Şimdi Ara

Nokia BH-111/BH-214 (Güncel) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
13.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ergonomik disinda fazla bir sey fark etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

arkadaşlar ben bir yıldan fazla olmuştur samsung hs 3000 kullanıyorum. hemen her gün saatlerce müzik dinliyorum. bugün nokia bh214 le dinleme fırsatı buldum. ikisini karşılaştırdım. çekim mesafesi olarak nokia bariz şekilde daha uzaklardan bağlı kalıyor. son ses seviyesi olarak yine bariz şekilde ses seviyesi daha yüksek samsunga göre.

konuşma ses kalitesi olarak ikisi de arka plan ortam gürültüsünü iletiyor karşı tarafa. samsungun üzerinde ekstra olarak ses tipi belirleme butonu var. 3 farklı ses tipi var. ince ses, orta ve baslı diyebiliriz bunlara. nokia da böyle bir seçim yapma imkanı yok ama müzik sesleri açısından zayıf kaldığını söyleyemem. bana iyi geldi. kaldı ki çoğu müzik playerde ekolayzır ayarları var. ben müzik için poweramp kullanıyorum. android deki en kaliteli müzik çalarların başında gelir bence.

bir de şöyle bir durum var. malzeme kalitesi. samsungun klipsi o kadar narin ki, bir müddet sonra o minik menteşesi kopuyor ve samsung a hayretle bakıyorsunuz bu kadar mı kalitesiz yapılır diye. üstelik ben herşeyimi özenli dikkatli kullanan biriyim.

nokia bu konuda başarılı bi iş çıkarmış. klipsi büyük ve gövdesi ile bütünleşik durumda. özellikle çekim mesafesi daha fazla olduğu için nokia almaya karar verdim. yalnız denediğim model olan 214 değil de, 111 i almak istiyorum. biraz daha kibar duruyor gibi. alırsam inşallah 214 le de onu kıyaslamak istiyorum. inşallah 214 den geri kalmaz çekim mesafesi bakımından.

özelliklerde 10m yazdığına aldanmasın kimse. ben işyerinde kullanıyorum, büyük bir atelyede. arada ufaklı büyüklü engeller olması sorun değil, 30m den müzik dinlemeye devam. ama hava boşluğu kalmaz da, araya komple kalın duvarlar girerse penceresiz, o zaman 5m ye bile iner mesafe.

şarj soketi de keşke samsung gibi micro usb olsaydı diyorum ve nokia yı tercih ediyorum. bende biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Merhaba iki cihaz arasında kalmıştım ki samsung hs 3000 serisi kulaklığı uzun süre kullandığınızı gördüm. Beklentilerim içerisinde konuşma sırasında derinden gelmeyen normal ses kalitesi ve şarj. Nokia BH 214 ün bu konuda iyi olduğunu yazmış herkes ama samsung HM 3500 hakkında pek bir bilgi bulamadım . HM 3500 de İki mikrofon ile görültü ve yankı önleyici sistem olduğunu gördüm sadece, ve ister tek normal kulaklık gibi ve istersenizde kulaklığı jack a takarak stereo dinleme imkanı . Nokia nın şarj durumunun abartı bir derecede önde sanırım ve ses kaliteside . Aklımda bir düşündüren konu var malum yaz geldi ve tişört kullanımımız artıcak nokia'nın o kocaman bluetooth aparatını aşağıya kemere kadar indirip bağlıyabilir miyiz (nereye saklıyacağız).samsungung narin yapıcı kulay gizlenebilirliliği. Samsung da mikro usb avantajı var . Micro usb kablo herzaman yanımdadır. Malum şarj yetmiyor yetmezde artık bundan sonra. Fikirlerinizi bekliyorum. Güzelce konuşabilirsin derseniz HM3500 tercih etmek isterim küçük olduğundan . Diğer türlü elbette nokia BH 214 . Yorumlarınızı bekliyorum

• Hocam ben Nokia bh 214 kullandım samsung hs 3000 kullandım sony mw1 mw600 ve sbh 52 kullandım ayrıca samsung hm1500 kullandım aralarında ses kalitesi ve pil olarak en üyü olanı samsung hs 3000 olanıydı. ondada kronik bir sorun var mandalının oradan kırılıyor.
  • ben de şu an bh214 kullanan biri olarak ve eski hs3000 kullanıcısı olarak birkaç şeyi net olarak söylemek isterim.

•ses kalitesi olarak hs 3000 den düşük bi kalite. ancak fiyat olarakta yarı fiyatına satıldı bu ürün.
    •samsungun klipsi bendeki de kırıldı gitti. o kadar narin yapmışlar ki, dikkatli kullansanda bir zaman sonra kendiliğinden çatlayıp kopuyor tırnaklarından.
    •nokia ise hiç kopmayacak şekilde yapmış klipsini.
    •hs3000 in önündeki arama/cevaplama butonuna yanlışlıkla bir dokunuşla son aranan numarayı arıyor hemen. bu iyi değil.
    •bh214 de ise mouse gibi çift tıklanması gerekiyor butona son arananı tekrar aramak için.
    •bu iki modelde elimdeyken mesafe testi yaptım ikisine de. bh214 daha uzak mesafeden sinyal almaya devam ediyor. hs3000 ise nokia kadar uzaklaşmadan kesiliyor çalan şarkı.
    •batarya süreleri ikisi de aynı gibi.
    •hs3000 in bir artısı da iki telefona aynı anda bağlı kalabilmesi.

Sonuç olarak hs3000 in ses kalitesini arıyorum. Ancak mandal sistemi değişmedikçe kesinlikle o parayı verip tekrar almam.

• Nokia Bh-214 yeni aldım herkes sadece telefon için yorum yapmış ben farklı yönden bazı yorumlar yapmak
    istiyorum pc bluetooth uyumu gibi.

telefon incelemesi

kullanılan telefon samsung s3 karşılaştıran kulaklık samsung s3 orijinal kulaklık
    samsung S3 telefon yanında verilen s3 kulaklığından farkı yok hatta 128 kbps müziklerde daha iyi
    youtube den müzik indir programların da s3 orijinal ile aynı kalite düşük kopya olduğundan.
    telefon dan video ses gecikmesi yok.
    telefon internetten video ses gecikmesi yok.
    oyunlarda bazen yapabiliyor oyunu açmadan önce ram boşaltıp girerseniz olmuyor ram doluyken ağır oyunlarda
    gecikme olabiliyor denenen oyun street fighter 4 apk.
    kendi kulaklığını çıkartıp daha kaliteli bir kulaklık takıldığında ses kalitesi daha da artacaktır benim görüşüm.

Pc uyumu incelemesi

masa üstü pc için kullanılan bluetooth ( billionton bluetooth 2.0 toshiba stack )
    toshibanın billionton firması için ürettiği bluetooth hatta firmanın kendisinde driver ni bulamadım
    toshibanın sitesinden indirdim.
    kullanacağınız bluetooth özelliklerinden ilk önce A2DP özelliği olması gerek stero ses almak için.
    kullanılan işletim sistemleri Windows 7 ve Windows XP SP3
    pc de tanıtım biraz farklı BH 214 kapalı iken açma tuşuna açmak için basıyorsunuz ve elimizi kaldırmıyoruz
    taki mavi ışık yanıp sonene kadar ilk açıldığında yeşil ışık yanar elinizi kaldırmayın basılı tutun mavi ışık yelişden sonra gelecektir
    nedeni de görüne bilir olsun diye pc den bluetooth aygıtlarını bul dediğinizde
    görüyor xp şifre istedi şifresi 0000 ( 4 tane sıfır ) Windows 7 istemedi tek dikkat edilecek husus bluetooth driverini
    kesin kurun yoksa takçalıştır bluetooth larda tanısa bile ses aygıtların da kulaklık olarak görmüyor.
    pc de k-lite kodec player ve Windows player ikisinde de seste gecikme yapmadı kendi kulaklığı gayet iyi
    bazı filmlerde ses kendisin den düşük olduğu ( türkçe dublajlarda) için Windows media player da beyenmedim ses kısık kaldı
    k-lite kodec player gelince onun harici ses arttırma olduğundan sesi artırarak sesi gayet iyi aldım.
    kendi kulaklığı hariç birde alete PHILIPS SHP1900/10 kulaklık bağladım Windows 7 de haricen DFX equalizer
    kullandığım için sesi daha bir güzel geldi PHILIPS SHP1900/10 kulaklık büyük olduğu için k-lite player dan harici
    ses artışı yaptım ses yüksekliği arttı gayet tatminkar.

onun haricinde BH 214 dü 2+1 ses sistemine taktım telefondan bluetooth üzerinden 2+1 sisteme kablosuz müzik
    aktarımı yaptığım için ilk başta kolonlara parazit sesi çıkardı 2+1 birin jakını ve telefonumu kolonlardan
    uzaklaştırınca parazit sesi gitti oda gayet idi bh 214 bu şekilde kullanmak isteyenler içinde ideal uzaklık mesafesi gayet iyi.

ben kvk yada genpa garantili olsun diye gitti gidiyor ve sanal pazar gibi yerlerden alamadım ordakiler ithalatçı
    garantisi diye not düşmüş sahte olma ihtimalide var alibaba da sahtesi çok Türkcell abone merkezinde
    ilişti gözüme aslında 211 alacaktım ama piyasada büyük mağazalarda olmadığı için mecburen genpa ürün aldım
    69 TL ye şu anda teşhir olarak zaten büyük mağaza bimeks ve teknosa vatan da var vatan ve bimeks 211 teşhir ürün
    teknosa olanı da pembe 49 TL alacak arkadaşların Türkcell vodafone avea abone merkezleri bulabilir oralardan
    baka bilir.

not: cep telefonun kendi fm radyo alıcı çalışmamaktadır telefona kulaklık takılı olmadı için
    kablolu kulaklık takıldığın da bluetooth kulaklığın sesi kesilmekte devre dışı kalıyor
    radyo dinlemek için internet radyo kullanılması gerekmektedir. android te en az internet kotası kullana androtürk
    internet radyosudur radyo kanalından kanalına fark etmektedir bazı radyolar 32 kbps ile yayın yaparken bazıları
    128 kbps ile yayın yapmaktadır kbps arttıkça mobil net kotası artmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric_cantona -- 22 Eylül 2014; 13:44:57 >

• Radyo tavsiyesi için teşekkürler.
    Kulaklığı da iyi günlerde kullanmanı dilerim.

• androtürk radyoyu mobil net kullanırken kullanıyorum.
    Wifi ile bağlı isem tuneın radyo kullanıyorum

androtürk radyo fm lerin kbps düşük olanı alıyor ses kalitesi düşüyor ama mobil netten az veri kullanıyor.

tuneın radyo ise fm kanallarına play dediğiniz anda radyonun en yüksek kbps yayını neyse ondan yayın yapıyor
    ses kalitesi daha iyi oluyor daha fazla veri kullanıyor.

tuneın programında fm kanallarının üstüne basılı tutarsanız yayın kalitesi seçenekleri çıkıyor 32kbps , 64kbps 96kbps, 128kbps diye bazı kanallarda bu var bazı kanallarda yok. olup olmaması kanaldan kaynaklanmaktadır.

birde tunein radyoya olamayan bir radyonun url si yada http ve https uzantılı radyo yayın linkini girip dinleye bilirisiniz.
    radyo delisi blog adresinde bir çoğu radyo var yok ise müzik dinlediğiniz internet adresinin kaynak kodlarının içindeki uzantısını alabilirsiniz.

yani mobil internet kullanırken androtürk , WİFİ de tuneın radyo öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: MK*

Bu konuda size yardim edemem, uzgunum kendim standart kulakliklar disinda cikmiyorum

Marka olarak sennheiser yada akg tavsiye edebilirim en fazla

senheisser demişken bh-214 ile mx-365 denemiştim daha da çekici olmuştu ses kalitesi çok güzeldi.

(bh-214 kullanıcısı)
  • Orijinalden alıntı: amp1992

7-her telefona uyumlu (denediklerim:sony xperia S,nokıa lumia 625,samsung galaxy s3,blackberry 9800,LG G2,NOKIA 5800,GM DİSCOVEY,Iphone'u hiç denemedim bilgim yok)
    eksi yönleri:

EDIT: Bende gm discovery de kullandım sıkıntı yok her iki modeli için de ( bh-214 bh-111)

BUNU İLERİDE BU ÜRÜNÜ SATIN ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN YAZIYORUM ÇÜNKÜ SAĞOLSUN @-ELECTROMAGNETİC- yorumlarını okuyarak aldım

önceden bh-214 kullanıcı idim 40.99 a yılbaşından önce enpara %20 indirimi ile almıştım kargo bedava idi
    ürün gayet iyi çalışıyordu mesafesi ses kalitesi tatminkar idi kalite istiyorsan iyi bir kulaklık kullanarak yükseltme yapabilirsiniz.
    ürünü bh-111 ile değiştirdim çünkü bh214 ün kulaklığından birinden ses az geliyordu. D&R a gönderdim 3-4 aya anca iade ettiler
    ürünü tamir eden firma nokia ile anlaşmayı feshetmiş daha sonra yeni devir alan firmaya yollamışlar onlardan da cevap çıkmamış falan filan (direk olarak nokia ya göndersem daha kısa sürerdi) Ama garanti konusunda sorun yaşadığımı söylemek isterim.

bh-111 i daha yeni aldım pek farkı yok 69.99-11=58,9 (banka bonusu ile almıştım) neredeyse bedavaya geldi de denebilir. bh111 için çok para bence gidin bh 214 alın kullanın işte

ama yok ikisinin arasındaki fark 5-10 tl ise makul ama benim gözümde bu ürünlerin ederi 214 25-30 tl bh-111 30-35 tl
    +ları
    daha ince kibar bir tasarımı var
    kulaklıklar diğerine göre daha kaliteli denebilir hoş da bir tasarımı var dışarıdan ses almıyor son seste
    450ma lık şarj adaptörü çıkıyor içinden
    renk seçenekleri fazla

-leri
    kısa kullanım süresi(fabrika verilerine göre- daha denemiş değilim bh-214 1 hafta rahat ggidiyordu)
    uzun kablo
    iki ucu da eşit uzunlukta kablo(214 de bir taraf daha kısa idi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrtezyen -- 30 Eylül 2014; 0:24:58 >

• Ben de iki kulaklık arasında kaldım ama birisi iki kulaklıktan şu daha iyi dememiş. Hangisini almak mantıklı olur? (Bh111 mi Bh214 mü?)
  • hs3000 4-5 ay kullandıktan sonra kaybettim. Şimdi bh-214 aldım bh111i de bikaç defa denedim.

hs3000in artıları

apt-x desteği olan telefonlarda bu codec devreye girer ses kalitesi çok daha yükselir fakat çoğunuz bu farkı anlayamaz.xdada kaynak kodunu zip haline getirmişler desteklemeyen bazı telefonlara da eklenebiliyor ben külüstür i9000e ekledim mesela.

ekolayzırı var

micro usb ile şarj olduğu için heryerden şarj edebiliyorsunuz.

iki cihaza bağlanabiliyor.

hs3000 eksileri:

yanında gelen kulaklıkları çok kalitesiz. Tamamen aynı şekle sahip yine samsung i9000 orjinal kablolu kulaklığı takınca veya daha eski tellerdeki samsung kulakiçileri hs3000e takınca çok daha yüksek bas veriyor anladığım kadarıyla hs3000de düşük maliyetli bi kulaklık takılmış.Şekli standart samsung şekli fakat içi boş. Anfi devresi ise baya kaliteli fakat ses seviyesi yine yetersiz gibi geldi.

yanlışlıkla orayı burayı arayıp duruyor neresine dokundum anlamadım.

tuşların yerleri berbat tutarken parmaklar sağ ve soldan kavrıyor kavrayabileceğiniz yerler tuş dolu sıktırınca bütün tuşlara basıyorsunuz çok aşırı konforsuz ve sinir edici.volume basayım derken destek alacağınız yer karşısı ama yanlışlıkla karşı taraftaki tuşa basıyorsunuz.tuşları kullanmak nerdeyse imkansız.

bh-214

Ses seviyesi çok iyi ,kalitesi ve basları da iyi.Yanında gelen kulanlığın sennheiser cx300 olduğunu düşünüyorum çünkü eski nokialarda da sennheiseri mx 80 geliyordu fakat üstünde sennheiser yazmıyordu.Hatta htc ,i-mate,qtek..vs cihazlarda da mx 80 geliyordu bi ara.Adamlar anlaşıyor üzerinden sennheiser yazısını sildiriyor.

şimdilik iyi gibi .

bh-111 düşük bi model ve kulaklıkları bh-214ten daha kötü bence.Kararsız kalanlar bh-214 alsın apt-x düşünenler hs3000 + uzatmalı iki parça sennheiserlardan alsın.

• kepenk K kullanıcısına yanıt
    Konu hortlayacak ama dün bh-214 ün içini açtım jack bağlantı filmi kopmuş normal kablo ile lehimledim halloldu. Gelelim batarya konusuna 3.7v 165mAh batarya var... saygılar

• realraven kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler de üç sene olmuş ya

• kepenk K kullanıcısına yanıt
    mesajıma başlarken konu hortlayacak yazmıştım. ayrıca verdiğim teknik bilgi tamir yapacak, batarya siparişi verecek arkadaşlara yardımcı olabilir. Resme geniş bakmakta fayda var. Saygılar...
  • konuyu yine hortlatacagım. ben oukitel k6000 pro tel ile kullanıyorum. çok eskiden almıltım nokia bt'u. şimdi konu şu; geçen gün iaomi hybrid kulaklık aldım. tel ile beklediğim ses kalitesini alamadım. sonra nerden aklıma geldiyse kıyıda köşede kalan bu nokia bt aparatına taktım kulaklığı. telle eşleştirdim aman allahım o nası bi ses. netliği bası tizi. gece klübünde gibi hissettim resmen. iyide tele takınca niye aynı sesi alamıyorum ki acsba. her ayarıda kurcaladım üstelik.

• ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    uzun zaman geçmiş ama yardımcı olmak isterim. Padden kaynaklı bir durum. ses tuşlarının olduğu noktadan tırnak yardımıyla açıp tuşların alt kısmına padlare denk gelecek şekilde kağıt bant ya da benzeri birşey yapıştırıp (uzun deneme gerektirebilir) aradaki boşluğu doldurmanız gerekli. ben o şekilde hallettim.
  • zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz olayı çoğu cihazda yaşamak mümkün. sanırım cihazlarda kullanılan ses devresi/ses çipi ya da kulaklık frekans aralığı ile alakalı. örnek verecek olursam htc kulaklık var c3-00 taktığımda ses berbat hatta sadece vokal geliyor, asus zenfone 2 laser telefon ya da asus fonepad 7 (me372cg) tablete taktığımda ses düzgün hatta bh-214 de taktığımda daha iyi ses veriyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. konuyu bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realraven -- 7 Ağustos 2016; 4:01:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realraven

uzun zaman geçmiş ama yardımcı olmak isterim. Padden kaynaklı bir durum. ses tuşlarının olduğu noktadan tırnak yardımıyla açıp tuşların alt kısmına padlare denk gelecek şekilde kağıt bant ya da benzeri birşey yapıştırıp (uzun deneme gerektirebilir) aradaki boşluğu doldurmanız gerekli. ben o şekilde hallettim.

Çok teşekkür ederim. Uzun zaman olmasına rağmen tecrubeniz ile yol gostermeniz en azindan benim alkisimi hak ediyor.

• merhaba arkadaşlar bu kulaklığın şuan sıfırını bulmak mümkün müdür internet te pek bulamadım. ya da buna benzer f/p açısından bir ürün var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.