Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cngz07 hocam yükleme olayını çözersen mutlaka buraya yaz çünkü ben yükleyemedim. birşey eksik ama ne oldugunu anlayamadım. n93 disconnect via diyor ve updates not available yazıyor n.s.update programında. versiyonum 11.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: cngz07

2------ Neotrinity arkadaşım altın değerindeki desteğin için çok teşekkür ederiz, ing.ce anlayabildiğim kadarı ile okudum ve yenilikler beni derinden fethetti hakikaten . 1gün içinde mutlak deneyeceğim. Noiseden, bendeki kilitlenme problemine kadar, optik zumdaki belli kısmındaki geçişin pürüzsüzleştirilmesinden(ses açısından), menü hızlanması, menü-kamera fonksiyon geçişlerdeki yenilikler, ilk açılışın 2-3sn daha hızlanmasına, video dengelemeden, w.lan hızlanmasına ,bluetooth vs.. sıralanmış. Başlıbaşına bir yazılım, V:10dan => V11e geçişten çok daha farklı gözüküyor. V20 olmasından ziyade, makineyi epeyce geliştirecek gibi. Şarjımın ilk bitişinde full doldurup deneyeceğim, benden önce deneyen olmazsa, farkedebildiğim detaylı sonuçları açıklayacağım. Sim kartın takılı ve açık gerekiyor biliyorsunuz, kimsenin aramadığı saat olarak gece 12yi planlıyorum

cngz07 hocam sen bir dene bakalım neler olacak ne gidecek ? sonra bizede bu versiyon konusununda yardımcı olursan çok sevinirim sana kolay gelsin umarım bekledigimiz gibi birversiyon çıkar.

• Tabi arkadaşlar, 10küsürlük yazılımdan 11liğe geçtiğimdeki en büyük korkularımı yazayım: bu işin olması için sim kart takılı olup telefonun genel modunda olması gerekiyormuş, (kullandığım yedek hattım da yok), onun için kimsenin asla aramayacağını umduğum saat 00:00 da yapacağım. Bir önceki denememde cep çalmıştı, 78mb.lık yazılımın inmesi durdu ve kilitlendi, iyi ki aktarma esnasında ters durum olmadı, ardından 2.denememde yırttım inanın. Nokia güncelleme yazılımın boyutu yaklaşık 16 mb civarı olabilir ama n93e aktarılacak olan yazılımın boyutu yaklaşık 78mb idi(ama 11küsürlük versiyonun büyüklüğüydü). Pc.de aktarmadan önce pc.yi yeniden başlatıp, açıldığında interneti ve diğer işlemleri kullanan ne varsa kapatmanızı öneririm. Bir de pc.nizin güç kutusu olması ya da laptop kullanmanız daha iyi olur bence, aktarma esnasında problem yaşamamanız için. Merak eden arkadaşlar için yazayım: Bu gece saat 12 civarında yapacaklarımı ve sonucu hemen yazacağım, bunlar saat 1i geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 24 Kasım 2006; 18:39:24 >

• deliler gibi bekliyoruz bu versiyonun yeniliklerini. acaba ben neden yapamadım en çok da onu merak ediyorum bir tek n93 bizdemi var ya kimsede konuşmadı konu hakkında yeni bir başlık mı açsak ne yapsak?
  • slm arkadaşlar sizin versiyonunuz kaç ve kaçı yüklemeye çalışıyorsunuz.anlamadım 11. imi 20 ile başlıyanımı
  • Biz 20li versiyonu bekliyorduk ancak halen beklemede sanırım, umarız yakında çıkacaktır. n93ü nokia software programına bağlayamayan arkadaşlar, önceden telefondaki verileri yedeklemeyi unutmayın aman (rehber-foto-video vs) :) Nokia software programını çalıştırmadan önce n93ü kablo ile bağlayın, sonra Nokia software programı çalıştırın, telefona gelmesi gereken bağlantı izin modunda: (pc suiteyi etkinleştir) seçeneğini seçin ve ileri tıklayın. Sürekli yes vs.. tarzında onaylayın. Mütakiben modelinizi tespit edip yazılım arayacaktır. Bu yazılımı günde 3-4 kez deneyeceğim, yeni versiyonu verdikleri an yükleyip size bildireceğim. Buarada bu yazılımı bize aktaracak olan nokia software programının güncellemesi çıkmış, çok mühim olmasa da telefonu bağlarken güncelleyebilirsiniz(17mb civarı), işlem bitikten sonra pc.nizi kapatıp açabilirsiniz. Bir de dediğim gibi telefona yazılım atmadan önce pc.yi yeniden başlatın, pc.yi ve internet modeminizi meşgul edecek hiçbir program çalışmasın(msn vs.. dahil), hafıza kartınızı önceden formatlarsanız fena olmaz, ama muhakkak şarjınız tam dolu olsun, telefonu ''GENEL'' moduna getirin, bağlantı esnasında asla kabloyu sökmeyin. Bir de kimsenin sizi aramayacağı esnada denemenizi tekrar öneririm. Hatırlatayım: nokia com haricinde hiçbiryerden firmware konusunda güvenim yok. ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 25 Kasım 2006; 2:03:13 >

• cngz07 hocam bu 20li versiyon fosmuymuş yani olmadımı.
  • Yok yok, merak etmeyin, tam veri olmadan umut vermeyi sevmem ama yabancı forumlara bakıyorum, el altından mıdır nedir linklerden veriyorlar bu 20li versiyonu, ama ben asla bunlara güvenemem (belki hakikaten iyi niyetliler ama olsun garanti dışı kalmasından iyidir beklemek). Ve inanın ki gözle görülür farklılıklardan bahsediliyor. Mesela menü içine, internet seçeneği eklenmiş, aynı laptoplardaki gibi kablosuz modem arama seçeneği gibi birkaç şey eklenmiş, download seçeneği varmış, arama seçeneği eklenmiş(sanırım internet ile ilgili), kablosuz modeme bağlı oldukça, adını artık ana ekranda da gösteriyor. Bir de benim en büyük dertlerimden biri, ekranın ışığını tam kapatamamaktı, o da düzelecek kısmetse, noise oranında yalan olmasın ama bariz güzelleşme olduğu dile getiriliyor. Biraz daha hızlanması , optik zumdaki sesin kısmen azaltıldığı, vs.. Dilerseniz sağlama alıp orj programı ve sitesinden indirelim, başımız ağrımasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 25 Kasım 2006; 2:29:20 >

• valla çok merak ettim bu versiyonu hocam yardımların ile çıkar çıkmaz özellikle resim ozelliginden dolayı yüklemek istiyorum hemen.
  • İnşallah en garantili şekilde sorunsuzca olacak. Buarada yanlış çevirmediysem, optik zumdan kaynaklı noise oranının daha düşük seviyeye indirildiğinden bahsediliyor ve çekim kabiliyetinin çok ince oranla artırıldığından bahsedilmiş. Anladığım kadarı ile ahım şahım bir yenilik beklemememiz gerekse de, sanıyorum noise olayındaki gelişmeyi kısmen bile olsa bütün fotolarda farkedebileceğiz. Hatta yazılımı yükledikten sonra, sanırım daha önce 5.sayfada yolladığım ev manzarasını yine zumlu ve zumsuz çekerek birkaç foto ile kıyas yapmanıza yardımcı olacağım, inşallah hepimizin içine sinecektir.. Hergün 3-4 defa dedim ama dayanamadığım için en az 8-10 defa günaşırı bu yazılımı bekleyeceğim, (halen arada yokluyorum ) muhtemelen yazılım verildiğinde size söylemeden hemen kurar ve inşallah güzel sonucu anında bildireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 25 Kasım 2006; 2:42:25 >

• cngz07 hocam ben videosunu bile izledim adam 1 e 1 video ve resim cekti zoomlu zoomsuz bir tek noise olmadı fotolarda ve videolarda nette su an var o video sanırım nokia 20.0.058 review şeklinde aratınca bulunuyor.
  • ARKADAŞALR BENDE BİR N93 HASTASI OLARAK BU YENİ ÇIKAN VERSİONDAN ÇOK ŞEY VAR DİYORUM N93 DAHA ALMADIM AMA ŞU AN BAHSETTİĞİNZİ VERSİONDA ÇOK ŞEYELR VAR BİR SİTEDEN LİNKİNİ BULDUM

AÇIKLMAYA GÖRE

1 OPTİK ZOOM SESİ GİTMİŞ

2 NOİSE OLAYI GİDERLİLMİŞ

3 TARAYICI EKLENMİŞ DAAH GELİŞMİŞ

4 DAAH HIZLI İŞLEM VE TEELFONUN HIZI ARTIYORMUŞ

BUNLAR YENİ ÇIKAN VERSİONDA KESİN OLARAK GELEN VE DÜZELMELERDİR

ŞİMDİ N93 FOTO VE OPTİK ZOMM SESİ İLE DALGA GECEN N73 CÜLERİ YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTİYORUM

N93 YERDEN YERE VURDUALR YOK NOİSEEE YOK NOİSEEE ALIN SİZEEEEE NOİSE İŞTE

NOKİA BÖYLELİKLE TÜM N93 KÖTÜLEYENELRİ VE SIRF NOİSE VE OPTİK ZOM SESİ VAR DİYE BAŞAK TELFONLARA GEÇENLERİ PİŞMAN ETTİDİ

ÖRNEK N73 ALAN ARKADAŞIMIZ OLDU İÇLERİMZİDE ŞİMDİ DÖVÜNSÜN DURSUN

BEN HEP N93 ARKASINDAYDIM ZATEN GERİ LERDEKİ FORUMLARDAKİ CEVAPALEIMI OKURSANIZ BANA HAK VERİRSİNZİ

EVENT ŞİMDİ BU VERSİON HAKINDAKİ NET OOLRAK VERİELN SÜPER AÇIKLAMLI BİLGİLİ SİTESİNİ VERİYORUM TÜM N93 HAYIRLI OLSUN DİYORUM

ALLAH BANAAD NASİP EYELR N93 BURDA N93 KARALAMYI KİMSEYE İZİN VERMEM ZATEN KARALAMK İSTEYENELRDE CEVABINBI BU EN SON VERSİONDA VERDİ NOKİA ZATEN ŞİMDİ TEKRAR SORUYORUM N93 YERDEN YERE VURANALR FOTOSU YOK ZOMM SESİ VAR DİYENELR CIKSINDA GÖRSÜN VEDE YORUMUNU YAPSIN

EVETT ŞİMDİ OLAY VERSİONUN NET OLARAK RESİMLİ ANLATIMLI VE VİDEO ŞEKLİNDEKİ LİNK SAYFASINI ALT KISMA EKLİYORUM TÜM N93 HAYIRLI OLSUN TEKRAR SAYGILAR

EMEĞE UĞRAŞA SAYGI

LİNK http://thenokiablog.com/2006/11/17/review-nokia-n93-update-firmware-version-200058/

• A lot of people also wonder if the image quality was improved in the new firmware because Nokia N93 users like Alec Saunders notice too much noise in the pictures. I really don’t see any difference in the new 20.0.058 firmware’s images.

Çeviri:
    Pek çok insan fotoğraf kalitesinin yeni firmwareda geliştirilip geliştirilmediğini merak ediyordu çünkü Alec Saunders gibi Nokia N93 kullanıcıları fotoğraflarda aşırı derecede noise tesbit ediyordu. Ben gerçekten 20.0.058 firmware sürümünün fotoğraf kalitesinde hiç bir fark görmedim.
  • sen onu söyleyene inanma. onu söyleyen bence bir gözlük alsın eger gözlüğü varsa da bir camını falan silsin belki onun gözlük noise yapıyordur.

şaka bir yana ben n93 ile şu anda zoom yapmıyorum çünkü çok dağıtıyor pixel pixel görünüyor gerçekten yalan yok. ama adamın elindeki 20.0.058 versiyon N93 de bu olay yok.
  • Arkadaşlar ben yazılımı Nokia com.dan kurmak istediğim için halen beklemedeyim, dış ülkelerde verenlerin nasıl temin ettiğini merak ediyorum. Bilmiyorum acaba nokia com aynı yazılımı verecek mi, vermesi gerekir, acaba biraz daha oynama yapıldıktan sonra mı verecek, şimdilik kafamda soru işaretleri var. Sabır diyorum.. Buarada arkadaşlar hep aklıma gekliyor ve sormayı unutuyorum: n93ü sıfır aldığınızda , dıştaki ufak ekranı koruma bantlıdır, peki iç ana ekranında da koruma bantı var mıydı acaba? ya da 3.2lik ana kamerada? bunu hep merak ediyorum da. Bende sadece dış ekranında bant vardı. Kutuların tam ambalajlı olmamasını hiç sevmiyorum da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngz07 -- 26 Kasım 2006; 0:16:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cngz07

Arkadaşlar ben yazılımı Nokia com.dan kurmak istediğim için halen beklemedeyim, dış ülkelerde verenlerin nasıl temin ettiğini merak ediyorum. Bilmiyorum acaba nokia com aynı yazılımı verecek mi, vermesi gerekir, acaba biraz daha oynama yapıldıktan sonra mı verecek, şimdilik kafamda soru işaretleri var. Sabır diyorum.. Buarada arkadaşlar hep aklıma gekliyor ve sormayı unutuyorum: n93ü sıfır aldığınızda , dıştaki ufak ekranı koruma bantlıdır, peki iç ana ekranında da koruma bantı var mıydı acaba? ya da 3.2lik ana kamerada? bunu hep merak ediyorum da. Bende sadece dış ekranında bant vardı. Kutuların tam ambalajlı olmamasını hiç sevmiyorum da.

rahat ol cngz hocam bendede aynı şeklideydi sadece dış ekranda koruma vardı.
  • birde umarım bu versiyon da duz ekran yaptıgımız da telefonu ust kamera degilde 3.2 lik kameramız açık kalır belkı vardır bu ozellık ama ben bulamadım yanı ekranı dırek acınca buyuk kameraya gıremedım
  • Teşekkür ederim Respinardi hocam hakikaten ilk kez sordum ve rahatladım. Evet 3.2lik kamerayı ben de çekim pozisyonuna getirmeden açmaya çalışıyorum. Olayın programsal mı yoksa içten bir süviç ile mi gerçekleştiğini merak ediyordum; şanslıyız ki programsal. Benimki birgün bir kilitlendi, 3.2lik kamera her türlü açık kaldı. Bu da ileride çok basit bir program ile karşımıza çıkacak inşallah. Buarada yakınlarımı daha doğal şekilde gizlice videoya çekmek için, kapağı tam açıp kulağıma dayıyorum, ekranı azıcık çevirdiğimde 3.2 devreye giriyor , sağ kulağımdayken iken önü, sol kulağımdayken ise arkayı full çekiyor Ya da oturup mesaj okuyor gibi yapıp yine aynışeyi yaptığımda, sol tarafı müthiş yakalıyor , ama dediğim gibi bunu kesinlikle yakınlarımın doğal davranışlarını ve etrafta olan komik şeyleri yakalamak için kullanıyorum, aman yanlış anlaşılmasın

• arkadaslar mrb.şimdi nokıa shop dan geldim.20.0.058olan versiyonu yuklettim.telefonun hızı en az 2,3 kat daha arttı.kapalı mekanda cekılen fotolar biraz daha düzeldi.şimdilik izlenimlerim bunlar fazla kurcalamadım.
  • nasıl yüklediler nokia nin orjinal versiyonunumu yüklediler yoksa 3rd party mi? biraz detaylı anlatırsan seviniriz. cünkü n.s.update programında su anda güncelleme görünmüyor. ayrıca maliyeti ne oldu?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.