Şimdi Ara

===> Nokia N8 | S^3 + 1/1.83' 12MP + Xenon + 720p + AMOLED + HDMI + USB OTG <=== (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.728
Cevap
25
Favori
2.023.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

cihaz bence çok karizma.. hayatta 2 telefondan çok etkilendim.. 1.si N82 2.si N8 oldu.. cihazın özellikleri normal koşullar alında 1.000 tl eder ama nokia 1.200den aşağı satmaz gibime geliyor

Eğer 1.000 TL olursa ben havada kaparım bu cihazı.

Al benden de o kadar.

• Soru & cevap kısımlarından seçmeler (mutlaka okuyun)
    http://www.worldofnokia.co.uk/2010/04/nokia-n8-qa-highlights/

sayfa başına da vereyim.

güzel bilgiler var.

mkv oynatıyor. çift mikrofon var. 1/1.83″ sensör mevcut. pil 12 ay garanti kapsamında vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

quote:

cihaz bence çok karizma.. hayatta 2 telefondan çok etkilendim.. 1.si N82 2.si N8 oldu.. cihazın özellikleri normal koşullar alında 1.000 tl eder ama nokia 1.200den aşağı satmaz gibime geliyor

Al benden de o kadar.

ama ciddi olarak bakarsak bu özellikle 1.000 tl eder.. samsungun böle birçok cihazı var 800 - 1.000 arasında gezio.. ama nokia kral ya king ya herkesle eşdeğer seviyede takılamaz.. illa fiyatı yüksek vercek.. ne olursa olsun nokia dan da vazgeçemiyorum oda bi ayrı durum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Al benden de o kadar.

ama ciddi olarak bakarsak bu özellikle 1.000 tl eder.. samsungun böle birçok cihazı var 800 - 1.000 arasında gezio.. ama nokia kral ya king ya herkesle eşdeğer seviyede takılamaz.. illa fiyatı yüksek vercek.. ne olursa olsun nokia dan da vazgeçemiyorum oda bi ayrı durum..

samsungun bu fiyatta ve özellikteki telefonu hangisidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

quote:

quote:

quote:

Al benden de o kadar.

samsungun bu fiyatta ve özellikteki telefonu hangisidir?

Yok ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles
    Soru & cevap kısımlarından seçmeler (mutlaka okuyun)

Nokia;

quote:

Users can’t change the battery, need to take to Nokia service

Diyor.
    Yani :
    quote:

Kullanıcılar pili (kendileri) değiştiremiyorlar. Cihazı Nokia servisine götürmek zorundalar.

Len zaten hepi topu 1200mAh lik pil koymuşsun. Onu da servisin değiştirecek!
    Otur sıfır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 29 Nisan 2010; 1:04:26 >

• quote:

Soru & cevap kısımlarından seçmeler (mutlaka okuyun)
    http://www.worldofnokia.co.uk/2010/04/nokia-n8-qa-highlights/

sayfa başına da vereyim.

güzel bilgiler var.

mkv oynatıyor. çift mikrofon var. 1/1.83″ sensör mevcut. pil 12 ay garanti kapsamında vs vs

1/1.83 ile kompakt makinalardan daha iyi çekebilir bence. Sayı ne kadar küçük olursa sensör o kadar büyük olur, sensör ne kadar büyük olursa noise o kadar az olur, noise ne kadar az olursa görüntü de o kadar kalite olur.

Bu arada video çekimindeki kalitede temel etken çözünürlük değil. Kayıt formatının değişmesi. Eğer H.264 formatında değilde MPEG-4 formatında olsaydı eskisi gibi bir dandik bir görüntüsü olurdu. Mkv formatı da bu yüzden destekleniyor olsa gerek. Çünkü bu formatın içeriği yüksek çözünürlüğe ve kaliteli kodeğe dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 29 Nisan 2010; 1:19:12 >

• 680 Mhz İşlemci , 256 Bellek , 512 ROM bu cihaz için bence iyi , bu değerleri az bulan arkadaşlar için söyleyeyim
    Linux türevi bir İşletim sistemi için bu değerler yeterli , hatta düzgün kullanılırsa ve uygun ayarlar
    yapılırsa 1200 mAh batarya bile yeterli olacaktır Nokia enerji konusunda oldukça cimri davranıyor, HTC bile birçok cihazında
    900-1100-1250 mAh bataryaları koyuyor ve WM işletim sistemiyle dahi fazlasıyla yetiyor, N8'in bu özellikleriyle dahi
    çoğu cihazdan geri kalır tarafı yok emin olun, çıktığı anda abartılı olmasın ama Yeni Symbian 3 eşliğinde
    çok iyi satar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 29 Nisan 2010; 1:41:31 >
    • İlaveten kutu içeriğinde usb bellek ve hard disk bağlanmasına olanak tanıyan bir adaptör olacakmış. Büyük dosyaları bir bilgisayara ihtiyaç duymadan aktarabilecekmişiz.

• Çift mikrofon "stereo ses kaydı"na olanak tanıyacakmış.

• Kamerada (fotoğraf makinası) sıralı çekim modu yokmuş. Bunun yerine hareketsiz görüntüleri daha iyi çekebilmek için kamerayı optimize etmişler.

• DivX/XVid konusunda şimdilik yorum yapmıyoruz deyip göz kırpmışlar. ()

• Kamerada "yüz tanıma" ve "kırmızı göz önleme" olacakmış

• "Parmak/çimdik" zoom'u olacakmış. Konu ile ilgili video biraz eski imiş. Cihaz ortaya çıkınca bu fonksiyonunu videodakinden çok daha başarılı bulacakmışız.

• E-mail kısmı tamamı ile yeniden yapılmış. Hiçbir server bilgisine sahip olmadan bile kolaylıkla bir çok email hesabımızı kuarabilecekmişiz.
    Exchange ile çalışacak ve farklı hesaplar arasında hızlı geçiş yapabilecekmişiz

• SMSlerde "karşılıklı konuşma görünümü"ne sahip olacakmış.

"Haydi hayırlısı" diyelim.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: muRTah

Otur sıfır!

tanıdık geldi

12 ay pil garantisi var daha ne :D
    benim N82 2 yıldan fazla oldu hala pil mil değiştirmedim ben.
  • Tahmini ne zaman gelir Türkiye'ye?
  • Telefona direkt olarak USB bellek bağlamak çok iyi olmuş.

Yalnız aklıma birşey takıldı. Eski Symbian'da yüklü olan Symbian sürümünü yükseltmek mümkün değildi, yeni Symbian'da bu mümkün mü?
  • quote:

quote:

Otur sıfır!

tanıdık geldi

Batarya çıkartılabiliyor olduğunda gerekli olduğu zaman yanınıza yedek batarya alabilir, bataryanızın ömrü dolduğunda servise gitmek zorunda kalmadan kendiniz yenisini takabilir, yeni batarya için yetkili servislerin uygulayacağı yüksek fiyatlardan serbest piyasa koşulları sayesinde kaçabilirsiniz. Bu yüzden bence bataryanın kullanıcı tarafından çıkartılamıyor/degistirilemiyor oluşu konusunda aslında en önemli sorun "zamanla değiştirilmesi gerektiğinde ne yapacağınız" değil de, mesela uzun bir yolculuğa çıkıp "şarj aletinden mahrum kaldığınız zaman şarjınız bittiğinizde karşılaşacağınız zorluk".

Işim dolayısı ile etkin bir operasyon/organizasyon esnasında "ulaşılamıyor" olmam işimi büyük tehlikeye sokacağından N8 alacak olursam bataryanın kullanıcı tarafından değiştirilemez olması benim için büyük bir sorun olacak olsa da, cihazın hem verimli güç kullanımı hem de bu güç kullanımına "kıyasla" gayet yeterli bir kapasite sunan bataryası bir çok kişi için sorun olmayacaktır.

• telefonunuz kilitlendiğinde 8 saniye kapama tuşuna basıyorsunuz ve telefon kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER
    telefonunuz kilitlendiğinde 8 saniye kapama tuşuna basıyorsunuz ve telefon kapanıyor.

Bu açıklamadan sonra derin bir oh çektim. Çünkü cihaz kitlendiğinde açma-kapama tuşu çalışmayacağı için servislere gidecektik. Ama nasıl yapmışlarsa açma-kapama tuşu her durumda çalışıyor. Bunu yapmaları çok iyi olmuş. Adamlar bunu da düşünmüşler belli ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 29 Nisan 2010; 11:25:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anelka39

Çıkış tarihi hakkında bir bilgi var mı
  • quote:

quote:

Otur sıfır!

tanıdık geldi

O 12 ay garanti yurtdışı satılan cihazlar için geçerli. türkiye de satılan cihazlar 24 ay garantili tüm aksesuarlarıyla birlikte. yani batarya da 24 ay garantili.

• peki 256 mb ram 720p video oynatmak için nederece yeterli olacak??
  • quote:

Telefona direkt olarak USB bellek bağlamak çok iyi olmuş.

Yalnız aklıma birşey takıldı. Eski Symbian'da yüklü olan Symbian sürümünü yükseltmek mümkün değildi, yeni Symbian'da bu mümkün mü?

24in son bölümünde chloe o'brian usb belleği kendi telefonuna usb bellke takıyordu, dosya transfer ediyordu bende oha nasıl oluyor filan demiştim. demekki varmış bu teknoloji, çok güzel olur.
  • Çıkış tarihi Türkiye için muhtemelen Eylül Kasım arası olur.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.