Şimdi Ara

===> Nokia N8 | S^3 + 1/1.83' 12MP + Xenon + 720p + AMOLED + HDMI + USB OTG <=== (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.728
Cevap
25
Favori
2.023.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doctac60
    peki 256 mb ram 720p video oynatmak için nederece yeterli olacak??

Yeterli merak etmeyin. Çünkü 720p'de kayıt yapabiliyorsa pekala oynatabilir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctac60

peki 256 mb ram 720p video oynatmak için nederece yeterli olacak??

donanımsal olarak kimse merak etmesin. nokia n8in üzerine çok düştü ve daha öncede Nokia Başkan Yardımcısının itiraf ettiği gibi N97deki başarısızlıklardan nokia büyük dersler çıkardı. Hatırlayacaksınız adam ne demişti, N97 çok iyi satış rakamlarına ulaştı ancak nokianın kullanıcılarına yaşattığı kullanıcı deneyimi açısından başarısız bir cihaz oldu demişti.

Eldar la Nokia kavgalı bu arada. Nokia N8in prototiplerinden birinin eldarın eline geçtiğini dolaylı yoldan ima etti. Eldar Symbian^3ü beğenmediğini söylemişti. Ancak Nokia açıklama yaparak şu an için N8in Symbian^3lü firmwareinin EKSİK olduğunu kabul etti. Çünkü yazılım henüz pre-mature. İşin güzel tarafı biz kullanıcılara yarayacak, üzerinde eksik tamamlanmamış firmware barındıran bir cihaz kullanmayacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
    quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles
    quote:

Orijinalden alıntı: muRTah

Otur sıfır!

tanıdık geldi

12 ay pil garantisi var daha ne :D
    benim N82 2 yıldan fazla oldu hala pil mil değiştirmedim ben.

Batarya çıkartılabiliyor olduğunda gerekli olduğu zaman yanınıza yedek batarya alabilir, bataryanızın ömrü dolduğunda servise gitmek zorunda kalmadan kendiniz yenisini takabilir, yeni batarya için yetkili servislerin uygulayacağı yüksek fiyatlardan serbest piyasa koşulları sayesinde kaçabilirsiniz. Bu yüzden bence bataryanın kullanıcı tarafından çıkartılamıyor/degistirilemiyor oluşu konusunda aslında en önemli sorun "zamanla değiştirilmesi gerektiğinde ne yapacağınız" değil de, mesela uzun bir yolculuğa çıkıp "şarj aletinden mahrum kaldığınız zaman şarjınız bittiğinizde karşılaşacağınız zorluk".

Işim dolayısı ile etkin bir operasyon/organizasyon esnasında "ulaşılamıyor" olmam işimi büyük tehlikeye sokacağından N8 alacak olursam bataryanın kullanıcı tarafından değiştirilemez olması benim için büyük bir sorun olacak olsa da, cihazın hem verimli güç kullanımı hem de bu güç kullanımına "kıyasla" gayet yeterli bir kapasite sunan bataryası bir çok kişi için sorun olmayacaktır.

USB'den şarj belki o durumlarda 1az yardımcı olabilir ama yine de açığı kapatmaz

Canlı fotolar:
    http://mynokiablog.com/2010/04/29/nokia-n8-hands-on-preview-with-lots-of-live-photos/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 29 Nisan 2010; 18:34:57 >

• Ben cihaz özellikleri olarak cihazı beğendim. Nokia'dan smartphone dünyasında yer edinmek için böyle bir adım atması gerekiyordu zaten. Ama cihazın şekli çok kötü olmuş diye düşünüyorum. Konuyla alakalıhttp://www.teknodonanim.com/forum/nokia-288/90469-nokia-n8-teknik-ozellikleri.html linki de inceleyebilirsiniz. Cihaz güzel anlatılmış. Konunun uzmanları anlatmış....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamurann

Konuyla alakalıhttp://www.teknodonanim.com/forum/nokia-288/90469-nokia-n8-teknik-ozellikleri.html linki de inceleyebilirsiniz. Cihaz güzel anlatılmış. Konunun uzmanları anlatmış....

DH verdiğin siteden çok daha iyi bir site. Çok basit bir şekilde anlatmışlar. DH'da çok daha detaylı tanıtıldı. Ekranı 4 inç olarak yazmışlar. Ama ekran 3.5 inç. Konunun uzmanları yazmışsın. Nasıl uzman bunlar? Daha ekranı bile bilmiyorlar kaç inç.

• bir kaç şeyler soracağım bu telefon'un hoparlör türü nedir mono değil dimi çünkü resimlerde ben sadece 1 şeyi hoparlöre benzetebildim birde bu telefon ne zaman çıkacak??
  • düşük hızdaki işlemci, düşük ram, düşük mahlı pil, bataryanın değiştirilemiyor olması beni hayal kırıklığına uğrattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

düşük hızdaki işlemci, düşük ram, düşük mahlı pil, bataryanın değiştirilemiyor olması beni hayal kırıklığına uğrattı.

256MB RAM var nesi düşük bunun?
  • Seyahat esnasında pilin bitme durumu için geçici ,pratik bir çözüm var aslında..Güneş enerjisiyle çalışan şarj cihazı.Biliyor olabilirsiniz.Bilmeyenlerde faydalansın istedim.Ve bir çok cihazı şarj edebiliyorsunuz.Fotograf makinası,mp3 vs...Her cihaz için ayrı bir şarj cihazı taşımak yerine tek bir ürün taşıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuktitut -- 29 Nisan 2010; 22:32:49 >
  • Nokia bu tasarımda Casio Exilim fotograf makinasından esinlenmiş.......gibi bir izlenim oluştu bende : )..İlginç benzerlikler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Konuyla alakalıhttp://www.teknodonanim.com/forum/nokia-288/90469-nokia-n8-teknik-ozellikleri.html linki de inceleyebilirsiniz. Cihaz güzel anlatılmış. Konunun uzmanları anlatmış....

DH verdiğin siteden çok daha iyi bir site. Çok basit bir şekilde anlatmışlar. DH'da çok daha detaylı tanıtıldı. Ekranı 4 inç olarak yazmışlar. Ama ekran 3.5 inç. Konunun uzmanları yazmışsın. Nasıl uzman bunlar? Daha ekranı bile bilmiyorlar kaç inç.

sitenin reklamı için vermiş zaten. ortada anlatılan 1şey yok ki. dikkat çekip tıklasınlar diye yazılmış 1şey o.

HDML diye 1 çıkış da yok ayrıca :)

• quote:

Anlatan da sitenin Admini oldukça bilgili bir uzmana benziyor.Gerçekten çok aydınlattı bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuktitut

Nokia bu tasarımda Casio Exilim fotograf makinasından esinlenmiş.......gibi bir izlenim oluştu bende : )..İlginç benzerlikler var.

Yorumunuzu okumuşken aklıma geldi, N82'nin kamerasında geliştirme yapma amaçlı birşeyler bulmak ümidiyle Symbian'ın sitesinden kaynak koduna bakayım demiştim bir gün, gerekli kaynak kodunu bulamayıp nedenini araştırınca karşıma çıktı: Nokia Kodak'tan lisansladığı (ve bu yüzden Symbian'da kaynağını açamadığı*) görüntü işleme teknolojilerini kullanıyor cihazlarında.

Sadece yeri gelmişken paylaşayım dedim.
  • (baska bır n8 konusunda sordum fakat asıl konunun bu oldugunu gördüm ve eklemeler yaptım)
    üstadlar sorularım belkı cahilce gelebilir ama foto makınası almak yerıne bunu almaya karar verdım çok hoş bir makinaya benzıyor
    1.çerçeve applenınkı gıbı aliminyum yekpare mi? yoksa plastikmi
    2.dokunmatıgı multitouch yanı hassas elle dokunulandanmı
    3.kullanım olarak symbyanı bılsekde yanı kullanımı dokunarak oldugu ıcın 5800 gıbı tahta gibimi yoksa iphone gibi yumusak ve zevklımı
    4.nezamn gelır güncel bilen varmı ve nekadar olur tahmınıen
    5.ve en onemlısı nokıanın en kotu oldugu şey SES nasıl?
    6.hdmi cıkısı var demısnız ve mkv desteklıyor demısnız ozman bu makınaya mkv atıp lcd ye baglarsak hdmi ile film izleyebilirmiyiz
  • HDMI çıkış var derken sanırm 1080p 15 mbps bitrate li mkvler izleyemeyiz sanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS

(baska bır n8 konusunda sordum fakat asıl konunun bu oldugunu gördüm ve eklemeler yaptım)
    üstadlar sorularım belkı cahilce gelebilir ama foto makınası almak yerıne bunu almaya karar verdım çok hoş bir makinaya benzıyor
    3.kullanım olarak symbyanı bılsekde yanı kullanımı dokunarak oldugu ıcın 5800 gıbı tahta gibimi yoksa iphone gibi yumusak ve zevklımı
    6.hdmi cıkısı var demısnız ve mkv desteklıyor demısnız ozman bu makınaya mkv atıp lcd ye baglarsak hdmi ile film izleyebilirmiyiz

Sordugunuz soruların cevabını ileteyim...

1)Çerçevesi aliminyumdur telefonun.
    2)Dokunmatiği kapasitif yani 5800 gibi basınca algılayan değildir. Multitouch destekliyor.
    3) yeni symbianı bilemiyoruz ama nokia n97 den ders çıkarmıs gibi görünüyor insallah seri ve kaliteli bir model olacaktır.
    4) Temmuz gibi yurt dısı çıkısı söyleniyorki Nokia 2010 un 3.çeyreği çıkısı olarak gösteriyor. Bu bağlamda yurt dısı cıkısından 1 ay sonra ülkemizde dağıtımı başlar.
    5) Cihaz daha kapsamlı test edilmediğinden yorum yapamayacagım ama telefon kamera agırlıklı oldugundan ses için pek fazla ümitlenmiyoru.
    6) mkv atıp lcd ye bağlayıp izleme olanagınada sahip olacagız.
    ayrıca bende sıkılmıstım 5800 ımdan kamera ozellkleri yuksek bir telefon alacaktım bu ara ki fikrim n86 ıydı. Bildiginiz gibi n86 en iyi kameralı telefonda seçilerek bunu özelliğinide tescilledi. yanlız bu telefon bir kompak makine kadar kaliteli oldugundan bunu beklemek cok daha mantıklı...

• quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

cihaz bence çok karizma.. hayatta 2 telefondan çok etkilendim.. 1.si N82 2.si N8 oldu.. cihazın özellikleri normal koşullar alında 1.000 tl eder ama nokia 1.200den aşağı satmaz gibime geliyor

Eğer 1.000 TL olursa ben havada kaparım bu cihazı.

Al benden de o kadar.

ama ciddi olarak bakarsak bu özellikle 1.000 tl eder.. samsungun böle birçok cihazı var 800 - 1.000 arasında gezio.. ama nokia kral ya king ya herkesle eşdeğer seviyede takılamaz.. illa fiyatı yüksek vercek.. ne olursa olsun nokia dan da vazgeçemiyorum oda bi ayrı durum..

samsungun böle birçok cihazı var 800 - 1.000 arasında gezio

Samsungun hangi cihazı bu özelliktede 800 ile 1.000 lira arası acaba cok merak ettim

Samsung M8910 Pixon 12 Mp => 1.235.00 TL.
    Samsung i8000 Omnia Iı 16 Gb => 1.375.00 TL
    Samsung i8910 Hd 16 Gb ( ona en yakın cihaz bu ) => 1.521,00 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS

(baska bır n8 konusunda sordum fakat asıl konunun bu oldugunu gördüm ve eklemeler yaptım)

?

• aslında onu söylerken amacım seın anladıgın türden değildi (:
    ona bakarsan 6233 var onun gıbı ses veren telefon yok denck kadar az ama 5800 dısında pek sesı ıyı olan yenı bır tlfonu yk n82 ım vardı sesı azdı n79um varzı sesı az dı n70 im vardı sesı azdı n73 um vardı o iyiydi ama :D
    lg crystal kullandım 3 ay ölümdü 8 mx dıyor adam ama 8 le alakası yoktu
    ama bu n8 i tuttum nedenmı xenoon flasdan dolayı n86 nın kamreası ıyı oldugu halde gece n82 den ıyı cekemıyordu bile xenon cok onemlı bence...
  • Mükemmel ses var Nokianın birçok cihazında , Dolby ses sistemleri ve teknolojileri geliştiren dünyaca ünlü
    firma ile anlaşması var Nokia'nın ve sanırım bu modelde de bu firmadan destek alacak yani ses kalitesi
    mükemmel diyebilirim !!
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.