Şimdi Ara

nokia N8-İphone4 lütfen yardım ikisi arasındayım (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aacuna

yani iphone 4 alınca da en az 2 yıl kullanmak isterim

2 yıldan önce birşey çıkanacağını sanmıyorum.Zaten galbia garantisi de iki yıl, o yüzden sorun olmaz herhalde.Bir arkadaşımda var 3g ilk çıktığı zamanlarda almış hala gayet güzel çalışıyor, birkere bile sorun yaşamamış, ama arkası çizik içinde

Şimdi başka bir konuda gördüm biri parkeye mermere ve halıya düşürmüş iphone 4 ü, çizik bile oluşmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

quote:

2 yıldan önce birşey çıkanacağını sanmıyorum.Zaten galbia garantisi de iki yıl, o yüzden sorun olmaz herhalde.Bir arkadaşımda var 3g ilk çıktığı zamanlarda almış hala gayet güzel çalışıyor, birkere bile sorun yaşamamış, ama arkası çizik içinde

Şimdi başka bir konuda gördüm biri parkeye mermere ve halıya düşürmüş iphone 4 ü, çizik bile oluşmamış

hmm tmm kardeşm iphone bölümüne de iice bi bakım da iphone de alabilirm :))

• quote:

quote:

quote:

iphone ile daha mutlu olacağını düşünüyorum, ama n8ide çok taktıysan çıkana kadar bekle, sonra incelemelere göre karar verrisin.
    Bende size bir soru sorayım, andriod neden istemiyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

iphone ile daha mutlu olacağını düşünüyorum, ama n8ide çok taktıysan çıkana kadar bekle, sonra incelemelere göre karar verrisin.
    Bende size bir soru sorayım, andriod neden istemiyorsunuz?

açıkçası androidli telefonların şeklini hiç beğenmiyorum ve iphone ile ilgili biraz bilgi sahibiyim ama android ile ilgili hiç bi bilgim yok yani okuyorum burdan ama elime alıp hiç incelemedim o yüzden de hiç bilmediğim bişeyi almak istemiyorum

• bi ara desire düşündüm onunda türkiyede satışı yokmuş
  • bence andrioide bir araştırın
  • iphoneden daha ii mi ki yani performans olarak ?? araştırım dicem de bu kez de işin içinden hiç çıkamayacağım
  • quote:

iphoneden daha ii mi ki yani performans olarak ?? araştırım dicem de bu kez de işin içinden hiç çıkamayacağım

Ben iphone u daha iyi buluyorum, fakat andriod de güçlü bir rakip çok hızlı büyüyor.Yanlış hatırlamıyorsam nexus one iphone 4 ten daha hızlı açıyor aynı web sayfasını.Ve flash desteiğide var, işinize yarar belki.
  • iphone yada n8 alacağım kardesm :D iphone de inş.... sorun yaşamam
  • quote:

Görüntüleri izledim. Bazı cihazlarda varken bazı cihazlarda yok bu sorun.

Güzel sonunda bazı şeyleri siz de kabul etmeye başladınız.

quote:

Kendiniz söylüyorsunuz ihtiyaç meselesidir diye. Eee tartışmanın ne manası var? Benim gerek beklentilerim, gerek ihtiyaçlarım ve gerese maddi imkanlarıma bakarsak N8 şu an için en uygunu.

Bu durumda tekrar sormam lazım. symbian size Android ve IOS'in sunduğundan daha fazla ne verebilir.Hadi Apple'a gıcık olduğunuzu var sayalım, bu durumda gerek uygulamalarının kalitesi gerek fazlalığı ve sistemin fonksiyonelliği ile Android, symbian'ın fersah fersah ötesinde.Bu dakikadan sonra ille de symbian diretmek biraz saçma oluyor bence. Hadi symbian çok çok iyi diyelim peki nokia niçin N9'da Meego'ya geçiş yapıyor???

quote:

Kendiniz söylüyorsunuz beta demişsiniz. Beta bir sürüm hakkında nasıl bu kadar kesin yargıya varabiliyorsunuz? Symbian^3'ün böyle olacağını nereden biliyorsunuz? Ben çıktıktan sonra bu cihazı ya alırım ya da almam. Çünkü iyi ya da kötü olduğunu ancak o zaman göreceğim. Symbian'la yaşadığınız tecrübeler sizi bu konuda önyargılı davranmaya zorluyor. Karşınızda yenilenmiş haliyle bir işletim sistemi var. N8, S^1 yüklü N97'den %180, yine aynı yazılıma sahip i8910'dan %54 daha hızlıdır.

İşte en acı nokta da burası. Symbian'ın ilk dokunmatik versiyonunun betasının da videosunu izlemiştim buna dayanarak bir beta sürüm ile yargıya yine RAHATLIKLA varabiliyorum.Tahminim siz çıkacak olan yazılımın betadan daha sorunsuz/kusursuz olacağını ümit ediyorsunuz.O zaman size tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki fazla ümitlenmeyin.Zira symbian^1'in beta videolarında kinetic scrolling vardı, yazılım cihazlara geldikten minimum 5 ay sonra bu özellik geldi, o da ilk başlarda yarım yamalaktı.Yani tüm menülerde değil sadece rehberde falan işliyordu.Buyrun siz pay biçin buradan...

quote:

Hatırlarsan N97 ile 3Gs'i karşılaştırmıştım. N97'nin atılarının kağıt üzerinde çok olması daha iyi olması anlamına gelmiyor. 5MP kamera olması daha işlevsel olmasını sağlamıyor ya da bluetooth ile dosya transferi daha üstün olmasını sağlamıyor.

Biz de tam olarak bunu söylüyoruz, kağıt üzerinde üstün olması, realitede böyle olduğu anlamına gelmez.

quote:

Başkaları dosya transferi konusunu açınca hemen JB ile halloluyor diyorsunuz ama kağıt üzerinde kaşılaştırınca bunu ciddi bir artı olarak gösteriyorsunuz.

Ben bt ile veri transferini ciddi bir fark olarak değil aksine gayri ciddi bir fark olarak yazdım farkındaysanız.Zira ben n97'nin kağıt üzerinde üstün olan yanlarını eleştiriyordum, siz değil. Tabiki ciddi bir fark değil, dediğiniz gibi JB ile çok da güzel halloluyor ve tam da bu sebeple bt ile veri transferi n97'nin iphone3GS'e karşı kağıt üzerindeki üstünlüğüdür. Gayet açıklayıcı bir örnek vermişsiniz aslında, ayrıca teşekkür ederim.

quote:

Mesela 3Gs'in bu konuda üstün yanları:

ARM Cortex-A8 600MHz processor, PowerVR SGX 530 GPU(emin değilim 530 olduğundan), 256MB RAM, HW Accelerator, işletim sistemi, app desteği vs. Gördüğün gibi asıl kağıt üzerindeki artılar bunlar.

Bunlar sadece kağıt üzerinde değil gerçek hayatta kullanımda da gerçekten üstün yanları. Mesela bir web sitesini görüntülerken durduk yere donmalar yaşanmaması, hiç sebep yokken bir anda browser'dan atmaması, web sayfalarının çok hızlı yüklenmesi, hakêza uygulamaların grafik kalitesi ve yine n97'den daha akıcı olması ve hızlı açılması vs. bunların hepsi hem kağıt üzerinde hem de gerçek kullanım deneyiminde ortaya çıkan iphone3GS'in en güçlü yanları. Bu örneğiniz de çok yardımcı oldu konuyu açıklamam için, tekrardan teşekkürler.

• ya ben yazmim yazmim diyorum ama okudukça dayanamıyorum
    kardeşim n97 3g den kağıt üzerinde daha iyi ama realitede vs vs... cart curt konuşmuşsunuz n97nüin kağıt üzerinde iyi olduğu özellikleriyle zaten 3g ye bin basar klavyesi olsun kamerası olsun vs.. bu özellikleriyle zaten 3g ye tekrar tekrar basar ama malesef işletim sistemi olması symbian olması vs.. nedenlerle 3g den daha kullanışsız bi telefon bunu kabul ediyorum ama n8 in kesinlikle 4 g den daha yararlı bi telefon olucağını da adım gibi emin olarak söylüyorum adamların bi bildiği var
  • quote:

Orijinalden alıntı: n8birbaslangic

ya ben yazmim yazmim diyorum ama okudukça dayanamıyorum
    kardeşim n97 3g den kağıt üzerinde daha iyi ama realitede vs vs... cart curt konuşmuşsunuz n97nüin kağıt üzerinde iyi olduğu özellikleriyle zaten 3g ye bin basar klavyesi olsun kamerası olsun vs.. bu özellikleriyle zaten 3g ye tekrar tekrar basar ama malesef işletim sistemi olması symbian olması vs.. nedenlerle 3g den daha kullanışsız bi telefon bunu kabul ediyorum ama n8 in kesinlikle 4 g den daha yararlı bi telefon olucağını da adım gibi emin olarak söylüyorum adamların bi bildiği var

Böyle yorumlara bitiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: n8birbaslangic
    ya ben yazmim yazmim diyorum ama okudukça dayanamıyorum

Şimdi bir dur bir nefes al sakinleş. Bir kere daha kullandığın rumuz hiddetinin sebebini avaz avaz bağırıyor. Tamam bir markanın, bir ürününün fanatiği olabilirsiniz ama bu gözünüzü kör etmemeli. Biz bir kere n97 ile 3g'yi değil, 3gs'i karşılaştırıyorduk ve tekrardan yazıyorum buraya, sizin tabirinizle n97, 3gs'e ancak kağıt üzerinde BASAR. 3g ile de aralarında bir yıl var, ondan da biraz üstün olsun ama yani değil mi? Bu nokia 1 sene hiç ders çalışmamış olamaz yani!
    Hani yazmayayım, yazmayayım diyormuşsunuz ya, keşke yazmasaydınız ya da biraz sakin okuyup, anlayıp yazsaymışsınız.

• özelliklerinde öyle abartılacak bir farklılık yok kardeş. 7/24 telefon elinde mi dolaşacaksın sanki.. tüm özelliklerini kullanacak mısın ?..

bence o telefonu beğenmen herşeyden önemli. yani git. ikisinide al eline. hangisi hoşuna gidiyorsa. bir an bile düşünme onu al. zaten bunlar aşmış telefonlar. tüm isteklerini ikiside karşılayacaktır zaten.
    dediğim gibi.. git. hangisi hoşuna gidiyorsa onu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXe-C*

özelliklerinde öyle abartılacak bir farklılık yok kardeş. 7/24 telefon elinde mi dolaşacaksın sanki.. tüm özelliklerini kullanacak mısın ?..

bence o telefonu beğenmen herşeyden önemli. yani git. ikisinide al eline. hangisi hoşuna gidiyorsa. bir an bile düşünme onu al. zaten bunlar aşmış telefonlar. tüm isteklerini ikiside karşılayacaktır zaten.
    dediğim gibi.. git. hangisi hoşuna gidiyorsa onu al.

işte öyle olmuyor en az 1-2 hafta kullanmak gerekiyor.
  • abartılacak bi farklılık yok ama kardeş ya işletim sistemi tek sorun ikisi arasında :D
  • Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Daha önce de yazmıştım iPod Touch kullanıyorum diye. iPhone ile aynı işletim sistemini kullandığını varsayarsak; evet çok stabil çalışıyor, takılma kilitlenme yok. Ama başka yönden bakarsak internetten örnek vereyim; Nokia'da bir sayfaya basıyorsunuz yukarıda kb olarak sayfanın yüklendiğini gösteren tabloya bakarak bekliyorsunuz. Apple ise hiç bekletmiyor anında açıyor. Ya da öyle görünüyor! Çünkü sayfa açılıyor küçük bir kısmı görünüyor geri kalan kısmı kare kare, yine yüklenmesini bekliyorsunuz. Bence bunlar psikolojik oyunlar. Symbian, Android ve OS arasında çok tartışma yaşanmış. Ama ben şunu söylemek istiyorum ki binlerce program yüklemiyorsa, sadece ihtiyacım olanları yükleyeyim gerisi gereksiz diyorsa ne diye OS tercih etsin? Yani 150'nin üstüne çıkmayan bir insan neden 300'e çıkabilen bir araba alsın böyle de denilebilir. Bu arada N8'e yetersiz demiyorum, uygulamaları araştırdığınızda ihtiyacınızdan çok daha fazlasının olduğunu görebilirsiniz. Herşey işletim sistemi de demek değildir. Akşam arkadaşlarınızla dışarıya çıktınız, ve sizin için değerli bir anı ölümsüzleştirmek istediniz. Xenon flaşı olmayan bir cihaz ile fotoğrafta ne olduğunu anlamak bile zor olur emin olun. Herkes JB yapmaktan, programlarla uğraşmaktan da anlamaz. Kendimden örnek vereyim; JB yapıp cihazın sınırlarını zorlayabilirim ancak bluetooth ile veri aktarımı için, 3G ile görüntülü görüşebilmek için neden JB ile uğraşmak zorundayım? Bunlar en basit özellikler ve her alan bu cihazın özelliklerini kullanabilmek için JB gibi bir olaya girişmek zorunda değildir. Kısacası beklentiniz ne ise onu alın, herkes kırmızı seviyor diye kırmızı almak zorunda değilsiniz.

• quote:

Siz nasıl kendi kullandığınız cihazı alıp kendinizi tatmin ediyorsanız bu da öyle birşey. Gerçekten de insan beğendiği bir bir nesneyi satın aldığında kendisini tatmin etmiş oluyor. Bu yüzden iOS'un ya da Android'in lider olması ya da olmaması benim için bir seçim niteliği olmaz.

Siz de alacağınız cihaza yapyıorsunuz aynısını.Siz gidip lider olan ios ve andriod varken symbian alıyorsanız ne diyim.
    quote:

N97 ve 5800'daki işletim sistemi Symbian'ın ilk dokunmatik sürümü ve rakiplerine karşı geç kalınmaması adına alelacele piyasaya sürülmüş stabil olmayan, ağır ve hantal bir işletim sistemi.

Yeni symbianın öyle olmayacağı ne malum?
    quote:

Bunun değişimi 2007'den itibaren başlamıştı ama birçoğunuzun bundan haberi yoktu. MeeGo'nun temelleri N770'e dayanıyor. O zaman telefon özelliği olmayan bir mobil bilgisayar olan bu cihazlar daha sonra N900 ile GSM özelliği eklenmiş aslında telefon olmayan mobil bilgisyarlara döünştürüldüler. MeeGo taşıyan cihazlar da aslında bir telefon değil. Telefon özelliği eklenmiş bir mobil bilgisayar olacak. Bu yüzden hitap edeceği kesim çok daha farklı olacak.

Sizin de sürekli olarak bozuk plak gibi aynı şeyleri söylemenizden artık bıktığımı söylemek zorundayım. "Symbian yenilendi ama değişeceğini sanmıyorum." Sürekli aynı şeyler her defasında aynı şeyler... Başka bir cevabınız yok mu acaba? Nereden biliyorsunuz böyle olacağını? GL Benchmark testlerine baktınız mı acaba?

Asıl ben sizin sürekli haklı çıkma çabanızdan bıktım.Burdaki arkadaşı da yanlış yönlendiriyorsunuz.Siz düzeltmiş olacağını nerden biliyorsunuz?Çıktı da 1-2 ay kullandınız mı?
    quote:

Bahane aramayın. Çıkmamış cihazı önermeyin diyorsunuz daha sonra öbürüne gelince yok bunda hata yok o yüzden önerili diyorsunuz. Bu hem kullanıma hem de beklentiye göre değişir. Siz de bunu anlasanız artık.

Galiba okuduğunu anlamıyorsun?Baheneymiş, ya nasıl insanlarsınız biriyle normal bir ortamda tartışırken de böyle yapyıor musunuz?Yapıyorsanız çok dayak yiyorsunuzdur.
    1. ben hiçbir zaman iphone çıkmadan önermedim.
    2. Nasıl bir beklentiyle n8 i tercih ediyorsunuz? kamerası mı?
    quote:

E siz bunlara kanıp N97 almışsınız zaten ne diyeyim başka. Sizin gibi kanmış olsaydım ben de alırdım.

Siz de n8 e kanmışsınız işte
    quote:

Ben nasıl sizinle aynı konumda oluyorum bunu anlamadım? Cahillik edip N97 alan ben değilim. Neyin ne olduğunu bilmediğiniz apaçık ortada. N97'nin hüsran olacağını ben çıkmadan önce biliyordum ve ısrarla yeni çıkan cihazları da almadım. Çünkü N95'ten sonra hiçbir Symbian cihaz büyük yenilikler getirmedi. Bu yüzden neden onca Symbian cihaz çıkmışken hala N82'de durup beklediğimi umarım daha iyi anlamışsınızdır.

onu sana demedim onuyu açan arkadaşa dedim lütfen adam gibi okuyun.
    quote:

Google, geçtiğimiz haftalarda kablosuz ağlardan kimsenin izni olmadan anonim bilgi topladığını herkesin gözünün içine baka baka itiraf etti. Google kişisel bilgileri toplayıp bunları kullanabilme hakkına sahip bu yüzden gelirinin büyük bir kısmı reklam olan bir firmanın kişisel bilgileri kullanma hakkı hiç doğru değil. Şimdi size bir alıntı vereceğim bununla ilgili.

Zaten google da sizi gps ten izlemeye çok meraklı, sanki apple da yapamaz bunu, ne malum appleında yapmadığı?Siz o zaman gps siz internetsiz bir telefon alın rahat olunYani illa n8 diyorsunuz, başka telefon olamaz, herkesin lider dediği andriod ios değil n8.

çok boş cevaplar vermişsiniz sırf yazmış olmak için.Siz çok beğeniyorsanız buyrun alın n8i, ama lütfen başkalarını etkilemeyin.

mümkünse cevap yazma, çünkü sıkıldım artık bunu tartışmaktan, sizin yazınca ben cevap vermezsem verecek cevabın yok diyorsun. ben biliyorum sizin verecek cevabınız olduğunu ama gerek yok bence uzatmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 8 Ağustos 2010; 15:48:44 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.