Şimdi Ara

Nokia Lumia 930 resmi olarak lanse edildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
2
Favori
14.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaz aylarında doların daha düşük seyretmesini de baz alırsak en fazla 1600 liradan piyasaya giriş yapacaktır. Tabi o zamana kadar da 1520 muhtemelen 1800 leri görür 1520 ile 930 arasında sırf fiyat yüzünden arada kalacak bir çok kişi çıkar ortaya.
  • Türkiye gelmesini bekleyeceğiz artık fiyatı çok uçurmazlarsa almayı düşündüğüm telefon tasarım olarak güzel olmuş batarya konusu düşündürücü yinede olsun alacağım bunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Lumia 930 = 137 x 71 x 9.8mm 2420 mah
    LG G2 = 138.5 x 70.9 x 8.9 mm 3000 mah

Bence hiç çıkarmasınlar.

telefonu inceltecez diye kasayı dandikleştirenlerden alacaksan samsungu lg yi dene derim daha üstü yok:D
  • birileri android amiral gemileriyle bunu kıyaslamış daha düşük donanım demişler.. düşük görünen donanımların hepsi windows sayesinde önde olacaktır.. pil tüketimi windowsta çok düşük. hız desen androidden çok daha seri.. windowsun tek eksiği gözümde 8.1den sonra market.. market gelişsin tekrar windowsa döneriz şimdilik andro..

• Ben de pahalı buldum. Umarım 1.500 TL'de yukarı bir fiyat biçmezler Türkiye'de.
  • fhd ekran olunca daha fazla pil harcarmı?
  • O bataryayla zor..
  • 10 numara 5 yıldız bir tasarım, sadece batarya biraz daha yüksek olabilirdi ama sonuç itibariyle kabul edilebilir düzeyde.
  • Ya neden şu Nokia bir şeyi tam yapamıyor? İlla bir özelliğini kısıp piyasaya girdiği sürece kaybedecektir. Kendim Samsung veya Apple fanı değilim tam tersine şu an Nokia 808 kullanıyorum. 930 çok hoş olmuş ama o batarya nedir arkadaş ya? 20 mp kamera koyuyorsun 20 tane çekim yapsan 3-4 dakika video çeksen bataryanın 20%'si gider. 2800-3000 mah civarı olsaydı ve sd kart desteği olsaydı bu telefon baya zorlardı. Fiyatı olarak 1800 ve üstü olarak satılacaktır.
  • İnşallah 1700 1800 gibi fiyattan gelir türkiyeyede birde işletim sistemi güncellendikten sonra bence androidden hem daha stabil hem daha hızlı oldu.Lg l7 telefonum da 500 mb ram var telefon donmadan durmuyor iki işlem yapılmıyor lumia 520 de 500 mb ram var arkadaşımda var hiç takılma görmedim 2 gb ram bu telefonları uçurur Batarya ise yeterli gibi çünku genel arka plan siyah temada olduğu için siyahın enerji tüketimi diğer renklere göre çok düşük bi etkisi oluyor.Problem çıkarmayacağını düşünüyorum çok fazla takılmayın.
  • müthiş bir telefon olmuş

nokia geri döndü :)
  • Fiyata 1700 falan diyenler var ... Lumia 1520 700-750 dolar çıkış etiketi ile geldiğinde 2200 ve üzerinde satıldı. Taksitin kalkması ile 24 ay taahhüt falan , oldu sana 2700 üzeri ...

Peşin olarak 1900 civarı(hatta belki üstü) , taahhüt ile koy üstüne 400-500 . Anlamadım ki şimdi neredeyse aynı donanım , ikisinede 8.1 gelecek biri 5" diğeri 6" ...

Bataryaya/fiyat oranına bak çay demle.
  • Amoled bu ppi seviyesinde rgb dizilimi sunamıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden pentile ekran geliştirildi. Dolayısıyla Eran rgbg dizilimli pentile amoled olacaktır. İşletim sistemi arayüzü siyah ton ağırlıklı olduğundan amoled ekran şarj konusunda siyah pikseller yanmayacağı için avantaj yaratabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tr@mmler -- 3 Nisan 2014; 14:05:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım özellikleri Android telefonları seviyesine gelmiş iyi de olmuş. İlk defa bir Nokia telefonunun tasarımını beğendim. Yalnız kenar çerçeveleri daha da ince olabilirmiş çok kalın olmuş. İşletim sistemini de geliştirmişler. Microsoft bu aralar çok çalışmış belli:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tr@mmler

Amoled bu ppi seviyesinde rgb dizilimi sunamıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden pentile ekran geliştirildi. Dolayısıyla Eran rgbg dizilimli pentile amoled olacaktır. İşletim sistemi arayüzü siyah ton ağırlıklı olduğundan amoled ekran şarj konusunda siyah pikseller yanmayacağı için avantaj yaratabilir.

Doğru diyorsunuz fakat bunu alan adam menüde gezmeyecek, internette gezecek. Sayfaların %90'ının beyaz olduğu internette. Ayrıca oyunlar da oynayacak. AMOLED yanlış seçim demek istiyorum ama IPS'in de maliyeti fazla sanırım?
  • tasarım gayet iyi
  • Tr@mmler kullanıcısına yanıt
    Nokia Lumia 930 resmi olarak lanse edildi

lumia icon ekranından bir görüntü.yüzde 99 aynı ekran olduğunu düşünürsek ekran kesinlikle pentile...

sanırım cihaz 3. çeyrekte türkiyeye gelecekmiş... bence hiç sokmasınlar. lumia 1520yi 5 inç yaptıklarında anca satabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi System X -- 3 Nisan 2014; 16:59:43 >
  • Batarya küçük ama pil performansı iyidir neden derseniz ekranı oled ve telefonun donanımı yüksek işlem yaparken daha az güç harcayacak bu telefonun pil ömrü 920 ve 925 ten daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Bravo Echo

quote:

Orijinalden alıntı: Tr@mmler

Amoled bu ppi seviyesinde rgb dizilimi sunamıyor bildiğim kadarıyla, bu yüzden pentile ekran geliştirildi. Dolayısıyla Eran rgbg dizilimli pentile amoled olacaktır. İşletim sistemi arayüzü siyah ton ağırlıklı olduğundan amoled ekran şarj konusunda siyah pikseller yanmayacağı için avantaj yaratabilir.

Doğru diyorsunuz fakat bunu alan adam menüde gezmeyecek, internette gezecek. Sayfaların %90'ının beyaz olduğu internette. Ayrıca oyunlar da oynayacak. AMOLED yanlış seçim demek istiyorum ama IPS'in de maliyeti fazla sanırım?

Bildiğim kadarıyla IPS in en güncel sorunu pil ömrüne olumsuz etkisi

Evet fakat AMOLED'in tasarruf yaptığı yer de karanlıklar yani fazla kullanılmayan yerler. O yüzden aralarında güç tasarrufu bakımından fark yokmuş gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persistent Stability -- 3 Nisan 2014; 17:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Kamerasında optik is var . Ayrıca ses kaydı için de gelişmiş hoparlör var . Batarya çok iyi değil gibi ama 1 günü rahat çıkarır. Fiyat önemli. 2 bin TL üstü gelirse işi zor . Ama 1500 TL civarı alınabilir.

Haziran ayında ne telefonlar gelir ülkemize.Lumia 1520'de 1600-1700'lere düşer.

quote:

Orijinalden alıntı: enevre

İnşallah 1700 1800 gibi fiyattan gelir türkiyeyede birde işletim sistemi güncellendikten sonra bence androidden hem daha stabil hem daha hızlı oldu.Lg l7 telefonum da 500 mb ram var telefon donmadan durmuyor iki işlem yapılmıyor lumia 520 de 500 mb ram var arkadaşımda var hiç takılma görmedim 2 gb ram bu telefonları uçurur Batarya ise yeterli gibi çünku genel arka plan siyah temada olduğu için siyahın enerji tüketimi diğer renklere göre çok düşük bi etkisi oluyor.Problem çıkarmayacağını düşünüyorum çok fazla takılmayın.

1700-1800? G2 varken 1400'e , Lumia 1520 varken 1900'e kim napsın Lumia 930'u?

quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Batarya küçük ama pil performansı iyidir neden derseniz ekranı oled ve telefonun donanımı yüksek işlem yaparken daha az güç harcayacak bu telefonun pil ömrü 920 ve 925 ten daha iyidir.

Gsmarena testinde 1520'nin yarısı kadar batarya performansı sunuyor.Çok kötü bence.Rakipleri 5 inç ekrana 2600-3000 mah koyarken 2400 nedir yahu.

200-300 mah çok etkiliyor arkadaşlar bazılarına 200 mah az geliyor ama iş öyle değil.

Bu telefonun 1500 TL'den pahalıya çıkarsa işi zor.Zaten 3 ay var çıkmasına.3 ayda ne telefonlar gelir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.