Şimdi Ara

===> Nokia N79 | Ana Başlık, SSS, Destek, Paylaşım <=== (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.097
Cevap
18
Favori
742.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum içimizde canlı olarak gören bir sen varsın sen şunu söyle bu telefonun kalıcı olarak bir kusuru varmı yani kamera fw ile halledilir vs. diyorsun sen halledilemeyecek - sini(lerini) söylermisin eğer varsa
    reis o telefon orjinal nokia değil gibi duruyo bide sanki biraz bilgisayar oynaması gibi duruyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 21 Kasım 2008; 21:55:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsaid

dostum içimizde canlı olarak gören bir sen varsın sen şunu söyle bu telefonun kalıcı olarak bir kusuru varmı yani kamera fw ile halledilir vs. diyorsun sen halledilemeyecek - sini(lerini) söylermisin eğer varsa
    reis o telefon orjinal nokia değil gibi duruyo bide sanki biraz bilgisayar oynaması gibi duruyo

Kime bu msj anlamadım ki :)
  • sana dostum senden başka teli gören yok:)pininfarina
  • Tuşlar ne olmuş öyle yere vurunca
    Hava yastıklarını hatırlattı bana
    quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Şunu izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=oDi5pLTPY8I

• quote:

sana dostum senden başka teli gören yok:)pininfarina

Cihazin hiçbir kusuru yok rahatlıkla alabilirsin. Ben sadece foto kalitesini begenmedim o da zamanla N73'te yaptıkları gibi yeni f.w. updateler ile nispeten duzeltilebilir. Bu urunler onlarca farkli ve zorlu testten ve yuzlerce kisilik beta tester yazilimci tarafindan gunlerce test edilip cihazin ciddi bir "fatal error" olmadigina karar verildikten sonra piyasaya surulurler. Kagıttan uçak yapmaya benzemez yani bu işler.

Konuyu bu kadar "irdelemenize" gerek yok. Bazilari var goruyorum yok efenim "video cekerken ses stereo'mu, mono mu" yok "8gb karta sınırsız kayit yapiyormu" vs bilmem ne. Sanki amcam cnn muhabiri elinde 1920*1080 Full HD çözünürlükte video çekimi yapacak sanır. Bunlari sorgulamaya gerek yok cihaz zaten düşük bir Bitrate oraninda çamur gibi vga çözünürlüğünde kayit yapiyor. Mono olsa ne olur, stereo olsa ne olur!

Kimide görüyorum yok efenim "ekran cok kucuk nette nasil sorf yapılır" bunla falan demiş! Bu amcayida goren 7/24 saat monitor basinda, borsada brookerlık falan yapıyor sanır. Oldu o zaman soyleyelim nokia'ya alete 22 inch wide ekran monitor koysunlar :)

Bu tarz elestiriler ergonomi ve mühendislik nedir bilmeyen, empati ve mantik yeteneginden yoksun (had safhada duz mantik) genelde çoluk-cocuk tayfasi denilen kesimden geliyor. Ancak içi boş, manasız bu yorumlar cihazin degerinden birsey kaybettirmiyor. Bu sınıftaki cihazlarin konsepti "her guncel teknolojiden biraz olsun, hiçbirinden olmamis olmasin" mantigidir. Konuyu bu çercevede degerlendirmekte fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 22 Kasım 2008; 5:34:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

sana dostum senden başka teli gören yok:)pininfarina

Cihazin hiçbir kusuru yok rahatlıkla alabilirsin. Ben sadece foto kalitesini begenmedim o da zamanla N73'te yaptıkları gibi yeni f.w. updateler ile nispeten duzeltilebilir. Bu urunler onlarca farkli ve zorlu testten ve yuzlerce kisilik beta tester yazilimci tarafindan gunlerce test edilip cihazin ciddi bir "fatal error" olmadigina karar verildikten sonra piyasaya surulurler. Kagıttan uçak yapmaya benzemez yani bu işler.

Konuyu bu kadar "irdelemenize" gerek yok. Bazilari var goruyorum yok efenim "video cekerken ses stereo'mu, mono mu" yok "8gb karta sınırsız kayit yapiyormu" vs bilmem ne. Sanki amcam cnn muhabiri elinde 1920*1080 Full HD çözünürlükte video çekimi yapacak sanır. Bunlari sorgulamaya gerek yok cihaz zaten düşük bir Bitrate oraninda çamur gibi vga çözünürlüğünde kayit yapiyor. Mono olsa ne olur, stereo olsa ne olur!

Kimide görüyorum yok efenim "ekran cok kucuk nette nasil sorf yapılır" bunla falan demiş! Bu amcayida goren 7/24 saat monitor basinda, borsada brookerlık falan yapıyor sanır. Oldu o zaman soyleyelim nokia'ya alete 22 inch wide ekran monitor koysunlar :)

Bu tarz elestiriler ergonomi ve mühendislik nedir bilmeyen, empati ve mantik yeteneginden yoksun (had safhada duz mantik) genelde çoluk-cocuk tayfasi denilen kesimden geliyor. Ancak içi boş, manasız bu yorumlar cihazin degerinden birsey kaybettirmiyor. Bu sınıftaki cihazlarin konsepti "her guncel teknolojiden biraz olsun, hiçbirinden olmamis olmasin" mantigidir. Konuyu bu çercevede degerlendirmekte fayda var...

yorumlarınızı okudum gerçekten gerçekten çok faydalı bilgiler edindim.sizin birazda değinmek istediğiniz galiba bu sonuç itibariyle bu bir telefon bununla ne video ne de resim en üst seviyeden kalite arayamazsın.buna internetten yaralanmada dahil.....tabii sizi yanlış anlamadıysam

bir diğer konu bu telefon bana göre piyasada bir zamanlar n73 fırtınası gibi esecektir diye düşünüyorum.....yorumlarınız için teşekkür ederim.özellikle pininfarina kardeşim bende 30 yaşımı bitirdim ama bu anlattıklarının çoğunu bilmiyordum.senin sayende öğrendim işin aslını çok sağolasın...

• Silikonumsu tuşları olduğundan acayip olmuş videoda.
  • FAKE GİBİ GELDİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Şunu izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=oDi5pLTPY8I

Bu videonun daha uzun bi şekli ovi'de var. bizim elimize geçmeden telefona nokia test merkezinde ne gibi işkenceler yaptıklarını anlatıyor.

http://share.ovi.com/media/Conversations.public/Conversations.10434

EKLEME=
    Videonun 15 dakikalık çok daha uzun versiyonu

http://vimeo.com/2295844

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drorhan -- 22 Kasım 2008; 20:20:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: assault79

yorumlarınızı okudum gerçekten gerçekten çok faydalı bilgiler edindim.sizin birazda değinmek istediğiniz galiba bu sonuç itibariyle bu bir telefon bununla ne video ne de resim en üst seviyeden kalite arayamazsın.buna internetten yaralanmada dahil..... tabii sizi yanlış anlamadıysam

Kesinlikle dogru anlamışsınız olayın özü kısaca budur işte...
  • zaten kamera için veya int için alınan bi tel değil bu, millet laptop veya pc performansı bekliyor kamerada da jvc kalitesi bekliyor
    ama normal bi kullanıcı içi nedir önemli anları ölümsüzleştirmek için kişilerin ve ortamın belli olduğu bi fotoğraf çekmek(vga kamerada bunlar belli olmuyordu)
    sonra nedir wifi olan bi yerde 5-10lık bi forum sitelerinde takip ettiğin konulara bakmak veya işte döviz kuruna bakmak vs. tutupta knight silkroad oynıcak halin yok
    eğer bi telefondan bundan daha fazla şey bekleyen varsa yaklaşık 1000ytl tele verinceye kadar biraz daha ekleyip fotoğraf makinasının kralını alır
    laptobun alasını alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 22 Kasım 2008; 13:05:40 >

• Wifi olsa ben laptobtan yaptığım şeylerin çoğunu telefonla yapabilirim. Şu an N70'le bile haberlere bakıyorum, brovser tabanlı oyunlar oynuyorum (travian, popmundo...) forumlara bakabiliyorum. merak ettiğim şeyleri googledan aratıp bakabiliyorum. mailllerime bakıyorum. vs..
    N70'in ekranı yettiğine göre N79'un ekranı fazlasıyla yeter.
    Telefonla çektiğimiz fotoğrafların da hepsini kağıda bastırıp bakmıyoruz. Büyük bi kısmını sadece telefonun ekranında bakıyoruz. az bi kısmını bilgisayarda bilgisayar ekranında bakıyoruz. bence bilgisayar ekranında bakmak için yeterince kaliteli fotoğraflar çekiyor. Zaten şu anda en kaliteli fotoğrafları çeken cep telefonu bile 180 YTL'ye aldığım fotoğraf makinesi kadar güzel çekemiyor. biraz daha iyi fotoğraf çekiyor diye 250-300 ytl fark fazla geliyor bana.
    Okuduğum yorumlara göre MP3 dinlemek için kaliteli bir kulaklıkla birlikte olduğunda yeterli bi telefon.
    iki hopörlörün aynı tarafta olması bence özellikle video izlerken telefonun landscape kullanılacağı düşünülerek özelllikle yapılmış diye düşünüyorum. telefonun daha çok yatık kullanılmasını istemişler sanırım.

• zaten şu an çıkan çoğu telefonun hoparlörleri tek tarafta n96 olsun n85 olsun n82 olsun n95 ten sonra sadece n78e koydular galiba çift taraflı hoparlörü
    bide bu telin ekranı 2.4 inç n85in 2.6 n95 8gbın 2.8inç küçük bi hesaplama yaparsak
    2.4*2.54=6.096cm
    2.6*2.54=6.604cm
    2.8*2.54=7.112cm
    şimdi bu ekranı küçük n85 gibi n95 8gb gibi olsaymış diyen arkadaşlar int sitelerinin max 1cm farkla büyük görebilmek içinmi bu yaygarayı yapıyorlar anlamıyorum bi söz vardır (tabi sayılar değişebilir) 1 ytl ile ne sen zengin olursun nede ben fakir olurum diye şimdi bu ekranın 1cm fazla olmasıyla ne sen daha iyi gezinirsin internette nede ben internet sayfalarını göremem
    ayrıca e 51-65-66 nın ekranlarında bile gayet güzel dolaşılabiliyorsa bu telefondada hiç bi eksik olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 22 Kasım 2008; 14:49:13 >

• Şimdi bu ekran konusunu açan benim sanırım... Amma konuşuldu bu konu hakkında. Yıllardır bilgisayar ve internet kullanan birisi olarak benim bkış açım farklı. Tabii herkes kendine göre bazı şeyler bilir bazı şeyler bilmez.
    Yok yaygara yok mühendislikten anlamayan (mühendisim bu arada :) ) falan... Saçma oluyor bunlar bence. Cevap verip ortamı germek istemem ama dayanamadım kusura bakmayın. Şimdi elimizde 2.8" ve 2.4" iki telefon olduğu zaman hiç mi fark yok. İkisini de alacak olsanız hangisini alırsınız gibilerinden ya da n96 ve n79 arasındaki tahmibi 500 ytl ye değecek bir fark mıdır acaba anlamında bir soru sordum. Bu kadar uzatılacak bir soru değildi. Ama cm lerle bir anlamı olmasa da oranlarsanız daha anlamlı bir fark oluyor..
    Tamam n79 güzel telefon ama n96 ile arasında kalmamın nedeni ikisinin de gözümde bazı eksikliklerinin olmasıydı. Teknik ve estetik kusurları var bunların biliyorsunuz. Yada şöyle söyleyeyim bunların birbirine üstün özellikleri var. N79 genelde estetik ve ergonomik anlamda üstün ama mesela lens koruyusu olması teknik bir konu..Bunun gibi... En önemli farklarından olan ekran boyutunu sormamın nedeni tecrübeli arkadaşlardan yorum almaktı. Ya n79 u almak için içim daha rahatlayacaktı ya da n96' yı...
    Bu kadar önemli bir konu değil tabii ama sonradan pişman olmamak için sormak lazım kullanan birilerine bence bu konuları...

• nous_docky dostum benim söylediklerim sana değildi senin ekran hakkında yazdıklarını görmedim bile yanlış anlaşılma olmasın ama sen teknik özelliklerini bi kenara bırak kızaklı telefon alma nedenine gelince 9ay önce n95 8gb ilk çıktığı sıralarda büyük bi heyacan ve hevesle aldım ve geçen telefonun kızağı bozuldu elimde kaldı şu an telefonsuzum ne kadar iyi olursa olsun telefon kızağı bi süre sonra bozuluyor 1aydır telefonsuzum ve n96 yı alma imkanımda var ama sırf kızağı yüzünden almıyorum bu telefonu bekliyorum benim acı bi tecrübem oldu senin oldu senin olmasın n79 al bence
    ayrıca ben 2.4 le 2.8 arasında hiç fark olmadığınıda yazmadım tek parça 2.8 ekranlı tel olsun gider onu alırım ama hayat memat meselesi olacak bi fark değil ondan bahsettim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaid -- 22 Kasım 2008; 15:17:44 >

• Kızaklı telefon sorunlu oluyor diye çok duyuyorum ama n96' nın kızağının nispeten çok kaliteli olduğunu okudum çok yerde. Sanırım malzeme kalitesi falan da iyiymiş. Benim aradığım illa kızaklı olsun değil ama istediğim özellikler (ekran, estetik gibi) beni hep kızaklara yöneltiyor. N96 ya da n79 olacak. Aynı sınıfta değil biliyorum bu cihazlar ama başka alınabilecek bir telefon göremedim ben. Çok araştırınca (ki ben 2-3 aydır durmadan kurcalıyorum) hepsinin kötü özlliklerini öğrendim. Ama n96 da önemli bir sorun bulamadım. Tek sorun fiyatı ama onu da göze aldım artık. Yapacak birşey yok.
    N79 da beklentilerin zaten aşağıya çekilip yönelinen bir cihaz. Bir arkadaşın daha önce söylediği gibi hiç birşey çok iyi değil, hiç birşey çok kötü değil... Yani n79 dan ne alabileceğimi biliyorum sonuçta... Herşey orta karar gibi...
  • arkadaşlar n95 8gb ile n79 u kalınlık boyut vs. olarak karşılaştırabileceğimiz bi resim varmı ben bulamadımda bulabilen varsa buraya koyarsa veya link verirse makbule geçer
  • inç değerleri çaprazdan ölçülür

dolayısıyla baya artış olur ekranda

ben resim araştırayım
  • N79: 2.4" | N85: 2.6" | N96: 2.8"

===> Nokia N79 | Ana Başlık, SSS, Destek, Paylaşım <===

===> Nokia N79 | Ana Başlık, SSS, Destek, Paylaşım <===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 22 Kasım 2008; 17:51:35 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.