Şimdi Ara

===> Nokia N79 | Ana Başlık, SSS, Destek, Paylaşım <=== (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.097
Cevap
18
Favori
742.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok artık ya hiç girmesin bari stoklara 2aydan daha fazla süre var ne bu be belkide satıştaki telefonlardan birini alsınlar onu beklemesinler diye yapmış olabilirler
  • Mobile-review.com un incelemesi....
    http://www.mobile-review.com/review/nokia-n79-en.shtml

Yalnız Ocak sonu çok uzun bir süre... Yurt dışında 1-2 hafta arayla çıktı n85 ile... Neden Türkiye' yi bekletirler ki?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdenizmavis -- 18 Kasım 2008; 8:27:48 >
  • İçimde "bu telefon tutmaz" hissini uyandırdı nedense?
  • tahminimce aralık ın ilk haftasında çıkar
  • Bayramda almam lazım. Aylardır bekliyorum zaten... n85 n79 derken n96 bile düşünmeye başladım. n85 oled olmasaydı hiç şansı yoktu direkt alırdım...
    Samsung doğru dürüst yazılım desteği yapsa firmware güncellemesi çıkarsa onu da düşünürdüm ama yapmıyorlar... Sony ericsson da çok geride kaldı ve zaten Türkiye' ye gelmiyor doğru dürüst...
    Bayrama kadar ancak sabrederim... Daha fazla bekleyemem sanırım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klasör.:X:.

bana nedense çin malı telefonları hatırlatıyo.nokia yazmasa hiç nokia olacağı aklıma gelmez.

çinlilere yaptırmıslardır sadece arkaya nokia yazıp satıyolardır belkide
  • yok daha nelerrr
  • N79 ile ilgili 2-3 inceleme okudum.Hepside telefonun fiyatına göre piyasada çok büyük etki yapacağına inanıyorlar.Her yönden geçer not almışMp3 kalitesi mükemmel diyorlar.
  • ışte bu be bu güne kadar aleyhinde tek bi yorum okumadım arkadaşta bunu kanıtlıyo metin kardeşim ne kadar doğru bi karar verip beklediğimizi gör bide n85in topicine bakın adamlar 1haftalık telin eksilerini yazmaya arızalarını yazmaya başlamışlar
  • said kardeş inanıyorumki bu telefon beklediğimize değecek....
  • Telefon gerçekten iyi evet... Ama 2.4" ile internet biraz zor olmaz mı? 2.6" ile fazla fark etmez mi sizce? Ben bu ekran büyüklüğü konusunda tereddütteyim...
  • dostum bende n95 8gb vardı onda bile çok kolay olmuyo int yani onda bile çok zor o yüzden çok bişe farketmez çünkü küçük de olsa büyük de olsa int den alıştığın biçimde yararlanamiyorsun
  • bu wifi işi birazda göz boyama.ben hiç bir telefondan tam verimli olarak nete girilebileceğini sanmıyorum.6220c ve N79 arasında kaldım ama 6220C nin malzemesi kötüymüş diyorlar bakalım.
  • kardeşim yinede telde wifi ihtiyaç çünkü aklına ufak bişe geliyo giriyorsun bakiyorsun msn e giriyorsun yani lazım oluyo çünkü her yere laptop gitmiyo heryerdede pc olmuyo o yüzden gerekli bence ben sana bütün samimiyetimle söylüyorum 6220 yerine n79u düşün hem 6220çok arıza çıkarıyo diyorlar
  • Uzun süredir yurt dışındaydım ve bu sürede N79'u birkaç saat boyunca inceleme, kurcalama fırsatı buldum. İlk izlenimlerimi paylaşmak isterim;

Olumsuz İzlenimlerim;

- Öncelikle foto kalitesi tek kelime "berbat" ötesi. O kadar ince ayar yapmama ragmen çamur gibi fotograflar çekiyor cihaz. Tüm fotografların önünde sanki bir sis perdesi varmış gibi beyazımsı ve soluk renkler hakim genele. Bir N73 veya 6500 slide'in foto kalitesinden eser yok maalesef. İnceledigim cihaz ilk firmware idi belki sonradan fw update ile durumu biraz düzeltirler.

- Flaşı kapatsanız dahi çekim esnasında her durumda ince bir patlama yapıyor.

- Bekleme ekranı ile menü fontları arasında boyut farkı var. Bekleme ekranı bariz şekilde menü ekranından küçük fontlara sahip. Nokia bunu nasıl görmezden gelmiş anlamak güç!

- Görüşme esnasında sesi dışarı verdiginizde sadece üstteki hoparlörden ses geliyor, alttaki hoparlör devredışı bırakılmış. (Müzik dinlerken her ikiside çalışıyor sorun yok)

- Şarj cihazının soketi delige tam oturmuyor ve 1, 1.5mm kadar metal dışarda kalıyor. Plastik soket kasa ile tam "öpüşmediginden" şarj esnasında soketi oynatmak oldukça riskli. Zira içerde direk baskı devreyi zorluyor (elektronikciler bilir) ve yük oldugu gibi sokete ve baskı devreye biniyor. Bu tasarım hatası acilen düzeltilmeli bence.

- Galeride çekilen fotolara zoom yapılamıyor. Ancak memory karta gidip yapabiliyorsunuz kesinlikle kullanışsız bir yöntem.

- Stereo hoparlörler n82 gibi aynı tarafta oldugundan dışarı ses verdiginde stereo efektini algılamakta zorlanıyorsunuz. Oysaki kardeşi n78 gibi farklı iki tarafta olsaymış hoparlörler çok daha iyi derinlik hissi ve stereo etkisi elde edilirmiş.

- Tuş takımı biraz sert ve bastıgınızda "tık, tık, çıt, çıt" şeklinde duyulabilir tıklama sesleri geliyor. Yumuşak bir hissiyata sahip degil.

Olumlu İzlenimlerim;

- Kasa şimdiye kadar gördüğüm en kalteli işçiliğe sahip N serisi diyebilirim. Kesinlikle kapakta ve kasanın kapagın öpüşme noktalarında oynama, gıcırdama, oturmama vs gibi problemler yok.

- Bu cihazda müzik dinleyecekseniz kaliteli bir kulaklık kullanmanız farz. Kendi kulaklıgı gündelik tel görüşmeleri için ideal ancak müzik dinlemek için kesinlikle yetersiz. Ben Sennheiser PX100 ile manuel EQ ayarı yaparak trance, dance tarzı parçaları test ettim. Cihaz tek kelime ile bir an'da, organik değişime ugradı ve coştu :) Sennheiser gibi kulaklık konusunda yarmış, aşmış bir marka ile n79 inim-inim inletiyor ortalıgı.

- Keypad ve Navi-whell en iyi tasarıma sahip modellerden biri. N82'deki gibi micron boyuttaki ecik-bücük tuşlarla sms yazıcam vs diye kan-ter içinde mücadele etmiyorsunuz. Birkaç dk'lik alışma sürecinden sonra hızlı şekilde tuş takımına adapte oluyor ve kullanıyorsunuz.

- Auto rotate gerektigi gibi çalışıyor ancak ekran bir i-pod touch kadar "akıcı, yumuşak ve hızlı konum değiştirmiyor" Ekran cihazın pozisyonu algılarken 1sn kadar düşünüyor sonra konumlanıyor. Yinede rahatsız edici kronik bir probleme rastlamadım.

- Menü geçişleri, yüksek boyutlu klasörlere girip-çıkmak vs çocuk oyuncagı. Menü oldukca hızlı ve sorunsuz. Symbian'ın hantal ve yüksek güç tüketen batarya canavarı işletim sistemi olmasına kıl olmama ragmen n79 ile bir symbian işletim sistemi kullandıgınızı unutuyorsunuz elnizde.

- 8Gb memory kartı sorunsuz gördü ve çalıştı. Okuma/yazma hızı ise tek kelime ile mükemmel. Benim dual channel, 32gb sandisk ile neredeyse aynı hızda diyebilirim.

- N78'de rastlanan tuş takımı ile kasanın yanından ışık sızma sorunu bu modelde yok.

- Tv out gayet iyi çalışıyor. Tüm foto, video ve menüleri tv'den görebiliyorsunuz. 640/480 pixell, 30fps video çekimi nispeten başarılı. Ancak video bit rate oranı düşük tutuldugundan her ne kadar 30fps'de akıcı bir görüntü elde etsenizde ekranda özellikle hareketli sahnelerde ciddi bir düğümlenme, bozulmalar ve kırılmalar oluşuyor. Fakat kendi ekranından seyrederseniz sorun belli olmuyor sadece tv çıkışında belli oluyor.
    - Wifi ve gps çok iyi çaılışıyor. 80-100mt ötedeki alışveriş merkezinin wireless'ini anında gördü ve sorunsuzca baglandı.

- Batarya süresi hissedilir derecede fix edilmiş. Daha önce kullandıgım N82'de 1.5 gün zar-zor giden batarya cihaz sıfır olmasına ragmen saatlerce wifi + gps + müzik + video vs ile kastıgım halde battery-bar tek çizgi dahi düşmedi.

Şimdilik cihaz hakkındaki ilk izlenimlerim bunlar. Yakında tr'de resmi olarak satışa çıktıgı zaman daha detaylı inceleme ve teşhislerde bulunuruz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 20 Kasım 2008; 11:11:02 >

• pininfarina sağol görüşlerin için.yalnız bir noktaya kafam takıldı.resim kalitesi site incelemelerinde bahsedildiği kadar kötü değildi.hatta ve hatta mükemmele yakın dedikleri bile oldu sitelerde.bu konuda şaşırdım açıkçası
  • Güzel oldu bu yorumlar 1şeyler şekillendi en azında.
  • pininfarina kardeş yaptığınız inceleme gayet güzel çok teşekkür eder tr ye geldikten sonrada devamını bekleriz..
    yanlız resim konusu; bu telefonda resim çekimleinden bahsetmişsin resimler 5mp olmasına rağmen çokmu kötü açıklarsan memnun olurum.
    birde almaya karar verdiğim bir telefon ne dersin
  • Günlerdir araştırıyorum... N79 en alınası, fiyat/performans oranı en yüksek olan cihaz sanırım... Hepsiburada.com' a sormuştum. Henüz belli bir tarih yok diye cevap verdiler... Gelse artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdenizmavis -- 20 Kasım 2008; 14:12:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.