Şimdi Ara

Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
10
Favori
30.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.05.00da başlayan video çekiminde iPhone 5te çok eleştirilen pembe ışık sızıntısının aynısı var...

Bana göre bu hata değil fiziksel bir olay ama appleı yerden yere vuranlar dünyanın en iyi kamerası denilen lumia 920 kamerasına da baksın...

İnceleme çok güzel, nokia lumia 920 wp8 market gelişirse alınabilir... Hürriyet'te falan haberleri çıkan donma sorunundan bahsedilmemiş ama var mı yok kesin değil zaten :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Telefonun avantajlari

1- Kamera fonksiyonlari

2- Offline Gps hizmeti sunmasi

3- Kablosuz sarj

4- Offline muzik dinleme

5- Office uygulamalarina erisim

6- Aksesuarlari

7- Klavyedeki Turkce sozlugunun cok genis olmasi

8- Bilen Goz uygulamasi

9- Hareketli resimler

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

3- Kameradaki gunduz cekimlerinin net olmamasi

4- Kisisellestirilebilir arayuzun bulunmamasi

5- Telefon rehberinin aramalarda zahmetli olusu

6- Marketinin bombos olmasi

7- Bir Multiscreen ozelliginin olmamasi

8- Bildirim cubugunun olmamasi

9- Yandexe kisayol atamasi

10- Ard arda cekim yapamamasi

11- Video sirasinda fotograf cekememesi

12- Uygulamalari sadece asagi yukari hareket ettirerek bulma. Yuklenen uygulama sayisinin artmasiyla aramalarin zahmetli olmasi.

Artılar ve eksileri karşılaştırılınca hala akıllı telefonu olmayan biri olarak gözlemlediğim kadarıyla Lumia 920 ve WP8 şu an hayal kırıklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 21 Kasım 2012; 14:00:21 >

• kamerası yeter abicim süper

• appstore olmasa iphone'umu şu an satışa koyardım. o derece.
  • usb otg var mı abi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

quote:

Telefonun avantajlari

1- Kamera fonksiyonlari

3- Kablosuz sarj

4- Offline muzik dinleme

6- Aksesuarlari

8- Bilen Goz uygulamasi

9- Hareketli resimler

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

12- Uygulamalari sadece asagi yukari hareket ettirerek bulma. Yuklenen uygulama sayisinin artmasiyla aramalarin zahmetli olmasi.

Artılar ve eksileri karşılaştırılınca hala akıllı telefonu olmayan biri olarak gözlemlediğim kadarıyla Lumia 920 ve WP8 şu an hayal kırıklığı

Çok bilgisiz olmuş bu liste ;

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi
    Akıllı telefon ile ne alakası var?

2- Telefonun isinmasi

Doğru, yazılımsal problem, güncellemeye bakar.

Çok komik olmuş burası. Telefonun (daha doğrusu işletim sisteminin) en önemli özelliği bu. Ha "kişiselliştirme" arkaplana web'den rastgele resim koymaksa bişe diyemiyeceğim.

Yanlış, ana ekrana en sık aradığınız insanları ekliyorsunuz, aynı zamanda oluşturduğunuz gruplarıda. Mesela benim ana ekranda eşim, çok sık aradığım 2 kişi ve 2 grup var (aile & yakın arkadaş). Bunların haricinde hızlı ulaşmam gereken kimse yok (sık aradığım).

125k - boşboş değil AMA poblemli. Uygulamalar eski ve güncelleri geç çıkıyor. Aynı app iOS'da bugün çıksa WP'de 1 ay sonra. Bu tavuk yumurta ikilemi ama, WP satıldıkça çözülür ancak.

Ne işe yarar?

Büyük eksiklik, katılıyorum buna. Live tiles bunun yerini tutamaz, amacı da biraz farklı zaten.

NEFRET ettim bundan. Bölgesel ayarlardan ingiltereyi seçtim bing geri geldi. Kesinlikle büyük saçmalık. Tamam atadında bana müsade etsene değiştireyim.

Bunun için aplikasyon var, nokia smart screen adı galiba. Ard arda çekiyor istediğini seçiyorsun aralarından.

Yazılımsal, düzelir - ama eksik kabul ediyorum.

Tam tersi, uygulama yükledikçe gelen alfabe sayesinde daha kolay oluyor. Sık kullanmadığınız programlar için problem değil (ayda yılda bi kere bakacaksın). Sık kullandıkların zaten ana ekranda.

Avantajlarına tonla malzeme eklenebilir ama gerek yok, internette WP OS ile ilgili biraz bakınırsanız birçoğunu görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azyr

quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

quote:

Telefonun avantajlari

1- Kamera fonksiyonlari

3- Kablosuz sarj

4- Offline muzik dinleme

6- Aksesuarlari

8- Bilen Goz uygulamasi

9- Hareketli resimler

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

Çok bilgisiz olmuş bu liste ;

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

Doğru, yazılımsal problem, güncellemeye bakar.

Çok komik olmuş burası. Telefonun (daha doğrusu işletim sisteminin) en önemli özelliği bu. Ha "kişiselliştirme" arkaplana web'den rastgele resim koymaksa bişe diyemiyeceğim.

Yanlış, ana ekrana en sık aradığınız insanları ekliyorsunuz, aynı zamanda oluşturduğunuz gruplarıda. Mesela benim ana ekranda eşim, çok sık aradığım 2 kişi ve 2 grup var (aile & yakın arkadaş). Bunların haricinde hızlı ulaşmam gereken kimse yok (sık aradığım).

125k - boşboş değil AMA poblemli. Uygulamalar eski ve güncelleri geç çıkıyor. Aynı app iOS'da bugün çıksa WP'de 1 ay sonra. Bu tavuk yumurta ikilemi ama, WP satıldıkça çözülür ancak.

Ne işe yarar?

Bunun için aplikasyon var, nokia smart screen adı galiba. Ard arda çekiyor istediğini seçiyorsun aralarından.

Yazılımsal, düzelir - ama eksik kabul ediyorum.

Tam tersi, uygulama yükledikçe gelen alfabe sayesinde daha kolay oluyor. Sık kullanmadığınız programlar için problem değil (ayda yılda bi kere bakacaksın). Sık kullandıkların zaten ana ekranda.

Avantajlarına tonla malzeme eklenebilir ama gerek yok, internette WP OS ile ilgili biraz bakınırsanız birçoğunu görürsünüz.

size göre bir işe yaramıyorsa diyebileceğim yok yeni bir telefon alacak biri bunları aramıyorsa önemsiz şeylerse gitsin 3310 kullansın ya da 5110 hem bataryası da uzun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 21 Kasım 2012; 15:06:49 >

• İnceleme gerçekten mükemmel olmuş tamamını keyifle izledim. Bence tamamını izleyin özellikle videonun sonundaki navigasyon kısmı insanın alma isteğinin arttırıyor aynı şey gece çekimleri içinde geçerli. Tek kelimeyle elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

İnceleme gerçekten mükemmel olmuş tamamını keyifle izledim. Bence tamamını izleyin özellikle videonun sonundaki navigasyon kısmı insanın alma isteğinin arttırıyor aynı şey gece çekimleri içinde geçerli. Tek kelimeyle elinize sağlık.

Nick-mesaj çelişkisi.

• biraz abartılmış mıı ?? çok harika cihaz cidden ama biraz fazla abartılarak konuşuluyor
  • Ağırlık 600 gr olarak belirtilmiş ama Nokia sitelerinde 185 gram olarak veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

birde video hata vermeyip, açılabilse...

aynen hata verip açılmıyor... tarayıcıda Opera/9.80 (X11; Linux x86_64) Presto/2.12.388 Version/12.10
    Sürüm
    12.10 beta RC
    Derleme
    1615
    Platform
    Linux
    Sistem
    x86_64, 3.2.0-33-generic
  • Titreşim engelleme özelliği güzel gibi dursada video çekiminde keskin takılmalar çok kötü gözüküyor. Meydanda ki çekimde çok net anlaşılıyor bu durum. Ve videoda bahsedilen android kullanıcıların alışkanlığı olmuş bir çok yazılımsal özelliğin olmaması gerçekten kötü olmuş. O arama butonu telefonda ki herşeyi arıyor olması gerekiyordu. Benim en çok hoşuma giden JBL aksesuarı oldu. Kablosuz şarz özelliği güzel ama çok yeni bir tekonoloji, olumsuzluklarını bilmiyoruz. Benim en çok merak ettiğim şey, elektro manyetik alana sürekli maruz kalacak telefonun, diğer donanımlarının bu durumdan nasıl etkileneceği ? Bu konu hakkında bilgisi olan birisi bizi aydınlatırsa sevinirim.
  • Iphone çıkışından sonra en yenilikçi telefon olmuş. Win8 platformu daha emekleme aşamasında eksiklerin olması normal fakat microsoft güncelleme yöntemi çok önemli w8 telefonlar istenilen başarıyı yakalarsa uygulama konusunda da sıkıntı olacagını zannetmiyorum.

• Izleyemeyenler, jelly bean li note 2 ile böyle izleniyor.

Telefon dediğin videoyu açar, el hareketi ile ss alır.

Imageshack.us e yükler.

Buraya da koyar.

• Androidle karşılaştırma yapan arkadaşlara sesleniyorum.

Arayüz değişikliğinin olmaması nasıl eksiklik olarak buluyorsunuz cidden anlamıyorum Microsoft açık kaynaklı bir platform değil ! Eleştirinin mantığına aykırı bir kere bu
    w8 i karşılaştırmak isterseniz iphone'nun ilk zamanlarıyla karşılaştırıp öyle düşünün derim

• quote:

Orijinalden alıntı: qx5

Titreşim engelleme özelliği güzel gibi dursada video çekiminde keskin takılmalar çok kötü gözüküyor. Meydanda ki çekimde çok net anlaşılıyor bu durum. Ve videoda bahsedilen android kullanıcıların alışkanlığı olmuş bir çok yazılımsal özelliğin olmaması gerçekten kötü olmuş. O arama butonu telefonda ki herşeyi arıyor olması gerekiyordu. Benim en çok hoşuma giden JBL aksesuarı oldu. Kablosuz şarz özelliği güzel ama çok yeni bir tekonoloji, olumsuzluklarını bilmiyoruz. Benim en çok merak ettiğim şey, elektro manyetik alana sürekli maruz kalacak telefonun, diğer donanımlarının bu durumdan nasıl etkileneceği ? Bu konu hakkında bilgisi olan birisi bizi aydınlatırsa sevinirim.

Titreşim engelleyici harici katılıyorum, güzel yorum ve aynı fikirdeyim.

Titreşim engelleyici için şunu söyleyebilirim (daha önce bu özelliği dSLR 'lerde kullanan biri olarak) : burada sadece özellik gösterilmek istenmiş. Bunu çok büyük bir özellik olarak değil yardımcı olarak düşünürseniz değeri belli olur. Yani çok abartılacak ayrı bir özellik değil bu, sadece çekimlerde size yardımcı olması gerekn bir ek:

- Ev içi fotolarda flaş kullanmak zorunda kalmazsınız (sert gölgeler, patlamış yüzler ve solgun renklerden kurtulursunuz)
    - Video çekerken diğer tellerde elinizi mümkün olduğunca sabit tutsanız bile görüntü titrer. Bunun sebebi lens ile aynı paralelde cihaz var. En ufak titreşim lense yansır (daha uzun olan dslr ve vide kameralarda bu sorun daha az). Bu cihazda da elinizi yine mümkün olduğunca düzgün tutmanız lazım - ancak bu sefer iyi sonuç alırsınız.

• Cihaz sanki Android cihazlar ile değilde daha çok Iphone ile yarışmak için yapılmış gibi duruyor.

Özelllikle Android'in esnekliğine ve kullanımına alışmış birinin gerçekten canını sıkabilir.

Ama daha büyük ekranlı daha iyi kameralı isteyen Iphone kullanıcıları belki Lumia serisine kayabilir. O da "Belki".

• Mesut Bey'in yaptığı incelemeri seviyorum. Gayet güleryüzlü ve keyifli anlatıyor kendimi kaptırıyorum ve bir bakıyorum ki bitmiş. Keyif alıyorum resmen..
    Telefona geçecek olursak;
    Nokia'ya olan sempatim kabardı bir anda.. Bu kadar iyi beklemiyordum ya da sempatiden dolayı gözüme iyi gözüktü.. Beğenilmeyen tarafları güncellemelerle onarılacağı için pek sorun olacağını düşünmüyorum ancak beğenilen tarafları sadece bu telefona özel olduğu için çok büyük bir artı gibi gözüküyor..
    Ben arayüzü beğendim. Değişik ve kendine has bir tarzı var ancak arama konusunda ki sıkıntılar ve arka planda çalışan programların pil ömrünü etkilemesi düşündüren tarafları..
    Bir de WP8'e alışma kısmı var tabi.. Para konusunda sıkıntım olmasa rahatlıkla alıp deneyeceğim bir telefon olurdu ancak öyle bir lüksüm yok ne yazık ki..
    Biraz daha bekleyip görmekte fayda var..

• emeğinize sağlık

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.