Şimdi Ara

## Nokia C5-03 İncelemesi | S^1 - 3.2' - 3G - GPS - WLAN - GPS - İNCE TASARIM ## (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
556
Cevap
2
Favori
149.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fl0ral

babam kullanacak da android falan çözemez ya

piyasaya baktım fiyat olarak baya uygun ya ben de gittim aldım

yalnız ana ekranda wlan tarama yazan kısmı nasıl kaldırıcam onu bulamadım
    bir de hangi ayarları yapmam lazım en uygun kullanım için bana bilgi verebilir misiniz bu konuda?

Wlan çubuğu kalkmıyor ben de çok isterdim. hmm...

Şöyle bir çözüm var aslında:

Ayarlar>kişisel>ev ekranı>temel veya kısayolu seçin.

Mobilde olduğum için ayrıntı veremeyeceğim.

Ekran titreşimini tercihlerden, ekran parlaklığını da ayarlar>telefon>ekran'dan kısın.
    (şarj için)

Aklıma gelenler bunlar desem inanır mısınız?:(

Ayrıca hayırlı olsun...

• isteyenlere CFW konusunun linki:

****.com/symbian-s60v5-genel/c5-03-icin-kendi-yaziliminizi-kendiniz-yapin-18-540932.html

bende oradayım.
  • valla konuyu okudumda bu olaya yabancı olduğum için çok bişey anlamadım.mesela S^3 lite yapmayı anlatmış phoenix'in 2011 versyonu lazım demiş ama kendisi cfw'yi anlatırken 2010 sürümün linkini vermiş.sonra şu RM697 klasörüne at demiş bazı dosyaları ben öyle bir klasör bulamadım yani ne nereye atılıyor tam kavramış değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: skynet

valla konuyu okudumda bu olaya yabancı olduğum için çok bişey anlamadım.mesela S^3 lite yapmayı anlatmış phoenix'in 2011 versyonu lazım demiş ama kendisi cfw'yi anlatırken 2010 sürümün linkini vermiş.sonra şu RM697 klasörüne at demiş bazı dosyaları ben öyle bir klasör bulamadım yani ne nereye atılıyor tam kavramış değilim

şu anda serviste mobildeyim. PC'ye geçince anlatım hazırlıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AzRocK

quote:

valla konuyu okudumda bu olaya yabancı olduğum için çok bişey anlamadım.mesela S^3 lite yapmayı anlatmış phoenix'in 2011 versyonu lazım demiş ama kendisi cfw'yi anlatırken 2010 sürümün linkini vermiş.sonra şu RM697 klasörüne at demiş bazı dosyaları ben öyle bir klasör bulamadım yani ne nereye atılıyor tam kavramış değilim

valla hocam inan çok makbule geçer hem benim gibi bu olaya çok yabancı kalmış kişilerede çok faydası olur...

• quote:

quote:

quote:

valla hocam inan çok makbule geçer hem benim gibi bu olaya çok yabancı kalmış kişilerede çok faydası olur...

Yine ve yine mobilde oldugum için çok detaya inmeyeceğim. Öncelikle su linke bakın anlatım orada. Bir kaç yanlışlık var onları duzelteceğiz.

http://symbian-tr.blogspot.com/2011/09/c5-03-cfw-kurulum-symbian3-lite.html?m=1

Anlatım bu linkte.

Dosyalar ise:
    http://symbianize.com/showthread.php?t=521260

Bu foruma üye olup oradaki linke tıklayın.
    Daha sonra bir blog sayfası açılacak. Yukarıda downloads var. Oradan :

-Phoenix (Google dada bulabilirsiniz.)

- Navifirm Plus 1.4 (Google dada bulabilirsiniz.)

- Symbian Anna Lite CFW dosyalarını indirin. (13 MB civariydi ben indirdiğim de .)

(Phoenix ve Navifirm'in son versiyonlarını bulup Google'dan indirmenizi ŞİDDETLE tavsiye ederim.)

Daha sonra Navifirm'den Nokia C5-03 V20.0.24 'ün RM-697 India Aluminium Grey Dosyalarını indirin.

Bunları program files> Nokia > Phoenix > products'ün icine RM-697 klasorunu oluşturarak atın.

Daha sonra verdigim linkteki anlatımı uygulayın.

Yalnız anlatımda hata var! En basta size USB 1 seçeneğini aktif edin diyor. Onu sallayın! No Connection olsun seçeneğiniz. (ben öyle yaptım + videolu anlatimdaki Alim arkadasım da öyle yapmış.)

Böyle yaptıktan sonra telefonu ovi suite seçeneğine PC'ye bağlayın.

Sonra anlatimdaki gibi dostalari düzenleyin.

CFW Hakkında:

1- telefon İngilizce oluyor.

2- tarayıcıda bug vardı ama indirme linkinde o problemin giderildigi ve nasıl giderileceği de anlatılmış.

3- telefon RAM miktarı ben de 5 MB'a kadar düştü. (bilerek denemek icin butun programları actım.) Ama ne bir kasilma ne bir reset olmadı.

4- CFW sırasında oluşacak sorunlardan
    Ne ben ne DH ne de verdigim linklerdeki siteler sorumlu DEĞİLDİR!

5- CFW yüklendi uyarısı geldikten sonra telefonunuz sadece titrer yani açılmazsa bastan deneyin. Beceremezseniz Navifirmden Euro Turkey + cihazınızın rengine uygun yazılımı indirin. Ya da benimle PM'den irtibata geçebilirsiniz. (ilk denemem de benimde açılmadı sadece titredi. O zaman internete bağlanma imkanım olmadıgı için India yazılımımı atmıştım telefona... Bir gün İngilizce kullanmıştım ama sonraki aksam CFW' Yi atmıştım.)

Sorularınıza acigim.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 19 Ekim 2011; 21:01:24 >

• anlatım için teşekkürler.
  • Arkadaşlar wifi ile şifreli bir ağa şifresini girip internete girdikten sonra bağlantıyı kestim, aynı ağa tekrar girmek istediğimde artık şifre sormuyor, şifre sormasını nasıl ayarlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pilavyer

Arkadaşlar wifi ile şifreli bir ağa şifresini girip internete girdikten sonra bağlantıyı kestim, aynı ağa tekrar girmek istediğimde artık şifre sormuyor, şifre sormasını nasıl ayarlayabilirim.

Telefon o şifreyi hafızasına kaydeder. Anlamadığım neden silmek istiyesiniz ki?

Tam cevabını bilemeyeceğim çünkü telefon bende değil.

quote:

Orijinalinden alıntı: skynet

anlatım için teşekkürler.

Rica Ederim! CFW noldu halledebildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 21 Ekim 2011; 16:55:18 >

• iş yerindeki bir arkdaşın telefonu o, ben onunla şifreyi girip nete girmiştim, şifreyi sadece ben biliyorum, bu arkadaşta işi gücü bıraktı telefonla nete girip duruyor, patronla aramı bozacak, o yüzden değiştirmem lazım
  • Bu telefonu hiç sevmedim halada sevmem.
    -Arkadaşım aldı haftasında kasada çatlak.
    -Telefon yavaş.
    -Ekran küçük gibi
    -Tipi kıytırık.
    -Kasa berbat
    -Ekran kalitesi ölmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 21 Ekim 2011; 17:10:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wRei

Bu telefonu hiç sevmedim halada sevmem.
    -Telefon yavaş.
    -Ekran küçük gibi
    -Tipi kıytırık.
    -Kasa berbat
    -Ekran kalitesi ölmüş

1. Kasa da artık (yeni partiler de) çatlama sorunu yok. (4 ay oldu.)

2. Doğrudur. Yalnız CFW ile bu sorunu çözebilirsiniz.

3. Standarta göre evet. Ama bu telefon geçen yıl çıktı. O zaman en büyük 4" vardı galiba.

4. Herkesin zevki farklıdır. Ama çoğu kişi C5'i tasarım bakımından seviyor.

5. Kasa berbat derken? Tam 2 metreden fayans zemine düştü hem de alt kasa tarafına ama arka kapağı bile çıkmadı.

6. Ekran kalitesi ölmüş mü? Inç başına düşen piksel sayısı 229. (3.2" 640x360 => 16:9) Ki bu oran Galaxy S2'den de yüksek. (217)

Ekran kalitesinden kastınız rezistifse; onda sonuna kadar katılıyorum. Nokia hala mağara teknolojisini kullanmaya devam ediyor.

Genel olarak yorumlarınıza katılıyorum. Dediğim gibi zevkler farklıdır ve tartışılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 21 Ekim 2011; 19:34:53 >

• ana ekrandaki "wlan taraması kapalı" çubuğu nasıl kaldırılıyor?ayarlar-kişisel-ev ekranı-ev ekranı teması yapılınca rehber çubuğu-kısayol çubuğu ve temel seçenekleri var...kısayol ç. seçildiğinde wlan taraması çubuğu da gidiyor ancak beraberinde kişi arama kısayollarını da götürüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

ana ekrandaki "wlan taraması kapalı" çubuğu nasıl kaldırılıyor?ayarlar-kişisel-ev ekranı-ev ekranı teması yapılınca rehber çubuğu-kısayol çubuğu ve temel seçenekleri var...kısayol ç. seçildiğinde wlan taraması çubuğu da gidiyor ancak beraberinde kişi arama kısayollarını da götürüyor...

dostum dediğim gibi çözümü yok.

Ancak ev ekranını değiştirerek halledebiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pilavyer

iş yerindeki bir arkdaşın telefonu o, ben onunla şifreyi girip nete girmiştim, şifreyi sadece ben biliyorum, bu arkadaşta işi gücü bıraktı telefonla nete girip duruyor, patronla aramı bozacak, o yüzden değiştirmem lazım

yardımcı olabilecek kimse yok mu?

çok karışık bi telefon ağ silme falan aradım ama bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fl0ral

babam kullanacak da android falan çözemez ya

piyasaya baktım fiyat olarak baya uygun ya ben de gittim aldım

yalnız ana ekranda wlan tarama yazan kısmı nasıl kaldırıcam onu bulamadım
    bir de hangi ayarları yapmam lazım en uygun kullanım için bana bilgi verebilir misiniz bu konuda?

wlan tarama kısmı kalkmaz ama ev ekranından kısayol çubuğunu seçersen daha kullanışlı olur tabi sen 10 günde bunları aşmışsındır ama...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wRei

Bu telefonu hiç sevmedim halada sevmem.
    -Telefon yavaş.
    -Ekran küçük gibi
    -Tipi kıytırık.
    -Kasa berbat
    -Ekran kalitesi ölmüş

1. Kasa da artık (yeni partiler de) çatlama sorunu yok. (4 ay oldu.)

2. Doğrudur. Yalnız CFW ile bu sorunu çözebilirsiniz.

3. Standarta göre evet. Ama bu telefon geçen yıl çıktı. O zaman en büyük 4" vardı galiba.

4. Herkesin zevki farklıdır. Ama çoğu kişi C5'i tasarım bakımından seviyor.

5. Kasa berbat derken? Tam 2 metreden fayans zemine düştü hem de alt kasa tarafına ama arka kapağı bile çıkmadı.

6. Ekran kalitesi ölmüş mü? Inç başına düşen piksel sayısı 229. (3.2" 640x360 => 16:9) Ki bu oran Galaxy S2'den de yüksek. (217)

Ekran kalitesinden kastınız rezistifse; onda sonuna kadar katılıyorum. Nokia hala mağara teknolojisini kullanmaya devam ediyor.

Genel olarak yorumlarınıza katılıyorum. Dediğim gibi zevkler farklıdır ve tartışılamaz.

aynen

• Ya arkadaşlar çok merak ettimde... Nokia C5-03 ün Nokia Theme White temasında ana ekranda kimi C5-03'lerde telefon ve rehber yazıları siyah üstüne beyazken (ürünün kutusundaki resminde de öyle), kimi C5-03'lerde (benim telefonda da) beyaz üstüne siyah yazı var. Renk farkı neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de arkadaşlar Light ve Dark temalarında temaya özgü duvar kağıdı yok galiba. Bu temaları seçince ekran siyah ya da beyaz oluyor. Cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakx_34

Ya arkadaşlar çok merak ettimde... Nokia C5-03 ün Nokia Theme White temasında ana ekranda kimi C5-03'lerde telefon ve rehber yazıları siyah üstüne beyazken (ürünün kutusundaki resminde de öyle), kimi C5-03'lerde (benim telefonda da) beyaz üstüne siyah yazı var. Renk farkı neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de arkadaşlar Light ve Dark temalarında temaya özgü duvar kağıdı yok galiba. Bu temaları seçince ekran siyah ya da beyaz oluyor. Cevaplarınızı bekliyorum.

Bende ilk aldığımda o işe takmıştım. Daha sonra öğrendim ki siyah olan Dark temasıymış. Beyaz olan da bildiğimiz Nokia Theme White. Dark temasına o çimenli wallpaper koyuyor, daha sonra da ev ekranını rehber çubuğu yapıyor.
    Wallpaper ben de var isteyene verebilirim... Ya da internette Nokia C6 Wallpaper diye taratırsanız bulabilirsiniz...

• arkadaşlar ilk sayfada c5-03 de sosyal ağlar programları gördüm.bunu nasıl 5800 a yüklerim?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.