Şimdi Ara

Nokia Bölümü ve 'Atlanan' Haberlere İlişkin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle "Mobil bölüm Önerileri, Nokia Bölümü ve Cep Telefonu" parametleriyle arama yapmama rağmen, önererimi ve bir anlamda rahatsızlıklarımı dile getirebileceğim bir konu bulamadım. Eğer bu mesajı okuyan birileri, bana geri dönerse, bende mesajımı oraya taşıyabilirim; bu konuda "fazla yer kaplamamış olur"...(veya yöneticiler taşır, eğer varsa böyle başlık)

Şimdi konuya dönelim... Bugüne kadar, kişisel bir kaç blog denemem dışında, herhangi bir forum deneyimim olmadı. Fakat neyin haber değeri taşıyıp, hangi konunun taşımadığını bilmem hiç de zor değil. Bunun "kişisel kıstaslara dayandığını, neyin ana sayfa haberi olup, diğerlerinin olamayacağını" süzmek, geniş bir kitleye hitap eden bu forum için tabiatiyle zor. Benim burada tek şikayetim "eşitlik"... Şimdi sorunu örnekleriyle açıklayayım...

İlk olarak, mobil bölümde yönetici olarak çalışan bazı değerli arkadaşların "bilinçli veya bilinçsiz" olarak, apple forumlarına inanılmaz derecede yakınlığı. Bunu anlamak elbette kolay; tabi ki bazı noktalarda düşüncelerimizden hareketle, tutumlarımızdda nesnelliğin kaybolması ve subjektif bir takım sonuçlara yolaçması doğal.

Fakat özellikle son bir kaç gündür, Nokia ile ilgili 2 önemli haber çıktı, ve bunlardan "hiç biri" ana sayfa haberi yapılmadı, hatda ikisi için de ben ve başka diğer arkadaşlar kendi çabalarıyla bu konuları "duyurmaya" çalıştılar (bir haber için 3, mesela)... Bunun üzerinden zaman geçmesini bilerek bekledim. Katkımın sadece Nokia üzerine "olumlu" bir tutum sergilenmesi amacıyla olmadığını vurgulamak isterim. Zaten söz konusu iki haberin;

1) Nokia ve Symbian hakkında yıllarca önemli bilgiler sunan, symbian-guru.com, (ve kurucusu Ricky Cadden) artık sitesini daha fazla güncellemeyeceğini açıkladı. Kendi kişisel nedenlerini sıraladı ve bunu bir makale ile duyurdu. (konunun linki;http://forum.donanimhaber.com/m_40941707/mpage_1/f_/key_//tm.htm )
    2) Nokia Çözümlerinden sorumlu Anssi Vanjoki, göreve gelmesiyle birlikte "bir anlamda Nokia'nın savaş baltalarını çıkarıp" daha aktif olacaklarının sinyallerini vermesi, ve bunun conversations.nokia.com adlı "resmi" blogda yayınlanması.
    (konuların linkleri;http://forum.donanimhaber.com/m_40962396/mpage_1/f_/key_//tm.htm ,http://forum.donanimhaber.com/m_40964995/mpage_1/f_/key_//tm.htm ,http://forum.donanimhaber.com/m_40989796/tm.htm )

olması dahi, sadece "olumlu" anlamda değil, hiç olmazsa "olumsuz" dahi bu haberlerin dillendirilmesi gerektiğini düşündüğümü gösteriyor zaten

İlk haberin ardından 5 diğerinin ardından 4 gün geçmesine rağmen;
    -Halen ilgili başlıkların "düzenlenmemesi" ve ya ana sayfa haberi yapılmaması,
    -Ayrıca ikinci haberle ilgili olarak, benim açtığım da dahil, 3 farklı başlığın bir araya toplanmaması, geçmişte pek çok defa vurgulanan "konu dirliğinin" sağlanamıyor olması;

bana göre ciddi sıkıntılar olduğunun kanıtıdır.

Asli görevlerinizden olan bir kaç önemli noktanın, bir şekilde yerine getirilmediği açıktır. Örneğin Shady, ki kendisiyle bir kez bu konuda pm yoluyla fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalamaştık, apple bölümüne "en ufak haberleri" taşırken; (örnek olarak ilk aklıma gelen yönetici o oldu, diğerleri içinde geçerli) Ve bunun savunmasını şu şekilde yapmasını;

(*)İlgili konu ise "Bir konferansa katılmak için seyahat ederken Ipad'i kırılan, ve bunun üzerine kendisiyle şahsi olarak Steve Jobs'un ilgilenmesi ve zararın telafisi üzerineydi" (link;http://forum.donanimhaber.com/m_40492776/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40530206 )
    quote:

"Size ne kadar saçma gelse de bu haberi okuyan, bu haberle ilgilenen kullanıcılar mevcut. Zaten haberin amacı Steve Jobs değil, Apple'ın neden tüketicilerin satış sonrası hizmetinden memnun kaldığına bir örnek teşkil etmektir.

Unutmayın şunu lütfen; size hitap etmeyen haber gereksizdir diye birşey yok. Sizin için gereksizdir ancak bir başka insan için bu haber önem taşır. "

Kendisinin cevabına şahsen katıldığımı da vurguladım, fakat gördüğümüz gibi, "atladıkları" haberleri, acaba önemli mi görmediler ki?

Bunun nedeni, konularla ilgili olarak, yeterli kontrolünüzün olmaması mı? yoksa sadece şikayet üzerine çalışan bir mekanizma mı söz konusu? Yani biri şikayet edene kadar konular birleştirilmez, ve ya bir pm yoluyla dillendirmediği sürece ana sayfa haberi yapılmaz şeklinde midir?
    Kendileri iphone maliyet analizinden, Steve Jobs ile igili hümanist haberleri dahi taşınmaktan geri kalmazken, neden Nokia Mobil çözümler bölümü idarecisinin yaptığı önemli açıklamardan en az 5 farklı haber dahi çıkabilecekken, üzerine eğilmemiştir. Şahsen onu suçlamak gibi bir haddim yok, fakat "koskoca mobil bölümü" neden bu kadar duyarsızdı?

Ayrıca eğer kendilerinin "görev tanımının" içerisinde, "apple haberlerini yapmaktan sorumlu bölüm yöneticisi" mi yazıyor? Nokia konusunda açtıkları ve yaptığı ana sayfa haberlerini görmezden gelmiyorum, ve fakat sadece "bu adaletsizliğin giderlimesini rica ediyorum".

Elbetdeki, önemli haberlerin kullanıcı katılımıyla dile getirilmesi, o forumun kullanıcı kitlesinin zenginliğini gösterir.Ancak çoğu "önemli" konuyu, bir yöneticinin ana sayfa haberi yapması; konunun değerini artıtır, insanların daha fazla dikkatini çeker; aktif ve yapıcı tartışma ortamı yaratır...

Gelelim çözüm önerilerime;

Bugüne kadar, bu forumdan sayısız bilgi, haber ve gelişmeyi takip ettim, çok şey öğrendim. Bunun da benim adıma bir vefa borcu yarattığını düşünerek, gördüğüm "aksaklıkları" dile getirme ihtiyacı duydum. Kişisel olarak hiçbir yöneticiyle husumetim olmadı, konumları gereği de hepsine saygı duyuyorum. Fakat yukarda belirtiğim nedenlerden dolayı,

-Ya cep telefonları markaları düzeyinde yönetici bölümlendirilmesine veya iş bölümüne gidilmesini,
    -Ya söz konusu "eşitsizlikleri" ortadan kaldırmak adına, "daha etklili" bir haber süzgeci mekanizması oluşturulması,
    -Ve Nokia Bölümüne, bölümün ileri gelen ve katkı sağlayan kullanıcılarından biri yöneticilik teklifi yapılması, (benim bu konuda şahsen ne bilgi birikimim ne de deneyimim, konuya hakim olmaya yetmez; fakat forum içerisinde emek veren kullanıclar arasında, gönüllü olanların katılabileceği bir anket - yine sizin denetiminizde ve aday göstermenizle- yapılması şeklinde olabilir)

Peşinen belirteyim,
    * Örnek verdiğim konuların "daha önce" kullanıcılar tarafından dile getirilmiş olması, sizin yönetici olarak "en azından hassasiyetle konuya katkı yapmanıza",
    * Ortaya çıkan 3 farklı konunun, özü itibariyle aynı içerikte olması sebebiyle birleştirilemez olmasına,
    engel değildir.

Tekrar, bu platformda, en azından kullanıcı olarak görüşlerimi beyan atmak açısından bu konuyu dile getirmeyi uygun buldum. Bunun içinde teşekkür ederim.
    Saygılar.

• Sanırım mesajımın üzerinden bir günden fazla zaman geçmesine rağmen, konuya herhangi bir yorum ve ya geri dönüşün olmamasının 2 nedeni olabilir; (gerek kullanıcılar, gerekse yöneticiler tarafından)

1)Kullanıcılar yönünden; Böyle bir sorun aslında yok, sadece ben uyduruyorum. -Kullanıcılardan "olumlu" veya "olumsuz" bir katkı al(a)mamış olmasının nedeni bu olmalı-
    2)Yönetim yönünden; Yöneticilerimiz henüz mesajımı kontrol etme fırsatı bulamadılar (!) -Bence bu daha vahim-

Ya üslubumu değiştirip, tehditler, hakaretler ve küfürler içersinde, "giydirilmiş ve zeka kırıntısı dahi" barındıryamayan hırçınlıkla bir şikayet bildirmem gerekiyor (du).
    Ya da benim şu anda yapacağım gibi, karakterimin yanından bile geçmeyecek olan ilk maddeyi atlayıp, konunun silinmesini rica edeyim...

Kontrol dahi etmediğiniz bir bölümün varlığını sürdürmek, sanıyorum sunucularınıza ekstra yük bindirmekten başka bir işe yaramaz. İşin etik boyutunu hesaba dahi katmıyorum.Bence basitçe bu bölümü kapatın daha iyi.

Saygılar.

• Öncelikle bu bölüme bir çok yönetici bakıyor. Adminler, programcılar ve benim gibi haberlerden sorumlu olanlar.

Size cevap verebilecek ben varım ve bu nedenle bir iki gün aralıkla yazabilirim.

Haberlerde Nokia haberlerinin atlanması göreceli bir olaydır. Bizler haber seçerken Apple, Nokia filan ayırmayız. N-Gage faciasında bile ana sayfadan çok haber yapmış pozitif olarak ürün çıkıncaya kadar desteklemiştik. Halada tüm Nokia ürünlerinin haberleri ana sayfaya düşmektedir. Ama sizin için "Nokia: Savaş Şimdi Başlıyor, Symbian^4 N Serisi Telefonlar İçin Bekleyeceğiz" haber olabilir ama benim kanımca değildir. Yani neden derseniz gün içersinde biz bu tarz haberleri çok atlarız. Neyi amaçladıkları değil ne yapacakları bizim önemlidir.

Diğer bir blog'un kapanması ise şahsen bir çok websitesi açılır ve kapanır symbian için bir blogun kapanması açılması yine bence çok önemli değildir bu daha çok kişisel nedenlerle olmuşa benziyor zaten.

Shady hakkında ise bir takıntı olduğu ve tüm Nokia kullananlar tarafından sevilmediği gerçek. Kendisi bizle beraber çalışmaya başladığında bir Apple uzmanı olması şu an için halen Apple dışında bişi yazmadığı anlamına gelmez. Android, Nokia ve bir çok mobil cihaz üzerine haber yapmaktadır. Diğer konularda uzmanlık zamanla oluyor. O yüzden merak etmeyin taraflı bir editörü ben DH'de tutmam.

Nokia bölümü düzenlemesi ise yaşadığımız bir sürü sorun nedeniyle şimdilik yine ertelendi ama bu olmayacak değil. Sırf mantıklı bir sistem olsun diye bir çok şey deniyoruz. Olunca görebilirsiniz.

Bölümde yetkili vs. alınması demişiniz ama bildiğim kadarı ile zaten mobil bölümlerde moderatör sıkıntımız yok. Eğer haber editörünü kast ediyorsanız farklı.

Bu arada Haber Editörleri forumda yetkili değillerdir. Yani konuları, mesajları editlemeyezler forumdaki moderatörler ise farklıdır onlarda ana sayfada haber yazamazlar.

• Gün Bey, öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Fakat bu konuyu sonlandırmadan önce, birkaç önemli noktada size katılmadığımı, ardından da görüşlerinizle paralel olarak sahip olduğum düşünceleri açıklamak isterim.
    Öncelikle, bu forumun ve websitesinin -bildiğim kadarıyla- kurucusu olarak, verdiğiniz “göreceli” örneklemleri olayı baştan bir “çıkmaz sokağa” ötelemektedir. Yönetici sorumlulukları dahilinde, eğer sadece Nokia bölümünü göz önüne alırsak, dediğinize bir nebze katılabilirim. Fakat apple forumlarıyla olayı mukayese ettiğimiz zaman, bunu “görece kavramı” ile açıklamak ne derece doğru olur bilemiyorum. Kaldı ki sizden “görece”li bir açıklama yerine, daha tutarlı bir açıklama beklerdim.

Aslında daha fazla örnekte bulabilirim, şimdilik sadece yukarda verdiğimle yetineceğim;
    Demişsiniz ki;
    “Ama sizin için "Nokia: Savaş Şimdi Başlıyor, Symbian^4 N Serisi Telefonlar İçin Bekleyeceğiz" haber olabilir ama benim kanımca değildir. Yani neden derseniz gün içersinde biz bu tarz haberleri çok atlarız. Neyi amaçladıkları değil ne yapacakları bizim önemlidir.

Diğer bir blog'un kapanması ise şahsen bir çok websitesi açılır ve kapanır symbian için bir blogun kapanması açılması yine bence çok önemli değildir bu daha çok kişisel nedenlerle olmuşa benziyor zaten. “

Şimdi bir şirket sahibi olarak, bazı yönetimsel kavramlara (aslında hayatın içinden) aşina olduğunuzu varsayıyorum. Örneğin “vizyon” gibi veya yakın ilişkide bulunduğu “misyon” ve ya “stratejiler” gibi... Sözünü ettiğim haberi incelediniz mi bilmiyorum, ve fakat Nokia’nın tepe yöneticisi bir ismin, firmanın bir anlamda “yeni rotasını” çizmesi, bunun için yapacaklarını ve ayrıca kafa karışıklını da gidermiş olması ve yeni vizyonu, stratejileri hakkında bilgiler vermiş olması, hangi “görece” içerinde değerlendirilebilir, ben de bilemiyorum.

Şimdi tekrar soruyorum, apple tarafından kırılan bir ipad’in değiştirilmesi (ki büyük firmalar böyle olayları kullanmak ve imajlarını korumak için dahi bünyelerinde birimler oluşturmaktadırlar ki, bu üzücü olayları fırsata çevirip “public image” konusunu yükseklere çıkarabilirsinler) haberi bu kadar önemliyken; Nokia şirketi gelecek stratejileri hakkında ipuçları veren bir açıklama yayınlamasından sonra, siz hala “Neyi amaçladıkları değil ne yapacakları bizim önemlidir” derseniz, bu konuda bir “uzlaşı noktası” bulmamız mümkün değil, değil mi?

Sizden cevap olarak beklentim, zaman zaman gözden kaçmış detayların ve haberlerin olabileceği bağlamında bir iki satır cevap olsa, daha çok tatmin olabilirdim. Fakat anladığım kadarıyla, sizin de kendinize göre haklılık payınız hat safhada, benim de benzer şekilde yüksek. Zaten böylesi bir durumda tam anlamıyla uzlaşma da beklemiyordum. Ancak kişisel gözlemim, bu “görece” mekanizmasının pek de iyi çalışmadığı yönünde. (Bunu yapıcı bir eleştiri olarak almanızı temenni ederim)

Editör ve ya yönetici alımlarıyla ilgili hususlar, sizin ve yönetimin şahsi takdiridir. Ben sadece kendi “çözüm önerilerimi” sunmuştum. Hele ki bilmediğim teknik konular hakkında, yorum yapmam pek mantıklı olmaz. Daha iyi hizmet sunma uğraşında olacağınızdan şüphem yok.

Nokia bölümü ilgili düzenlemeye gidilecek konusunu, daha önce Shady paylaşmıştı pm yoluyla. Umarım herkesi memnun edecek bir orta yol bulunabilir.
    Shady ile ilgili yorumunuza gelince, benim şahsen kendisiyle bir problemim olmadı. Olacağını da sanmıyorum. Konumu itibariyle de saygı duyarım. Kişisel ilgi alanlarını, subjektif bir şekilde, yaptığı haberlere yansıtmadığı sürece (yapıyor demiyorum), benim için ve sanıyorum “aklı başında” herkes için bir sıkıntı olmayacağını ümit ediyorum. Kaldı ki “kişisel sorunlarımı” buraya yansıtmak yerine, kendisine pm yoluyla ulaşarak daha kolay çözüm bulabileceğimin farkındayım.

Taraflı habercilik konusunda verdiğiniz sözü, –kişisel yorum niteliği taşıyan mesajları hariç tutuyorum, yönetici ve ya editör de olsanız, hepinizin şahsi kanaatleri elbette vardır- her zaman uygulayacağınızı ümit ediyorum.

Özetlediğim gibi, bu tarz konularda zaten mutlak bir uzlaşı tabiatıyla zor. Fakat yine de teşekkür ediyorum, cevap verdiğiniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için. Konu sanırım asıl hedefi olan, önerileri iletme hususunda yerini bulmuştur.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBullet -- 7 Temmuz 2010; 14:28:28 >

• Aynı konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_37254004/tm.htm adresinde yazdığım mesajımın üzerinden 6 ay sonra bir başkasına da aynı mesajı yazdırabilmek ve hala aynı cevapları verebilmek bir başarı olsa gerek Gün bey, tebrik ederim...

http://forum.donanimhaber.com/m_39119301/tm.htm adresindeki önerilerime ise "az kaldı" diyerek cevap vermenize rağmen aradan 4 ay geçmesi ise işin başka bir boyutu, yine tebrik ederim Gün bey...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.