Şimdi Ara

===> Nokia N95 & N82 Karşılaştırması Reis-i Eagles™ <=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
0
Favori
20.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortamın illa karanlık olmasına gerek yok. Doğal güneş ışığının olmadığı her ortamda xenon flaş çok ciddi fark yaratır.

Şahsen ben manzara ya da makro çekmiyorum sonuçta fotoğraf ile sanat olarak ilgilenseydim gider bir fotoğraf makinası alırdım. Arkadaşlarımla ve diğer yakınlarımla bir araya geldiğimde bir anı olsun diye cebimden çıkarıp çekiyorum. Doğal olarak bu fotoğrafların %80'i kapalı mekanlarda çekiliyor ve xenon flaş gerçekten çok işe yarıyor. Karşılaştırmalarda kullanılan resimlerde kimse özel hayatını paylaşmak istemediği için paylaşılan fotoğraflar hep manzara, çiçek, böcek fotoğrafları ama gerçek hayatta kendi arşivinize bakın hep yakınlarınızla olan fotoğraflardır.

Ben N82'yi sırf xenon flaş yüzünden aldım, bundan sonra alacağım telefonda da xenon mutlaka olacaktır.
  • Eline Sağlık Reisim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tritone

karanlık çekimlerde n82 önce, ışıkta ise bence n95
    kaç tane karanlık foto çekiyorum telefonla o da ayrı mevzu
    ışıkları kaptıyorum gülün mü diicem:)
    dizayn olarak da n95i beğendim yarın alıcam inşallah
    incelenin dewamını beklioz
    teşekkürler

usta sen resimleri iyi incelemedin herhalde n95 her turlu kötü ya hele birinci karsılastırma ne o oyle n95 valla diğer resimlerde aynen öyle mesala arabalarda n82 ile çekilen resimler daha gercekçi daha renkli n95 8gbde böyleyse temmuz gibi n95 8gb almayı dusunuyordum fikrimi degiştireceğim
  • güzel karşılaştırma olmuş eline sağlık....flaşlı olan resimlerde n82 daha orjinal rengi vermiş...diğer çekimlerde ben çok bi fark göremedim ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Ekranda ben N95i tercih ederim şahsen. Ne N82 ne N95 renkleri tam doğru yansıtıyor. Parlaklıktan dolayı N95 ekranda alır derim ben.

Eline,emeğine, klavyene sağlık @Reis'im. Çoğu kişinin aklındaki sorular açıklık kazanacak.
    Namussuz Nokia yapmıyor ki şöyle ekranı N95 8GB ınki gibi büyük ve SE deki gibi dokunmatik , hızı ve foto kalitesi N82 kadar iyi, pili N73 gibi performanslı bir cihaz !
    Gerçi bunları da yapsa cihazı buzdolabı kadar yaparlar ya neyse...
    Konuyu dağıtmayayım. Tekrar emeğine sağlık.
    Saygılarımla.
  • Sağol Reis,seçimime bu inceleme büyük yön verecek...
  • şuan N95ten yazıyorum.2.sürgüde idim yazmak için 1e geçtim bağlantı gitti.

tekrar 2ye geçtim öyle ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 2 Nisan 2008; 22:35:23 >
  • reis öncelikle inceleme için teşekkürler.. benim sorum N95 ile N95 8GB hakkında olacak... N95 8GB'da daha yüksek ram olduğu için çok daha rahat çalıştığını biliyoruz. özellikle Web'de gezinirken.. peki:

1) GPS'in uyduya bağlanma durumu N95 8GB'da daha hızlı mı (N95'e göre)?

2) kameradaki puslanma olayı N95 8GB'da nasıldır? aynı mı? daha iyi ya da kötümü?

teşekkürler..
  • Ara sıra veya bazı karelerde fotoları beğenmemek / beğenmememiz çok olası bir durum.
    Dijitalde bile çekerken beğenmediğiniz çok kare olur. Net yakalayamadığınız...
    Kaldı ki bunlar telefon. Ben N82 çekimlerinden gerçekten de çok memnunum. Zaten öyle olmasam, foto benim için ana kıssastır ki bugüne dek
    benim için kötü çeken tüm telleri satmışımdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: c.alkan

reis öncelikle inceleme için teşekkürler.. benim sorum N95 ile N95 8GB hakkında olacak... N95 8GB'da daha yüksek ram olduğu için çok daha rahat çalıştığını biliyoruz. özellikle Web'de gezinirken.. peki:

1) GPS'in uyduya bağlanma durumu N95 8GB'da daha hızlı mı (N95'e göre)?

2) kameradaki puslanma olayı N95 8GB'da nasıldır? aynı mı? daha iyi ya da kötümü?

teşekkürler..

N95 8GB kullanmadım. Sadece 5dk falan.
  • yaw reis biraz saçma olacak ama nokialarda şu ekran parlaklığı varya bu n82 de max muydu karşılaştırma yaparken.
  • @ c.alkan n95 8gb sınıfımda 2 arkadaşımda var...bitanesinin lensi acayip çizildi artık fazla net çekemiyor öyle söyliyim..gerç düzgün kullamak lazım lens açık olduğu iöin şimdilik öyle söyliyim..ama gasleride veya resi geçişlerinde cihaz acayip hızlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: klasör x

yaw reis biraz saçma olacak ama nokialarda şu ekran parlaklığı varya bu n82 de max muydu karşılaştırma yaparken.

N95'inde N82'ninde parlaklığını sondan 1 düşükte kullanıyodum/kullanıyorum.
  • Xenon yine kendini konuşturmuş tabii ki. Ayrıca N82 bir çok yönden üstün n95'ten

Eline sağlık Reis
  • quote:

quote:

yaw reis biraz saçma olacak ama nokialarda şu ekran parlaklığı varya bu n82 de max muydu karşılaştırma yaparken.

ama bu doğru sonuç asla vermez.yazılımsal olarak kademe geçişlerindeki etki farklı oluyo.mesela ben n73 ümde ekran parlaklığını ayarlarken en düşükten 1 kademe yükseltiyorum ama ekran parlaklığı aynı kalıyo.yani bu pek güvenilir olmaz heralde.ikisini de en yüksekte denesen nasıl olur acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: Révølvér

Ara sıra veya bazı karelerde fotoları beğenmemek / beğenmememiz çok olası bir durum.
    Dijitalde bile çekerken beğenmediğiniz çok kare olur. Net yakalayamadığınız...
    Kaldı ki bunlar telefon. Ben N82 çekimlerinden gerçekten de çok memnunum. Zaten öyle olmasam, foto benim için ana kıssastır ki bugüne dek
    benim için kötü çeken tüm telleri satmışımdır.

Senin elinden otofokussuz telefon geçmedi sanırım.

Neydi o günler.

• xenon flaş tabii ki bir artı ama flaş kullanmak renklerin bozulmasınına neden oluyor çok gerekmedikçe normal foto makinem de bile flaş kullanmam çünkü özellikle yüzde patlama yapar ten rengini suni beyaza çevirir, tercih sizin ama illaha gündüz de flaş kullanıcam derseniz en azından gölgelik bir alana çekin arkadaşınızı veya neyi çekecekseniz o gölgede güneşi görmeyecek anda flaş patlatın...gece dışarı çıktığınızda lazım olur flaş yine de tercih sizin...n82 alacaklara da güle güle kullanmalar
  • quote:

quote:

quote:

ama bu doğru sonuç asla vermez.yazılımsal olarak kademe geçişlerindeki etki farklı oluyo.mesela ben n73 ümde ekran parlaklığını ayarlarken en düşükten 1 kademe yükseltiyorum ama ekran parlaklığı aynı kalıyo.yani bu pek güvenilir olmaz heralde.ikisini de en yüksekte denesen nasıl olur acaba?

Sona alsamda değişmiyor ki yani renk farklılığı halen var. Ekran daha güzel oluyo tabi ama şarj konusu da var.

Yeterli parlaklık değerlerinden şaştığın zaman ekran fotoda yanıltıyo.

@tritone: abi karşılaştırmada asıl renkleri yansıtan xenon zaten. vazo,cd fotolarına bak 1

• Arkadaşlar n95 8gb almayı düşünüyorum. N95 de devam eden gps wireless sorunları n95 8gb da durum nasıl ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mstf_n72

Yalnız ben hala tam olarak karar veremedim ya tam n82 alıcam diyordum bugün bi arkinin n95'ini inceledim tekrardan n95'ede takıldım Neyse Reis'm çok saol karşılaştırmayı tam bitirince bende karar verebilirim inş

valla bende 4-5aydan beri düşünüyorum n82mi n95mi diye ama hala karar veremedim kısa bi zaman kaldı almama büyük bi ihtimal n95 alıcam çünkü n82nin tuşları çok küçük geldi bana hemde n95in dış görünümü n82ye göre çok daha güzel.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.