Şimdi Ara

nokia N8-İphone4 lütfen yardım ikisi arasındayım (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
3.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Daha önce de yazmıştım iPod Touch kullanıyorum diye. iPhone ile aynı işletim sistemini kullandığını varsayarsak; evet çok stabil çalışıyor, takılma kilitlenme yok. Ama başka yönden bakarsak internetten örnek vereyim; Nokia'da bir sayfaya basıyorsunuz yukarıda kb olarak sayfanın yüklendiğini gösteren tabloya bakarak bekliyorsunuz. Apple ise hiç bekletmiyor anında açıyor. Ya da öyle görünüyor! Çünkü sayfa açılıyor küçük bir kısmı görünüyor geri kalan kısmı kare kare, yine yüklenmesini bekliyorsunuz. Bence bunlar psikolojik oyunlar. Symbian, Android ve OS arasında çok tartışma yaşanmış. Ama ben şunu söylemek istiyorum ki binlerce program yüklemiyorsa, sadece ihtiyacım olanları yükleyeyim gerisi gereksiz diyorsa ne diye OS tercih etsin? Yani 150'nin üstüne çıkmayan bir insan neden 300'e çıkabilen bir araba alsın böyle de denilebilir. Bu arada N8'e yetersiz demiyorum, uygulamaları araştırdığınızda ihtiyacınızdan çok daha fazlasının olduğunu görebilirsiniz. Herşey işletim sistemi de demek değildir. Akşam arkadaşlarınızla dışarıya çıktınız, ve sizin için değerli bir anı ölümsüzleştirmek istediniz. Xenon flaşı olmayan bir cihaz ile fotoğrafta ne olduğunu anlamak bile zor olur emin olun. Herkes JB yapmaktan, programlarla uğraşmaktan da anlamaz. Kendimden örnek vereyim; JB yapıp cihazın sınırlarını zorlayabilirim ancak bluetooth ile veri aktarımı için, 3G ile görüntülü görüşebilmek için neden JB ile uğraşmak zorundayım? Bunlar en basit özellikler ve her alan bu cihazın özelliklerini kullanabilmek için JB gibi bir olaya girişmek zorunda değildir. Kısacası beklentiniz ne ise onu alın, herkes kırmızı seviyor diye kırmızı almak zorunda değilsiniz.

ben o kadar sık bi program yükleyen biri değilim ama stabil çalışmasını istiyorum o yüzden hangisi daha ii diye sordum ama işin içinden çıkamadık

• quote:

Siz de alacağınız cihaza yapyıorsunuz aynısını.

Bu insanın doğasında olan birşey. Sen de aynısını yapıyorsun demekle zaten kendinizde bunu kabul ediyorsunuz.

quote:

Siz gidip lider olan ios ve andriod varken symbian alıyorsanız ne diyim.

Birşey demenize gerek yok. Ben sizin tercihlerinize nasıl saygı duyuyorsam siz de benim tercihlerime saygı duymak zorundasınız!

quote:

Yeni symbianın öyle olmayacağı ne malum?

Bu sorunun cevabını net olarak cihaz çıkınca göreceğiz. Ancak şu anki yapılan hız testlerinde gayet başarılı sonuçlar aldı. Bu yüzden ümitliyim. Speedy Go! testinde aldığı bir sonuç.
     nokia N8-İphone4 lütfen yardım ikisi arasındayım

Bu da aynı testin birkaç cihaz ile yapılması.
     nokia N8-İphone4 lütfen yardım ikisi arasındayım

Ayrıca ekran çözünürlüğü/GPU oranını baz alınca 32 MiPS ile en iyi sonucu N8 alıyor.
    Motorola Droid / Nokia N900: TI OMAP3430 + PowerVR SGX530 >> SGX530: 14 MiPS (@480x854, @480x800)
    Google Nexus One: Qualcomm QSD8250 + AMD z430/Adreno 200 >> Adreno 200: 22 MiPS (@480x800)
    Apple iPhone 3GS: Samsung S5PC100 + PowerVR SGX535 >> SGX535: 28 MiPS (@320x480)
    Apple iPhone 4: Apple A4 + PowerVR SGX545 >> SGX545: 28 MiPS (@640x960)
    Samsung Galaxy S: Samsung S5PC110 + PowerVR SGX540 >> SGX540: 28 MiPS (@480x800)
    Nokia N8: 680 MHz ARM11 + Broadcom BCM2727 >> BCM2727: 32 MiPS (@360x640)

quote:

Asıl ben sizin sürekli haklı çıkma çabanızdan bıktım.Burdaki arkadaşı da yanlış yönlendiriyorsunuz.Siz düzeltmiş olacağını nerden biliyorsunuz?Çıktı da 1-2 ay kullandınız mı?

Elimdeki somut verilere bakarak yorum yapıyorum işkembeden sallamıyorum! Ama siz sanki birşeyden anlıyormuşcasına ve birşey biliyormuşcasına bilinçsizce yorum yaparak kendinizi birşey zannediyor olmayasınız? Ki kendinizi bilinçli zannettiğinizi düşünerekten N97 almanız daha sonra da pişman olmanız bunun kanıtı.

quote:

Galiba okuduğunu anlamıyorsun?Baheneymiş, ya nasıl insanlarsınız biriyle normal bir ortamda tartışırken de böyle yapyıor musunuz?Yapıyorsanız çok dayak yiyorsunuzdur.

Başıma hiç böyle birşey gelmedi. Fakat sizin gelmiş olmalı ki böyle diyebiliyorsunuz.

quote:

Siz de n8 e kanmışsınız işte

Artık söylediklerimi anlamadığınıza ya da başka bir yerinizden anladığınıza eminim. Benim yorumlarımı okurken acaba anlayarak mı okuyorsunuz yoksa okuyup geçiyor musunuz? Ben N8'e kansam çıktığında alırım fakat ne diyorum yorumumda:
    quote:

Şunu da altına yeniden not geçiyorum cihaz beklediğim gibi olmazsa yine almam. Çünkü zırt pırt cihaz değiştirecek kadar telefonlara para veren biri değilim. Bu yüzden herşeyini incelerim ve öyle alırım.

Fakat siz ne yaptınız, N97 alarak cihaza kandınız ve kendiniz de bunu kabul ettiniz. Ben ne diyorum, cihaz beklediğim gibi olmazsa almam diyorum. Cihazı alarak kanmış olursunuz ben henüz almadım ve kanmadım.

quote:

Zaten google da sizi gps ten izlemeye çok meraklı, sanki apple da yapamaz bunu, ne malum appleında yapmadığı?Siz o zaman gps siz internetsiz bir telefon alın rahat olun

Artık bu kadar sığ bir yoruma cevap vermeyeceğim.

quote:

Yani illa n8 diyorsunuz, başka telefon olamaz, herkesin lider dediği andriod ios değil n8.

N8 alacağım cihazlar listesinde en başta olan cihaz. N8 olmazsa başka cihaz olur. Apple başlığında yaptığım bir yorumu isterseniz size alıntılayayım:
    quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

N8'i bekliyorum umarım beklediğim gibi çıkar. Şayet çıkmazsa bana iki cihaz kalır. iPhone 4 veya N9(MeeGo).

Şimdi yeterince anladınız mı?

quote:

çok boş cevaplar vermişsiniz sırf yazmış olmak için.

Kimin boş cevap verdiği ortada. Kendinizi birşey zannedip birşeyler yazmaya çalışıyorsunuz ama laf kalabalığı yapmaktan öteye geçemediniz.

quote:

Siz çok beğeniyorsanız buyrun alın n8i, ama lütfen başkalarını etkilemeyin.

Yine söylüyorum beklenildiği gibi çıkarsa alırım şayet öyle olmazsa almam. Asıl siz kendi bilgisizliğinizle başkalarını da karanlık dünyanızın içine çekmeyi artık bırakın. Ben ne diyorum cihaz çıksın incelemeleri gelsin ondan sonra bunları değerlendirip kararınızı verin diyorum nesi yanlış acaba bunun? Bunun neresi yanlış yönlendirme oluyor?

quote:

mümkünse cevap yazma, çünkü sıkıldım artık bunu tartışmaktan, sizin yazınca ben cevap vermezsem verecek cevabın yok diyorsun. ben biliyorum sizin verecek cevabınız olduğunu ama gerek yok bence uzatmaya.

Bu cevptan sonra artık ben de uzatmayacağım. Merak etmeyin verecek cevabınız yok demem bu sefer.

• quote:

Bu cevptan sonra artık ben de uzatmayacağım. Merak etmeyin verecek cevabınız yok demem bu sefer.

Teşekkürler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 9 Ağustos 2010; 3:39:11 >
  • Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Orijinalden alıntı:
    Rehberinizi verin Google tutsun, maillerinizi, SMS'lerinizi, notlarınızı, takviminizi, programlarınızı, oyunlarınızı da verin Google'da dursun; bahanesi kolayca senkronizasyon olsun. Tüm internet geçmişinizi ya sizin sisteminizdeki Google araçları ya da web sitelerindeki Google Analytics kodları ile belirleyebilsin. Google bir yandan da GSM kulelerinden ve GPS üzerinden sizi izlesin, nerede olduğunuzu bilsin. Hatta size yol tarif etsin. Hepsi de ücretsiz (!) olsun.

Siz bu kadar kişisel ve mahrem bilginizi kendiniz dışında birine kolay kolay verir misiniz ki, tüm geliri reklam olan Google adında bir firmaya da güvenesiniz? Bir örnek vereceğim, çok basit bir örnek..

Google Android cihaz size yol tarif ediyor ve sizin A noktasına varmanız gerekiyor. B ve C caddelerinden oraya gidebilirsiniz, ancak sizin geçmişte internette yaptığınız aramaları ve akabinde girdiğiniz siteleri zaten bilen Google size daha önce ilgilendiğiniz X marka ürünü satan müşterilerinin daha çok bulunduğu B caddesine sokacak. Üstelik B caddesinde trafik tıkalı fakat C caddesi boş ise Google Maps bunu hiç umursamayacak çünkü sıkışık trafikte B caddesindeki mağazalara daha uzun süre maruz kalacaksınız.

Augmented Reality denilen GPS+Kamera+Web+Pusula dörtlemesinin peşinden bu denli (Tüm büyükler yarışıyor..) koşulmasının nedeni de bu; (web geçmişinizden analizle bulunan) ilgilendiğiniz bir ürünün yakınınızdaki bir mağazadaki fiyatını kamerayı o yöne çevirmek suretiyle ekranınızda görebileceksiniz (ilk örnekler)
    Ben bu yüzden Andriod platformuna karşıyım.
    Bu bahsettiklerinizi microsoft'un veya symbian vastısayıla nokianın yapmadığının/yapamayacağının bir garantisi var mı? Kaldı ki,son zamanlarda bu konu epeyi tartışılır oldu ama bence en saçma mevzulardan biri. Reklam dünyasında yaşıyoruz, diğerlerinin de aynı sebeplerle imkanlarını aynı doğrultuda kullanmadığından ne kadar eminsiniz??? Bu çeşit bir paranoyayla hiçbir akıllı telefon, mail hesabı kullanamaz veya bir sosyla platforma üye olamazsınız.

Ben kabul edilecek bir şey yapmadım ki... Bunu zaten söylüyordum. Bazılarında var bazılarında yok.
    İlk başlarda, bir kaç kişi ısrarla böyle olduğunu belirtmesine rağmen bu kadar tarafsız bakmadığınızı hatırlıyorum.

Tercih meselesi olduğunu ısrarla size söylüyorum. Ayrıca cihazlarda bazı kriterlerim vardır. Görüntüleme özelliği benim için olmazsa olmazdır. Neden bu yüzden N82 kullandığımı umarım anlıyorsunuzdur. Fotoğraf makinesi alın demeyin. Evde eski bir makina var zaten ama yanında taşıması işkence oluyor.
    İyi de görüntülemenin symbian'la ne alakası var? Üstteki yorumunuzu "symbian, android ve ios'tan daha fazla ne sunabilir ki?" soruma cevap olarak yazmışsınız. Bağlantıyı kuramadım ama en iyi fotoğraf/video kalitesi symbianlı cihazlarda var diyorsanız biraz yanılırsınız, samsung pixon serisi (samsungun mobil cihazlarda fotoğraf/video kalitesinde istisnasıdır bu seri ve i8510 modeli, gerisi beş para etmez.), LG Renoir gibi cihazları yabana atmış olursunuz ki, yazık olur.

Apple'a gıcıklığım falan yok ama kullanıcılarına karşı var. Zira bazıları gerçekten insanı çileden çıkartabiliyor.

Umarım o kullanıcılar arasında değilimdir

İşte siz burada kendi ihtiyaçlarınızı baz alarak bunu söylüyorsunuz. Bense zırt pırt cihaza oyun/program yükleyen biri değilim. İşime yarayan birkaç gerekli programı yüklerim o kadar. Saysanız 20 bile etmez telefonumdaki uygulama sayısı. Sizin cihazdan ne beklediğiniz ve benim cihazdan ne beklediğim umarım daha iyi anlaşılmıştır şimdi. Eğer benim beklentilerim size ya da bir başkasına saçma geliyorsa zaten tartışmanın bir manası yok.
    Ben kendi ihtiyaçlarımı baz alarak konuşmuyorum.Android şunları yapar, IOS şunları yapar da symbian yapamaz demedim, zaten symbian'ın ihityaçlarınızı karşılayıp karşılamamasını değil; diğer sistemlere nazaran durumunu tartışıyorduk.Kaldı ki bana symbianın; hadi IOS'i geçelim Android'den daha fazla/iyi yapabileceği bir şey söyleyin. Gerçekten bilmiyorum, yokuşa sürdüğümü sanmayın.Kaldı ki illa zırt pırt uygulama yüklemeniz gerekmez. Uygulamalardan önce sistemin stabilitesi gelir, kullanıcıyı yarı yolda bırakmaması açısından. Ee bu konuda da symbian'ı savunacak değilsiniz herhalde. Yoksa sizin ihtiyaçlarınızın arasında zırt pırt telefonun pilini çıkarıp takmak gerektirecek kadar donması da mı var? Bu seferlik sizi kırmamak için daha symbian^3 çıkmadı hemen eleştirmeyelim, belki daha stabil bir sistem olmuştur diyeceğim.Ama buna inandığımdan değil sadece sizi kırmamak için

Çünkü rakip platformların çıkması neticesinde sadece Symbian ile buna karşı koyamazdı. Bu yüzden daha iyi olan MeeGo'yu üst segmente daha alt seviyede olan Symbian'ı orta sınıfa kaydırdı.
    Yani yavaş yavaş aynı noktaya geliyoruz.Symbian'ın sonu pek iyi değil...

Dikkat ederseniz beta olmasına rağmen hemen piyasaya sürüldü. S^3 ise böyle olmadı ısrarla kontrol ediliyor ve aynı hatanın olmaması için çalışılıyor. Siz yine rahatlıkla varabiliyorsanız varın birşey demiyeceğim. İki zıt görüşün kendilerine göre doğruları vardır.
    N95 8GB çıktığında nokia dokunmatik cihazlar üzerinde çalıştığını açıklamış, hatta 1-2 ay sonra da meşhur 5800'ın donanım özellikleri sıdırılmıştı(!) internete, bu şekilde olduğunu hatırlıyorum. Neyse ben yine sizi kırmamak için söylüyorum, belki symbian^3 bir şeyleri değiştirebilir...

Sizin tecrübenizle benim tecrübem aynı değil. Sizin bir işletim sisteminden ne beklediğiniz ile benim işletim sisteminden ne beklediğim farklı.
    Buradaki tecrübe beklentilerle alakalı değildi, beta'nın orjinal sürümden kusursuz/sorunsuz olacağına dair ümidinizle alakalı idi. Beklentilerinize karışmam, zaten karışamam. Üç yorumunuzda bunu belirtmişsiniz ama kesinlikle böyle bir niyetim yok.

Zira symbian^1'in beta videolarında kinetic scrolling vardı, yazılım cihazlara geldikten minimum 5 ay sonra bu özellik geldi, o da ilk başlarda yarım yamalaktı.Yani tüm menülerde değil sadece rehberde falan işliyordu.Buyrun siz pay biçin buradan...
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________
    İşte siz burada hata yaptınız. Kendiniz söylüyorsunuz beta olmasına rağmen sonradan gelen bir özellik var. S^3'te bu olmayacak. Herşey tamamlandığında cihaz piyasaya çıkmış olacak. N8'in bu kadar ertelenmesinin sebebi de işte budur. 5800 ve N97 bekletilmeden piyasaya sürüldüler ve sonuç ortada. Nokia aynı hataya düşmek istemediğinden N8'i yeterince optimize edilmiş bir şekilde piyasaya sürecek.
    Burada kendi yazdığım da alıntı yaptım ki durumun vehametini görün. Yani var denilen bir özellik 150 gün sonra geliyor, yarım yamalak geliyor ve siz bunu kabul edebiliyorsunuz. Ben, benzer sebeplerden samsung i8910'u iade etmiştim telpaya. Bu da beklenti meselesiyse, diyebileceğim bir şey kalmıyor.

_KadirşinaS_ görüşlerime katılmakta ya da katılmamakta serbestsiniz ama benim görüşlerim bu şekilde.
    Seviye için teşekkürler.

aacuna N8 çıkmadan iPhone 4 alma diyorum. Her ikisinin de incelemelerini okursun değerlendirirsin o zaman alırsın. Bekle diyorum sadece.
    Yani, ciddi şekilde ikisinin arasında kalmış birine verilebilecek makul bir tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 9 Ağustos 2010; 0:12:36 >

• o kadar uygulama fln indirmem arkadaşlar lütfen biri cwp werebilir mi bana da ikisi de stabil çalışıyo bu sizin dedikerinize göre ??????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: aacuna

o kadar uygulama fln indirmem arkadaşlar lütfen biri cwp werebilir mi bana da ikisi de stabil çalışıyo bu sizin dedikerinize göre ??????????

Dostum bence sen ikisini de bir incele sonra al.Sana herhangi birini direk tavsiye etmek hata olur. Belli ki iki cihazda da aklın kalmış, kendin görüp beğenmeden alırsan memnun olmazsın.Buradaki tavsiyeler çok güvenme, sonuçta herkes kendi beğendiğini tavsiye ediyor.
  • quote:

Bu bahsettiklerinizi microsoft'un veya symbian vastısayıla nokianın yapmadığının/yapamayacağının bir garantisi var mı? Kaldı ki,son zamanlarda bu konu epeyi tartışılır oldu ama bence en saçma mevzulardan biri. Reklam dünyasında yaşıyoruz, diğerlerinin de aynı sebeplerle imkanlarını aynı doğrultuda kullanmadığından ne kadar eminsiniz??? Bu çeşit bir paranoyayla hiçbir akıllı telefon, mail hesabı kullanamaz veya bir sosyla platforma üye olamazsınız.

Elbette bir garantisi yok fakat mahrem bilgilerine karşı böyle bir girişimi de yok Symbian'ın. Ki olsaydı zaten bu çok önceden bilinirdi. Ben saçma bulmuyorum Almanya'da bu yüzden suçüstü yakandılar. Saçma olsaydı adamları bu yüzden tutuklamazdılar.

quote:

İlk başlarda, bir kaç kişi ısrarla böyle olduğunu belirtmesine rağmen bu kadar tarafsız bakmadığınızı hatırlıyorum.

Elbette tarafsız bakıyordum ama malum bilindik fanatikler biz en ufak bir eleştiri yaptığımızda vay efendim yok böyle bir şey bilmem ne kedi-ciğer meselesi gibi hakikaten kişiyi aşağılayan ifadeler var. Biz bir kusur olduğunda elbette eleştireceğiz değil mi ama? Ama eleştirince fanatik oluyoruz işte.

quote:

İyi de görüntülemenin symbian'la ne alakası var? Üstteki yorumunuzu "symbian, android ve ios'tan daha fazla ne sunabilir ki?" soruma cevap olarak yazmışsınız. Bağlantıyı kuramadım ama en iyi fotoğraf/video kalitesi symbianlı cihazlarda var diyorsanız biraz yanılırsınız, samsung pixon serisi (samsungun mobil cihazlarda fotoğraf/video kalitesinde istisnasıdır bu seri ve i8510 modeli, gerisi beş para etmez.), LG Renoir gibi cihazları yabana atmış olursunuz ki, yazık olur.

Diğerlerinin bana veremediği bir şeyle alakalı değil bu. Tatmin etmekle alakalı. Ama mesela görüntüleme olarak Xenon flaşlı bir cihaz yok ve iOS'ta.(Android'de var ama Google'ın Android üzerindeki politikaları hoşuma gitmiyor.) Bu da benim için bir tercihtir. Xenon flaş benim için çok önemlidir hatta sırf bu yüzden tavsiyeler bölümüne bununla ilgili bir konu açtım. Benim gibi Xenon kriteri olmazsa olmaz diyenler için.

http://forum.donanimhaber.com/m_40455117/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40455117

Samsung'un cihazlarında işletim sistemi bulunmuyor. Yani sırf Xenon var diye de işletim sistemi olmayan sadece foto çekmeye yarayan bir cihaz alamam. i8510 gündüz çekimlerinde N82'den iyi çekiyor ama yine de ışık koşullarına göre N82'nin de iyi olduğu durumlar oluyor. İş gece ve zayıf ışık şartlarında çekime gelince N82'nin yanına yaklaşamıyor. Ha birde video çekimini unutmayalım. N82 bu konuda yine önde. LG Renoir'de de işletim sistemi bulunmadığı için benim için bir anlamı kalmıyor. Şu an 12 MP kameraya sahip 5 cihaz var. Üçü Samsung'a ait ve hiçbirinin işletim sistemi yok. Diğer ikisi N8 ve Satio. İkisi de Symbian.

quote:

Umarım o kullanıcılar arasında değilimdir

Elbette değilsiniz.

quote:

Ben kendi ihtiyaçlarımı baz alarak konuşmuyorum.Android şunları yapar, IOS şunları yapar da symbian yapamaz demedim, zaten symbian'ın ihityaçlarınızı karşılayıp karşılamamasını değil; diğer sistemlere nazaran durumunu tartışıyorduk.Kaldı ki bana symbianın; hadi IOS'i geçelim Android'den daha fazla/iyi yapabileceği bir şey söyleyin. Gerçekten bilmiyorum, yokuşa sürdüğümü sanmayın.Kaldı ki illa zırt pırt uygulama yüklemeniz gerekmez. Uygulamalardan önce sistemin stabilitesi gelir, kullanıcıyı yarı yolda bırakmaması açısından. Ee bu konuda da symbian'ı savunacak değilsiniz herhalde. Yoksa sizin ihtiyaçlarınızın arasında zırt pırt telefonun pilini çıkarıp takmak gerektirecek kadar donması da mı var? Bu seferlik sizi kırmamak için daha symbian^3 çıkmadı hemen eleştirmeyelim, belki daha stabil bir sistem olmuştur diyeceğim.Ama buna inandığımdan değil sadece sizi kırmamak için

Nadir de olsa cihazımın kitlendiği oluyor ama bunu normal karşılıyorum. Bilgisayarlar bile kitlenip kalıyorken cihazın kitlenmesi çok normal. Telefonun pilini çıkarmak aslında iyi bir şeydir. Mesela forumda iPhone'nun kitlenmesi ile ilgili yorumlar görüyorum. Mecburen bataryanın bitmesini bekliyorsun falan yazanlar oluyor. Bu tip şeyler olabiliyor. Diğer sistemlere gelirsek Symbian'dan daha stabil çalıştıkları doğrudur. Zaten Symbian onlardan daha stabil demiyorum böyle bir iddiada da bulunmadım ve mesajlarım içinde böyle bir mesajım yok. Ama beni memnun ediyor. Ne zamanki beni memnun etmez o zaman ben de platform değişikliğine giderim. Bu MeeGo olur.

quote:

N95 8GB çıktığında nokia dokunmatik cihazlar üzerinde çalıştığını açıklamış, hatta 1-2 ay sonra da meşhur 5800'ın donanım özellikleri sıdırılmıştı(!) internete, bu şekilde olduğunu hatırlıyorum. Neyse ben yine sizi kırmamak için söylüyorum, belki symbian^3 bir şeyleri değiştirebilir...

İnceden inceden yapıyorsunuz göndermelerinizi. Neyse...

Şunu da belirtmekte fayda var. iOS ve Android tamamen dokunmatik kullanım için tasarlanmış sistemler. Bu yüzden cihazlarında herhangi bir sorun çıkmadı. Symbian'ın kökeni ise tuşlu kullanıma dayanıyor. Tuşlular için tasarlanmış bir sistem. Bu yüzden dokunmatiğe geçiş süreci baya bir sancılı oldu Symbian için. Bunun ilk darbelerini de 5800 ile gördü. Şimdi ise evrimini tamamlamış bir şekilde karşımıza çıkacak bu yüzden ümtliyim. GL Benchmark testlerindeki sonuçlar gayet iyi. Ha yine belirtyim N8 beklediğim gibi çıkmaz ise kesinlikle MeeGo bir cihaz düşünüyorum. Artık Xenon flaştan feragat etmek zorunda kalacağım.

quote:

Burada kendi yazdığım da alıntı yaptım ki durumun vehametini görün. Yani var denilen bir özellik 150 gün sonra geliyor, yarım yamalak geliyor ve siz bunu kabul edebiliyorsunuz. Ben, benzer sebeplerden samsung i8910'u iade etmiştim telpaya. Bu da beklenti meselesiyse, diyebileceğim bir şey kalmıyor.

Bunun kabul etmekle bir alakası yok, ki kabul de etmedim. Bu beklenti meselesi olmuyor zaten. Söylediğinize katılıyorum.

quote:

Seviye için teşekkürler.

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Ağustos 2010; 17:00:02 >

• o kadar alıntı yapmışsınız, tartışmalar olmuş, peki şimdi hangi sonuca vardık; iphone 4 mu alıyoruz, N8 mi alıyoruz veya bir kaç ay bekleyip bir daha mı tartışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerdanger

o kadar alıntı yapmışsınız, tartışmalar olmuş, peki şimdi hangi sonuca vardık; iphone 4 mu alıyoruz, N8 mi alıyoruz veya bir kaç ay bekleyip bir daha mı tartışıyoruz.

Çok fazla tereddüt yaşayanların beklemesini şiddetle tavsiye ederim.
  • artık mecburen beklicez gibi gözüküyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

o kadar alıntı yapmışsınız, tartışmalar olmuş, peki şimdi hangi sonuca vardık; iphone 4 mu alıyoruz, N8 mi alıyoruz veya bir kaç ay bekleyip bir daha mı tartışıyoruz.

peki diyelim ki beklemeye takatimiz kalmadı, soyle gecıcı olarak 2 aylık fılan wifi li cift kameralı satarken zarar ettırmeyecek ne onerırsınız X6-N97 mını -e72 vb ne onerırsınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

N8 i pas geçin derim. Nokia alacaksanız MeeGo'dan şaşmayın. N8 in kamerasından başka bir numarası yok. Bir de HDMI ile USB OTG. Ben cihazı kılıf vs. ile kullanmam arkadaş diyorsanız iPhone 4 de almayın. (Zaten anten problemi olmasa dahi mevcut fiyatlara alınmaz ya neyse.) Samsung'un yazılım desteğinden çekiniyorsanız Galaxy S de almayın.

Siz en iyisi telefon falan almayın.

tek alternatif HTC desire kalıyor o da TR de adam gibi satışı yok.. hakkaten biz telefon falan almayalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

peki diyelim ki beklemeye takatimiz kalmadı, soyle gecıcı olarak 2 aylık fılan wifi li cift kameralı satarken zarar ettırmeyecek ne onerırsınız X6-N97 mını -e72 vb ne onerırsınız?

Hocam zarar ettirmeyecek herhangi bir nokia yok ki. Aldığının yarı fiyatı. Ama bu mantıkla işi lehinize çevirebilirsiniz. İkinci elde bir n97 veya x6'yı yarı hatta daha düşük fiyata bulmanız mümkün. Bu arada illa dokunmatik nokia olsun diyorsanız x6 olsun bari en yenisi o, hem capacitive sizi rahat ettirir.

• capacitive süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empathica

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

N8 i pas geçin derim. Nokia alacaksanız MeeGo'dan şaşmayın. N8 in kamerasından başka bir numarası yok. Bir de HDMI ile USB OTG. Ben cihazı kılıf vs. ile kullanmam arkadaş diyorsanız iPhone 4 de almayın. (Zaten anten problemi olmasa dahi mevcut fiyatlara alınmaz ya neyse.) Samsung'un yazılım desteğinden çekiniyorsanız Galaxy S de almayın.

Siz en iyisi telefon falan almayın.

tek alternatif HTC desire kalıyor o da TR de adam gibi satışı yok.. hakkaten biz telefon falan almayalım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.