gitmediğini söyleyenler olmuştu ama ben de bu haftasonu alacağım inşallah. BL-5C'nin alt kısmını kesip kısaltmaya çalışanlar olduğunu da bir yerde okumuştum, voltaj aynı ama kapasite biraz daha yüksek. Şöyle 1000mAh civarı bir ince pil yapmadı nokia. Sanırım daha önceki telefonum 6230i gibi 2 pille dolaşacağım.
quote:
quote:
3 gün bile gitmediğini söyleyenler olmuştu ama ben de bu haftasonu alacağım inşallah. BL-5C'nin alt kısmını kesip kısaltmaya çalışanlar olduğunu da bir yerde okumuştum, voltaj aynı ama kapasite biraz daha yüksek. Şöyle 1000mAh civarı bir ince pil yapmadı nokia. Sanırım daha önceki telefonum 6230i gibi 2 pille dolaşacağım.
gece gündüz acık 2 gün zor gidiyor..bu şarj konusu beni düşündürüyor arkadaşlar bunun bir çözümü yok mu?gün aşırı şarjla ugrasılmaz ki telin herseyi güzel süper bir tel ama sarj olayı çok kötü..batarya değiştirmeye raıyım varsa uuzn giden bir batarya..nasıl aşacağız bu sorunu arkadaşlar?
Valla oyun, radyo, mp3, tema falan olmadan 3-4 gün gitsin de başka birşey istemiyorum.. İlk heves herşeyi yaparsın sonuçta ama sonradan bırakıyor insan bu tür özellikleri kullanmayı :) (en azından ben öyleyim yani)
İlk zamanlarda şarj 2 gün gidiyor.. Zaman geçtikçe bataryanın performansı artıyor. Normal kullanımda 2.5-3 gün gidiyor.. Çok fazla oyun,radyo,sms vb. bunlar sarjı çok yiyor.. Bunları fazla kullanmazsanız sorun yok..Yani el insaf arkadaşlar bu kadar özelliği olan hangi telefonun sarjı 2-3 günden fazla gidiyor.. Alacak arkadaşlar da ona göre alsın bence.. Telefon budur, sarjı da 2-3 gün gidiyor.. Uzun batarya süresi istiyorsanız philipsin modelleri var onları önerebilirim size..
Tabi tabi aslında doğru söylüyorsunuz, yani benim kullanımıma göre pek fazla bir sorun olacağını zannetmiyorum.. Böyle ekran bende de olsa, benim de pilim 2 günde biterdi heralde
quote:
Orjinalden alıntı: Onur__
Tabi tabi aslında doğru söylüyorsunuz, yani benim kullanımıma göre pek fazla bir sorun olacağını zannetmiyorum.. Böyle ekran bende de olsa, benim de pilim 2 günde biterdi heralde
Yani,,
selamlar bende 6300 kullanıcısıyım bugün hatta şu saatlerde firmware update kalkıştımki kalkışmaz olaydım..şimdi sorunum şu ki updaein ortasında bağlantı koptu diye hata verdi pili çıkarın vs diye bende çıkardım baştan açtım başarılı bir şekilde update edildi dedi..fakat açtığımda telefonu içinde türkçe dil desteği yok ve ayrıca içindeki bütün dosyalarım duruyor mesajlar vs...normalde upgrade de silinmesi gerekmez mi bide ben bunu nasıl türkçeye çevireceğim..hayır menuler problem değilde ben babalar gibi t9 la yazıyordum ya
Önceki sayfalara göz atmanızı tavsiye ederim, biraz uzun sürer ama bu işi çözenler var yani..
Upgrade yapılınca verilerin silinip silinmediği konusuna pek vakıf değilim, o yüzden birşey söyleyemeyeceğim...
ilginç yaw babam cok ekonomk kullanıyor demkki ctesi sarj etti bakalım ne zaman bitecek ama sadece telefon oalrak kullanıyor oyun radyo mp3 kullanmaz
quote:
Orjinalden alıntı: zzzzz
ilginç yaw babam cok ekonomk kullanıyor demkki ctesi sarj etti bakalım ne zaman bitecek ama sadece telefon oalrak kullanıyor oyun radyo mp3 kullanmaz
kardes ben de aynı sekilde kullanıyorum ama gitmiyor işte..bende 6230 bataryası var onu denesem fayda eder mi acaba?
Aldığınızda pil ömrünün uzun olması için gerekli işlemleri yaptınız mı orasını bilemiyorum ama (birkaç kere tamamen bitirip dolana kadar şarjda kalması vs. vs.) 6230 bataryası zannedersem BL-5C, yukarıda "mc_BlackMamba" nick'li arkadaş, BL-5C'nin olmayacağını söylemişti. Büyük geliyormuş biraz.. Yine de siz bilirsiniz tabi..
Evet BL-5C bataryalar olmuyor telefona,,biraz büyük ve kalın geliyor..BL-4C'nin başka bir alternatifi varmı bilmiyorum,,yan sanayi bataryalar fln olabilir ama onlarında telefona zarar verme ihtimali yüksek her zaman..
quote:
Evet BL-5C bataryalar olmuyor telefona,,biraz büyük ve kalın geliyor..BL-4C'nin başka bir alternatifi varmı bilmiyorum,,yan sanayi bataryalar fln olabilir ama onlarında telefona zarar verme ihtimali yüksek her zaman..