Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet kapalı mekanda iyi fotğraf çekmiyor.aynı fotoğrafı değişik açılardan çekmeyi denersen biraz iyiyi yakalayabiliyorsun.karamsar olma benim alet de kapalı mekanda cok karıncalı cekiyor ben buraya beğendiklerimi koyuyorum.senin için YARIN birde yetersiz ışıklı kapalı mekanda çekipde beğenmediklerimden koyucam kıyaslama yaparsın.ŞİMDİLİK SİZE İYİ GECELER.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekremwap

evet kapalı mekanda iyi fotğraf çekmiyor.aynı fotoğrafı değişik açılardan çekmeyi denersen biraz iyiyi yakalayabiliyorsun.karamsar olma benim alet de kapalı mekanda cok karıncalı cekiyor ben buraya beğendiklerimi koyuyorum.senin için YARIN birde yetersiz ışıklı kapalı mekanda çekipde beğenmediklerimden koyucam kıyaslama yaparsın.ŞİMDİLİK SİZE İYİ GECELER.

anlıyorum, yarın resim eklersen bir karşılaştırma yaparı. çok sgol sana da iyi geceler
  • Hakikaten n93 bazen 6600dan zayıf olduğuna inandığım fotolar çekebildiği gibi, dijital fotoğraf makinesi kadar kaliteli çekimler yapabiliyor bence. Sanırım sorunun bir kısmı, gerçekten profesyonel makineler gibi bunu da çok iyi kullanmakta, birçok insanın da haklı olarak işine gelmeyebilir(ben dahil). 93 ile çektiğim 15-20 fotoğraf var, cd.ye çekmiştim ama pc kendi cd.sini tanımıyor sanırım dvd sürücününün driverini kurmamıştım, başka dvd.rom açarsa, onları da aynen upload edeceğim. Kısmen de olsa kalite ile kafanız kurcalanacak inanın ki . Buarada 93kullanan-kullanmayan tüm arkadaşlar, tamamen objektif ve yaklaşımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 20 Kasım 2006; 2:44:01 >

• Yanlış bir bilgi yazıp sildim ama topic.i silemedim, kusurabakmayın bu şekilde kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 20 Kasım 2006; 3:16:40 >
  • YA ARKADAŞLAR SİZİN PİLİN ÖMRÜ NE KADAR GİDİYOR BEN PİLİNİ DEĞİŞTİRMİŞ OLMAMA RAĞMEN BENİM SORUNUM CÖZÜLMEDİ.HİÇ KULLANMADAN YARIM GUNDE BITIYOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekremwap

YA ARKADAŞLAR SİZİN PİLİN ÖMRÜ NE KADAR GİDİYOR BEN PİLİNİ DEĞİŞTİRMİŞ OLMAMA RAĞMEN BENİM SORUNUM CÖZÜLMEDİ.HİÇ KULLANMADAN YARIM GUNDE BITIYOR

Hocam senin sorun şarj aletinde de olabilir ...

Birde başka aletle şarj et yine olmuyorsa tekrar götür servise
  • benımkı cok oynadıgım halde 2 gun gıdıyor cumartesı gecesı sarj ettım gecelerı de acık az once sarja koydum.
  • bir iki resim de ben ekliyeyim görüşlerinizi bildirirsiniz fikir amaçlı.

resmi kamerayı çok guzel ayarlayıp çekmedim vitrini çekerken millet yanlış anlayıp soygun planımı yapıyor demesin diye manzara modun da flashsız olarak çektım ama titrettim farkındayım

http://img242.imageshack.us/img242/2825/foto021fy9.jpg
  • aynı şekilde çektigim bir resim yine kamerayı tam olarak ayarlıyamadım, yine aynı modda flash yok

http://img86.imageshack.us/img86/7429/foto022ya7.jpg
  • sıfır ışık gece modu flashlı

http://img242.imageshack.us/img242/4029/foto026wh0.jpg
  • Bence bu tarz ışık ortamına göre başarılı. Buarada 93lerin flash menzili yanılmıyorsam 1.5metre , onun için bu tarz gece uzak manzaralarını çekmeden önce sadece gece modu(yani flaşsız) denemenizi de öneririm.(aslen nokia öneriyor )
    Aşağıdaki fotolar da n93ün diğer tuhaf kısmına örnek: her ''0'' ışıkta flaşlı çekim esnasında, 1.3mp.le çekilenleri temiz, 3.2mp.leri bulanık çıkartıyor, bendekiler kesinlikle sarsıntı ya da mesafe farkından değil, hakikaten sorun 1.3mp ve 3.2mp ilişkisinde.. yani 3.2mp ile yaz güneşinde müthiş fotolar çekerken, geceleri saçmasapan birşekilde 3.2den 1.3e indirince daha düzgün çekmesini biliyor, anladığım kadarı ile taze bir yazılım bu işi çözecek (inşallah tabi )
     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 21 Kasım 2006; 5:05:43 >

• Fotoğraflarda noise oranı ne yazık ki yüksek...
  • Valla kusura bakmayın arkadaşlar ama bunların bazılarının N93 gibi bir telefondan çekildiğine inanabilmek için 1000 şahit lazım....
    Benim açımdan büyük bir hayal kırıklığı oldu fotoların kimileri.Nokia bu Carl-Zeiss işini bıraksa iyi olur olmuyor işte olmuyor bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 22 Kasım 2006; 17:31:08 >
  • Çok haklısın millenium hocam, bazen ben de baktığımda anlayamıyorum açıkçası (kendi makinemde) ama şu da var, bazı fotoları berbat çektiği kadar bazılarını çok başarılı çekiyor, halen anlamadığım şeyler var. Acaba bazen otomatik odaklanma derecesinde mi hata yapıyor diyorum.. Işık zayıfladığında 1.3mp ile gayet iyiyken 3.2 rezil banagöre. Buaralar fotoğraf çekimlerinde hatlı hatsız modlarında bile denemelere başladım zaman zaman başarısız fotoları aldığımda insan değişik arayışlar içine giriyor da

• Arkadaşlar bnde 1 hafta önce n93 aldım. ama tukcellden wap ayarlarını indirmeme raamen wapı çalıştıramadım. "paket veri yok: şebeke ayarlarını kontrol edin" gibi bişey yazıo. nası düzelteceim konusunda bi fikrim yok. yardımcı olursanız sewinirm. şimdiden teşkkürler.........
  • Gülegüle kullanın, yanlış anlamadıysam eğer turkcell.den internete girmek istiyorsanız setting wizard programının yarar belki olabilir: menü, araçlar, setting wiz. ve operatöre girebilirsiniz, 3-4sn sürer sanırım. Daha sonra hepsinden çıkıp ana ekranınızdaki dünya sembolü olan web.e girip turkcell internet.i seçebilirsiniz. Aynı yerde seçenekler + ayarlar kısmına da anasayfınızı girebilirsiniz (örn: msn.com.tr)
  • dediğini az önce denedim ama bi şey farketmedi. internetten araştırdım bu sorun galiba telsimli hatlarda televizyon izlerken oluomuş. ama turkcelle ne alakası war onu bulamadm.
  • .

N93 sahibi arkadaslar V20.0.058 çıkmış. Ben yüklemeyi beceremedim yada şu an bu yükleme aktif değil sanırım. Burada konuşulan tüm problemlerin bu versiyon ile çözüleceği söyleniyor.

http://www.symbian-freak.com/quides/firmware/logs/n93_new_firmware_v2.htm

.
  • 1--- Spinalsurgeon arkadaşım aklıma şu geldi: turkcell.de bazı yeni model telefonların desteklenmesi zaman alabiliyor olabilir. 2hafta önce bana turkcell.den mesaj geldi, wap ıvır zıvırı etkinleştirmek için modelinizi yazıp yollayın vs.. dediler, yolladığımda şu tarz mesaj geldi: ''belirtilen model için destek bulunamadı.'' Yani size özgü bir sorun yoktur sanmam, eğer yapmadıysanız turkcell müşteri hizmetlerine bi danışabilirseniz telefonunuzun modeli ile size yardımcı olacaklardır.
    2------ Neotrinity arkadaşım altın değerindeki desteğin için çok teşekkür ederiz, ing.ce anlayabildiğim kadarı ile okudum ve yenilikler beni derinden fethetti hakikaten . 1gün içinde mutlak deneyeceğim. Noiseden, bendeki kilitlenme problemine kadar, optik zumdaki belli kısmındaki geçişin pürüzsüzleştirilmesinden(ses açısından), menü hızlanması, menü-kamera fonksiyon geçişlerdeki yenilikler, ilk açılışın 2-3sn daha hızlanmasına, video dengelemeden, w.lan hızlanmasına ,bluetooth vs.. sıralanmış. Başlıbaşına bir yazılım, V:10dan => V11e geçişten çok daha farklı gözüküyor. V20 olmasından ziyade, makineyi epeyce geliştirecek gibi. Şarjımın ilk bitişinde full doldurup deneyeceğim, benden önce deneyen olmazsa, farkedebildiğim detaylı sonuçları açıklayacağım. Sim kartın takılı ve açık gerekiyor biliyorsunuz, kimsenin aramadığı saat olarak gece 12yi planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 24 Kasım 2006; 2:17:53 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.