Şimdi Ara

===> Nokia N79 | Ana Başlık, SSS, Destek, Paylaşım <=== (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.097
Cevap
18
Favori
742.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mobile reviewın incelemesindeki resimler gayet iyi duruyor aslında inceleyen adamlarda beğenmişler çok hatta
  • 1. Olarak o fotoğraftaki puslu beyazımsı görüntü ortamdan kaynaklanıyordur muhtemelen çünkü n95tede bazı ortamlarda oluyordu puslanma
    2.o flaştaki hafif patlama fotoğraf makinelerinden esinlenme olarak yapılmış birşey yani rec lambası n95tede onun yerine kırmızı bi ışık hafif patlıyordu ayrıca video çekerkende o kırmızı ışık devamlı yanıyordu yani tamamen video kamera gibi hissi vermesi için yapılmış bişe
    3.bu fp 2nin getirdiği bi dez avantaj çünkü bekleme ekranına fp 2de daha fazla şey sığdırmışlar onun için çok fazla sorun edilecek bişe değil
    4.bence bunu olumsuz olarak almamak gerek varsın üst hoparlörden ses gelsin sorun olmaz
    5.burdan yapılan tasarım hatasının boyutunu anlamam güç ama anladığım kadarıyla olan şekilde zaten çoğu ince uclu şarj cihazları tam oturmuyo biraz mesafe kalıyor
    6. Bu önemli bi sorun olabilir bazı kullanıcılar için ama yinede her fotoğrafa zoom yapmıyoruz çoğunluk olarak
    7.bu da olsa daha güzel olabilirmiş aslında çünkü 3d ses efektlerinde n95te bi sağdan bi soldan ses geliyordu ve güzel oluyordu şimdi sesin nerden geldiği pek anlaşılmaz herhalde
    8. Zaten her tuş takımı az veya çok ses çıkarıyor bu çok önemli değil kullanış daha önemli ve onunda rahat olduğunu söylemiş arkadaşım
    Bu açıklamalarla yardımcı olduysam ne mutlu bana

• ne diyelim kulanmadan bilemeyiz
  • gsm arena pek beğenmemiş telefonu okuduğum en kötü yorumlar bu incelemedeydi.kötü derken telefonu ortalama olarak değerlendirmişler
  • Incelemede görüldüğü kadarıyla fotoğraflar mükemmel denecek derecede
    Bide bişe dikkatimi çekti navi tuşunda ışıklandırma yok galiba
    Off ne zaman gelecek bu telefon buraya ya off
  • hsaid gsmarena kamerasını pek beğenmemiş ortalama bir performans olarak nitelendiriyor
  • ben gsm arenanın incelemesini pek beğenmedim ayrıca onların düşünceleri benim için önemli değil telefonla çekilen resimler ortada ve gayette güzel bence
  • Bu GSM arena da niye 3 foto çeker bırakır ki?

Elinde cihazlar da var yap şöyle adam gibi karşılaştırma...
  • said ne bekliyorsun
  • metin anlamadım ne gibi ne bekliyorum
  • güzel olabilecek bir tasarım eğer kapak değiştirilebilir bir özellikte falan yaptılarsa zaten bizim "sözde nokia kapak imlatcıları" güzel bir şey yapabilir ama yok değilse ben almam arkadaş
  • benle said kardeşim bu telefonu kesin alacağız...yorumlar olumlu veya olumsuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsaid

metin anlamadım ne gibi ne bekliyorum

Bu konudaki kullanıcılar: assault79, hsaid diye başlık varya seni orda gördüm ondan ne bekliyorsun dedim
  • aslında telefon hakkında öle abartılacak bi olumsuz yorum yok yorumların %90ı olumlu fotoğraf kalitesikötü diyorlar sonuçta 5 mp carseiss (buna benzer bişe)optik var profesyonel bi çekim yapmıyacağıma göre yeterli bence başka dişe dokunur bi olumsuz bi yorum yok çoğu kişi çok bğenmiş yorumlrda
  • quote:

1. Olarak o fotoğraftaki puslu beyazımsı görüntü ortamdan kaynaklanıyordur muhtemelen çünkü n95tede bazı ortamlarda oluyordu puslanma
    2.o flaştaki hafif patlama fotoğraf makinelerinden esinlenme olarak yapılmış birşey yani rec lambası n95tede onun yerine kırmızı bi ışık hafif patlıyordu ayrıca video çekerkende o kırmızı ışık devamlı yanıyordu yani tamamen video kamera gibi hissi vermesi için yapılmış bişe
    3.bu fp 2nin getirdiği bi dez avantaj çünkü bekleme ekranına fp 2de daha fazla şey sığdırmışlar onun için çok fazla sorun edilecek bişe değil
    4.bence bunu olumsuz olarak almamak gerek varsın üst hoparlörden ses gelsin sorun olmaz
    5.burdan yapılan tasarım hatasının boyutunu anlamam güç ama anladığım kadarıyla olan şekilde zaten çoğu ince uclu şarj cihazları tam oturmuyo biraz mesafe kalıyor
    6. Bu önemli bi sorun olabilir bazı kullanıcılar için ama yinede her fotoğrafa zoom yapmıyoruz çoğunluk olarak
    7.bu da olsa daha güzel olabilirmiş aslında çünkü 3d ses efektlerinde n95te bi sağdan bi soldan ses geliyordu ve güzel oluyordu şimdi sesin nerden geldiği pek anlaşılmaz herhalde
    8. Zaten her tuş takımı az veya çok ses çıkarıyor bu çok önemli değil kullanış daha önemli ve onunda rahat olduğunu söylemiş arkadaşım

1- Fotoğraftaki puslu beyazımsı görüntü ortamdan kaynaklanmıyor tamamen fw yani cihazın yazılımdan kaynaklanıyor. 35 yaşındayım ve yaklaşık 13 yıldır foto/audio işi içinde çalışan elektronik yük. mühendisi olarak bu farkı algılayabilecek kapasiteye sahip oldugumu düşünüyorum.

2- Flaştaki hafif patlama "makine tamamen video kamera hissi vs bilmem ne versin diye" faso-füso bir iş için degil, tamamen avrupa birliginin aldıgı yeni yasalar çercevesinde gizli çekimler yaparak 3. şahısların özel ve mülki yaşam alanlarına tecavüzün önüne "kısmen" de olsa geçmek için nokia'nın düşündügü ve geliştirdigi basit bir uygulama sadece.

3- Dedigin dogru olabilir bu konuda kat-i bir malumatım yok.

4- Olumsuz olmasa bile her iki hoparlordende ses gelseydi kesinlikle daha yuksek ve canlı bir ses elde edilebilirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 21 Kasım 2008; 18:55:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

1. Olarak o fotoğraftaki puslu beyazımsı görüntü ortamdan kaynaklanıyordur muhtemelen çünkü n95tede bazı ortamlarda oluyordu puslanma

1- Fotoğraftaki puslu beyazımsı görüntü ortamdan kaynaklanmıyor tamamen fw yani cihazın yazılımdan kaynaklanıyor. 35 yaşındayım ve yaklaşık 13 yıldır foto/audio işi içinde çalışan elektronik yük. mühendisi olarak bu farkı algılayabilecek kapasiteye sahip oldugumu düşünüyorum.

2- Flaştaki hafif patlama "makine tamamen video kamera hissi vs bilmem ne versin diye" faso-füso bir iş için degil, tamamen avrupa birliginin aldıgı yeni yasalar çercevesinde gizli çekimler yaparak 3. şahısların özel ve mülki yaşam alanlarına tecavüzün önüne "kısmen" de olsa geçmek için nokia'nın düşündü ve geliştirdigi basit bir uygulama sadece.

3- Dedigin dogru olabilir bu konuda kat-i bir malumatım yok.

4- Olumsuz olmasa bile her iki hoparlordende ses gelseydi kesinlikle daha yuksek ve canlı bir ses elde edilebilirmiş.

bilgilendirme için teşekkürler

• quote:

aslında telefon hakkında öle abartılacak bi olumsuz yorum yok yorumların %90ı olumlu fotoğraf kalitesikötü diyorlar sonuçta 5 mp carseiss (buna benzer bişe)optik var profesyonel bi çekim yapmıyacağıma göre yeterli bence başka dişe dokunur bi olumsuz bi yorum yok çoğu kişi çok bğenmiş yorumlrda

Cihaz isterse 100Mp olsun pekala kötü/berbat/çamur gibi vs fotograflar çekebilir. Bu konuyu yıllardır anlatamadık gitti. Bir fotografın kalitesi salt megapixell degeri ile ASLA VE KESİNLİKLE ÖLÇÜLMEZ!

Mp sadece BASKIDA GEÇERLİ BİR KAWRAMDIR
    . Eger tutup sinema afişi, POSTER VS basacaksanız 5mp ve üstü rakamlar anlam kazanabilir. Ötesinde gündelik çekimlerde kullanmak üzere (özellikle bu foruma takılan 16- 21 yaş arası insanlar için) ortalama 2 veya 3.2mp'lik bir kamera FAZLASIYLA yeterlidir.

Bilinçsiz, her duyduguna inanan, araştırmacı kişilikten uzak çoluk-çocuk şeklinde tabir edilen tüketicileri kandırmak üzere üretici firmalara özellikle son 2- 3 yıldır deli gibi Mp çılgınlıgına kendilerini kaptırmış durumdalar. İşte bu yüzden sagda-solda, forumlarda, ortalıkta gördügümüz "ben 13.2Mp makine aldım ama b...k gibi fotolar cekiyorum neden acaba" şeklinde feryat-figanlara sıkça rastlıyoruz. Mercimek kadar sensore tutup sıkış-tepiş 10, 12, 13.7 vs mepapikseli zorla sokarsan oalcagı o olur elbet...

Bir fotonun kalitesini Mp degil en başta sensörün kalitesi ve çapı belirler. Akabinde diyafram açıklığı, min. max. enstantene degerleri, f stop aralıkları, iso perfonmansı (özellikle yüksek iso), Choromatic bozulma sapmaları (CA), beyaz dengesi, işlemci process'i (foto işleme algoritması) vs gibi daha burada yazmayacagım birçok ayrıntı ve kriterler belirler...

Bu yüzden alacagınız tel için ASLA VE KESİNLİKLE "ben 5mp telefon alıyorum artık kesin cam gibi fotolar çekerim" şeklinde traji-komik YANILGILARA DÜŞMEYİN.

Saygılarımla, bir bilen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 21 Kasım 2008; 19:11:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

aslında telefon hakkında öle abartılacak bi olumsuz yorum yok yorumların %90ı olumlu fotoğraf kalitesikötü diyorlar sonuçta 5 mp carseiss (buna benzer bişe)optik var profesyonel bi çekim yapmıyacağıma göre yeterli bence başka dişe dokunur bi olumsuz bi yorum yok çoğu kişi çok bğenmiş yorumlrda

Cihaz isterse 100Mp olsun pekala kötü/berbat/çamur gibi vs fotograflar çekebilir. Bu konuyu yıllardır anlatamadık gitti. Bir fotografın kalitesini salt megapixell degeri ile ASLA VE KESİNLİKLE ÖLÇÜLMEZ!

Mp sadece BASKIDA GEÇERLİ BİR KAWRAMDIR
    . Eger tutup sinema afişi, POSTER VS basacaksanız 5mp ve üstü rakamlar anlam kazanabilir. Ötesinde gündelik çekimlerde kullanmak üzere (özellikle bu foruma takılan 17- 21 yaş arası insanlar için) ortalama 2 veya 3.2mp'lik bir kamera FAZLASIYLA yeterlidir.

Bilinçsiz, her duyduguna inanan, araştırmacı kişilikten uzak çoluk-çocuk şeklinde tabir edilen tüketicileri kandırmak üzere üretici firmalara özellikle son 2- 3 yıldır deli gibi Mp çılgınlıgına kendilerini kaptırmış durumdalar. İşte bu yüzden sagda-solda, forumlarda, ortalıkta gördügümüz "ben 13.2Mp makine aldım ama b...k gibi fotolar cekiyorum neden acaba" şeklinde feryat-figanlara sıkça rastlıyoruz. Mercimek kadar sensore tutup sıkış-tepiş 10, 12, 13.7 vs mepapikseli zorla sokarsan oalcagı o olur elbet...

Bir fotonun kalitesini Mp degil en başta sensörün kalitesi ve çapı belirler. Akabinde diyafram açıklığı, min. max. enstantene degerleri, f stop aralıkları, iso perfonmansı (özellikle yüksek iso), Choromatic bozulma sapmaları (CA), beyaz dengesi, işlemci process'i (foto işleme algoritması) vs gibi daha burada yazmayacagım birçok ayrıntı ve kriterler belirler...

Bu yüzden alacagınız tel için ASLA VE KESİNLİKLE "ben 5mp telefon alıyorum artık kesin cam gibi fotolar çekerim" şeklinde traji-komik YANILGILARA DÜŞMEYİN.

Saygılarımla, bir bilen...

arkdaşım çok şey biliyor olabilirsin ben çok şey bilmiyor olabilirim ama bu kadar sert üslüp kullanman iyi birşey dğil daha sakin cümlelerlede aynı şeyleri anlatabilirdin
    ayrıca ben yaptığım yorumları bi tarafımdan uydurmuyorum yurt dışındaki telefon incelemelerinde fotoğraflar gayet güzel ne bir pus var nede başka bir şey bu telefona yurt dışında bile yeni fw çıkmadı yani aynı fw kullanıyor
    ayrıca ben n95 8gb kullandım onda 2.8/5.6 carl zeiss tessar optik vardı bu telefonda 2.8/5.4 carl zeiss tessar optik var yani kameraları ve kameranın konduğu yerler eşit yani n95 8gb ta hangi güzellikte resim alıyorsan bu telefondada aynı güzzellikte resim almamak için hiç bir neden yok bu benim BİLİNÇSİZ VE CAHİL bi kullanıcı görüşüm BİLENLER ne der bilemem.

• Kişisel olarak kimseye bir vurgu yapmıyorum. Sadece genel olarak çok bilinen bir yanlışın altını çiziyor ve gerçekleri dile getiriyorum. Belkide gerçekler biraz sert kaçmış olabilir

Her iki cihazdada aynı lens olabilir ancak mesele gidip cihazlara sadece carl zeiss lens koymakla bitmiyor. Öyle olsaydı en başta sonyericsson cihazlarına carlzeiss koyardı ancak sony hala oem lens kullanıyor W ve K serilerinde. Ancak buna ragmen bu cihazların foto kalitesi yıllardır aşikar. Yani amaç bu işlere fazla hakim olmayanları mıknatıs gibi çekmek ve "etiket"..

Bu cihazlarda kilit nokta sadece mercek degil "lens + yazılım ve diger donanımların kalitesidır". Ör; bir tel'e dünyanın en iyi lenslerinden biri almanların Leica'sini koysunlar ancak tutup üstüne hızla, apar-topar yazılmış, perfonmansı düşük bir yazılımla o lens desteklenirse eger alınacak foto kalitesini ne siz sorun, ne ben söyleyim. N79'u kötülemiyorum aksine hoşuma gitti (şimdilik foto kalitesi hariç) Hatta şuan kullanmakta oldugum N78'imi satıp alacagım sanırım.

Bu arada gerci yakında ilan verecegim ama sıfırdan farksız, beş günlük, nokia.com garantili N78 düşünen arkadaşlar olursa pm sallasınlar bana. Kimbilir uygun fiyattan kime niyet, neye kısmet bu işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 21 Kasım 2008; 20:02:00 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.