Şimdi Ara

===> Nokia E6-00 | Symbian Anna - 2.46' VGA - QWERTY - 8GB <=== (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.940
Cevap
12
Favori
205.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta Çarş,Perş,Cu,Cts olmak üzere 4 gün gitti şarjım. Pazar %10a düşmüştü, 5dk şarj edip Pazartesi sabaha kadar tekrar kullandım. Daha önce de söylediğim gibi günlük ~30 SMS, ~1saatlik konuşma ve fazla yoğun olmayan internet kullanımıyla bu değerleri görüyorum.
  • Bilmiyorum ama e6'yı geri verdim.
    Telefonu isteyerek aldım fakat ne kamerası iyi(3 mp'ler bile daha iyi çekiyor) ne de ses kalitesi.
  • eğer kamerasını güzel bulmuyorsan ben sana bi şey demiyorum bi telefon daha ne kadar güzel çekebilir.
  • telefonu bende aldım;telefon da ses testini dün yaptım ve herşey gayet net;ayrıca telefonda ses düzeltme teknolojisi var yani;
    Nokia'nın "geleceğin teknolojisi" olarak adlandırılan HD Voice teknolojisi, bakın neler yapıyor!
    HD Voice cep telefonu görüşmelerinde ses kalitesinin iyileştirilmesi için devrim niteliğinde bir adım olan yeni bir ses teknolojisi. HD Voice arama sırasında mevcut ses bant genişliğini iki katına çıkarıyor ve ses kalitesini önemli ölçüde artırıyor. Görüştüğünüz kişiye daha yakın olduğunuz hissini verirken konuştuğunuz kişiyi tanımanızda kolaylık sağlıyor.

HD Voice günümüzün 300-3400 Hz arasında dar bir bantta yer alan frekans aralığıyla karşılaştırıldığında ses verilerinin bant genişliğini 50-7000 Hz'ye çıkaran Wideband Adaptive Multirate Speech (AMR-WB) adı verilen özel bir konuşma codec'i kullanıyor.

2011 yılında piyasaya sürülecek olan pek çok Nokia cihaz HD Voice'i destekleyecek. Nokia daha önce yapılan Nokia N8, C7, C6-01, X3-02 ve C3-01 lansmanlarıyla birlikte tüm ürün portföyünde HD Voice desteği vereceğini duyurmuştu. 6720 Klasik, E52, E55, 5230, X6, 6700 Slide, E72, X5, E5 ve C3-01 gibi pek çok Nokia modelinde de HD Voice özelliği operatörün isteğiyle etkinleştirilebiliyor.

• HD Voice'ı telefon otomatik mi yapıyor biz mi etkinleştiriyoruz?
  • ve bende E6 kullanıcısı oldum:) hemde benim gibi gelişime açık android hayranı ve takipçisi olarak...
    ewt arkadaşlar donanımhaberi yıllardır takip ederim;2 sene önce laptopumu alırken ne kadar çok araştırdıysam burada telefonumu alırkende bu konunun ve diğer sitelerdeki neredeyse tüm yazıları okudum.İsterimki ayrı bi konu açayım ama zaman kısıtlı fakat bulduğumda N6 ile ilgili çok ilginç konular paylaşmak isterim...öncelikli olarak telefondaki ilk izlenimlerim ve bir gün kullanım sonunda edindiklerimi ve merak ettiklerimi burada paylaşacağım...

Almadan önce;
    çok araştırdım,600 ile 900 tl arası kafama koydum;ilginç modelleri hatta birbiri ile alakası olmayan modelleri bile kıysaladım;tüm teknoloji marketlerinde birçok telefonu kullandım;

istediğim özellikler;
    multimedya ve program tutukunu olarak ve hızı seven bir kişi olarak nokia yı hiç istemiyordum;ama hızlı mesaj yazan birisi olaraktan mesaj olayı için qwert klavye gerektiğini biliyordum;çünkü dokunmatiklerdeki denemem ne kadar iyi olsada içim dokunmatiğe ısınmadı;onu da ayrı bir telefon veya tablet olarak alıırm diye düşündüm;çünkü zaten hızla gelişiyor;ve almadan önce aynı para değerinde qwerty klavyeli ,3g si olan ,kamerası yüksek aynı zamanda dokunmatik bir telefon başka markalarda ya yüksek fiyattaydı yada karşılamıyordu;(mesela qwertyli HTC donanımsal olarak çok zayıf geldi bana yada samsung i galaxy serisi hem çok büyük duruyordu hemde fiyatı neredeyse 1000 in üstündeydi;ayrıca erasmus öğrencisi olduğumdan navigasyonlu bir telefon şarttı ve biliyorumki nokia diğer telefonlardan gps ve harita bakımında daha üstün;ayrıca maillerime her gün bakmam lazm çünkü yurtdışında olacağım;bunları düşünerekten dokunmatiği,qwerty klavyesi,kamerası (otofosuc olmasada ztn yanıma foto makinası alacağım), ses kalitesi(sesi çok yüksek olmayabilir zaten mp3 playerım var:) ), hd voice kalitesi(çok çok önemli hem gürültüyü önlüyor hemde sesinizin iyi gitmesini sağlıyor) ve özelliklede gps i ile mükemmel bir telefon çıakrtmış...ztn adı üstünde iş telefonu;e serisi; oyunla vaktim olmayacak ;olursada alırım samsung tablet yada ipad oynarm onda;bnm için telefon konuşmak;mail bakma;ajanda;gps;we internet üzerine kurulu....flash lite 4 yazılımı ilede hemen hemen tüm videoları siteden izleyebiliyorsunuz, yani istediğim özellikler onlardı...

eleştiri;
    okuduğum tüm mesajlarda bilmeden yazanda var;usta olup yazanda;mesela eleştirenlerden çoğu telefon hakkında otofocus yok diyor;kardeşim iş telefonu;makro çekim içn foto makina kullan;ses az diyorlar;kardeşim express telefon al tam bir müzeik telefonu; donuyor veya reset atıyor diyorlar;kardeşim symbianı seçtiysen donarda ,sabrlı ol,hep yapıyorsa servise ver; uygulama oyun yok diyorlar;çıkış tarihi nisan 2011 ;biraz daha bekle bişeylerin çıkması için sabr et;symbian c++ da program oyun yazmak kolay değil, yani demek istediğim ne istiyorsan onu al;önemli olan buudr; ne yazıkki ülkemizde araştırmayıp gelip görevlilere en iyi ürün hangisi diyenler bile var:D zaten en iyi ürün teknoloji felsefesinde olmaz;sana hitap eden ürün nedir git onu incele...

sorularım;
    arkadaşlar özellikle E6 kullanıcıları olarak burayı takip edip,sorunları diğer profesyonel arkaşlarımızla birlikte çözmeye başlayalım.

1-nokia da ses az çıkyıor şikayetlerine karşı;memnun kalmıyanlar yükledikleri mp3 için ses yükseltme programları ile frekansları yükseltip telefonuna gönderebilrler;ayrıca eğer telefon için biraz daha zaman geçerse ;profesyonel arkadaşlar ;modifiye ederek ;işletim sisteminin sınırladğıı sesin üstünde ses almamızı sağlayabilrler;ayrıca hopörler arkada olduğundan ses anlamında ahım şahım birşey beklemeye gerek yoktur.

2-nokia nın haritalarını indirdiğim zaman belli yerlede özellikle uydu haritalarının 3 4 yıl öncesi kayıtlar olduğunu fark ettim;bunun çözümünü nasıl yapabilirz

3-telefonun kamerası donanımsal olarak otofocus a ayarlı değil ama yazılımsal olarak otofocusu yaratma imkanı olabilrmi hiç??

4- tr de satılan 21.014 dağıtımının üstünde güncelleme var;bunu kurmamızn kesin gerekli olduğunu düünüyorum ;çünkü mail for exchange serverında özellikle hotmaili ekleyemiyorum ve dünyadaki nokia kullanıcıları nokia forumalrında buna çözüm bulmaya çalışıyor;bunu buradan halledebilirmiyiz.

arkadaşlar şimdiden yardımlarınız bekliyorum.... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

HD Voice'ı telefon otomatik mi yapıyor biz mi etkinleştiriyoruz?

otomatik yapıyor diye biliyorum ayrıca operatöründe desteklemesi gerekiyor. mesela turkcell bunu desteklerken avea desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaygumus

Geçtiğimiz hafta Çarş,Perş,Cu,Cts olmak üzere 4 gün gitti şarjım. Pazar %10a düşmüştü, 5dk şarj edip Pazartesi sabaha kadar tekrar kullandım. Daha önce de söylediğim gibi günlük ~30 SMS, ~1saatlik konuşma ve fazla yoğun olmayan internet kullanımıyla bu değerleri görüyorum.

24 SAAT İNTERNET BAĞLANTISI BT AÇIK VE BT KULAKLIK İLE GÖRÜŞME GÜNLÜK 3 SAAT KADAR.

24 SAAT ŞARJ DAYANIYOR
  • aynen öyle arkadaşımm:) şu konuyu bi coşturalım ;valla zamanım bol olsa E6-00 ı burada zirveye sallayacağım:D
  • Günde 200 msj (100 Gelen-100 Giden), 1-1.5 saat internet, 10-15 dk da konusma yapıyorum, şarjı 1 gün ucundan yetiyor az degil mi? 5 gün oldu telefonu alalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 20 Eylül 2011; 21:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

quote:

Orijinalden alıntı: berkaygumus

Geçtiğimiz hafta Çarş,Perş,Cu,Cts olmak üzere 4 gün gitti şarjım. Pazar %10a düşmüştü, 5dk şarj edip Pazartesi sabaha kadar tekrar kullandım. Daha önce de söylediğim gibi günlük ~30 SMS, ~1saatlik konuşma ve fazla yoğun olmayan internet kullanımıyla bu değerleri görüyorum.

24 SAAT İNTERNET BAĞLANTISI BT AÇIK VE BT KULAKLIK İLE GÖRÜŞME GÜNLÜK 3 SAAT KADAR.

24 SAAT ŞARJ DAYANIYOR

İnternet bağlantısı aktifse baya bi indiriyo o şarjı bağlanan uygulamaları kapat bide öyle dene farkı görürsün

• telefonu biraz daha kendine göre ayarla;mesela bnm de mesaj paketim var;günlük 150 tane attığımda oldu 5-10 tane attığımda oldu ama ortalama 30-40 tane atıyorum;birincisi telefonunda ev görünümlü kısayol olan giriş düğmesine basarak task alanında yani arka planda çok sayıda uygulamaların çalışmadığından emin ol veya gereksizleri kapat;özellikle dışarıda isen facebook twitter widgetlerini kapatabilrsin;güç moduna alabilrsin veya ekan parlaklık seviyesini azaltabilrsin;başka söylemek gererkrse arkaplanda beyaz değilde daha koyu renkler kullanabilrsin;bunlar azaltacaktır;daha da söylersem görüntülü konuşma yapmıyorsan şebeke ayarlarından 3g yi kapatabilrsn,bluetoothu genelde kapalu tut vs.....
  • arkada çalışmıyor bi program ama face twitter widgetlarını nasıl kapatabilirim ? Hiç 3G kullanmam onu da kapatayım tsk ederim.
    Okulda zaten telefon kullanmıyorum gibi bi şey güç tasarrufuna alırım, umarım işime yarar. Konuyu takipteyim özellikle senin yazdıklarını :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 20 Eylül 2011; 22:04:40 >
  • 7.yılıma giriyorum bu foruma üyelikte:) birçok siteyi takp edince tek yerde kalmak zor oluyor ve bazen bende takip edemiyorum;şu an için önerebileceklerim bunlar;kapatmak istediğin widgetin üzerine parmağınla basılı tut sonra tüm ekran gri olacak;ondan sonra kapatmak istediğin widgete bi kez dokun ;çıkan küçük menüden dokunarak kaldırı seçtiğinde kaldırmış olursun;tekrar eklemek istediğinde + dan ekleyebilrsin;şimdi bende E6 ile uğraşıyorum; yeni bir güncellemesi var 22.014 ama türkiye ye uyumlu hali daha gelmediğinden ovi suite de daha algılamıyor bu güncellemeyi;yani cihazlarımız da bulunan 21.014 ü son güncel versiyonunuz diyor;hayırlısı bakalım;ama e posta ayarlarını bi türlü hotmaile göre ayarlayamadm;birilerinin yardımına ihtiyacım var...
  • Cracker hotmail'e nasıl ayarlayamadın !?
    Mail hesabı kur dediğinde direkt mailini ve şifreni soruyor.Ben anında kurdum sorun olmadı.Detaylı anlatırsan yardım edeyim.Güle güle kullan bu arada.
  • o yardımı benden bulamayacağın kesin :D
    o dediğini yapmıştım çoktan da farkında değilim giriş ekranlarını bile sildim 2 tane ekran bana yetiyor da artıyor
    bi de son güncelleme gelse ne faydası olacak ?
  • şu an yaptığım araştırmalara göre mail adresini ayarlamaya çalışan ben dahil bazı arkadaşlarda hotmail denkliği sağlanamamış ve mailler alınamamış veya servis kullanılamıyor gibi hatalar çıkmışltır,bunun en önemli sebebi hotmail mail kutusunun dolu oluşundan kaynaklanmaktadır;yani sorun şöyle çözülebilir:) gelen kutusundaki tüm mailleri silerek ;silmek istemiyorsanız mail de ayrı bir klasör oluşturup gelen kutusunu boşaltarak;diğer hesaplarda gmail ovi mail gibi sorun olmuyor...
    son güncelleme ile yazılımsal bir hızlanma olacaktır;veya programların kararlılığı artacaktır..
  • ama bunu yaptığım halde yukarıdaki yuvarlağın dönmesinden başka birşey olmuyor :D 8 senelik bir mail hesabıdır ve ülke olarak ABD kayıt etmiştim;acaba neden kaynaklanıyor; e6 yı yeniden mi başlatsam;öneri verebilecek varmı??:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crackerteam -- 20 Eylül 2011; 22:42:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Cracker hotmail'e nasıl ayarlayamadın !?
    Mail hesabı kur dediğinde direkt mailini ve şifreni soruyor.Ben anında kurdum sorun olmadı.Detaylı anlatırsan yardım edeyim.Güle güle kullan bu arada.

şimdi aklıma geldi. mail hesabını kurarken 1 defaya mahsus olmak üzere wifi yerine operatörün sağladığı internet üzerinden bağlantıyı yapın. yani mailin kurulumunu yaparken avea/vodafone/turkcell internetten girin, wifiden değil.
  • teşekkür ederim, o zaman yeni sürüm çıkınca sen yazarsın burdan :)
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.