Şimdi Ara

[ Nokia Lumia 820 { WP8 - 1.5 GHz DC | 4.3' WVGA CB-AMOLED | 8MP - 1080p | NFC ] (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.231
Cevap
42
Favori
242.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

arkadaşlar şu ara anneme telefon bakıyorum ve kendisi teknolojiden pek anlamıyor, android karışık gelir diye düşündüğümden dolayı wp telefonlara bakmaya başladım gerçi hiç kullanmadım androidden kolay mıdır zor mudur onu da bilmiyorum ama... Bu telefonu tavsiye eder misiniz? annem fotoğraf çekmeyi sever, internete pek girmez ama işte facebook watsup falan takılır herhalde alırsak, öyle pek teferruata gerek yok çok pahalı bir telefon istemiyoruz mümkünse 450-500 ü geçmesin hatta bu anlattıklarıma göre lumia 820 tavsiye edebileceğiniz telefon mudur?

Fanboyluk yerine objektif yorumlar alabilirsem sevinirim

"bence" telefon karışık değil. tabiki ilk defa karşılaşılan bir sistemle (symbian, java, android, wp, ios farketmez) alışma süreci olacaktır.
    telefonu güncellemeden önce biraz kullanmaya çalıştım ancak çekilecek gibi değilmiş. şahsen bildirim çubuğu olmadan nasıl kullanmışlar senelerce telefonu merak ediyorum. :)

820'yi yeni alan birisi olarak yazdıklarınıza bakarak 720'yi tavsiye ediyorum. sebebi ise 720'nin kamerası daha iyi ve şarj daha iyi. 820'nin şarjı gerçektende iyi değilmiş.

lumia 720 donanım olarak ilk bakışta düşük gözükebilir ancak ihtiyacınıza uygundur diye düşünüyorum. fotoğraf facebook vesaire için ideal, oyunlarda üzebilir.

720 de ısınma sorunu var deniliyor. ayrıca bu ısınma münferit değil yani herkes şikayetçi ayrıca 512 rem li aletler w10 da kısıtlı özellikler alacak microsoft açıklamayaptı

2g modunda şarjı elbette daha iyi gidecektir. ben şahsen çoğunlukla wifi kullanıyorum wifi olmazsa 3g.
    3g daçıkken lumia820'de şarjı çok hızlı gidiyor diyorlar. bende açık değilken bile bu kadar hızlı ise açıkken kimbilir kaç saatcik dayanabilecek. bunu bilerek alın.
    eğer şarj etme sıkıntısı yaşamayacaksınız o zaman elbet alabilirsiniz. 720'ye göre kamerası kötü olsa da sanırım göz yumulabilir düzeyde.

ek olarak, fiyat olarak lumia 525 buna rakip olabilir. ancak aynı oyunda, tekken3'te arkadaşımın lumia 530'u kasarken lumia 820 kasmadan oynatıyor. ekran renk kalitesi olarak 820 çok çok önde. kasa kalitesi olarak da lumia 820 önde. geri kalan şeyleri kıyaslama imkanım olmadı ancak pek fark yoktur diye düşünüyorum.

820 nin bataryası bir günü çıkarıyor. Çok yoğun kullanımda 5-8 saat. Ama normal kullanımda 1 - 1.5 gün.
    Pratikteki duruma göre Lumia 820’nin tek bir şarjla sabahtan akşama kadar rahat bir şekilde idare ettiğini söyleyebiliriz. Bu da çoğu kulllanıcı için yeterli olacaktır. Bu arada Nokia Lumia 820 opsiyonel olarak kablosuz şarj desteği de sunuyor

kamerası da kötü değil kesinlikle.
    8 mp carl zeiss optik li ön kamera .
    1080p Full HD video kayıt .
    Kısa atımlı yüksek güçlü çift LED .
    ClearBlack AMOLED ekran .. (ama çizilmeye dayanıklı değil, ekran koruyucu kullanmakda fayda var)
    .
    Bu devirde 1 gb den aşağı ram li telefon alınmaz artık. Bir çok uygulama sıkıntı oluyor. Desteklemiyor.
    Önceden alındıysa tabiki kullanılır, gittiği yere kadar gider, ama artık yeni alacaklar için 512 mb ram önerilmiyor.
    500 lira civarında lumia 820,
    600 lira civarında lumia 535,
    700-750 lira civarında lumia 735, 1320 ,
    hatta bulunabilirse lumia 925 veya htc 8x alınabilir.
    Lumia 640 veya 640XL beklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 4 Nisan 2015; 3:50:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50
    820 nin bataryası bir günü çıkarıyor. Çok yoğun kullanımda 5-8 saat. Ama normal kullanımda 1 - 1.5 gün.
    Pratikteki duruma göre Lumia 820’nin tek bir şarjla sabahtan akşama kadar rahat bir şekilde idare ettiğini söyleyebiliriz. Bu da çoğu kulllanıcı için yeterli olacaktır. Bu arada Nokia Lumia 820 opsiyonel olarak kablosuz şarj desteği de sunuyor

kamerası da kötü değil kesinlikle.
    8 mp carl zeiss optik li ön kamera .
    1080p Full HD video kayıt .
    Kısa atımlı yüksek güçlü çift LED .
    ClearBlack AMOLED ekran .. (ama çizilmeye dayanıklı değil, ekran koruyucu kullanmakda fayda var)
    .
    Bu devirde 1 gb den aşağı ram li telefon alınmaz artık. Bir çok uygulama sıkıntı oluyor. Desteklemiyor.
    Önceden alındıysa tabiki kullanılır, gittiği yere kadar gider, ama artık yeni alacaklar için 512 mb ram önerilmiyor.
    500 lira civarında lumia 820,
    600 lira civarında lumia 535,
    700-750 lira civarında lumia 735, 1320 ,
    hatta bulunabilirse lumia 925 veya htc 8x alınabilir.
    Lumia 640 veya 640XL beklenebilir.

kamerası 720ye göre kötü dedim hocam. idare ediyor, çok da iyi değil kabul edelim. kısa atımlı tabirini ilk kez duyuyorum ama iki flaş olmasına rağmen neden az aydınlatıyor soruma cevap bulmuş oldum. :)
    1gb ram'liden aşağı alınmaz ancak en yeni modellerinde bile 1gb ram var hep. 2gb ram'li model birkaç tane.
    bu telefonun ekranı her ne ise amoled veya clearBlack amoled, şahane. en parlaktayken bile siyah rengi tam siyah veriyor. çerçevesinin siyahı ile ayırt edilemiyor o kadar siyah. diğer renkler de tabi çok canlı.

• Telefonum bazen aşırı ısınıyor internete uzun sure girince bile ısınabiliyor hele birde line dan filan konuşursam görüntülü olmasına gerek yok telefon alev atacak duruma geliyor. Sarjda işlem yapmak zaten başlı başına alevli. Sizce batarya da mı sorun telefonda mı sıfırlasam değişir mi ?

Kulağıma değmiyecek sıcaklıkta korkuyorum biley olacak diye, batarya sureside kısaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 5 Nisan 2015; 10:09:03 >
  • Merhabalar forumda yeniyim de sizce hala lumia 820 hala alınır mı

• Leather Case Cover Pouch Flip Stand Case
    Tavsiye ederim kendim kullanıyorum çok guzel ve kullanımı çok rahat.
  • arkadaşlar yarın telefon geliyor, ilk olarak neler yapmak gerekiyor, neler yapmamı tavsiye edersiniz, güncelleme falan yapayım mı yoksa kalsın mı? (Bazı telefonlarda güncellemeler falan telefona iyi gelmiyor ya o yüzden sordum)
  • Kauseg kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba bugün lumia 820 aldım telefonu kurdum biraz kullandım sonra güncellemeleri denetledim gelen bir güncelleme vardı yükledim fakat üstten çektiğim zaman bildirim çubuğu inmiyor ne yapmalıyım yardım lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birden cok gelir guncelleme, yine kontrol etmelisin.
  • arkadaşlar bugün aliexpress ten lumia 820 için lcd ekran aldım 48 dolar a gümrükten geçmesinde bir sorun olur mu çünkü telefon getirtemiyoruz malum bu da telefon ile alakalı bir durum . yani aliexpress te telefonun a'dan z'ye telefonun bütün parçaları var hepsini sırayla alıp birleştirmekle de bir telefon yapılabilir. Sizce durum ne olur gümrükte sıkıntı çıkarır mı ?
  • Olmaz.
  • Cihazı hepsiburada.com'a iade ettim. Dün kargo ile gönderdim, bugün paranın hesabıma yattığına dair dekont geldi.
    Hepsiburada.com teşekkürü hak edecek müşteri hizmetlerine sahip.

Neden Lumia 820'yi iade ettim:

1. Numara Çevirme (dial pad) Alfa-Numerik değil, sadece numerik. Dolayısı ile akıllı değil.
    Örnek: 2, 6, 5 tuşlarına basınca AHMet isimliler veya telefon numarasında ...265.. geçenler listelenmesi gerekir,
    9, 2, 8 tuşlarına basınca YAVuz isimliler veya içinde 928 nolu rakamlar geçen kişileri listeler. Böylece
    arayacağınız kişiye en hızlı şekilde ulaşırsınız. (T9 mantığı deyim, daha rahat anlarsınız)

2. 3G yi açıp kapatmak için kısayol bulamadım. 4 tık tan sonra açıp kapamak can sıkıcı. Pek AKILLICA DEĞİL.

3. SMS, Whatsap, Mail vs. ekranında mesaj yazarken daha önceden yazılanları hatırlamıyor.
    Mesela sık kullanılan bir maili (falanfilan@hotmail.com) fal.. yazınca hatırlayıp kendi tamamlaması lazım,
    ama hiç bir ekranda bunu yapamıyor. Her seferinde mailleri tek tek yazmak zaman kaybettiriyor. AKILLI DEĞİL.

4. GMAİL uygulaması yok. Bulduklarım da saçma sapan 3.parti uygulamalar. Kendime mail gönderiyorum,
    ''yeni mail yok'' diyor. Cihaz tarayıcısından gmail'e girince mailin geldiğini görüyorum.

5. Pil çok çabuk bitiyordu. 3G kapalı, WiFi kapalı 12 saatte yüzde 50 oluyor, sonra daha hızlı bitiyor.
    WiFi açıkken 8 saatte %20 ye iniyor pil.

6. Banka sitelerine girdiğimde (kuveytturk) ekran başa dönüyor. (internet sitesini kendi kendine kapatıyor.)
    Turkiyefinans adresine girdiğimde böyle bir sorun yok, işlemlerimi gayet iyi yapıyorum. Kaç sefer denedim
    bazı bankaların sitelerine girmiyor.

7. Telefon bankacılığında iken dahili no tuşlanmıyor. (Bunu da kaç kez denedim)

8. İnternete girmek çok can sıkıcı, sürekli reklam çıkıyor, hem de ekranın üç farklı yerinde.

2004 TEN 2011'e (android çıkana) kadar Windows Mobile cihazlar kullandım. (Motorola, HP, samsung )
    Bu Nokia kadar aptal bir cihaz görmedim.

• Çok kıytırık şeyler için iade etmissin ayrıca soylediklerinden işin kolaylıklarını bilmedigin belli keske önce kafana göre degilde burda sorsaydın kullanmaya başlamadan ve bazı kolaylıkları bilmeden iade etmissin birde teli alınca guncellemedin sanırım hiç bir günde pil oturmadan ne performans bekliyorsun pilinden :)
  • Dostum sen bu telefonu kullanmayı öğrenememişsin ki dediklerinin hepsinin çözümü var ayrıca 12 saatte pil asla %50 olmaz pil 1,30 saatte full doluyor. sen başka bir şarj aleti ile mi şarj ettin usb den mi şarj ettin. 3g yi açıp kapatmak tek tuş. gmail uygulaması yok çünkü gerek yok telefona mail hesabı ekleyebiliyorsun tüm maillerini bir mail dede toplayabiliyorsun. internetteki reklam konusunun ayarı var internet seçeneklerinde kaldı ki o çıkan reklamlar android telefonlar da sanki çıkmıyor o senin girdiğin siteler ile alakalı bir durum. mesaj yazarken öncekileri hatırlamıyor diyorsun telefona normal dışı birşey yazarken üstüne tıkladığında + işareti çıkıyor sözlüğe ekliyorsun bunu yapmasan bile kelimeyi çok kullandığından bunu öne getiriyor. banka uygulamalarını pek bilmiyorum ancak işbank bana göre işimi görüyor sadece onu ve akbank ı kullanıyorum gayette stabil. sen telefonu kullanmayı becerememişsin açıkçası

• Never4You kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkür ederim ancak BECEREMEMİŞSİN ifadeni kabul etmiyorum.

1. Tartışmak için değil, bilgi paylaşmak için yazdım. O yüzden tartışmaya girmeyeceğim.

2. Beni anlamadığınız ''+ işareti çıkıyor ..'' sözünüzden belli. Ben özellikle mail adreslerinden bahsetmiştim.

3. Benim sorun olarak görmediklerimi de anlatmışsınız; ''çok kullandığından öne getiriyor'' ifadenizden belli.

HASILI; Benim beceriksizliğim değil sizin anlamamanız ortaya çıkmış oluyor.
    Ancak bunda benim ANLATAMAMIŞ olmam da söz konusu, bundan dolayı özür dilerim.

Suçlama yapmıyorum (suçlamaları da kabul etmiyorum). Forumda hep yardımcı olmaya çalışmışımdır.
    Aynı zamanda bu forumlarda Pek çok kişiden de bilgiler öğreniyorum. Bu forum ve sizin gibi forumdaşlar benim için
    bu açıdan değerlisiniz. Faydalı olmayı veya faydalanmayı umduğum yerdeki insanlara hep müteşekkir olmuşumdur.
    Ben android, ios veya Windows fanboyu değilim. Ama işletim sistemi olarak birinci tercihim İOS olurdu stabilliği yüzünden.
    Gelişmişlik ve çok yönlülük yüzünden android, esneklik ve bilinirlik için de Windows tercih sebeplerimdir.
    Apple cihazlarının en büyük handikapı gereksiz fiyat politikası, bu sebeple hiç bir zaman iPhone almıyorum.
    Android cihazlarda da sürekli ''..... durduruldu, com.android hatası '' vs. gibi hatalar çıkıyor.
    Windows tüm dünyada çok biliniyor ve esnekliği iyi olmakla beraber belli uzmanlık seviyesindeki kullanıcıları hedeflediği için
    yaygınlaşması biraz zorlaşıyor. Dolayısı ile belli uzmanlığı olanlara gereksiz kısıtlamalı bir ürün sunduğunuzda
    bunun adı beceriksizlik değil GEREKSİZ ZAMAN KAYBIDIR. Lütfedip, nezaketle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    SON SÖZ OLARAK;
    Windows'lu ; HTC, MOTOROLA, HP ve SAMSUNG kullanmış ve Mobil Cihazlar konusunda belli uzmanlığı olan bir kardeşiniz olarak
    NOKIA (bu 820) Modelinde AKILLI bir cihaz yapamamış maalesef.
    Microsoft markalı cihazlar belki farklı olabilir.

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Dünden beri 2 kere daha kontrol ettim gelen güncellemeleri kurdum ama hala wp8.0 .telefonu sıfırlayıp baştan kursam 8.1 i alır mı

• nokia recover tool ile pc uzerinden guncelle, bir umarım 3g uzerinden degil wifi ile guncelliyorsun teli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infileXible

Cihazı hepsiburada.com'a iade ettim. Dün kargo ile gönderdim, bugün paranın hesabıma yattığına dair dekont geldi.
    Hepsiburada.com teşekkürü hak edecek müşteri hizmetlerine sahip.

Neden Lumia 820'yi iade ettim:

1. Numara Çevirme (dial pad) Alfa-Numerik değil, sadece numerik. Dolayısı ile akıllı değil.
    Örnek: 2, 6, 5 tuşlarına basınca AHMet isimliler veya telefon numarasında ...265.. geçenler listelenmesi gerekir,
    9, 2, 8 tuşlarına basınca YAVuz isimliler veya içinde 928 nolu rakamlar geçen kişileri listeler. Böylece
    arayacağınız kişiye en hızlı şekilde ulaşırsınız. (T9 mantığı deyim, daha rahat anlarsınız)

2. 3G yi açıp kapatmak için kısayol bulamadım. 4 tık tan sonra açıp kapamak can sıkıcı. Pek AKILLICA DEĞİL.

3. SMS, Whatsap, Mail vs. ekranında mesaj yazarken daha önceden yazılanları hatırlamıyor.
    Mesela sık kullanılan bir maili (falanfilan@hotmail.com) fal.. yazınca hatırlayıp kendi tamamlaması lazım,
    ama hiç bir ekranda bunu yapamıyor. Her seferinde mailleri tek tek yazmak zaman kaybettiriyor. AKILLI DEĞİL.

4. GMAİL uygulaması yok. Bulduklarım da saçma sapan 3.parti uygulamalar. Kendime mail gönderiyorum,
    ''yeni mail yok'' diyor. Cihaz tarayıcısından gmail'e girince mailin geldiğini görüyorum.

5. Pil çok çabuk bitiyordu. 3G kapalı, WiFi kapalı 12 saatte yüzde 50 oluyor, sonra daha hızlı bitiyor.
    WiFi açıkken 8 saatte %20 ye iniyor pil.

6. Banka sitelerine girdiğimde (kuveytturk) ekran başa dönüyor. (internet sitesini kendi kendine kapatıyor.)
    Turkiyefinans adresine girdiğimde böyle bir sorun yok, işlemlerimi gayet iyi yapıyorum. Kaç sefer denedim
    bazı bankaların sitelerine girmiyor.

7. Telefon bankacılığında iken dahili no tuşlanmıyor. (Bunu da kaç kez denedim)

8. İnternete girmek çok can sıkıcı, sürekli reklam çıkıyor, hem de ekranın üç farklı yerinde.

2004 TEN 2011'e (android çıkana) kadar Windows Mobile cihazlar kullandım. (Motorola, HP, samsung )
    Bu Nokia kadar aptal bir cihaz görmedim.

1. açıkçası bilmiyorum. alfabetik sıralı işte :)

2.sanırım tek tık kapatmak için ek uygulama gerekiyordu.

3. evet öyle .ona bende ayar oluyorum çözümü bulan paylaşsın lütfen

4. özel bir gmail yok ama kendi uygulaması eklenen tüm epostaları tek çatıda başarılı şekilde topluyor ben sevdim.

5. cidden öyle değil .wifi tüm gün açık 1.5 gün gidiyor. arada mesaj ve konuşma yapıyorum. hatta bir mesajımda tam bir test yapmıştım tam süreler orada vardırç

6.mobil uygulamaları var mı bilmiyorum hiç kullanmadığım bankalar. ziraat de hiç bir sorun yaşamadım

7. ziraat ve garantiyi aradım kayıp kart,şifre alma ,bakiye işlemlerini telefondan yaptım hiç bir sorun yaşamadım.

8. ben rastlamadım.belki bilmeden bir yer i kapattım yada bir şey yaptım

h.b. de kullanılmış cihaz satışı yapılıyor.bu cihazlar iade yada sıfırlanmış oluyor.bana bir tane rastladı onu iade ettim ve yenisini istedim. bazı sorunlarını çözmek için cihazı sıfırlamak iyi bir yol olabilir.belki denemişsindir.

• Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim telefonu anneme alalı 2 gün oluyor, bu telefonu aldıktan sonra lumia 720 nin annem e daha uygun olacağını (kamera, batarya performansı vs) görüp biraz pişman oldum açıkçası ama yine de deneyimleyip görmek lazım tabii gerçekten pişman eder mi 720 yi almadigima? Yoksa severek kullanır mı pişmanlığım yersiz mi?

Bir de şarj olarak 8.1 güncellesi iyice kötüleştirdi diye duydum güncellemeyeyim mi 8.1 e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauseg -- 9 Nisan 2015; 13:56:38 >
  • Bu cihazda Sarz sikintisi var ama 1gb rami var 720 bataryasi guclu fakat 512 ram mevcut windows 10 gelince sikinti cikartabilir.

• fsh77 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.