Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılım güncellemeleri devam edecektir diye düşünüyorum özellikle de gürültü olayı ile ilgli ve ısık ayarlama olayı da optik zoom devrede iken su an sorunlu, ama halledilemez seyler degiller,
    overa katıılıyorum su an optik zoom pek bir işe yaramıyor gibi sadece yüksek ışıkta fena degil,
    n95 olayına gelince nokia orada birlgisayr olayına yogunlasmıs tanıtımlarında da bu vurgulanıyor optik zoom olmaması dogal bence optik zoom telefonun tasarımını etkiyecekti ve kocaman bise olacaktı konsaydı belki de.
    n93 de videoya yoğunlaşmış fotodan ödün vermiş ama özellikle netliği iyi olan cekimlerde noiseware bir harika, foto olayında benim için sorun çözüldü gibi.
    ayrıca mpeg4 editleyen program araştırıp videolardan da resimler elde edebiliriz bugünlerde biraz yogunum bi kaç gün sonra bu olaya da giricem,
    videoları resimlere ayırınca ortaya çok sayıda resim cıkacak ve bu resimleri otomatik gürültü düzeltmesinden sanırım fotoshop gecirir ve bu resimlerden tekrar video olusturunca video kalitesi de artar bu en uzak çözüm ama mutlaka videolardaki gürültü ile iligli de yazılım vardır daha bunu arastıramadım bulduklarımı yine bu topicte paylasırım ilerki günlerde.

• İç mekanda İ750,K750,K790,LG KG 920(5mp CCD güya) Samsung un Dserileri hep beni hayal kırıklığına uğrattı,iç mekanda tek telefon tanırım o da N73.Bu nedenle iç mekan fotolarını takmaya gerek yok,N73 hariç bütün telefonlar iç mekanlarda ve yapay ışıkta kötü foto çekiyor.N93 dış mekan fotoları bu özellikte bir telefon için gayet iyi bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

İç mekanda İ750,K750,K790,LG KG 920(5mp CCD güya) Samsung un Dserileri hep beni hayal kırıklığına uğrattı,iç mekanda tek telefon tanırım o da N73.Bu nedenle iç mekan fotolarını takmaya gerek yok,N73 hariç bütün telefonlar iç mekanlarda ve yapay ışıkta kötü foto çekiyor.N93 dış mekan fotoları bu özellikte bir telefon için gayet iyi bence.

Maalesef katılmıyorum dostum N73 indoor ve zayıf ışık çekimleri genelde kötüdür. Bu çekimlerde mor bir renk hakim oluyor fotoğrafa ve gürültü artıyor

K790 bu konuda şu anda piyasada xenon flashıyla en iyi performansı verendir.
  • evet arkadaşlar kapalı mekan ama ısık iyi, fena değil ne dersiniz:))
     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR
  • Evet aşırı karanlıkta N73 berbat foto çekiyor,ama normal bir aydınlatma sağlayan bir floresan veya normal tungsten lamba ışığında N73 çok keskin ve berrak foto çekiyor,aynı şartlarda K790 da Flash açarsan resmi batırıyor ve sadece flashın aydınlattığı yeri aydınlık çıkartıyor,flashı açmazsan N73 den kötü çekiyor.K790 ın flashının tek iyi yönü sıfır veya sıfıra yakın işıkta rakipsiz yapıyor telefonu.K790 dan önceki telefonum N73 dü ve bana göre normal bir aydınlatma sağlayan lamba altında N73 K790 dan çok üstün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

normal bir aydınlatma sağlayan lamba altında N73 K790 dan çok üstün.

• K790 anca bu kadar çekerdi,iç mekan için mükemmel.
  • yaklaşım 40-50 cm mesafeden,(makrosuz) , lamba ısıgı altında az önce flash kapalı auto ayarlarla 3,2 mp ile cektiğim foto, n93 ü sevdikçe bana iyi davranmaya basladı galiba:)) çok hafif %5 lik bir noise operasyonu yaptım
    fotograftaki oğlumdur bu arada:))
    artık yatayım uykum geldi:))

• selam arkadaşlar
    bende bir indoor resim ekleyeyim dedim

http://rapid share.com/files/1392363/n93-indoor.jpg
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nebukad Nezar

selam arkadaşlar
    bende bir indoor resim ekleyeyim dedim

http://rapid share.com/files/1392363/n93-indoor.jpg

resmi göremedik:(

bu arada alın size n93 ile cekilmiş bir video ve nokia video yarısması yapmış
    http://www.nserieskisafilm.com/rek_film2.html

bu arada over kardeşim firmware update yaptıgını söylemiştin nasıl oldugunu acıklar mısın? serviste mi yaptırdın update dosyaları elinde var ise gönderebilir misin?

• N93 fotoları çok doğal çekiyo ban öyle geldi yani görünen mekanı aynısı gibi gerçek renkelri vererek çekiyo çok ışıklı yerlerde n93 baaşrılı fotoğrafı parlatmıyo N73fotolarını gördüm fotodaki dedayalr net ve canlı değil renkelr birbirine bulaşmış gibi vede çok rekli yani renkelr abartı olarak bide n73 ışıklı ortamda çok parlak çekiyo geldi bana resimleri inceleme göre

boramand dış mekan resimelri çekip ekleyebilirmisin bide

tv out olayı beni hasta etti tv bağlayıp kamerayı tv yönlendirip bir foto çek bide öyel bakalım tv out tam ekran veriyomu telvizyona yanalrda pc tv çıkış gibi olmasın en son çektiğin oğlunu fotoğrafı gayet güzel çıkmış allah bağışlasın

senden youmalr cevapalr incelemeler bekliyoruz

EMEĞE UĞRAŞA SAYGI

• quote:

boramat

bu arada over kardeşim firmware update yaptıgını söylemiştin nasıl oldugunu acıklar mısın? serviste mi yaptırdın update dosyaları elinde var ise gönderebilir misin?

Nokia software update ile nokia.co.uk üzerinden yaptım ancak benim telefonumda türkçe dil seçeneği kayboldu .Bunu üzerine tekrar servise gitmesi gerekti.

Yani dikkat edin. ama illa update yapacağım diyorsan mutlaka full batarya ile tercihlerden genel'i seçerek yap. Birde mümkünse ups'li bir bilgisayarda yap ...Eğer elektrikler kesilirse telefonun bir daha açılmayabilir.

Birde yeni versiyonla hiçbirşey düzelmiyor bilgine ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 31 Ekim 2006; 20:39:39 >
  • OVER AND ŞU AN SENDE N73 VAR N9*3 KAAÇ VERMİŞTİN SEN YA BAN VERSEYDİN YA ANLAŞIRDIK N90 VERİP ÜSTÜEN BİRŞEYELR VERİP

EMEĞE SAYGI
  • n93 firmware güncellemesii serviste yaptırttım çizerler falan diye telefonumun önünden ayrılmadım walla:))
  • http://img156.imageshack.us/img156/1253/2pp9.jpg linkindeki fotoyu noiseware biraz daha alısınca, daha iyi düzelttim aşağıdadır;

• arkadaşlar bu arada yazılım güncellemesinden sonra optik zoom daha iyi olmaya basladı, optik zoomla akşam oda ısıgında bile güzel fotograflar çekmeye basladım gibi geldi bana daha önce cektigim optikli benzer ortamdaki cekimlere göre daha güzel.
  • merhabalar;

ben de n93 almak istiyorum. sizlere bir kaç sorum olacak.

- siteden öğrendiğim kadarıyla stereo ses özelliği yokmuş . bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olan var mı acaba?
    - hi-fi kalitesinde ses veren kulaklık takabilirmiyim ?
    - kullanıcı arkadaşlar varsa, ses kalitesi hakkında fikirlerini iletebilirlermi?

teşekkürler ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: boramat

http://img156.imageshack.us/img156/1253/2pp9.jpg linkindeki fotoyu noiseware biraz daha alısınca, daha iyi düzelttim aşağıdadır;

Düzletilmiş hali mi bu???
    Düzeltilmemişini tasavvur edemiyorum...

• ısık oldukca yetersiz idi gürültü sorunu için düzeltme gönderdim, gündüz cok daha güzel fotolar cekiliyor, bu ısıkta baska telefonlar nasıl cekerdi bilemiyorum sizlerde oda ısıgında kendi cektiklerinizi gönderin kıyaslayalım ama br fotograf makinesine göre kötü tabi.
    düzeltimmemiş halini tasavvur etmene gerek yok:) linkte var zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardaaladag

merhabalar;

ben de n93 almak istiyorum. sizlere bir kaç sorum olacak.

- siteden öğrendiğim kadarıyla stereo ses özelliği yokmuş . bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi olan var mı acaba?
    - hi-fi kalitesinde ses veren kulaklık takabilirmiyim ?
    - kullanıcı arkadaşlar varsa, ses kalitesi hakkında fikirlerini iletebilirlermi?

teşekkürler ...

kitapcıgını incelerken sanırım video kaydını stereo oldugunu görmüştüm , ses kalitesi gerek kulaklık ile gerek hoparlörü bence gayet iyi. kulaklık zaten stereo ama hoparlör ile öylemi bilemiyorum ama bana öyle gibi geldi gayet güzel ses veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.