forume yazı yazarekn alt kısmında buray resim koymak için tıklayın yazar sol alat kısmda ordan pc de resim nerdeyse eklemyebişlirisn
bu arad bu en son yolladığın fotoyu n93 çektin geyet güzel çıkmış
bu arad burak alper 28 n90 600 ytl satmakal zarar etmissin bende var şu an kullanıyorum ama o fiyata satmam sıfırı şu na 1.200 ytl kvk garntili
ama olan olmuş sağlık olsun cebin para dolsun[:'
son yolladıgım foto yanında da acıkladıgım gibi fujı a210 fot mak ile 1 mp lik cekilmiştir krsılastırma için gönderdim
quote:
Orjinalden alıntı: dartannyan
Video çekiyorsan ve optik zoom kullanıyorsan resim çekmeyi unutacan.4mp lik CCD kameralar da iğrenç resim çekiyor.Video,optik zoom ve resmin hepsini iyi yapan bir makine yapılmadı daha.Çift lensli kameralar hariç.
dostum senin msjını yeni gördüm ilginc bir noktaya deyinmişsn telefon konusunda acemiyim ilk pahalı telefonum n93, diğerleri 100 ytl yi geçmezdi su ana kadar kullandıklarım biraz da ben 3,2 mp diyince elimdeki 3,2 mplik fot mak gibi ceker diye düşünmüştüm ama nerdeeee cep telefonu 10 mp bile olsa fot makinesi gibi cekemez sanırım teknoloji farkı var galiba, ama benim gibi bir sürü insan 3,2 mp görünce çok farklı beklentilerle telefonu alırlar, 3,2 mp sonucta hikaye bu aletle cekilen fotoları fotografcıya götürmeye utanırım:)) overın ilk sayfada verdiği diğer telefonlarla n93 ün karsılastırıldıgı linkteki fotograflara da dikkat edin yüksek ısık olmasına ragmen kötü ve gürültü çok, sanırım bu da optik zoomdan kaynaklanıyor belki de. keşke üzerine fotograf cekmek içi iyi bir objektif daha koysalardı. kamera cekimi özellikte iyi ısıkta güzel, kararsızım geri versem mi vermesemm mi . telefonun kullanımnı menüleri vs. hosuma gitti.
Bende N93 konusunda çok kararsız kaldım,yeterli video ve foto örneği görmediğim için o kadar para bağlayamadım ve son anda vazgeçtim.Şu anda bir K790 ım(İyi resim,berbat video)ve 2. el olarak aldığım bir sony kameram var,ikisinin fiatı bana bir N93 parasına mal oldu,ama deneme şansı bulursam ve video ve foto çekimi kafama yatarsa N93 alabilirim,N93 video çekimi konusunda hep aklımı çeliyor çünkü,bana resimden çok pratik video çekimi lazım,hep kamera taşıyamam çünkü,ama sony kameradan sonra(sıfır ışıkta kızılötesi aydınlatma gibi bir şeyle çekim yapıyor alet)N93 kesermi bilmem,bakacaz artık.Güzdüz çekimlerinden sonra karar ver satıp satmamaya ve noiseware programı kullan,N93 resimlerini bayağı bir düzeltiyor,eklediğin resimlerde denedim, iyi sonuçlar veriyor.
Ayrıca bir çok defa burada yazdığım gibi,optik zoom hareketi nedeniyle görüntüyü işleyen sensör küçük tutulmak zorunda kalıyor ve resim kalitesi düşüyor.
walal benim için video ve diğer özellikleri yetiyo bile wirfay blotoht kızılötesi radyo potik zom video çekimi 30 fps tasarım dah ne isteyimki onca cihazı yanında taşımaktansa n93 alırım daha iyi fotoğraf benim için pek önemli değil bide fotoları zaten 10 15 kağıda basarsın vede öncedende noise ware ile düzenledinmi al sana canavar gibi foto olur işte foto sorunuda çözülmüş oldu
N93 diğer en büyük artıalrı unutmamak gerek diğer telfonlaradan
1 wirfay 2 tv out 3 30fps video çekim 4 tasarım
bu n93 diğer telfonalrdan ayıran en büyük özellik + sı
N93 ARAKSINDAYIM HER ZEMAN
BU ARADA N93 PİŞMAN OLUPTA SATAN VAR İSE ALABİLİRİM TAKAS YOLU İLE FORUMDA İSYAN EDİPTE GERİ VERECEM DİYE YAZIALR OKUDUMDA DİKAKTİMİ ÇEKTİ BEKLİYORUM
ELİMDE N90 VAR ONU VERİP ÜZERİEN PARA VERİP ANLAŞBİLİRİZ
noiseware ile düzelttilen benim fotoları buraya da eklesen de bi baksak iyi olur dartanyan
quote:
Orjinalden alıntı: tekno2007
walal benim için video ve diğer özellikleri yetiyo bile wirfay blotoht kızılötesi radyo potik zom video çekimi 30 fps tasarım dah ne isteyimki onca cihazı yanında taşımaktansa n93 alırım daha iyi fotoğraf benim için pek önemli değil bide fotoları zaten 10 15 kağıda basarsın vede öncedende noise ware ile düzenledinmi al sana canavar gibi foto olur işte foto sorunuda çözülmüş oldu
N93 diğer en büyük artıalrı unutmamak gerek diğer telfonlaradan
1 wirfay 2 tv out 3 30fps video çekim 4 tasarım
bu n93 diğer telfonalrdan ayıran en büyük özellik + sı
N93 ARAKSINDAYIM HER ZEMAN
Hııımmmm o zaman şöyle diyeyim.... Mesela W800 vardı bende onda da noise olurdu çoğu konumda özellikle indoor ve gece çekimlerinde
Ancak noiseware programı ile düzelttiğimde çok iyi sonuçlar elde ederdim
Ancak N93 hem flu hemde aşırı gürültülü çektiğin için strong supression yapsanda sonuçlar iyi olmuyor Resimler aksine daha softlaşıyor ve özelliği kalmıyor
Tekno2007 İnşallah N90'ını satarsın ve N93'üne biran önce kavuşur.... ardından da kafanı taşlara vura vura ben ne yaptımda gül gibi 2mp carl zeiss'ımı harcadım diye ağıtlar yakarsın
N90'ın çektiği fotoğraflar harikadır.... Bir bakıma N73 veya K790'ın çektiği güzellikte resim çekebilen K750 ile tek makinadır N90....
Ama sen kendin yanmadan anlamayacaksın olayı
Tüm iyi dileklerimle
over and under kardeşim n93 ün video cekimi hakkında son düşüncen nedir? çok mu iyi digerlerinden
BURDAN TÜM N93 SAHİPLERİEN SESLENİYORUM HEPİNİZ ŞU TOPİGE HER BİRİNZİ FOTOĞRAF EKELEYEBİLİRMİ BU İŞ UZADI BAYA HERKEES EN İYİ ÇEKTİĞİ FOTOYU BURAAY EKLENSİN VE FOTOĞRAF ÜZERİNDE YORUMALR YAPILSIN
EVET NE BEKLİYORUZ BAŞLAYALIM N93 CÜLER SİZE SESLENİYORUM ELİNZİDE NE KADAR EN İYİ ÇEKTİĞİNZİ FOTO VAR İSE YOLLAYIN
BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM
ÇÜKÜ BU TELEFON ŞU AN TEK FOTOSU İÇİN KÖTÜ OLUYO BAŞAK BİR KUSURU YOK BAN GÖRE
EVET BEKELİYORUZ
BAŞALYALŞIM EKLEMEYE FOTOALRI VE YORUMALRI GÖRELİM
quote:
Orjinalden alıntı: boramat
over and under kardeşim n93 ün video cekimi hakkında son düşüncen nedir? çok mu iyi digerlerinden
Evet kesinlikle çok çok iyi ... Diğer telefonların hiçbiri bu konuda yanından dahi geçemez
Ama şu koşulları sağlayarak ....
1. Kesinlikle gece çekimi yapılmayacak
2. Çekim esnasında zoom yapılmayacak
3. Çekim esnasında ani hareketlerden kaçınılacak yoksa ekranda yatay çizgiler oluşuyor
OVER AND UNDER TAMAM GÜZEL HOŞ SÖYLÜYORSUN SAOL EYVALLAH BU TOPİĞİ SEN AÇMIŞTIN BİLİYORSUN VE İLK SAYFAAYDA BİR KAÇ RESİMDE KOYMUŞTUN GÜNDÜZ ÇEKİMELRİ SANA SORUYORUM O FOTOĞRAFLARA BİR GERİ 1 SAYFAAY BAK VEDE SONAR BİR YORUMLA OFOTOĞRAFALRIN NESİ KÖTÜ BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM YA SENİN ÇEKTİĞİN İLK SAYFADAKİ FOTOĞRAFALR GAYET GÜZEL Dİ BİDE GECEN GÜN BİR ARKADAŞTA OTO PARKAT BİR ARABNIN ÜSTÜNDEKİ İ Kİ KEDİ Yİ ÇEKMİŞ VE OPTİK ZOMLADA ÇEKMİŞ O FOTO LARAD GAYET GÜZEL ÇIKMIŞ YANİ BEN ANALMIŞ DEĞİLİM BU FOTOĞRAFALRIN NESİ KÖTÜ HATTA O ARKADAŞIMIZN ÇEKTİĞİ FOTODA SAYFA 3 DE OLACAK BİR BAK SONRA BİR YORUM DAHA BEKLİYORUM SENDEN BENİM KAFAMI İYİCENE KARIŞTIRDINIZ HAA
TAKTINIZ FOTO OLAYINA TELEFONUN O ZAMN EKLEYİN N93 ÇÜLER BURAY FOTOLARI ÖYEL YORUM YAPILSIN AM İLK SAYFADAKİ VE DAH SONRADAKİ FORTOĞRAFALRADA BAKILARAK YORUM YAPILBİLİR