Şimdi Ara

NOKIA 6710 NAVIGATOR İNCELEMESİ by hkasap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: swordoflife

Arkadaşlar 6710 navigatorle ilgili butun yorumları okudum ve çoğunun saçmalık olduğuna karar verdim. 2 aydır kullandığım telefonun artılarını ve eksilerini anlatmama izin verin;

-bu gün şarj ettikten sonraki 4. günüm. ve Güç tasarruf moduyla tam 5 gün kullanabiliyorum.
    -5mp carl zeiss kamerası var ve standart arkadaslar. Yani telefonun kamerası neredeyse fotoğraf makinesi olarak islev yapabilir.
    -telefonun zoom sorunundan gps probleminden falan bahsetmişsiniz. Fakat ben internetten güncellemelerimi yaptım ve hiç bir sorunum yok bu konuda
    -ses kalitesi takdire değer zaten pro. kulaklık çıkışı var.
    -gps.. kullanmayı bilene güzel.

eksiler

-arka kapak gereğinden hızlı tahriş oluyor.
    (sorunum "gerçekten" bu kadar :)

Asıl saçmalık hem Türkiye hem yurtdışı sitelerde yazılan donanım problemini Nokia'nın bile kabul edip servis bildirisi yayınlamış olmasına rağmen sırf senin cihazda yok diye bizim yazdıklarımıza saçma demen. Senin cihazda donanımsal sorun olmadığı belli. Olsaydı kullanmayı bilene diyemezdin. Bizim cihazlarımızda da güncelleştirmeler yapıldı fakat sorun düzelmiyor. Fotoğraf modunda kendi kendine yakınlaşıyor uzaklaşıyor (buna da otomatik odaklama dersin sen şimdi, hiç dijital makina kullanmamışız gibi), galeride resimler kendi kendine değişiyor, büyütüyor küçültüyor. Gps'e gelince; garmin nüvi kullanıyorum ve onu kullanmayı bildiğime göre telefondaki haritayı da kullanabilmem gerekir. Şimdi sen bizim teknoloji özürlü olduğumuzu da düşünürsün Bence fazla düşünme zararlı olabilir

Nokia bu cihaz için donanım problemi bildirisi yayınlamış. Yabancı forum sitelerini inceleseydin belki o zaman anlardın donanım problemini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16trali -- 1 Temmuz 2010; 12:46:39 >

• gerçekten güzel telefon
  • arkadaşlar 6710 Navigatore *7370# ile format attıktan sonra Bounce II oyunu gitti C: sürücüsünde kurulumu olan biri varsa yollayabilir mi? Ya da KVK Genpa neredense yazılım attırınca Bounce II gelir mi? Keyfli oyundu yahu :))
  • Vatan stoklarına hala gelmedi.....
  • kesinlikle tavsiye etmiyorum navigasyon çalıştırmak mümkün değil internetle belki çalışır tuşlar tutukluk yapıyor kendi kendine zoom yapıyor kulaklıktan ses çok zor çıkıyo bana sorarsanız sakın diyorum ben yandın siz yanmayın
  • bende yukardaki arkadasımın tam tersini söylüyorum! Eğer gercekten dokunmatik olmayan ve gercekten güzel bir telefon arıyorsan 6710 tam sizlk demektr. ben 6 aydr kullanıyorum! kamerası kendi kendine yakınlastırıyor cünkü kamera ayarlarından gelişmiş dijital yaklasım acık onu kapattıgınz an hiç öyle bir sorunu kalmıyor! Gps acısından da cok iyi özellklere sahip eger tam olarak türkiye haritasını yüklediysenz ve bu haritalar güncel ise her türlü doğru yolu gösteriyor! Bu arada 4 gb hafıza kartı var ve diğer dünya ülkelerndeki haritaları silince size 3,5 gb yer kalıyor :=) Ses özellikleri muhtesem düzeyde daha önce 6233 kullanan bir kullanıcı olarak bu telefonn ses özellklerinn ondan daha kaliteli oldugunu söyleyeblrm! kamerası 5 mp buda cogu amatör kullanıcıya yeterde artar bile! Ben 3 mblık fotolar cekebiliyorm kamerayla varn gerisini siz düşünün! wlan olayıda gayet basarılı! telefona eger operayı yüklersenz ve ayarlarını yaparsanz cogu pcden cok daha hızlı olarak nete girebilecegnz kesn! telde msn full olarak kullanılabilior onunda wlan ayarını yaparsanz oda gayet güzel! bircok oyun yüklenebiliyor Zoo tycon bile var gerisini söylemiorm! Ben 5800 da az cok kullandm ondan cok daha güzel ve eglenceli bir tel oldugu kesn! kulaklık sorunu olanlarda bence ekolayzr ayarlarıyla oynasnlar ve bir daha denesnler :=)

• ya ben daha bugun aldım telefonu ama gpsi kullanamadım yardımcı olursan sevinirim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan030303

ya ben daha bugun aldım telefonu ama gpsi kullanamadım yardımcı olursan sevinirim:)

Haritalar uygulamasını açtıysan ilk olarak hücresel şebekeden sonrada bağlanabilirse uydudan veri alarak konumunu buluyor. Kapalı alanda gps uydularından veri alması çok uzun sürüyor, açık alanda ise bazen iki bazen 5 dakikada bağlanıyor. şebekeden veri alışını kapatırsan sadece gps donanımının uydudan veri almasını beklemen gerekiyor. Ben önce GPS verisi uygulamasını açıp ordan herhangi bir seçeneğe girip seçeneklerden uydu durumuna bakıyorum, uydu verilerini kesinleştirince ordaki çubuk grafikteki verilerin bir kısmı koyu maviye dönüşüyor. Menü tuşuna basarak programın arkada açık kalmasını sağlayıp haritalar uygulamasına girince yerini hemen gösteriyor.

• birde sey var kablosuz int. kullandıgım yerde google earth gibi hersey net ama int. olmadıgı bi yerde naviyi actıgımda hic bişey yok benb afyonda oturuyorum sadece afyon yazıyo ama baska sehirlerde sokak sokak gosteriyo. her acılıştra belli bi miktar kontur gidecek mi tamammen ucretsiz mi bu uygulama
  • Önce otomatik zoom sorunuyla ilgili kesin bilgileri ileterek başlayayım.

Otomatik zoomlama, dokunmatik olarak kullandığınız sensörün bozuk olması nedeniyle olmaktadır.
    yani oradaki sensörün değişmesi gerekiyor.
    bende aynı sorun vardı, servise verdim. telefonum yurt dışı ve garantisiz olduğu için 50tl ücret ödeyeceğim.
    inşallah ilerde tekrar etmez.

siyah renk türkiyede olmadığı için, yurt dışı aldım.
    kulaklık hoparlöründe sorun yoktu.
    ama eller serbest olarak açık hoparlörden konuşma yaparken ses çok az çıkıyor.

Ama en önemli sorunum şu oldu;

gps kullanırken kontör düşmesi.. acaba telefon yurt dışı olduğu için mi anlamadım :))
    bu durum neden oluyor bilen var mı acaba?

ben ilk etapta, telefonu hatsız tercihine getirerek gps kullandım ve kontor düşümünü engelledim :)
    ama hattım açıkken de kullanmak isterim tabii..

ve son sorum;
    bir arkadaş bana sıfır ve 2 yıl garantili samsung m8800 pixon ile değişim teklif etti.
    bu değişimi kabul etmeyecektim ama burdaki yazıları okuytunca kafam karıştı :(

• Kontör düşmesini engellemek için ben Ayarlar içindeki Bağlantılarda turkcell bağlantı profillerinin hepsini sildim. Haritalar altında Seçeneklere girip Ayarlar altında Bağlantıyı Çevrimdışı, Şebeke hedefini İnternet, Dolaşım uyarısını Kapalı yaptım. Şimdi telefon edge üzerinden internete girmek için uğraşmıyor. Sadece gps donanımından veri almaya başladığında haritada konumumu gösteriyor. Buda kapalı açık ortamda zaman olarak farklı sürelerde oluyor.
  • Kardeşim gps'in ayarları var! menü-uygulamalar-gps verisi-secenekler-konumlama ayarları-konumlama yöntemleri! buraya gir ve tümleşik gps i ac sadece ve acık bir alanda kullanmaya calıs sorun tamamen ortadan kayboluyor :=)

bu arada bu telefonu sadece bir hafta kullanman diger tellefondan vazgecmeni saglayacaktr emin ol! burda yorum yazanlarn çok büyük olasılıkla makinelernde sorun var ve makinelerinden tam verim alamıyorlar :=) ama eger 6710unun saglam oldugunu biliyorsan sorunsz calısıor diosan süper bi alet oldugu anlarsn! ayrıca güncellemesinide yaparsan makinen cok daha hızlanıcaktr hbrn olsn :=)
  • Benimki arızalı. Bayramdan sonra servise verebilirim ancak. Cihaz bu dokunmatik problemi olmasa tadından yenmeyecek bir cihaz ama şimdi tuşların hepsi takılıyor mesaj yazmak bile çile oluyor. Allahtan pek mesaj yazan biri değilim, anca bayramda kandilde...
  • arkadaşlar bu telefonun outlet (ama 2 yıl servis garantili-genpa yada telpa tam hatırlamıyorum) olanını 385 TL ye buldum, almaya değermi?
  • Bak tel sorunlu bir tel ilk önce onu söliyim! Şöyle sorunlu iyi ve kötü 6710 diye ikiye ayrılıyor! Benim gibi şanslıysan telefonu elinden bırakamazsın bütün özellikleri muhteşem ama baze arkadaşlar gibi şanssızsan nokiadan nefret edebilirsn! Gecen biri bana e-mail atmış bu telefonu övdüğüm için : sen nokia bayisi flnmısın die :=) Düşün artık gerisini bazıları telden nefret ediyor benim gibi şanslılar ise telefon ile gurur duyuyor... :)
  • SAKIN BU TELEFONDAN ALMAYIN
    3BU TELEFONDAN ALALI 6 AY OLDU 2 KEZ SERVİSE GÖNDERDİM. ŞUAN HALA SERVİSTE TOPLASAN 2 AY TELİ KULLANAMADIM.
    ÖNCE ZOOM PROBLEMİ OLUŞTU. SONRA TELFON Bİ DAHA AÇILMADI
    SERVİSTE ZOOM ROBLEMNİ 2 AYDA HALLEDİP TEKRAR GÖNDERDİLER. 2 HAFTA SONRA TELEFON KENDİ KENDİNE KAPANDI VE BİHA AÇILMADI. HALA SERVİSTE. ZATEN YURT DIŞI KAYNAKLI İNTERNET SİTELERİNİ İNCELEYEBİLİRSENİZ EĞER TELEFONUN ACİL OLARAK NOKİA TARAFINDAN PİYASADAN TOPLANMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE GÖRÜŞLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. TELEFONDAKİ PROBLEMLER KESİNLİKLE YAZILIMSAL DEĞİL TAMAMEN DONANIMSAL. VE ANLADIĞIM KADARIYLA NADİRDE OLSA TELEFONU SAĞLAM OLANLAR VAR AMA NADİR......
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkotr

SAKIN BU TELEFONDAN ALMAYIN
    3BU TELEFONDAN ALALI 6 AY OLDU 2 KEZ SERVİSE GÖNDERDİM. ŞUAN HALA SERVİSTE TOPLASAN 2 AY TELİ KULLANAMADIM.
    ÖNCE ZOOM PROBLEMİ OLUŞTU. SONRA TELFON Bİ DAHA AÇILMADI
    SERVİSTE ZOOM ROBLEMNİ 2 AYDA HALLEDİP TEKRAR GÖNDERDİLER. 2 HAFTA SONRA TELEFON KENDİ KENDİNE KAPANDI VE BİHA AÇILMADI. HALA SERVİSTE. ZATEN YURT DIŞI KAYNAKLI İNTERNET SİTELERİNİ İNCELEYEBİLİRSENİZ EĞER TELEFONUN ACİL OLARAK NOKİA TARAFINDAN PİYASADAN TOPLANMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE GÖRÜŞLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. TELEFONDAKİ PROBLEMLER KESİNLİKLE YAZILIMSAL DEĞİL TAMAMEN DONANIMSAL. VE ANLADIĞIM KADARIYLA NADİRDE OLSA TELEFONU SAĞLAM OLANLAR VAR AMA NADİR......

Telefonu kötülemek için buraya üye oldun galiba,
    Ben 5 aydır bu telefonu kullanıyorum bahsettiğin bu Zoom problemi ve tuş takımı sorunu fabrikasyon bir arıza yani bazısında olup bazısında olmayan bir durum değil hepsinde var tek çözümüde serviste arızaya sebeb olan parçanın değiştirilmesi,ben KVK Bakırköy servisine bunun için verdim 2 günde halledildi senin servisin nasıl bir serviski 2 ayda bir arızayı gideremiyor hem o kadar sürdü ise 30 iş gününü doldurduğu için telefonun yenisi ile değişmesi veya geri iade olup parasını alma hakkın doğuyor niye geri vermedin bence sallıyorsun.
    Zoom problemi ve tuş takımı sorunu halledildikten sonra gayet severek kullandığım bir telefon oldu şu an bildiğim kadarı ile 6720 Classic ile beraber en hızlı işlemciye (arm 11 600 Mhz) sahip Symbian telefon..
    hızlı donanımsal olarak eksiği olmayan ortalama 4-5 gün giden pil süresi ile tavsiye edebileceğim telefon senin anlayacağın.

• arkadaşlar ben 3 ay önce internetten aldım halen kullanıyorum ara sıra kendi kendine zoom yapıyor ama çok önemli değil gpsi çok rahat kullanımı kolay araç tutucağı çok işe yarıyor tek ssıkıntım arka kapak soyuldu bunuda araç tutucuya bağlıyorum.. herkese tavsiye ediyorum
  • Arkadaşlar kim ne der bilmiyorum ama bu telefonu tam 2 sene kullandım 800 tlye aldım ve gerçekten takdir edecegim bi telefondu sorunlarını söyle söylim sizlere. ekranda dokunmatik bölümü var ve ekrana fazla baskı uygulandıgında içten yapışkanlı oldugu için yappışıyor ve sureklı yaklaştırıyor. tuşları basmıyor diyorsunuz kızaklı bir telefon kızak arasında filmi var ve tozlanma da yada ufak bi kum tanesi girdiginde filmi zedeler ve tuşlar basmaya bilir kamerası hayatımda kullandıgım en iyi kameralardan diyebilirim 2500 tane resim çektim 1500 civarında çıkarttım eger ortam ışıgını ayarlaya bilmişseniz fotograf makinesinden daha iyidir emin olun kaşlarınızı bile sayabilirsiniz çokta düşürdüm ama birşey olmadı en son kız arkadaşımla kavga ettim ve vura fırlattım :( o kıvırık olan tus düzenegi dümdüz oldu ekran tuz buzoldu yani çöp oldu ölü haliyle 100 tle sattım telefonu... şans lazım tek diyecegim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker5534

Arkadaşlar kim ne der bilmiyorum ama bu telefonu tam 2 sene kullandım 800 tlye aldım ve gerçekten takdir edecegim bi telefondu sorunlarını söyle söylim sizlere. ekranda dokunmatik bölümü var ve ekrana fazla baskı uygulandıgında içten yapışkanlı oldugu için yappışıyor ve sureklı yaklaştırıyor. tuşları basmıyor diyorsunuz kızaklı bir telefon kızak arasında filmi var ve tozlanma da yada ufak bi kum tanesi girdiginde filmi zedeler ve tuşlar basmaya bilir kamerası hayatımda kullandıgım en iyi kameralardan diyebilirim 2500 tane resim çektim 1500 civarında çıkarttım eger ortam ışıgını ayarlaya bilmişseniz fotograf makinesinden daha iyidir emin olun kaşlarınızı bile sayabilirsiniz çokta düşürdüm ama birşey olmadı en son kız arkadaşımla kavga ettim ve vura fırlattım :( o kıvırık olan tus düzenegi dümdüz oldu ekran tuz buzoldu yani çöp oldu ölü haliyle 100 tle sattım telefonu... şans lazım tek diyecegim bu.

Aynen.Klasik zoom sorunu olmasa şahane telefon.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.