Şimdi Ara

## Nokia 6700 Classic (5 MP kamera, GPS, HSDPA) ## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
584
Cevap
2
Favori
98.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap gayet net ve güzel neden deliriyorlar ki, demekki hwrkws hazır birşeyler bekliyor.
  • Bir de şunu sormak istiyorum arkadaşlar:
    Bu telefonda GPS'i nasıl kullanıyoruz. İçerisinde hazır yüklü olan birsürü GPS dosyası var ama ben haritaya girdiğimde hiçbirşey göstermiyor. Mesela Lüleburgaz'ı içeren bir harita istiyorum, bunu nasıl yapabilirim. Telefonu kullanarak internete bağlanıp mı harita indirmem gerekir? Bu çok mu kontör harcar? Yoksa bilgisayardan harita yükleyebilir miyim?

Aranızda bu telefonun GPS'ini kullanan var mı?
  • Ender, benim de tam bir bilgim yok ama haritalara girdikten sonra geçerli konumum u seçip belirli bir süre beklemek gerekiyor.GPRS ten ya da bilgisayar vasıtasıyla internetten yeni-farklı bir program ya da harita indirebilmek için öncelikle sybian s40 ile bu mümkün mü bunu bilmemiz gerekiyor sanırım.Ancak ben henüz bu bilgiye ulaşamadım...
  • europe.nokia.com
    Nokia telefonlarına göz atın
    http://europe.nokia.com/explore-services/maps/download-maps/map-loader

bunu biraz kurcalarsan mantığını çözersin, ihtiyacın burda.

• ben bi 6700 almıstım bozuktu, iade ettım yenısını verdıler. 2sınde de tum harıtalar yuklenmıstı. kullanma kılavuzunda da, harıtalar hafıza kartına yuklenmıs olabılırde olmayabılır de dıyor zaten yuklenmemısse map loader ı kurup rahatlıkla halledebılırsın.
  • arada aklınızda bulunsun, hafıza kartını cıkarırken dıkkat etmenızı onerırım arkadaslar..ben cıkartırken ordakı boyayıda söktü kart.. assaga dogru bıraz baskı uygulamak gerekıyor metale surtuncede boyayı sokebılıyor. sonucta kapagın altında kalıyor ama genede hos bısey dııl, benım basıma geldı sızınkıne gelmesın
  • metal boya mı?,kendi rengi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

metal boya mı?,kendi rengi değil mi?

yok yok, iç kısmındaki plastik aksama ait boyayı diyor, gözle görülmeyen kısmı....
  • anladım,ben arka anten-kamera nın olduğu bölümün, metal görünümlü plastik olduğunu biliyorumda (oraya takılmıştım),acaba başka bu tür bir yer mi var diye merak etmiştim.
  • arkadaşlar denemedim, ama telefonu nokia software updater olmadan bu sekıl guncellıyolarmıs, turkceye çevirmeye zaman bulamadım umarım faydalı olur;

Nokia 6700 Classic Firmware Update
    From: lornranger Add lornranger to Friends | Ignore lornranger Date: 11-Aug-2009 12:51 PM I must caution you that this is risky and may brick ur phone if anything goes wrong.

1. Get Navifirm and download the firmware files for 6700c:http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=1255.0
    and save them into a folder "RM-470"

2. Install PhoenixSlayer:http://phoenixslayer.blogspot.com/

3. Copy the RM-470 folder to C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\

4. Run PhoenixSlayer. Go to File -> Scan Product. Ensure that ur
    phone is detected. Then Flashing -> Upgrade firmware and hit the
    Refurbish button at the bottom. Cross ur fingers and wait until the
    status says completed and ur phone rebooted before pulling the cable
    out.

Good luck!

• Garanti dışı kalıyor, kasmaya ne hacet bunu indirip kurana kadar nokia shop'a gidersin, garantisini bozmadan yepisyeni yazılım kullanırsın
  • Telefonun piyasada sadece chrome versiyonu var, nokia türkiye renk seçeneği getirme konusunda çok başarılı değil.

Sensor olayı ayarlara girdiğinizde sensör ayarları var oradan aktive edebilirsiniz.

T9 olayına gelince kimsenin eğitimsizliği söz konusu değil tam tersine ingilizce T9 kullan diyenlerin eğitimsizliği var çünkü ingilizce T9 kullanırsanız ingilizce kelime yazarsınız ki bu da telefonun kullanımını kısıtlar. Telefon kullanım klavuzunda açıklanan özellikleri yerine getirmiyor demektir. İngilizce T9 kullan demek garantisiz telefon alırsanız telefoncunun başından savması için bir yöntemdir. Nokia Shop'taki kişiler oldukça konuya hakimler ve ayrıca Nokia Academy Türkiye'yle de görüşüldü sorunun nedenini anlattılar eğer istersek geri alacaklarını söylediler ve öyle de oldu.
  • Telefonun yazılımını güncellemek, daha türkiye için çıkmamış yazılımları indirip kurmak içinwww.blue-nokia.com veya orayı takip eden türkçe blog sitesi
    nokia-firmware.blogspot.com
    adnanqadnan
    http://nokia-firmware.blogspot.com
    'u takip edebilirsiniz. Nokia Shıop'ların da kullandığı Phoenix programının detaylı anlatımı türkçe sitede var.

Telefonun arka kapağı metal boya değil kesinlikle.

Gece flaşlı flaşsız hiçbir çekimde duman mavilik sorunu yaşamadım bunu yaşayanlar telefonlarını bir servise göndersinler sorun çözülebilir

• arka kapağı değil,bu metal doğru,yukarıdaki anten,kamera bölümünü oluşturan sabit bölüm plastik üzeri metal boya,çünü kullanan bir arkadaşda gördüm,derin bir çizik vardı ve altı plastik türevi bir malzeme idi.
  • @Rainbow

Verdiğin bilgiler için gerçekten teşeekürler. Ancakwww.blue-nokia.com sitesinden indirip kurduğumuz firmware sonucunda ürün garanti kapsamı dışında mı kalır? Çünkü Nokia-shop bunu kullanıyor demişsin. Yani NSU şu an 7.60 versiyonu buluyorken o sitede 7.90'nın bulunabilmesi gayet ilginç. Bunu sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ender^^

@Rainbow

Verdiğin bilgiler için gerçekten teşeekürler. Ancakwww.blue-nokia.com sitesinden indirip kurduğumuz firmware sonucunda ürün garanti kapsamı dışında mı kalır? Çünkü Nokia-shop bunu kullanıyor demişsin. Yani NSU şu an 7.60 versiyonu buluyorken o sitede 7.90'nın bulunabilmesi gayet ilginç. Bunu sormak istedim.

NSU ve telefonun kendi içindeki yazılımı dışında yapacağın her güncelleme cihazı garanti dışı bırakacaktır.
  • Telefonun arka üst kısmı plastiktir muhtemelen.Çünkü bu kısımda dahili anten mevcut olduğu kitapçıkta yazmakta.Ancak arka kapak metal tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Garanti dışı kalıyor, kasmaya ne hacet bunu indirip kurana kadar nokia shop'a gidersin, garantisini bozmadan yepisyeni yazılım kullanırsın

phoenix garanti dışı bırakmaz. anlamazlar bile.ha nsu ha phoenix

ama nsu daha sağlıklı tabi daha legal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Garanti dışı kalıyor, kasmaya ne hacet bunu indirip kurana kadar nokia shop'a gidersin, garantisini bozmadan yepisyeni yazılım kullanırsın

phoenix garanti dışı bırakmaz. anlamazlar bile.ha nsu ha phoenix

ama nsu daha sağlıklı tabi daha legal

tut ki firm çekerken takılıverdi alet, o şekilde götürünce anlamazlar mı? bence anlarlar o riske girmeye değmez çünkü nsu'dan yükleme yapıp da bağlantı kesilirse pili çıkarıp takınca düzelme ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 12 Ağustos 2009; 16:41:12 >

• cihazı kapattım gece baktım sabah açılmıyor diyip çoğu kullanıcı halletmişti işini

yetkili zaten cihaz şikayeti yazısını görünce cümleyi bitirmeden fw atıyor.

ama yine de riskli yani. ama o zaman da dersin nsu'da yapıyodum sorun çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.