Şimdi Ara

Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
590
Cevap
10
Favori
30.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnceleme için çok teşekkürler. Orda burda adam akıllı bir inceleme arıyordum. Ne varsa yine Donanımhaberde var. İncelemeyi iki kere izledim. Bir dün gece bide şimdi. Telefonun artı yanlarını eksi yanlarını açık bir şekilde belirtmişsiniz.Telefonun eksi yanları, genellikle Windows 8 platformundan dolayı kaynaklanmış. Nokia'nın geliştirdiği yeni pixel teknolojisi, telefon menü geçişlerinde,video ve resim geçişlerinde pixel, görüntüden önce hareketlendiği için buda çok performanlı olacağı anlamına geliyor. Puremotion+ teknolojisiyle üretilmiş canlı ekranı,tasarımı,OIS teknolojili CarlZeiss lensi kamerası,üstün performanslı navigasyon yazılımı ve dokunmatik hassasiyeti telefonu, diğerlerinden ayıran ve benimde çok beğenimi kazanan en önemli noktalarıdır.Telefon biraz ağır tamam ama kaba olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bildirim ışığının olmaması ve telefonun ısınmasıda bana çok fazla sorun yaratmıyor. Çünkü şuan kullandığım telefonla buna alışkınım.Gündüz çekimlerinde kameranın, beyaz ayarının iyi olmadığı biraz beni hayal kırıklığına uğrattı. Lakin eminimki bunu güncellemeyle kesin çözeceklerdir. Windows 8 platformundaki yazılımlar çoğu kişi için yeterli seviyede olmadığı için, Nokia elinden geldiğince bu açığı kapatmaya çalışmış. Bu yüzden Nokiayı gerçekten çok takdir ediyorum.Sizinde dediğiniz gibi 1 sene içerisinde Windows Phone 8 tamamen hazır hale gelecektir.Lumia 920yi tanıtıldığından beri seviyorum ve takdir ediyorum. Çok özelliği var ve bu özellikleriyle çok ön planda. Bunun için Mesut Bey iyiki sonlara doğru kurduğunuz cümleyi düzeltmişsiniz :)Lumia 920 gerek platform bazında, gerekse telefon bazında ele aldığımızda gerçekten en etkileyici ve en dolu telefon. Sadece bu tür telefonlardan biri deseydiniz gerçekten böyle bir telefona haksızlık edilmiş olurdu.Tekrar bu güzel inceleme için teşekkürler.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RANJ -- 21 Kasım 2012; 16:23:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

birde video hata vermeyip, açılabilse...

aynen hata verip açılmıyor... tarayıcıda Opera/9.80 (X11; Linux x86_64) Presto/2.12.388 Version/12.10
    Sürüm
    12.10 beta RC
    Derleme
    1615
    Platform
    Linux
    Sistem
    x86_64, 3.2.0-33-generic
  • Açılmıyor video

• quote:

Orijinalden alıntı: Azyr

quote:

Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

quote:

Telefonun avantajlari

1- Kamera fonksiyonlari

2- Offline Gps hizmeti sunmasi

3- Kablosuz sarj

4- Offline muzik dinleme

5- Office uygulamalarina erisim

6- Aksesuarlari

7- Klavyedeki Turkce sozlugunun cok genis olmasi

8- Bilen Goz uygulamasi

9- Hareketli resimler

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi

2- Telefonun isinmasi

3- Kameradaki gunduz cekimlerinin net olmamasi

4- Kisisellestirilebilir arayuzun bulunmamasi

5- Telefon rehberinin aramalarda zahmetli olusu

6- Marketinin bombos olmasi

7- Bir Multiscreen ozelliginin olmamasi

8- Bildirim cubugunun olmamasi

9- Yandexe kisayol atamasi

10- Ard arda cekim yapamamasi

11- Video sirasinda fotograf cekememesi

12- Uygulamalari sadece asagi yukari hareket ettirerek bulma. Yuklenen uygulama sayisinin artmasiyla aramalarin zahmetli olmasi.

Artılar ve eksileri karşılaştırılınca hala akıllı telefonu olmayan biri olarak gözlemlediğim kadarıyla Lumia 920 ve WP8 şu an hayal kırıklığı

Çok bilgisiz olmuş bu liste ;

Dezavantajlari

1- Telefonun agirligi
    Akıllı telefon ile ne alakası var?

2- Telefonun isinmasi
    Akıllı telefon ile ne alakası var?

3- Kameradaki gunduz cekimlerinin net olmamasi
    Doğru, yazılımsal problem, güncellemeye bakar.

4- Kisisellestirilebilir arayuzun bulunmamasi
    Çok komik olmuş burası. Telefonun (daha doğrusu işletim sisteminin) en önemli özelliği bu. Ha "kişiselliştirme" arkaplana web'den rastgele resim koymaksa bişe diyemiyeceğim.

5- Telefon rehberinin aramalarda zahmetli olusu
    Yanlış, ana ekrana en sık aradığınız insanları ekliyorsunuz, aynı zamanda oluşturduğunuz gruplarıda. Mesela benim ana ekranda eşim, çok sık aradığım 2 kişi ve 2 grup var (aile & yakın arkadaş). Bunların haricinde hızlı ulaşmam gereken kimse yok (sık aradığım).

6- Marketinin bombos olmasi
    125k - boşboş değil AMA poblemli. Uygulamalar eski ve güncelleri geç çıkıyor. Aynı app iOS'da bugün çıksa WP'de 1 ay sonra. Bu tavuk yumurta ikilemi ama, WP satıldıkça çözülür ancak.

7- Bir Multiscreen ozelliginin olmamasi
    Ne işe yarar?

8- Bildirim cubugunun olmamasi
    Büyük eksiklik, katılıyorum buna. Live tiles bunun yerini tutamaz, amacı da biraz farklı zaten.

9- Yandexe kisayol atamasi
    NEFRET ettim bundan. Bölgesel ayarlardan ingiltereyi seçtim bing geri geldi. Kesinlikle büyük saçmalık. Tamam atadında bana müsade etsene değiştireyim.

10- Ard arda cekim yapamamasi
    Bunun için aplikasyon var, nokia smart screen adı galiba. Ard arda çekiyor istediğini seçiyorsun aralarından.

11- Video sirasinda fotograf cekememesi
    Yazılımsal, düzelir - ama eksik kabul ediyorum.

12- Uygulamalari sadece asagi yukari hareket ettirerek bulma. Yuklenen uygulama sayisinin artmasiyla aramalarin zahmetli olmasi.
    Tam tersi, uygulama yükledikçe gelen alfabe sayesinde daha kolay oluyor. Sık kullanmadığınız programlar için problem değil (ayda yılda bi kere bakacaksın). Sık kullandıkların zaten ana ekranda.

Avantajlarına tonla malzeme eklenebilir ama gerek yok, internette WP OS ile ilgili biraz bakınırsanız birçoğunu görürsünüz.

On kamera acildiginda ne guldum ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Donanım Haber tarihinin en uzun videosu ile karşı karşıyayız. Tam 82 dakika. Otur, film niyetine izle.

Hangisiydi hatırlamıyorum 91 dakika mı ne vardı bi tane.
  • Marketin gelişmesi en az 1 yıl surer diyosunuz...
    bu demeç hic yakışmadı. instagram yok dediniz 1 saat sonra instagram markete geldi :)

• Hala izlenemiyor video...
  • bazı yorumlarda lumia 920 için hayal kırıklığı olarak belirtilmiş.nokia bu telefon adına elinden gelen en iyisini yapmış ama wp8 için aynı şeyleri soylemek biraz zor. yeni bir platform eksikleri var geliştirilmesi lazım evet bunlar doğru ama nokia gibi akıllı telefon piyasasında üst sıralarda yer almak isteyen bir markanın seçimi wp8 olması tartışılabilir.çünkü günümüz tüketicileri bol uygulaması olan marketleri tercih ediyor.tekrar nokia dan söz edecek olursak donanımsal anlamda muhtesem bir iş çıkarmış tasarım kamera navigasyon gercekten çok iyi.

• Uh 82 dakika.

Durun gideyim cips mısır felan bişeyler ayarlayıp geleyim :D

• telefon gerçekten çok hoş nokia kalitesini göstermiş.ufak tefek aksaklıklar illaki olacaktır.şuan note 2 20 gün önce almamış olsam hemen alırdım.ya biz androidçilere artık adı ne olur android plus mı denir başka bi üst sekment aynen windows ve iphone gibi aynı donanımla çalışacak bir sistem lazım.nedir bu arkadaş 200tl lik teldede çalışıyor 2bin tl liktede.yanlız dikkatimi çeken bir konu android teller nedense fiyatlar farklı olsada kalitesi çok düşük malzemelerden üretilmesindeki neden nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtdzdr

quote:

Orijinalden alıntı: frt33

Ya arkadaş ne zamandır beklediğim inceleme yapılıyor lakin video kaynağında problem var diye uyarı vermesinden bıkkınlık geldi. Ana sayfada aynı haberden iki tane mevcut. Bunun nasıl farkına varılmıyor onu da anlamıyorum. F5'e basmaktan usandım artık ama nafile.

Reklam engelleyici bir uygulama varsa kapat ..

Evet sonradan aklıma geldi izleyebildim. Teşekkür ederim yinede.
  • Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme

işte izlenemediğinin kanıtı...
  • Nokia nın telefonları dışında herşeyi harika...

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

Nokia 'Geri döndü!' Lumia 920 video inceleme

işte izlenemediğinin kanıtı...

reklam engelleyicisi varsa onu iptal et ben de aynı hatayı aldım öyle düzeldi
  • Bu kadar feedback olacagini tahmin etmiyordum. Yalniz incelem cok guzel olmus. Tek lumia degil windows phone 8x isletim sistemi de tanitilmis.

• Telefon genel olarak bagzı hataları haricinde güzel ama Windows8 berbat

• Harbiden geri dönmüş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar uzun incelemede kutu açılımı bekledim ama onun haricinde güzel olmuş. Note2yi de böyle inceleseydiniz tadından yenmezdi.

• Merhabalar.
    Öncelikle böyle detaylı bir inceleme yapıldığı için teşekkür ederim. Açık konuşayım uzun süredir bu kadar detaylısı yapılmıyordu ve ortadaki emek; takdire şayan. Hiç bir detay es geçilmeden oldukça tarafsız bir inceleme yapılmış.

Ben telefonu da işletim sistemini de oldukça beğendim. IT sektöründe çalışan biri olarak Windows'un mobile de geçmesi ve bunu hakkını vererek yapabilmesi beni heyecanlandırıyor. Team viewer ile sunucularıma bağlanıp işlerimi yapabildiğimi hayal ediyorum. :)
    Telefon olarakta gayet iyi görünüyor. Safi rakamların savaşından yana değilim. Önemli olan işletim sisteminin o rakamlar yumağında nasıl hareket ettiği. Öyle görünüyor ki bunu da çok iyi başarmışlar.
    Kamera performansına birşey demeye gerek yok zaten. Ta n95'ten beridir nokia bu konuda iyi.
    Fanatizme gerek yok arkadaşlar. Lütfen biraz makul olalım. Bir şeyi de şartlanmadan veya önyargıdan muaf seyreyleyelim. Adamlar 1 küsür saatlik inceleme yapmışlar. Reklam reklam reklam denilip duruyoruz hala. E bir videoyu izleyinde öyle konuşun.

• o telefon fonksiyonuyla bu telefon alınmaz. böyle akıllı telefon yapılmaz.Wp8 den umutluydum boş çıktı.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.