Şimdi Ara

NOKIA 6710 NAVIGATOR İNCELEMESİ by hkasap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
19.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önce farklı bir başlık altında bu yazıyı sunmuştum. Nokia 6710 Navigator hakkında bilgi almak isteyenlerin daha rahat ulaşabilmesi acısından bu başlıgı acmayı uygun buldum. telefonu kullandığım kadarıyla sizlere izlenimlerimi aktaracagım ve listeyi guncelleyecegım.

artılar:
    + telefonun boyutları ve agırlıgı tasınması acısından cok makul.
    + kayan kapak gayet saglam duruyor ve telefondakı ovallıkten olsa gerek cok guzel oturuyor.
    + kutu içinden arabada kullanım için telefon tutucu ve araba şarzı cıkıyor.
    + akselerometre sayesınde, ekranı yan cevırdıgınızde genıs ekran kullanabılıyorsunuz. navıgasyon, fotograf ve vıdeo ızlerken keyıf verıyor.
    + mevcut navıgasyon tusu ıle tek harakette harıta acılıyor.
    + navıgasyonu kullanırken en buyuk cekıncem gunes altında tft ekranların yasattıgı goruntu problemlerıydı. telefon ozellıklerınde de belırtıldıgı gıbı optımıze edılmıs ekranı sayesınde dısarıda kullanımı gayet basarılı. ekran büyüklüğü de navigasyon için yeterli.
    + rota hesaplaması hızlı ve yanlış yola saparsanız otomatık olarak yenı rotayı cızıyor.
    + ses çıkışı baya kuvvetli. bu durum navigasyon ıcın de ıyı olmus. arabayı kullanırken gurultu falan sorun olabılırdı.
    + dokunmatık zoom yapısı, hem kullanıslı hem de keyıf verıcı.
    + titreşimi kuvvetli.
    + wlan ile internete bağlanması gayet başarılı.
    + resim çekme ve video yakalama performansı başarılı diyebilirim (resımler ılk basta 3megapixel'e ayarlı, ayarlardan 5megapixel yapmayı unutmayalım).
    + menüler arasında dolaşım ve programların açılışı hızı iyi durumda.
    + normal kullanımda şarzı 3.5gun kadar gidiyor.
    + gps'e bağlanırken, ayarlardan konumlama tercihini sadece "Integrated GPS" yapıp kullanıyorum. uydu bulmada zorlanırsa "Integrated GPS" ile birlikte "Assisted GPS"i de açıyorum. bu durumda birkaç saniye ıcerısınde gps baglantısı saglanabılıyor.
    + quickoffice diye bir uygulaması var. Word, Excel ve Pdf dosyalarını görüntüleyebiliyor.

eksiler:
    - navıgasyondakı seslı yön tarıfı bazen sacmalıyor. Ankara ıcın ornek vermek gerekırse; Konya'dan AŞTİ'ye dogru gıderken Eskişehir yoluna doneceksınız dıyelım. Normalde saga gırer, 270 derece doner ve kopru altından devam ederız. harıtada dogru donusu gostermesıne ragmen seslı yonlendirme dırek sola donmenızı soyluyor. şehre yabancı bır sürücü, buyuk ıhtımalle şaşıracaktır. fakat bu da yazılımla ılgılı oldugu ıcın guncellendıkce sorun cozulecektır dıye tahmın edıyorum. buarada seslı yol tarifinde kullandıgı yonlendırme komutları ılk basta tedırgın etse de kullandıkca ne demek ıstedıgını anlıyorsunuz.
    - kayan kapak nedenıyle üst sıradaki tuslar ferah ferah kullanılmıyor, tusların bulundugu alan biraz dar. bu durum, msj yazarken onem kazanıyor.
    - telefonun arka kapagı çıt çıtlı bir sistemle kapatılıyor. sankı çıt çıtlar kapagı kapatırken kırılcakmıs gıbı ınsanı tedırgın edıyor. SIM kartı sureklı tak cıkar yapmıyorsanız sorun olusturmayacaktır.
    - 4gb hafıza kartı ıle bırlıkte gelıyor. lakin, 2.5gb kadar harıta falan yer kaplıyor. şuydu buydu derken sıze 1gb cıvarı kalıyor. 8gb hafıza kartını desteklıyor ve ihtiyaç olabilir.
    - hafıza kartı ıcın adaptor kutudan çıkmıyor.
    - telefonun yanındakı ses ve fotograf tusları şık, ama bastın mı basmadın mı zor anlaşılıyor.

diğer:
    * bildiğim kadarıyla harita güncellemeleri Nokia'nın sitesinden indirilen "Nokia Maps Updater" programı aracılığı ile sınırsız. 2 aylık trafik ve hava durumu bildirimi var. bu servis bazı avrupa şehirlerinde kullanılabiliyormuş, hangileri olduğuna biara bakmıştım, Türkiye için geçerli değil.
    * sesli navigasyon lisansı ise ne kadar süre veriliyor, hala muallakta kaldı benim için. kutu üzerinde "Comes with Regional Maps, device lifetime Drive Navigation license and City Explorer" yazıyor. satın aldığım ve araştırdığım yerlerin bazıları 2 yıl dedi, bazıları 3 ay. cümleler hep "heralde" diye başladı. aslında bu da çok önemli degil, çünkü bazı arkadaşlardan edindiğim bilgilere gore Garmin ve benzeri navigasyon programları telefona yuklenebiliyormus ve yukleyenler de daha verımlı oldugunu soyluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkasap -- 4 Aralık 2009; 20:14:56 >

• Tekrar eline saglik hkasap arkadasim. Yazdiklarinizdan bu telefonun dokunmatik istemeyenler icin iyi bir alternatif oldugu gozukuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_73

Tekrar eline saglik hkasap arkadasim. Yazdiklarinizdan bu telefonun dokunmatik istemeyenler icin iyi bir alternatif oldugu gozukuyor.
    Arkadaşım merhaba bu telefonu almayı düşünüyorum acaba MS office dosyalarını görüntüleyebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Arkadaşım merhaba bu telefonu almayı düşünüyorum acaba MS office dosyalarını görüntüleyebiliyor mu?

Alıntıları Göster
    fİYATI NE KADARDIRki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_73

Tekrar eline saglik hkasap arkadasim. Yazdiklarinizdan bu telefonun dokunmatik istemeyenler icin iyi bir alternatif oldugu gozukuyor.

quickoffice diye bir uygulaması var ve word, excel, pdf dosyalarını görüntüleyebiliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

fİYATI NE KADARDIRki ?

800-900lira...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkasap

quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

fİYATI NE KADARDIRki ?

800-900lira...

Alıntıları Göster
    neden bu telefona çok ilgi yok ben yeni telefon almayı düşünüom samsung inov ile bu telefon arasında kaldm bu arada samsng ilk çıkanlardan fiyatı 1.400 civarı benm için önemli olan kamera wifi navigasyon siz hangisi ni önerirsiniz fiyat performans olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakg3r

neden bu telefona çok ilgi yok ben yeni telefon almayı düşünüom samsung inov ile bu telefon arasında kaldm bu arada samsng ilk çıkanlardan fiyatı 1.400 civarı benm için önemli olan kamera wifi navigasyon siz hangisi ni önerirsiniz fiyat performans olarak

Alıntıları Göster
    Değerlendirmeler için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Değerlendirmeler için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bu telefonun kaç rengi var? titanyum denen renk, gri olanmı oluyor. piyasada hep kahverengi olanını gördüm grisini bulsam alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: executioner66

bu telefonun kaç rengi var? titanyum denen renk, gri olanmı oluyor. piyasada hep kahverengi olanını gördüm grisini bulsam alıcam

Alıntıları Göster
    Samsung innov8'den bahsediyorsanız;

- İçine toz alan,
    - Kapağı açmazsanız konuşma esnasında gsm sinyalini kulaklıktan duyduğunuz,
    - Karşı taraf görüşme yaparken, ekranda bekliyor yazan ancak buna ilişkin herhangi bir sinyal vermeyen
    - Pil canavarı bir telefon alacaksınız demektir.

Şu an kullandığım 6710 için de pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim maalesef.

- Fiyatını haketmiyor.
    - Pili iyi gidiyor dense de 2 gün.
    - Kulaklık son iki kademede cızırtı yapıyor, değiştiği halde.
    - KAyar kapak sağlam, (çok hafif oynama var yine de) ama kapağın etrafını çevreleyen plastik bölüm daha sağlam ya da metalden olabilirdi.
    - Navigasyon çok iyi.
    - Ekran fena değil, ama keskin cam gibi değil.
    - Arka kapak sağlam.
    - Kamera ortalama, N95 gibi değil.
    - Tuş takımı rahat gibi ancak düğmelerin yapısı itibari ile takılmaya müsait. Ben de 1 tuşu hafif takılıyor.
    - Dış ses mükemmel. Bas sesini dahi hissettiren hop var. Tek hoparlör gibi, ancak menülerde balansa ayarı var.
    - Ama 2 gün kullanma imkanım olsaydı almazdım.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 20 Kasım 2009; 23:25:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

- İçine toz alan,
    - Karşı taraf görüşme yaparken, ekranda bekliyor yazan ancak buna ilişkin herhangi bir sinyal vermeyen

- Fiyatını haketmiyor.
    - KAyar kapak sağlam, (çok hafif oynama var yine de) ama kapağın etrafını çevreleyen plastik bölüm daha sağlam ya da metalden olabilirdi.
    - Navigasyon çok iyi.
    - Arka kapak sağlam.
    - Tuş takımı rahat gibi ancak düğmelerin yapısı itibari ile takılmaya müsait. Ben de 1 tuşu hafif takılıyor.
    - Dış ses mükemmel. Bas sesini dahi hissettiren hop var. Tek hoparlör gibi, ancak menülerde balansa ayarı var.

Saygılarımla.

Alıntıları Göster
    6710 nav. cihazının en büyük artısı navigasyon lisansının sınırsız olmasıdır. Çoğu satan ya da kullanan kişi bilmemekte bu durumu ancak Nokia yıllık 120 tl istedigi bi lisansı ömür boyu sınırsız vermekte bu modelde ondan dolayı en büyük artısı bu modelin..

emsallerine göre kullanımı çok kolay ve altındaki ovallikle çok rahat..

ayrıca arac ici tutucu ve arac sarj cihazının piyasa deggeri 150 tl civarında bu da diger önemli bir artısı.

Entegre GPS diger modellere göre daha güçlü ondan dolayı baglanma hızı ve netliği daha kuvvetli..

Fiyatı su anda önce yüksek gelebilir ancak artı degerlerine göre gayet normal gelmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: executioner66

benim bildiğim 3 renk var, titanyum, kahverengi ve siyah... bendeki kahverengi olan... gri ve siyah olanı piyasada görmedim, bence bu telefonda kahverengi güzel duruyor...
  • quote:

- İçine toz alan,

- Fiyatını haketmiyor.
    - Navigasyon çok iyi.
    - Arka kapak sağlam.

Saygılarımla.

peki kamerası iyi olan işletim sistmli wifi ve 3gsi olan bi telefon önerebilirmisn?

• quote:

quote:

- İçine toz alan,

- Fiyatını haketmiyor.
    - Navigasyon çok iyi.
    - Arka kapak sağlam.

Saygılarımla.

peki kamerası iyi olan işletim sistmli wifi ve 3gsi olan bi telefon önerebilirmisn?

Alıntıları Göster
    Kullanmadım ama pixon 8910 olabilir. İncelemelerde çok övüyorlar samsung pixon'u. Ama bu başlık 6710 olduğu için konu sapmasın.

Saygılarımla.

• quote:

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar ben bu telefonu yeni aldım ve gayet güzel fakat bu navigasyonu bi türlü kullanamıyorum okudugum kadarıyla herkez rahatca kullanabiliyormuş sanırım bende bi sorun var:))) bana navigasyon ayarlarını ve kullanımını adım adım anlatacak bi arkadaş varmı lütfen ya kafayı yicem birde ben bursa karacabeyde oturuyorum bursa bandırma gibi yerlerde şehir haritası acılırken karacabeyde 1 km uzaklıktan sonra acılmıyor boş arazi üzerinde kınum görünüyor nedendir ve ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirimm

• quote:

Orijinalden alıntı: ednarengi

ya arkadaşlar ben bu telefonu yeni aldım ve gayet güzel fakat bu navigasyonu bi türlü kullanamıyorum okudugum kadarıyla herkez rahatca kullanabiliyormuş sanırım bende bi sorun var:))) bana navigasyon ayarlarını ve kullanımını adım adım anlatacak bi arkadaş varmı lütfen ya kafayı yicem birde ben bursa karacabeyde oturuyorum bursa bandırma gibi yerlerde şehir haritası acılırken karacabeyde 1 km uzaklıktan sonra acılmıyor boş arazi üzerinde kınum görünüyor nedendir ve ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirimm

Alıntıları Göster
    quote:

Navigasyon çalışıyor anladığım kadarı ile ama harita güncel değil, ya da bulunduğunuz konum haritaya daha işlenmemiş.

Saygılarımla.

• quote:

quote:

Navigasyon çalışıyor anladığım kadarı ile ama harita güncel değil, ya da bulunduğunuz konum haritaya daha işlenmemiş.

Saygılarımla.

Alıntıları Göster
    bende 6710 var 1 ay kadar oldu alalı haritada veya fotoğraf video çekerken internette gezerken kendi kendine yakınlaşıp uzaklaşıyor bu yüzden çekilen fotoğraflara bile düzgün şekilde bakamıyorum çünkü galeride fotoğraflara bakarken dahi kendiliğinden yakanlaşıp uzaklaşıyo sorun bende mi yoksa teknik bi arızası mı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Ertuurl

bende 6710 var 1 ay kadar oldu alalı haritada veya fotoğraf video çekerken internette gezerken kendi kendine yakınlaşıp uzaklaşıyor bu yüzden çekilen fotoğraflara bile düzgün şekilde bakamıyorum çünkü galeride fotoğraflara bakarken dahi kendiliğinden yakanlaşıp uzaklaşıyo sorun bende mi yoksa teknik bi arızası mı var

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu telefon hangi haritayı kullanıyor. Örneğin samsunglardaki route 66 teleatlas haritası kullanıyor. Ben bu telefonun haritalarına da ülkemizde teleatlas mı başarsoft mu ya da bilmediğim başkaları mı kaynaklık ediyor merak ediyorum.

• quote:

evet bende de aynı sorun var. dokunmatik tuşları nerdeyse nefesimle çalışyor gibi. ayrıca yön tuşlarına basınca ondan da etkileniyor gibi.
    son güncellemeden sonra gps e bağlanamadım bi türlü bunun üstesinden nasıl gelicez bi fikri olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uluay

quote:

evet bende de aynı sorun var. dokunmatik tuşları nerdeyse nefesimle çalışyor gibi. ayrıca yön tuşlarına basınca ondan da etkileniyor gibi.
    son güncellemeden sonra gps e bağlanamadım bi türlü bunun üstesinden nasıl gelicez bi fikri olan.

Alıntıları Göster
    Ben de 5-6 gün önce aldım bu telefonu. İzlenimler:

+ lar:

+Kolay kullanım
    + Başarılı radyo ve müzik çalar
    +Kutudan çıkan araç tutucu, şarj cihazı
    +WLAN bağlantısı
    +Henüz tam test edemedim ama pil süresi de fena değil gibi
    +Zoom bar'ı
    +Bence şık

- ler

-Kulaklıktan ses seviyesi çok yüksek gelmiyor ama bu forumda daha önce şikayet edildiği gibi bir cazırdma, boğuk ses durumu yok.
    -GPS ile ilk bağlantıyı Asissted GPS ile yapmak zorunda kalıyorum daha sonra entegre GPS'i tek başına canavar gibi çalışıyor. Asissted GPS, koordinatı 4KB gibi küçük bir paketle gönderdiğinden önemsemedim. Internet paketiniz varsa sorun yok zaten, öbür türlü de Turkcell'de 1 ayda 1MB'a kadar zaten 2 TL.

Aldığımdan beri hava hep bulutlu, onun da etkisi olabilir ama direkt kendi GPS'i ile kolayca bağlanan var mı acaba? Sonuçta her defasında A-GPS aç sonra kapa işlemini yapmasam daha iyi.

Benim zoom-bar ile bir problemim yok. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar bence servise göstersin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.