Şimdi Ara

==> Nokia 808 | 41mp - 1/1.2''- Xenon - 1080p | 1.3ghz-512mb | 4''nHD-AMOLED | HDMI <== (494. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.477
Cevap
29
Favori
326.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 492493494495496
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telefona hard format atacağım. Tonla uygulama yüklü. Sıfırladıktan sonra eski uygulamaları nasıl yüklerim topluca?
  • kadirt kullanıcısına yanıt
    Hard format atma,soft format at..

Nokia suiye ile cihazı komple yedekle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunkar1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Evet aldım. Ne yapmalıydım? Utanmasa kimlik numarama kadar bilgi isteyecek olan Android'i mi alsaydım? Ya da sosyal ağ uygulamaları iOS ve Android'in yanından bile geçemeyen WP alıpta paramla rezil mi olsaydım? Forumlarda görüyorum konuları. Şikayet eden edene. Başından beri WP için sabreden üyeler bile artık bu yüzden illallah etmiş durumdalar. Sen git o kadar para ver ama Fousquare'de check-in bile atama, yarım yamalak çalışan işlevsellik özürlü Facebook ve Twitter, beta seviyesinde olan ve efekt bile verilemeyen bir Instagram, bildirim sorunları olan bir WhatsApp açıyorsun bir bakmışsın tonla mesaj gelmiş haberin yok, müzik çaların sesini kısıyorsun cihazın zil sesi kısılıyor, kelime önerilerinin ve klavyenin içine edilmiş, hâlâ bildirim çubuğu gelmemiş, bilgisayar ile uyumu sıfır, Nokia Suit bile telefonu tanımıyor, yedekleme hizmeti yok vs daha neler neler. Kalkıp şimdi L1020'ye 1800 TL mi vereyim dosya yöneticisi var diye? Dosya yöneticisi var da gerisi ne olacak? Uygulamaların verimsizliği adama telefonu kırdırtır. Aynı uygulamanın bi iPhone'daki haline bak, bir de WP'daki haline. Ama dosya yöneticisi var. Yemişim dosya yöneticisini gerisi olmadıktan sonra.

512 MB RAM'li iPhone 4S Rival Knight'ı kasmadan oynatırken onun iki misli RAM'i olan L925'te aynı oyunu kasa kasa oynuyorsun.

Klavye açıkken sohbet neredeyse imkânsız. Koskocaman ekran ama kullanışlılık ve ergonomiden aciz. iPhone 4S'te 3.5" ekran var ama adamlar ekrana nasıl klavye koyması gerektiğini biliyorlar. 2 sene olmuş çıkalı bazı polyannacılık yapan arkadaşlar var hâlâ gelişecek diyor. Onlara BSG diyorum anlayan anladı. 2 yıl oldu yahu ne gelişmesi? 2 yıl bir işletim sistemin gelişmesi için gayet yeterlidir. Yahu hadi diğer firmalar olsa neyse de neredeyse sınırsız finansal kaynaklara sahip koskoca Microsoft 2 yılda nasıl sistemi adam edemiyor anlamak gerçekten güç.

Piyasada oturmuş iki sistem var. Ben de tercihimi iOS'tan yana kullandım. Oturmamış sisteme niye para vereyim? Hâlâ iOS'u yakalamak için önünde uzun bir yol var. Olay dosya yöneticisi ve bluetooth ile dosya atmak değil. Marketleri, uygulamaların kaliteleri ve verimliliği, kullanışlılığı vs. İnsanlar bunlara bakıyor. Yoksa dosya yöneticisi standart bir kullanıcının afedersin ...inde olmaz. Bana ne dosyasından der geçer. Mesut Çevik'e bu noktada hak veriyorum. Gelişecek diye sistem alınmaz. Gelişmiş platformlar satın alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Evet aldım. Ne yapmalıydım? Utanmasa kimlik numarama kadar bilgi isteyecek olan Android'i mi alsaydım? Ya da sosyal ağ uygulamaları iOS ve Android'in yanından bile geçemeyen WP alıpta paramla rezil mi olsaydım? Forumlarda görüyorum konuları. Şikayet eden edene. Başından beri WP için sabreden üyeler bile artık bu yüzden illallah etmiş durumdalar. Sen git o kadar para ver ama Fousquare'de check-in bile atama, yarım yamalak çalışan işlevsellik özürlü Facebook ve Twitter, beta seviyesinde olan ve efekt bile verilemeyen bir Instagram, bildirim sorunları olan bir WhatsApp açıyorsun bir bakmışsın tonla mesaj gelmiş haberin yok, müzik çaların sesini kısıyorsun cihazın zil sesi kısılıyor, kelime önerilerinin ve klavyenin içine edilmiş, hâlâ bildirim çubuğu gelmemiş, bilgisayar ile uyumu sıfır, Nokia Suit bile telefonu tanımıyor, yedekleme hizmeti yok vs daha neler neler. Kalkıp şimdi L1020'ye 1800 TL mi vereyim dosya yöneticisi var diye? Dosya yöneticisi var da gerisi ne olacak? Uygulamaların verimsizliği adama telefonu kırdırtır. Aynı uygulamanın bi iPhone'daki haline bak, bir de WP'daki haline. Ama dosya yöneticisi var. Yemişim dosya yöneticisini gerisi olmadıktan sonra.

512 MB RAM'li iPhone 4S Rival Knight'ı kasmadan oynatırken onun iki misli RAM'i olan L925'te aynı oyunu kasa kasa oynuyorsun.

Klavye açıkken sohbet neredeyse imkânsız. Koskocaman ekran ama kullanışlılık ve ergonomiden aciz. iPhone 4S'te 3.5" ekran var ama adamlar ekrana nasıl klavye koyması gerektiğini biliyorlar. 2 sene olmuş çıkalı bazı polyannacılık yapan arkadaşlar var hâlâ gelişecek diyor. Onlara BSG diyorum anlayan anladı. 2 yıl oldu yahu ne gelişmesi? 2 yıl bir işletim sistemin gelişmesi için gayet yeterlidir. Yahu hadi diğer firmalar olsa neyse de neredeyse sınırsız finansal kaynaklara sahip koskoca Microsoft 2 yılda nasıl sistemi adam edemiyor anlamak gerçekten güç.

Piyasada oturmuş iki sistem var. Ben de tercihimi iOS'tan yana kullandım. Oturmamış sisteme niye para vereyim? Hâlâ iOS'u yakalamak için önünde uzun bir yol var. Olay dosya yöneticisi ve bluetooth ile dosya atmak değil. Marketleri, uygulamaların kaliteleri ve verimliliği, kullanışlılığı vs. İnsanlar bunlara bakıyor. Yoksa dosya yöneticisi standart bir kullanıcının afedersin ...inde olmaz. Bana ne dosyasından der geçer. Mesut Çevik'e bu noktada hak veriyorum. Gelişecek diye sistem alınmaz. Gelişmiş platformlar satın alınır.

3 aylık sürede symbianı nasıl geliştiriyorlardı bir zaman uyuzlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Doğru olduğun noktalar olmakla birlikte aşırı bilgi eksiğin var sırayla gideceğim o yüzden karmaşa olmasın diye.

-Facebook uygulaması biraz performans eksikliği hariç fena değil şu anda.

-Twitter'da hiçbir sorun yok.

-Foursquare'den checkin yapılıyor ve swarm da geldi.

-Instagram beta ve fonksiyon eksiği var ama efekt veriliyor.

-Whatsapp'ın şu anda hiçbirnbildirim sorunu yok. Takır takır çalışıyor.

-Uygulama, cihaz ve kulaklık sesi birbirinden bağımsız şu an.

-Bilfirim çubuğu var.

-Nokia suit symbian telefonlar içindi. Wp için başka çözümler var.

-Yedekleme var.

-Benim telefonum 925 ve rival knightsı kasmadan oynatıyor. Yalnız şu anda oyuna bağlanmıyor.

-Klavye nispeten verimsiz bir alan bırakıyor ama 4S'ten çok kolay yazıldığı kesin. Yerleşik swype da var.

-2 yılda sistem çok gelişti. Lakin hala olması gereken yerde değil; fakat 2 sene öncesiyle çok fark var.

Para verirsin, vermezsin; o senin bileceğin iş. Ben sadece dosya yöneticisi olmayan işletim sistemi mi olur gibilerinden konuşurken ios tercihine şaşırdım. Tutarsız bir davranış yani. Yoksa naparsan yap. Bana ne. Uygulamaların nispeten yetersiz olduğu açık bir gerçek.

Bütün bunlara rağmen ben sana wp'nin ios'a göre tonla artısını da sayarım ama sen kulağını kapamışsın bunlara. Tıpkı Mesut Çevik gibi. Ha bunlar sana hitap etmez ya da önemsemezsn bilemem.

• Utku kullanıcısına yanıt
    Dostum ben iOS'u belirlediğim kriterlere göre alternatifsizlik yüzünden aldım. Çünkü Android ve WP'un kendilerince önemli eksikleri vardı bana göre. Bu eksikliklerin iOS'ta olmaması istemeye istemeye beni iOS'a yönlendirdi. Çünkü iOS'un da kısıtlamaları vardı. Ama ihtiyaçlarım benim için daha önemliydi. Bu yüzden iPhone'dan başka seçenek yoktu. Şu an gayette kısıtlamalarını bir kenara bırakırsak memnunum. Çok rahat ve marketinde hemen hemen her şey olması bu kısıtlamalarının dezavantajını kapatıyor. Çok rahat bir telefon bu anlamda. Bunun yanında uzun ve sık aralıklı yazılım desteği sunmaları, işletim sisteminin stabilitesi ve hızı, marketindeki uygulamaların kalitesi ve işlevselliği olsun Android'den de WP'dan da kat be kat iyiydi. Android'e bakıyorum basit bir el feneri bile olmadık yerlere erişim istiyor. İnsan ister istemez kuracaksa bile vazgeçiyor. Ne alâkası var böyle bir uygulamanın mesajlara erişmekle? Bunu çoğaltabiliriz. Kimisi mesajlara, kimisi rehbere vs erişim istiyor. Ayrıca sistemin bir süre sonra şişip kasmaya ve yavaşlamaya başlması mı dersin, güncellemelerin aylar sonra gelmesi mi dersin tonla iş. Yazılımda hata olduğunda bekle sonra güncellemeyi. Ayrıca uzun bir yazılım ömrü sunmamaları da diğer bir eksi. Sonra git XDA'da dolaş o ROM'u yükle bu ROM'u yükle. WP'a bakıyorsun sistem içindeki buglar bir yandan, uygulamalarının yetersizliği, verimsizliği, düzgün çalışmaması, işlevsellik özürlüsü olmaları bir yandan, güncellemelerini diğer Android üreticilerinin hızında sunması beklentilerime hiçbir şekilde karşılık vermiyordu.

Ben bu cihazı yılbaşında aldım ve sekiz aydır kullanıyorum. Bu söylediğım hatalar o zaman vardı. Bekleyecek zamanım da yoktu artık. Gelişecek hatalar düzelecek diye varsayımlar okuduğum bir sistemi alamazdım. Hâlâ da eksikleri çok. iOS ve Android kullananların çoğu hayalkırıklığına uğruyor. Neyse yeni bir cihaz almanın vakti geldi de geçmişti. Android ve WP'un bu eksikleri yüzünden iOS alternatifsizdi. Yani mecburiyetten aldım. İhtiyaçlarımı göz önüne aldığımda WP'un eksileri artılarından daha fazla. Senin bana artı saymana gerek yok. Önemli olan benim ihtiyaçlarım. Kulak tıkamak değil yani olay.

• Ben yeni aldım ahize sesi çok düşük geldi geneli böyleymiş galiba yükseltmenin bir yöntemi varmıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteLotus

Ben yeni aldım ahize sesi çok düşük geldi geneli böyleymiş galiba yükseltmenin bir yöntemi varmıdır

Kendi derleme arşivimden şöyle bir çözüm yazıyor. Eski modellerde biraz etkisini görmüştüm.

ayarlar/genel/kişiselleştirme/ses komutları/
    sentezleyici: kapalı.
    tanıma hassasiyeti:0.
    Komut doğrulaması: el ile seç.

Alakasız gibi duruyor ama azda olsa etkiliydi.
  • rumuzumdur R kullanıcısına yanıt
    Yaptım pek bir değişiklik olmadı ufak bir artış var ama yeterli değil hocam yinede sağolun kesin bir yöntemi yokmudur acaba

• Abi kendi sistemleriydi tabi üç ayda geliştirirler. İşin ironik yanı Microsoft gibi yazılım devinin bu işi sonradan öğrenen Google gibi bir firmanın gerisinde kalması. İyi ki zamanında bi Windows yapmışlar yoksa halleri haraptı. Zaten Nokia sahalara geri dönecek gibi. Satın alımdan sonra Elop da Microsoft'a geri döndü ve Nokia'nın başına yeniden Finlandiyalı bir isim geçti. Belki de SailFish ile geri dönecekler kimbilir. :) Tek istediğimiz "gerçek" Nokia cihazlarını görmek.

@WhiteLotus maalesef ahize sesini yükseltmenin bildiğim kadarıyla bir yolu yok. Bu konuda çok 808 çok kötü. Hele caddede ya da kalabalık bir yerdeysen imkânı yok karşı tarafı duyamıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ben yeni aldım pişman oldum cidden olacak gibi değil

• Sıfır ayarında kutusu aksesuarları tam durumda olan ve tamir görmemiş cihazını satan birisi varsa benimle iletişime geçebilir.
  • quote:

Abi kendi sistemleriydi tabi üç ayda geliştirirler. İşin ironik yanı Microsoft gibi yazılım devinin bu işi sonradan öğrenen Google gibi bir firmanın gerisinde kalması. İyi ki zamanında bi Windows yapmışlar yoksa halleri haraptı. Zaten Nokia sahalara geri dönecek gibi. Satın alımdan sonra Elop da Microsoft'a geri döndü ve Nokia'nın başına yeniden Finlandiyalı bir isim geçti. Belki de SailFish ile geri dönecekler kimbilir. :) Tek istediğimiz "gerçek" Nokia cihazlarını görmek.

@WhiteLotus maalesef ahize sesini yükseltmenin bildiğim kadarıyla bir yolu yok. Bu konuda çok 808 çok kötü. Hele caddede ya da kalabalık bir yerdeysen imkânı yok karşı tarafı duyamıyorsun.

Dilerim tahmininiz doğru çıkar ama symbian olarak çıkarsa daha iyi olur.

• Ses kısıklığının diğer sebepleri şunlar olabilir..
    1- sim kartı kendi kesenler bazen istemeden kartı bozabiliyorlar.
    2- ayarlar-bağlantı-ağ-şebeke modu yerindeki ayar çeşidi otomatik falan olunca....
    3- bulunduğunuz yerdeki baz istasyonundki bağlı abonelerin yoğunluğu

Daha nasıl kıvırabilirim bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Abi kendi sistemleriydi tabi üç ayda geliştirirler. İşin ironik yanı Microsoft gibi yazılım devinin bu işi sonradan öğrenen Google gibi bir firmanın gerisinde kalması. İyi ki zamanında bi Windows yapmışlar yoksa halleri haraptı. Zaten Nokia sahalara geri dönecek gibi. Satın alımdan sonra Elop da Microsoft'a geri döndü ve Nokia'nın başına yeniden Finlandiyalı bir isim geçti. Belki de SailFish ile geri dönecekler kimbilir. :) Tek istediğimiz "gerçek" Nokia cihazlarını görmek.

Dilerim tahmininiz doğru çıkar ama symbian olarak çıkarsa daha iyi olur.

Dimi ya. Bende öyle isterdim keşke öyle çıksalar. Dipnot olarak , Symbian bir tek Nokia ' nın sistemi değildi. Vakti zamanında aynı çekirdek üzerinden Sony Ericsson , Motorola , Fujitsu gibi devlerde bu sistemi kullanıyor ve geliştiriyorlardı, ahh ahh neydi o günler hep efkar bağlarım hatırlayınca, herneyse. Sahi Nokia bu Symbian ' ı ne yaptı? Bunca yıllık emek, geliştirme , oturmuş bir sistem var ortada ve bu sistemi tabuta koyup yerin 2 metre altına gömmekte neyin kafasıdır? Hiç değilse farklı bir firma satın alsa veya, farklı amaçlar için kullanılsa , bilemiyorum. Ama tek bildiğim tamı tamına oturmuş bir sistemi heba ettikleri.

• nodar kullanıcısına yanıt
    Ne symbian'ı hocam gözünü seveyim,symbian mı kaldı..

• vay be son symbian 808, n8 vardı bende bunu fiyatı yüzünden alamamıştım
  • 808'in malzeme kalitesine hayranım. ama ne yazık ki güncelleme almayan ölü bir sistem. ben de bugün yarın android bir cihaz almayı düşünüyorum. ama symbianların son mohikanı olan 808imi asla satmayı düşünmüyorum. yalnızca fotoğraf ve navigasyon ve fm transmitter adına bile elde tutmaya değer. ayrıca gözümde hala en yakışıklı telefondur kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscartiger -- 19 Ağustos 2014; 12:50:27 >
  • uzun zamandır konuya bakmamıştım.
    nokia maps bayaa düzelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 22 Ağustos 2014; 12:32:08 >
  • 
Sayfa: önceki 492493494495496
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.